Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פוקוס אקטיב X

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רכשתי פורד פוקוס אקטיב X בנובמבר 2020

רכב נהדר , אולם שמתי לב במהירות קבועה 90-100 במישור- בכביש בין עירוני,  ,משער שההלוך השמיני עובד \ או המנוע עובד על 2 בוכנות,

מד הסל"ד יורד ל- 1500\1600 ואז ישנו צליל תהודה (ויברציה) כמו שרכב עם הילוכים ידניים ,נוסע בהלוך גבוה מידיי במהירות נמוכה ,

ןצריך להוריד להלוך נמוך יותר, ואז אני לוחץ על המצערת ןהרכב מוריד הילוך מאיץ , התהודה נעלמת, ואני מרפה מהמצערת למצב נסיעה רגיל,

והתהודה חוזרת - לא נחמד  --- כל זאת המצב נסיעהNORMAL. יתכן שבמצב SPORT זה ישתנה , אולם זה ישפיע על תצרוכת הדלק.

מה תגובתכם?

תודה

פורסם

בדקתי בנסיעה פעם נוספת ,היות והרכב חדש עבר 180 ק"מ בלבד.

כניראה שזו יותר בעייה סובקטיבית שלי, היות ועברתי ממנוע 4 בוכנות לשלוש בוכנות,

כניראה שאילו תופעות  שצריך להתרגל ,  מעט תהודה \ או רחשושים מהמנוע בסל"ד נמוך ,

כניראה זה "הרעש" האופיני למנוע 3 בוכנות.

ס"ה רכב מעולה ,היגוי מדהים כמו שפורד יודעים לעשות ,נוחות , ונקווה שגם הגיר האוטומטי החדש 

יעבוד תקין.

תודה על המענה

יום טוב

פורסם

^

כי זה לא סוף העולם,

מרגישים לפעמים את הרעידות האלה, אך

א' לא מדובר ברעידות בלתי נסבלות ובכלל לא מתקרבות לשום אלטו,

ב', אם בקטע דרך זה מפריע לי אני משנה למצב M זמנית (כדי שהגיר לא יחזיר ל8 אחרי כמה שניות) ומוריד להילוך 7 ואז זה נעלם, צריכת הדלק לא נראה שמשתנה כל כך.

ג. בקטע דרך שאפשר לנסוע מעל 100, אז אני עולה במהירות וזה נעלם לגמרי.

אצלי זה מורגש סביב ה90-100 קמ"ש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קיימת אפשרות לבצע עידכון למולטימדיה דרך ה-WIFI ברכב

תכנס בטל' הסלולרי שלך לחיבורים והפוך את הטל' לנתב אלחוטי והכנס שם לנתב ,וסיסמה.

ברכב כנס להגדרות- SETTING (במסך) חפש הגדרות WIFI ,

,תראה רשימת נקודות פעילות , כנס לשם שהגדרת בטל' , הכנס סיסמה שהגדרת ,

לאחר מכן  (או לפני כן) תראה בתפריטים UPDATE למולטימדיה, ותתן אישור.

העדכון מתבצע לאט ,צריך להמתין בסבלנות ,אפילו כשחושבים שהכל תקוע -אז לא.

לאחר ההורדה מבצע INSTALL וגם אז לאט-- אבל הכל מתבצע.

לא שראיתי שינוי כל שהוא ,אבל יתכן שמתקן באגים.

לי למשל ,אין בעיות עם השעון או עם ANDROID AUTO , ולא היו לפני העידכון.

יתכן שההסבר לא ממש מדוייק , STEP BY STEP ,אני לא מול הרכב , אבל עשיתי זאת ללא בעייה,

אז גם אתם תצליחו, מי שיעשה זאת , יקבל עידכון במידה שהמע' שלו לא מעודכנת. 

בהצלחה

SYNC, software version

F1.8.0.1_R20411a

Revision

(F1.8.0.1_PRODUCT_GE)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 30.11.2020 בשעה 22:03, og.mg כתב:

קיימת אפשרות לבצע עידכון למולטימדיה דרך ה-WIFI ברכב

תכנס בטל' הסלולרי שלך לחיבורים והפוך את הטל' לנתב אלחוטי והכנס שם לנתב ,וסיסמה.

ברכב כנס להגדרות- SETTING (במסך) חפש הגדרות WIFI ,

,תראה רשימת נקודות פעילות , כנס לשם שהגדרת בטל' , הכנס סיסמה שהגדרת ,

לאחר מכן  (או לפני כן) תראה בתפריטים UPDATE למולטימדיה, ותתן אישור.

העדכון מתבצע לאט ,צריך להמתין בסבלנות ,אפילו כשחושבים שהכל תקוע -אז לא.

לאחר ההורדה מבצע INSTALL וגם אז לאט-- אבל הכל מתבצע.

לא שראיתי שינוי כל שהוא ,אבל יתכן שמתקן באגים.

לי למשל ,אין בעיות עם השעון או עם ANDROID AUTO , ולא היו לפני העידכון.

יתכן שההסבר לא ממש מדוייק , STEP BY STEP ,אני לא מול הרכב , אבל עשיתי זאת ללא בעייה,

אז גם אתם תצליחו, מי שיעשה זאת , יקבל עידכון במידה שהמע' שלו לא מעודכנת. 

בהצלחה

SYNC, software version

F1.8.0.1_R20411a

Revision

(F1.8.0.1_PRODUCT_GE)

ביצעתי את העידכון בפוקוס שלי ולא ראיתי שום שינוי. אני חונה בחניה מקורה ובכל התנעה או כניסה לחניה השעון מתאפס ומראה 2:00

לי זה מאד מפריע כי אי אפשר לחבר את האנדרואיד ולהפעיל ווייז לפני היציאה. גם כשאני יוצא הסנכרון לשעון לא מיידי אלא אחרי מספר דקות, 

וגם יש מצב שלא אקבל שעון בכלל עד להתנעה הבאה. בקיצור חרפה שפורד הוציאה מוצר כזה. מה גם שזה לא מאפשר חיבור נורמלי לאנדרואיד.

באמת קיוויתי שהעדכון יפתור את זה, אבל זה לא.

• מעניין 1
פורסם
לפני 19 דקות, אבי_60 כתב:

ביצעתי את העידכון בפוקוס שלי ולא ראיתי שום שינוי. אני חונה בחניה מקורה ובכל התנעה או כניסה לחניה השעון מתאפס ומראה 2:00

לי זה מאד מפריע כי אי אפשר לחבר את האנדרואיד ולהפעיל ווייז לפני היציאה. גם כשאני יוצא הסנכרון לשעון לא מיידי אלא אחרי מספר דקות, 

וגם יש מצב שלא אקבל שעון בכלל עד להתנעה הבאה. בקיצור חרפה שפורד הוציאה מוצר כזה. מה גם שזה לא מאפשר חיבור נורמלי לאנדרואיד.

באמת קיוויתי שהעדכון יפתור את זה, אבל זה לא.

אצל אבא שלי בדיוק אותו סיפור, אבל איך שהוא יוצא מהחניה ויש קליטה השעון מסתנכרן, לאבא שלי אישית פחות מפריע כי המערכת הרגילה שלו ברוסית וזה מספק אותו.

לימדתי אותו להשתמש באנדרואיד אוטו, לא מפריע לו בכלל שלוקח לזה כמה שניות, היתרונות של הרכב עולים על החסרונות, שלא תבין לא נכון - זה באמת מצחיק והזוי שדווקא משהו בסיסי כמו מולטימדיה לא עובד באופן תקין בזמן שמערכות בקרה semi אוטונומיות עובדות מדהים, אבל אני מאמין שיהיה פתרון - אני בקשר עם מנהל אחד המוסכים המורשים באיזור הצפון, הוא איבחן את התקלה הזו עוד כשהייתה בחיתוליה לפני מספר חודשים והוא העביר את זה הלאה וממתינים לעדכונים.

פורסם

היי אתה אכן צודק לגבי ההרגשה שלך שבשיוט אתה מרגיש רק 2 בוכנות . בסקירה שעשה בועז קורפל אכן מציינים זאת שהמנוע מתוכנן לכבות צילינדר אחד לצורכי חיסכון בדלק 

פורסם
לפני 4 שעות, wildlands2019 כתב:

בשירות טענו שעוד השבועיים יהיה עדכון,

מקווה שזה לא עוד נפנוף.

הרכב אצלי מתחילת יוני, מאז אני בקשר עם השרות ובינתיים זה רק דחיות ודחיות כולל תיקון ״שהגיע אבל מלא באגים״ . נכנסתי לפורום פורד בפולין! לא אני לא יודע פולנית אבל יש גוגל טרנסלייט.

בקיצור הבעיה קיימת גם שם וגם באנגליה, נראה שהייצרן לא מתרגש יותר מידי. התגובות של האנשים שם די כועסות.

פורסם

^

כועסות בצדק,

נראה שאם לא קונים מוסטאנג או אקספלורר היצרן לא ממש שש לטפל בלקוחות כנראה סוג ב' שלו.

לגבי הרעידות, לא יודע אם זה קשור כל כך למעבר ל2 צל', כי הרעידות כאשר באים נמשכים כמה שניות בעיקר בהאצות קלות, ששם אני בטוח שה3 כבר פועלות.

פורסם

אני חושב שהרעידות באות מההילוך הלא נכון שבו נמצא הגיר - שמתי לב שהנטייה של הרכב היא להעלות הילוך כמה שיותר מהר (ככל הנראה כדי לחסוך בדלק). זה יוצר מצבים שהגיר נמצא בהילוך גבוה מדי ואז מרגישים טיפה רעידות. אני רואה את זה גם בנסיעה עירונית של 40-50 קמ"ש. לי זה ממש מזכיר את המצבים של גיר ידני שנמצא בהילוך גבוה מדי (נניח 4 במקום 2 או משהו בסגנון). 

לגבי המולטימדיה - אכן מאוד מרגיז. סיגלתי לעצמי סוג של אלגוריתם בתחילת כל נסיעה - אני מפעיל את הווייז בטלפון, מתכנן מסלול ומעמיד את הטלפון באחד ממחזיקי הכוסות עם השקע שלו כלפי מעלה. מתחיל בנסיעה, מחכה שהשעון של המולטימדיה מסתדר ואז מחבר את הכבל לטלפון (קל לעשות את זה עם יד אחת מבלי להוריד את העיניים מהכביש, בגלל הפוזיציה של הטלפון ממקודם). 

• תוכן חדש...