Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס ACTIVE - X נגד פוקוס DIESEL TITANIUM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב לכולם, אבא מחפש להחליף את הרכב והוא נדלק ממש על הפוקוס החדשה.

המועמדות העיקריות כרגע הן הבנזין והדיזל ברמות הגימור אשר צוינו בכותרת:

בנזין:

https://motodeal.co.il/deals/פורד-פוקוס-activ-x-אוטומט/

דיזל:

https://motodeal.co.il/deals/פורד-פוקוס-2020-1-5t-diesel_titanium-אוטומט-העתק/

התקציב הוא 120~ עם אפשרות מתיחה למשהו שווה ממש.

הדרישות שלו הם רכב נוח, מרווח מקדימה (לא יהיו נוסעים מאחור כלל - לכן אני גם ממליץ לו לבחון את הקורסה החדשה, האם המחירים שמפורסמים סופיים? ניתן למיקוח?) ושיהיה אמין עד כמה שאפשר.

הרכב עתיד לנסוע כ- 10KKM בשנה, זה נשמע לא הגיוני לרכוש דיזל עבור נסועה כזו, אבל בהפרש כזה קטן למה לא בעצם?

השאיפה היא שהרכב יהיה בליסינג 0 ק"מ כי הוא רכש שם את הרכב הקודם שלו והוא היה מאוד מרוצה.

בגלל צריכת הדלק של הבנזין (שמעתי על 9 ל' ל100 ק"מ) אני ממליץ לו מאוד על הדיזל, גם בגלל רמת הגימור הבכירה יותר וההפרש הזניח ביניהם (1000 ש"ח בסה"כ)

האם הטיפולים בדיזל יקרים יותר? מה למשל יהיה ההפרש בין טיפול קטן/גדול בין הבנזין לדיזל?

אבא פתוח להמלצות, ולא נעול, אשמח לדעתכם.

לאחר שנברתי מעט במפרטים הטכניים ראיתי שבגרסאת הדיזל אין מתלה רב חיבורי מאחור, יש רצועה ולא שרשרת טיימינג, ובאופן כללי כנראה היא ירדה מהפרק, אז אשמח לשמוע המלצות/דיס המלצות על שאר הדגמים המוזכרים כאן ומעבר, תודה :)

עריכה אחרונה על ידי matanff

פורסם

ב0 ק"מ אתה יכול לקנות את האקטיב X ב116500 ש"ח

https://carclick.co.il/campaign-product/פורד-פוקוס-אקטיב/

הפוקוס בכללי לא רעה, אך גם לא מושלמת, שלא יוותר על נסיעת מבחן, חסרון בשבילי בX הוא שאין שליטה על הגיר, אך במקרה שלך גם לא הייתי מוסיף כ14K רק בגלל זה, כי רק בSTLINE יש כרגע משוטים לשליטה על תיבת ההילוכים ואותה אין ב0 ק"מ,

מעבר לזה, צריכת הדלק בנסיעות עירוניות די גבוהה, בינעירוני הרבה יותר טוב.

מבחינת אמינות, קשה לדעת עדיין, אך פורד בתקופה האחרונה מפגרים מאחור באמינות, אולי הפוקוס תהיה טובה, אך קשה לדעת כרגע.

אם אבא שלך נוסע בעיקר לבד או שניים, באמת לא חושב שצריך רכב משפחתי, 

איזה קורסה הוא מחפש, הGS לא תהיה נוחה כל כך, אולי שווה לו לשקול את ה208 החדשה, שווה לבדוק אם מתאימה לו מבחינת הנדסת אנוש, אני אהבתי, אך לא כל אחד מסתדר עם העיצוב הפנימי,

אם נוחות חשובה לי מאוד, למה לא C3? יש גם אופל קרוסלנד X:

https://carclick.co.il/campaign-product/אופל-קרוסלנד-x-החדש/

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה רכב שעולה 148K ולא 120, וההפרש בינו לבין אותה רמת אבזור בנזין זה 40K ש"ח

אז לא יודע אם זה צעד חכם עם נסיעה של 10K בשנה, הפרש במחיר בין 2 הגרסאות מוריד את כל הכדאיות בקנייה רכב חשמלי, אלא אם הוא מתכנן להחזיק אותו יותר מ10 שנים, 

וגם כאן בא עוד חיסרון מחשמלי, וזה תחזוקה עתידית של החלפת סוללות, התיישנות ותפוקה פחות טובה בעתיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בנסיעה כזו לא חושב שכדאי להמתקד יותר מדי בצריכת הדלק, ההפרש יהיה ממש קטן בין הדיזל לבנזין, אולי 200 ש"ח בחודש בקושי, ולא חושב שזה מה שישבור אותו,

ממליץ לו שיבדוק את זה:

https://www.carcost.co.il/deals/deal/2340/אופל-GRANDLAND-X-ENJOY-דיזל-1499-אוטומטי-5-דלתות-2020

אך כאן שווה באמת ללכת על הדיזל, כי לדעתי הוא הרבה יותר עדיף והולם את הרכב מאשר ה1.2.

אני חושב שבעתיד גם יהיה לו שוק טוב מ2 סיבות,

1. דיזל עם כלום קילומטר 

2. בינתיים מדובר במכלולים אמינים ומוחכים עם גיר אוטומטי פלנטרי שהרבה אנשים יחפשו בעתיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 47 דקות, wildlands2019 כתב:

קודם כל תודה על התגובות, 

האופל הזו לא עלתה בכלל במחשבות, ננסה לעשות עליה נסיעת מבחן בהחלט. 

לגבי הפוקוס, הבנתי שיש עניין לגבי שדרוג המתלה האחורי לרב חיבורי, האם זה רק בst line? כי במפרט של האקטיב איקס באתר פורד כתוב שהמתלה הוא רב חיבורי, האם תמיד הוא היה כזה? אין חשש שיהיה משהו אחר ברכב 0 ק"מ שעמד? 

אנחנו כרגע באמת נוטים לאקטיב איקס, אבל יבחנו עוד חלופות, סופר מיניס ירדו מהפרק, אבא רוצה משפחתית ומעלה

פורסם

אין ST-LINE ב 0 ק"מ, לפחות לא שאני מכיר, רק מהיבואן, והמתלה הרב חיבורי קיים כבר מאוגוסט, כך שאם יזמין עכשיו בוודאות יקבל את הרב חיבורי,

כמו שאמרתי לא חושב שלאבא שלך ישנה כל כך כל העיטור הספורטיבי והשליטה מההגה שעל זה יצטרך להוסיף לא מעט.

נראה לי ששווה לבדוק את הפוקוס אקטיב X והאופל גראנדלנד X דבר ראשון, כי במחיר הזה, מדובר בVFM הכי גבוהה כרגע.

פורסם

כנראה לא ניסחתי את עצמי כראוי, ברור לי שאין ST LINE ב0 ק"מ, ולאבא שלי באמת שאין צורך, הוא מעולם לא השתמש בבורר הילוכים כלשהו ברכב אוטומתי, והוא נוהג על אוטומטיות כבר 18 שנים.

שוב, מודה לך מאוד על ההסברים ומקווה שהפוקוס שלך תמשיך לשרת אותך נאמנה, אנחנו כנראה די נסגרנו כבר על הACTIVE X, ננסה נסיעת מבחן כמובן אבל בנתיים נראה מה מצב השוק של המזדה 2 שצריך למכור :)

פורסם

אתם תהנו מהפוקוס, במחיר הזה מדובר ברכב טוב.

תבדקו כמה תקבלו בטרייד אין לפעמים ההבדל בין מחיר השוק להצעה לא יהיה כזה גדול,

כי אפשר לעשות טרייד אין גם מול 0 ק"מ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, YairZov כתב:

שאבא שלך יעשה נסיעת מבחן. מציע לך לעבור על הדיון שפתחתי - רשום לך בצד את הדברים שנראים לך הכי רלוונטיים לברר/לבדוק.

דיון מעולה, קראתי הכל, ממש תודה

לפני 18 שעות, matanff כתב:

כנראה לא ניסחתי את עצמי כראוי, ברור לי שאין ST LINE ב0 ק"מ, ולאבא שלי באמת שאין צורך, הוא מעולם לא השתמש בבורר הילוכים כלשהו ברכב אוטומתי, והוא נוהג על אוטומטיות כבר 18 שנים.

שוב, מודה לך מאוד על ההסברים ומקווה שהפוקוס שלך תמשיך לשרת אותך נאמנה, אנחנו כנראה די נסגרנו כבר על הACTIVE X, ננסה נסיעת מבחן כמובן אבל בנתיים נראה מה מצב השוק של המזדה 2 שצריך למכור :)

המזדה נמכרה, פרסמתי אתמול בערב...

מאחל לכולם למכור ככה 😂

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 3.11.2020 בשעה 23:23, matanff כתב:

דיון מעולה, קראתי הכל, ממש תודה

המזדה נמכרה, פרסמתי אתמול בערב...

מאחל לכולם למכור ככה 😂

תתחדשו,

כך מכרתי את ה208, נחטפה תוך כמה שעות.

מאמין שאבא שלך ירגיש קפיצה רצינית מה2, הפוקוס בכלל לא באותה רמה.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...