Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות קריירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קצת רקע,

התחלתי מקום עבודה חדש ומפרגן לפני כשנה, תוך זמן קצר המנהל שלי התקדם למקום אחר ושמתי לעצמי למטרה להחליף אותו הצעתי את עצמי

האמת שלא האמנתי שיתנו לי, כי מדובר בתפקיד בעל משקל (ראש צוות פרויקטים) ובכל זאת הייתי ממש חדש ובמקור קיבלו אותי לתפקיד נמוך יותר,

אבל ראו מה נתתי בזמן הקצר שהייתי והסכימו לתת לי צ'אנס ובשארית הזמן שלי הבאתי את כל כולי כדי להצדיק את ההחלטה שלהם.

אני יכול להגיד שלמדתי המון, צברתי ממש טונות של ידע והיום אני שולט על הדברים דיי טוב, הייתי אומר שאני שולט על 60-70% מהדברים, ושאר הידע 30-40% יגיע מזמן ונסיון נרכש, לא משהו שאני יכול לזרז אותו אקטיבית (לפחות מנק' המבט שלי).

ועכשיו אני שואל את עצמי, מה הלאה ? מה המטרה הבאה שאני שם לעצמי ?

אני לא יכול להגיד שאני משוכנע ב 100% שזה מה שאני רוצה, אבל אם אני צריך לשלוף - זה להחליף בעתיד את הבוס הנוכחי שלי.

(לצורך העניין אין לי רצון להתקדם ע"י מעבר למקום עבודה אחר, לפחות לא בזמן הקרוב, עקב התחייבות שבעל פה שנתתי להם שאני לא הולך לעשות קפיצה של שנה ולעוף, ובמיוחד לא בזמן קורונה).

הבוס הנוכחי שלי מתעסק בניהול טכני, ניהול כוח אדם, בירוקרטיה מול הלקוח והוא חבר הנהלה

כל אלו (נאמר למעט הניהול הטכני) מצריכים סט כישורים ויכולות שאני יודע שאין לי (ואגב אני מרגיש שגם נוכחית החוסר ביכולות אלו פוגע בי במקומות מסויימים), מה שאומר שכרגע, אם אני מסתכל שנה/שנתיים קדימה, אולי אתקדם למקום עבודה אחר עם שכר גבוה יותר ותנאים טובים יותר, אבל כנראה שלא אוכל להתקדם למשהו משמעותי יותר מאשר ראש צוות כזה או אחר (שזה בעצם מה שעשה הראש צוות הקודם, התקדם לאותו תפקיד אך בחברה שנחשבת ליותר הייטק, לומד דברים חדשים ומתעסק עם דברים קצת יותר מתקדמים אבל בסופו של דבר התפקיד שלו לא השתנה) .

בראייה קדימה, אם אני לא משאיר את הקריירה שלי בידיים של הגורל, אני חושב מה אני צריך לעשות כדי להביא את עצמי למקום הזה.

חשבתי על קורסים כמו שפת גוף או דיבור מול קהל (דבר שאמנם התנסתי בו אך אני עדיין מוצא את עצמי נלחץ, עם גרון יבש ומאבד קו מחשבה ומילים).

אז קודם כל אשמח לשמוע על קורסים מומלצים שיכולים לעזור לי ולפתח אותי, לאו דווקא מה שכתבתי, אני פתוח להכל.

מחפש המלצות קונקרטיות, דברים שעברתם והתנסתם בהם או שעברו מכרים ממקור ראשון, לא משהו שראיתם בפרסומות.

דבר נוסף הוא שקשה לי מאוד לראות את עצמי בקורסי זום למיניהם, למידה מהבית תהיה לי קשה במיוחד ולא פרקטית בשלב זה (3 ילדים קטנים) ונראה לי שיש דברים שלא עוברים על המסך (במיוחד נושאים שהם לא טכניים), האם ההמלצה היא לחכות עוד תקופה עד אשר נחזור לקורסים פרונטלים ? אשמח לשמוע דעות גם כאן.

תודה רבה.

פורסם

לא ציינת מה הכשרתך, מה אתה עוסק, עד כמה מיצית עצמך אחרי שנה בתפקיד (אני מבין שעדיין לא) ומה מטרת ההכשרה, כלומר באיזה מסלול אתה רואה עצמך מתקדם.

שאלה שאולי כן ואולי לא רלוונטית לגביך: כמה שנים עבד קודמך באותו תפקיד, ולאן התקדם? האם זה משהו שמעניין אותך?

ודבר אחרון - נשמע לי שאתה מחפש תפקיד ניהולי או בשיווק (אבל אולי אני לא הבנתי נכון, זה קצת בין השורות). חשוב עם עצמך האם זה באמת הכיוון שמתאים לך.

בכל מקרה - שמור על המוטיבציה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בנושא הקורסים הפרונטליים, ממליץ בחום על קורס התפתחות אישית של עמותת מ.ל.א

https://itsmychoice.org/

אני לא יכול לספר כל כך על הסדנא עצמה כי אחרת זה יהרוס את האימפקט שלה. 

בחוויה האישית שלי, אני סוגר כבר כמעט שנה מאז הסדנא הזו. נראה לי שבלי לעשות את הסדנא הזו כנראה שהייתי מתמודד אחרת במהלך הקורונה. מצחיק לחשוב שעוד הציעו לעשות קורס חניכה במהלך חודש מרץ האחרון ואנחנו יודעים איך זה נגמר...

בכל אופן הצלחתי בזכות הסדנא הזו להתפתח בצעדים קטנים אבל עדיין צעדים. אומנם לא מדובר על הקורסים שכתבת אבל כן מדובר על התפתחות אישית וכלים להתמודדות עם החיים. זה מגיע עוצמות מטורפות. "באה באהבה", ד"א הסדנא נקראת סדנת בוגרים

אם יש שאלות מוזמן לשאול גם בפרטי

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני עוסק ב IT

לא מיציתי את עצמי עדיין ואין לי איזה תוכנית מסודרת בנתיים (אני יודע שאני כן צריך לבנות אחת, אך גם יודע שיקח קצת זמן עד שהתמונה תתבהר) - אני סה"כ רוצה לתכנן את הטווח הארוך שלי בצורה כזאת שכשכן אמצה את עצמי אי שם בעתיד, יהיה לי סט יכולות נוספות (שהן טובות לחיים גם בלי קשר לקריירה) שיוכל לפתוח עבורי דלתות נוספות.

קודמי עבד בתפקיד כ-3 שנים, התקדם לאותו תפקיד אך בחברה שמוגדרת אולי יותר "הייטק" ועם טכנולוגיות אחרות, בהחלט מעניין אותי כן, אבל אם אני רוצה להיות שם בעוד שנתיים, תקופה ארוכה חשבתי שכן, אבל עכשיו אני לא בטוח כל כך.

בשורה התחתונה אני מחפש להעשיר את עצמי בידע וכישורים נוספים שהם לגמרי לא my cup of tea, ואם אני צריך למקד מהם הכישורים שאותם אני מחפש / מעניינים אותי, אז זה בעצם כל מה שקשור לתקשורת בין אישית ואינטרקציה עם אנשים.

אתן דוגמא - אני מאוד (מאוד) ביישן וככזה לפעמים מהלחץ המילים שיוצאות לי מהפה לא מובנות מספיק כי אני מתחיל לחשוב יותר מדי והרבה פעמים אני חושב בדיעבד על מלא דברים שהייתי צריך להגיד אבל באותו רגע פשוט קפאתי.

אם נשים את זה במילים פשוטות, הבנתי מה אני לא יודע - הגעתי למקום שבו אין לי ספק ביכולות המקצועיות שלי, אין לי ספק שהצדקתי את האמון של הבוסים שנתנו לי את המשרה הזאת, אבל עכשיו אני מבין שחסר לי נושא התקשורת, הניהול, הפן הבין אישי, כדי להמשיך להתקדם ולהתפתח בצורה רחבה יותר (בניגוד להתקדמות צרה בתחום המקצועי בלבד).

DareDevil - תודה, אך גם אני הייתי בסדנא דומה של אלון אולמן שנה שעברה,

אם אני צריך להגיד מה הוצאתי מהסדנא, אגיד 5%, מצד אחד יש לי עוד הרבה מה להוציא, מצד שני לא בטוח שהייתי איפה שאני נמצא היום בלי הסדנא.

אם אני צריך להסביר איך הגעתי לכל השרשור הזה, זה בעצם בזכות הבנות ומסקנות שהגעתי אליהם בעקבות הידע מהסדנא.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

תשמע, אתה במצב נהדר - אתה מבין אילו דברים אתה לא יודע. זאת כבר מחצית מהדרך.

המקום שאתה נמצא בו - מופנם שמתקדם לתפקיד הדורש כישורים של מוחצן - די נפוץ, באופן מפתיע. הרבה אנשים שנראים כלפי חוץ עם יכולת ביטוי מרשימה וקשר טוב עם אנשים הם בכלל... מופנמים שלמדו את "כללי המשחק".

מה שאני ממליץ מעבר לקורסים למיניהם ומעבר לשינון סקאלת מאיירס-בריגס (שלי היא מאוד עזרה בהבנה של איפה אני נמצא ואילו כישורים אני צריך ללמוד) הוא לתרגל בפועל, בעבודה. פשוט לתרגל פגישות ולתרגל כל מיני אינטראקציות שפעם היית נותן בכיף לחבר הנהלה כלשהו לבצע. הכי טוב יהיה לפתוח את הקלפים כלפי הממונה/ממונים ולהסביר שאתה רוצה לתרגל עבודה מול קהל / אנשים ושאתה רוצה לקבל פידבק.

בנוגע לתהליכי עבודה - זה עולם שלם ופרוע שמאוד משתנה ממקום למקום, אבל יש תבניות בסיסיות של "איך מתנהלת פגישה" שאתה יכול לתרגל במהלך פגישה/שיחה, ובכל פעם שאתה נתקע - חוזר ונאחז באיזו נקודה שכתובה לך בדף. זה כמו ללמוד משחק. כמו שחקן תיאטרון (אגב, רוב השחקנים מופנמים!) - fake it till you make it.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה, אקח לתשומת ליבי.

אני בהחלט מתרגל בעבודה ומכריח את עצמי לעשות דברים שהם לא ב comfort zone (זה גם מגיע אגב כדרישה מהפוזיציה)

אבל לא פעם מצאתי את עצמי נתקע ולא מתמודד מספיק טוב עם המצבים האלה ולפעמים הבוס שלי מתערב ומוציא אותי מהפינה,

זה שקול לילד שנכנס לצרה ואבא שלו מתערב כדי לעזור לו - לדוגמא מול לקוח זה מביך .

בלי לעשות כלום - ברור לי שעם הזמן אני אשתפר בזה אבל זה יקח הרבה זמן..

פורסם

מבין אותך לגמרי.
מה שהכריח אותי להשתפר ומהר זו החלטה שהתקבלה במקום העבודה שלי, שכל איש צוות צריך לעשות לפחות 2 הרצאות בשנה ללקוחות.
ונתנו לנו הכשרה בהתאם. כך שכבר אין את הפריבילגיה להיות ביישן.

בנוסף, שכרו לנו יועצת
https://ayelet-kanev.com/
שעשתה גם ליווי באחד על אחד.
ובסוף, לדעתי, שני הדברים שהכי עוזרים הם נסיון כמובן, בהקשר של ללמוד מטעויות, והרבה תרגול. המון תרגול. גם מול זבן בחנות טלווזיות, טלפן ברשת סלולר (גם הם עושים את קורסים דומים או שיש להם תרשים זרימה מול הפרצוף), טלמרקטינג מהבנק ולפעמים אפילו מול הבוס שלי בישיבות השבועיות.
זה מאוד עוזר. ברמה הכי מעשית שאפשר.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...