Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר לעצירה בגיר ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם נוטה להסכים עם ירון.

וחוצמזה (אני ממש אוהב לרשום את זה ככה :-P), תחשבו על העניין של הבטיחות כאן. אם אתם אכן רוצים להאט, נאמר כיכר, מעבר חציה, כל דבר, ופתאום מסיבה מופרכת ולא ידועה, אתם צריכים שוב להאיץ בפתאומיות. מה יעזור לכם אם אתם מורידים את ההילוכים מבלי לשחרר את המצמד? או בכלל להיות בניוטרל?

תחשבו על זה...

גדעון.

!AWDSOME

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ מזה שלנסוע עם קלאץ' בפנים גם הורס אותו, מחליש את הקפיץ. אני שם ניוטרל בערך 2 מטר לפני עצירה כשאני כבר על שני ואז מתגלגל את המטר וחצי שנותר עם בלם חלש, כי אני חושב שגם הכמה מטרים האחרונים, במיוחד בעליות, מעמיסים על המנוע אז כבר עדיף להגיע לעצירה על ניוטרל, כמובן זה אם אני יודע שאני בטוח עוצר ולא ממשיך, שאלה: האם כשאני כבר על מהירות שהיא יותר נמוכה משני, עדיף לי לרדת לראשון או שעדיף להמשיך כמה שניות עם חצי קלאץ' ואז להמשיך רגיל, פשוט ההילוכים שלי עושים קצת בעיות, נראה לי הסנכרון נדפק, ולא תמיד נכנס ראשון, וזה די בעסה להתקע על ניוטרל כשאתה צריך להאיץ???

?!?!?!?מי זרק ביצה זה?!?!?!? חוליגנים, חולרות

פורסם

יתרה מזאת

תקנה 159 לתקנות התעבורה קובעת חד משמעית שאין לנהוג בהילוך שהוא לא מחובר ולא משולב.!!!

קרי, כמו שאמר כאן אחד מחברינו :

שהוא מוריד הילוכים בהאטה ולא משחרר קלאץ.

אסור ע"פ תקנה 159 לתקנות התעבורה .

ירון מאיר

פורסם

ירון צודק בכל מילה ומילה!

נייט, אם אתה לא נהנה מהעברת הילוכים ----> תמיד יש מאזדה אוטומטית מליסינג... :wink:

אל תגזים מאזדה יפנומטית

אני עדיין נהנה להעלות אותם חזרה

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
יתרה מזאת

תקנה 159 לתקנות התעבורה קובעת חד משמעית שאין לנהוג בהילוך שהוא לא מחובר ולא משולב.!!!

קרי, כמו שאמר כאן אחד מחברינו :

שהוא מוריד הילוכים בהאטה ולא משחרר קלאץ.

אסור ע"פ תקנה 159 לתקנות התעבורה .

ירון מאיר

היי.. זה חוק מקראי אתה יודע... רוב החוקים בארץ או בכל מקום אחר בעולם בלי קשר נכתבו לפני שהמציאו את החגורת בטיחות, הם כבר לא כלכך רלונטיים להווה... בכל מקרה יש פה בלאגן וכולם מדברים על משהו שונה.. בוא נגיד שאני נוסע בסוף של כביש מהיר ומתקרב לרמזור שנהיה אדום, אני בולם, מוריד הילוך ועוזר לבלימה עם הקלאץ', מוריד עוד הילוך וככה עד עצירה מוחלטת. זה במקרה שאני יודע שאני *חייב* לעצור! במקרה שאני נכנס לצומת או כיכר אני שם על קלאץ' אבל אף פעם על N כי מן הסתם צריך יהיה להאיץ באיזה שהו שלב, והרגל על N כדי שאפשר יהיה לעצור גם כשצריך.. זאת הדרך לא? ומן הסתם שההילוך יהיה תמיד נמוך ככל האפשר ביחס למהירות שאני נכנס בה לצומת בשביל שיהיה אפשר ממש לזנק במקרה שמשהו הולך להיסתבך (החלק האחרון נכון לדעתכם?)

תסתכל למעלה! מה אתה רואה?? לא!! יותר למעלה!! לא!!!!! הכי למעלה!! כן הכי למעלה!! מה אתה רואה?! מה מנורה??????????

*שיחת תמיכה רגילה עם לקוח טיפוסי שמנסה למצוא איפה לעזאזל כתוב "כלים" :|:bad-word:

פורסם

מי שיישמע אתם עוצרים סמייטריילר שמוביל טנק מרכבה וקרוואן מאחורה... :roll:

תבלמו לפי ההיגיון, ותשמרו מרחק.

כל מכלול טכני יתבלה כך או כך במקודם או במאוחר.

גם צמיגים מתבלים - אז לא ניסע ברכב?

נו, באמת...

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

לא צריך לנסוע בצורה מקובעת, להגיד תמיד ככה או תמיד ככה זה לא נכון, כל מקרה לגופו. לפעמים אפשר לבלום רק עם הבלמים, לפעמים עדיף להישתמש גם בהילוכים, זה תלוי בהרבה אלמנטים בכביש, הכי חשוב זה לנתח את המצב בראש, להיסתכל מסביב, לחשוב קדימה ולהפעיל שיקול דעת (תמיד, גם במצבים הכי אלמנטרים), אם אתה עושה את כל זה במקום להגיד אני תמיד בולם ככה וככה (וזאת הדרך שבה מלמדים מהורים לנהיגה) אתה תנהג הרבה יותר טוב ובטוח.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

קצת הזוי השרשור הזה. נכתבו פה המון דברים נכונים אבל גם המון שטויות:

קודם כל אני פונה אל מחשבי העלויות של בלמים מול קלאץ. הבלמים נשחקים מבלימה והקלאץ נשחק כתוצאה משימוש בו. המחיר הוא בהתאמה לקצב הממוצע של הבלאי במכלולים אלו. בד"כ מחליפים בלמים בקצב תכוף יותר מאשר קלאץ ומחיר הבלמים הוא גם זול יותר. איני בא לומר שזוהי הסיבה להפרשי המחירים, אך נוצר פה מצב הגיוני. דבר נוסף, כל מי שמנסה לחסוך בבלאי של הבלמים מגביר לא רק את הבלאי של הקלאץ אלא גם את צריכת הדלק מכיוון שהוא מוריד הילוך. בסופו של דבר המחיר פחות או יותר מתקזז.

אני מסכים עם סובארו-מן, גם צמיגים מתבלים, אז אולי ניסע פחות ברכב? ואולי אחרי שחיפשנו ובדקנו וקנינו רכב אז לא ניסע בו כדי שלא יעלה הקילומטראז'? כולם יודעים שאת הרכב צריכים לתחזק, ובעזרת נהיגה נכונה הגיונית וטבעית הבלאי הוא במינון סביר, כל המכלולים נשחקים אבל כל אחד בקצב שלו.

עכשיו לגבי צורת הבלימה הנכונה, האם להוריד הילוך אחרי הילוך או לבלום ורק בסוף להחליף הילוך? לדעתי ההבדל הוא לא קריטי. יש עדיפות להורדת הילוכים על מנת לשמור כוח זמין למנוע בעת צרה, אבל בואו נודה בזה, בכביש לא הכל הולך חלק ומתוכנן כמו על דפי הפורום. כמה פעמים קורה לכם שאתם בולמים יחסית מהר ועוד לפני שתורידו הילוך תצטרכו כבר להוריד עוד שניים?

השיטה שהוזכרה, בה מחזיקים את הקלאץ לחוץ היא אמנם איננה נכונה אך בהחלט יש מקום לצאת מההיסטריה שנוצרה סביבה. הדמיון היחיד בין נסיעה שכזו לנסיעה בניוטרל הוא התנהגות הרכב בזמן הפעולה.עם זאת למנוע יש כוח זמין מכיוון שהבחור מחליף הילוכים סימולטנית עם שינוי המהירות. לוקח חצי שניה להרים את הרגל מהקלאץ וללחוץ על הגז. בדיוק כמו להאיץ כאשר הרכב משולב בהילוך.

הדבר היחיד שאני יכול להוסיף שעדיין לא נאמר הוא שלא כדאי לבלום בעזרת המנוע באופן אקטיבי, כלומר, לא להוריד להילוך נמוך מידי ע"מ להאט את הרכב. בעת עצירה\האטה יש לשלב את ההילוך הנכון בהתאם למהירות הרכב ולצרכים שלו (ירידה\עליה).

פורסם
קצת הזוי השרשור הזה. נכתבו פה המון דברים נכונים אבל גם המון שטויות:

עכשיו לגבי צורת הבלימה הנכונה, האם להוריד הילוך אחרי הילוך או לבלום ורק בסוף להחליף הילוך? לדעתי ההבדל הוא לא קריטי. יש עדיפות להורדת הילוכים על מנת לשמור כוח זמין למנוע בעת צרה, אבל בואו נודה בזה, בכביש לא הכל הולך חלק ומתוכנן כמו על דפי הפורום. כמה פעמים קורה לכם שאתם בולמים יחסית מהר ועוד לפני שתורידו הילוך תצטרכו כבר להוריד עוד שניים?

השיטה שהוזכרה, בה מחזיקים את הקלאץ לחוץ היא אמנם איננה נכונה אך בהחלט יש מקום לצאת מההיסטריה שנוצרה סביבה. הדמיון היחיד בין נסיעה שכזו לנסיעה בניוטרל הוא התנהגות הרכב בזמן הפעולה.עם זאת למנוע יש כוח זמין מכיוון שהבחור מחליף הילוכים סימולטנית עם שינוי המהירות. לוקח חצי שניה להרים את הרגל מהקלאץ וללחוץ על הגז. בדיוק כמו להאיץ כאשר הרכב משולב בהילוך.

הדבר היחיד שאני יכול להוסיף שעדיין לא נאמר הוא שלא כדאי לבלום בעזרת המנוע באופן אקטיבי, כלומר, לא להוריד להילוך נמוך מידי ע"מ להאט את הרכב. בעת עצירה\האטה יש לשלב את ההילוך הנכון בהתאם למהירות הרכב ולצרכים שלו (ירידה\עליה).

העלת נקודה חשובה... לא תמיד יש זמן להעביר מחמישי עד ראשון כדי לעצור כאשר בדרך לוחצים קלאץ' מורידים הילוך אחד מרימים קלאץ' וכך הלאה...

ולכל אלה שטוענים שאם חס וחלילה אני אצטרך להאיץ אני לא אצליח וזה... כמו שאמר זה בקומה מעלי, אני כל הזמן נמצא בהילוך המתאים למהירות, רק שהוא לא משולב, ככה שבמקרה הצורך אני אשחרר את הקלאץ' ואאיץ, הזמן שיקח לי לעשות את זה לא יהיה שונה מהזמן שיקח למישהו שנמצא עם הילוך משולב להוריד את הרגל מהברקס ולתת גז...

פורסם
דבר נוסף, כל מי שמנסה לחסוך בבלאי של הבלמים מגביר לא רק את הבלאי של הקלאץ אלא גם את צריכת הדלק מכיוון שהוא מוריד הילוך. בסופו של דבר המחיר פחות או יותר מתקזז.

דובר על החלק הזה רבות בפורום והיו מספר ויכוחיים בעניין הזה.

חלקם טענו שבעת הורדת הילוכים, כאשר מהירות המנוע לא יורדת מתחת ל-1000 סל"ד, אין צריכת דלק!

אני עדיין בדעה נוגדת... הנושא עוד לא ממש ברור לי.

אמיר.

פורסם

חלקם טענו שבעת הורדת הילוכים, כאשר מהירות המנוע לא יורדת מתחת ל-1000 סל"ד, אין צריכת דלק!

אמיר.

לפי דעתי יש צריכת דלק... כלומר כל עוד המנוע מסתובב הרי נכנסת אליו תערובת של דלק ואוויר, כלומר יש צריכת דלק, אומנם קטנה יותר, אך בכל זאת קיימת...

זה לפחות מה שאני חושב...

פורסם

אמיר, מכיוון שחיפוש העלה חרס אשמח אם תסביר לי מעט על הטענות מ2 הצדדים של הוויכוח הזה.

עדיף בהודעה פרטית כי זה בכלל לא קשור לשרשור הזה.

דן.

פורסם

אמיר.

במכוניות יחסית חדשות אם אתה בולם נגיד מ4000 עד לסרק עם הבלמים כשההילוך משולב, זה לא שורף דלק כמעט (מחשבים בלאגנים).

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

במכוניות יחסית חדשות אם אתה בולם נגיד מ4000 עד לסרק עם הבלמים כשההילוך משולב, זה לא שורף דלק כמעט (מחשבים בלאגנים).

ישנה עבודה של הממיר מומנט, שמשתמשת בכוח מהמנוע ולכן נראה לי שבמקרה הזה יש צריכת דלק בוודאות.

danyu- הנה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=31499&highlight=%F6%F8%E9%EB%FA+%E1%E1%EC%E9%EE%E4

• תוכן חדש...