Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר לעצירה בגיר ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רישיון כבר שנה וחצי כמעט.... אבל עברתי לאוטו ידני רק לפני חודשיים. לכן רציתי לשאול שאלה: כשאני עובר מנהיגה במהירות ממוצעת ומעלה (50+) לעצירה עדיף לי:

1. להעביר לניוטרל ולבלום.

2. להשאיר את רגל ימין על הברקס, ולהתחיל להכניס קלטץ' להוריד הילוך לשחרר קלאץ וחוזר חלילה עד הילוך שני.

3. פשוט לבלום במצב נהיגה בהילוך גבוה ולהכניס קלאץ ב30 שמש ולהעביר לראשון....

אשמח אם תוכלו לעזור לי....

תודה!

חתימה עד שלוש שורות. תודה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לך

אז שים לב:

,החוק לא מחייב אותך לזה או לזה

,השיטה הנכונה להאטה היא הורדת הילוכים

-כך שלא כל עוצמת הבלימה מתבססת

על הבלמים (דבר שיגרום בלאי מוגבר לבלמים) ניתן "לעזור" לבלמים ע"י הורדת הילוכים

.כך שההילוך יאט את סיבובי המנוע ויגרום להאטת הרכב

בלימוד הנהיגה ישנה מטרה אשר מתייחסת לעצירה בכל ומכל הילוך

כך שהמורה היה אמור להסביר לך

ירון מאיר

פורסם

לכן הדגשתי שעברה שנה מאז פעם אחרונה שנסעתי על ידני....

בנוסף כל החברים שלי בעלי הגיר הידני בולמים בשיטה אחרת......

ובקשר למה שאמרת על שחיקת בלמים, יש כאלה שאמרו לי ששחיקת בלמים עדיפה על שחיקת קלאץ', ולכן יש להעביר לניוטרל ולבלום בצורה חדה...

חתימה עד שלוש שורות. תודה.

פורסם

הקלאץ נישחק אך ורק בנקודת החיכוך

ברגע שאתה לוחץ על הקלאץ -אין כל שחיקה (אלא עם כן אתה מקפיא את הרגל בנקודת-

החיכוך הרבה זמן)- דבר שאינו נחוץ כלל.

אותו הדבר בעזיבת הקלאץ.

המקרה "הקריטי" של שחיקת קלאץ נעשית בדרך כלל -ושוב אני מציין בד"כ-

בתחילת נסיעה או גלישה .

ברגע שאתה יודע להישתמש עם הקלאץ ועם הבלמים בצורה הנכונה

אתה יכול לימשוך למעלה מ150000 ק"מ-בלי להחליף קלאץ.

ירון מאיר

פורסם

שטויות במיץ עגבניות !!!

בלמים נועדו לבלימה !!! קלצ' נועד להחלפת הילוכים !!!

רפידות בלם עולות 100 ש"ח, קלצ' עולה פי 10.

ניתן וצריך לבלום עם הבלמים ולהישאר בהילוך שהיית בו, עכשיו, שתי אופציות:

1. אם אתה מתכוון לעצור, תלחץ קלצ' בסוף הבלימה - במטרים האחרונים לפני שהסל"ד יורד מתחת למינימום, ואז תעצור.

2. אם אתה רק מאיט לפני פניה, עדיף להוריד הילוך לפני הפניה עצמה ובזמן הבלימה כשאתה עדיין בישורת לפני הפניה (עדיף עם גז ביניים לשמירת הקלצ' ועדיף גם תוך כדי המשך לחיצה על הבלם לבלימה לניארית, מה שנקרא עקב ואגודל, אחרי שלומדים את זה - הבלימה והורדת ההילוכים נעשות חלקות מאד, כתוצאה מכך היציבות משתפרת - הרכב לא מתנדנד בגלל עזיבת הקלצ' וגם אין שחיקה של הקלצ' כי הוא מתואם לסל"ד המנוע)

My 2 Cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אוי אוי אוי

אל תגיד שטויות!!!!!

זה לא נכון מה שאתה כותב נקודה!!!!

מה יקרה שאתה מתקרב לרמזור אדום במהירות של 90 קמ"ש.

לפי מה שאתה אומר צריך לעצור אך ורק עם הבלמים.

כאשר אתה קרוב לקו הצומת ואתה כבר במהירות של 20 קמ"ש-ועדיין בהילוך חמישי.

האור האדום מתחלף ,

מה אתה עושה כעת???????

עד שתחליט לאיזה הילוך לשלב הרכב יאבד מהירות וזה יותר מסוכן לעבור כך צומת.

אז תגיד לי עכשיו מה יותר טוב .

אל תגיד ותדבר שטויות כי אתה סתם מטעה אנשים.

בנהיגה הנכונה והבטוחה כך משתמשים בעצירה.

ירון מאיר

פורסם
שטויות במיץ עגבניות !!!

(עדיף עם גז ביניים לשמירת הקלצ' ועדיף גם תוך כדי המשך לחיצה על הבלם לבלימה לניארית, מה שנקרא עקב ואגודל, אחרי שלומדים את זה - הבלימה והורדת ההילוכים נעשות חלקות מאד, כתוצאה מכך היציבות משתפרת - הרכב לא מתנדנד בגלל עזיבת הקלצ' וגם אין שחיקה של הקלצ' כי הוא מתואם לסל"ד המנוע)

My 2 Cents

ליאור

איזה שטויות, איזה שטויות

גז ביניים בסה"כ לישמור על סל"ד גבוהה .

לא שומר קלאץ ולא שומר בטיח..

גז ביניים נעשה בעיקר ברכב גדול (משא כבד או אוטובוס)

היום יש בכל הרכבים גיר סינכרון (אין יותר צורך בגז ביניים)

שמירת הקלאץ נשמרת אך ורק ע"י שימוש נכון של הנהג ותו לא!!!

ירון מאיר

פורסם

גם בבלימה/האטה צריך להמשיך להוריד הילוכים בהתאם למהירות עד לעצירה.

בלי קשר לבלימת מנוע - לא כדאי להמצא בהילוך לא מתאים למהירות, או חס וחלילה בניוטרל, למקרה של צורך להאיץ שוב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

לא הבנתי מה הבעיה לעצור עם הבלמים...

בלימודי הנהיגה מלמדים לנצל בנוסף לבלמים את בלימת המנוע... זה נועד להקטין את העומס על הבלמים ובעצם לעזור בבלימה... שימוש ממושך בבלמים יגרום להתחממותם ולירידה ביעילותם כתוצאה מכך במכוניות מסויימות...

אבל... לא תמיד זה מעשי לבלום ככה... כלומר אני כמעט אף פעם לא משתמש בזה, למשל כשאני מתקרב לצומת ב100 קמ"ש וצריך לעצור אני מכניס קלאץ' ומעביר הילוכים מחמישי ועד למטה בלי לעזוב קלאץ' (ואז במקרה וצריך להאיץ פשוט משחרר את הקלאץ')... גם בפניות ובכיכרות, אני בדרך כלל מוריד משלישי או רביעי לשני בלי לעזוב את הקלאץ' ואז לקראת ההאצה עוזב מעט את הקלאץ' לקראת נקודת החיכוך ואז שוב מאיץ...

לפי דעתי להאטה עם שחרור קלאץ' כל פעם להשגת בלימת מנוע יש חסרון שכן צריך להתרכז כל הזמן בלחיצה ושחרור של הקלאץ' במקום להתרכז בנהיגה (לי אישית לא הייתה כל בעיה לעשות את זה בשיעורי הנהיגה, אבל בנהיגה מהירה בכל זאת אני מעדיף שלא לעשות את זה כי זה גם לא נוח לי)...

אני משתמש בבלימת מנוע רק בירידות ממושכות כדי לשמור על המהירות שלא תעלה (לא כדי להאט, לשם כך יש את הבלמים)

פורסם
. כלומר אני כמעט אף פעם לא משתמש בזה, למשל כשאני מתקרב לצומת ב100 קמ"ש וצריך לעצור אני מכניס קלאץ' ומעביר הילוכים מחמישי ועד למטה בלי לעזוב קלאץ' (ואז במקרה וצריך להאיץ פשוט משחרר את הקלאץ')... גם בפניות ובכיכרות, אני בדרך כלל מוריד משלישי או רביעי לשני בלי לעזוב את הקלאץ' ואז לקראת ההאצה עוזב מעט את הקלאץ' לקראת נקודת החיכוך ואז שוב מאיץ...

אז מה אתה עושה בזה שאתה לא משחרר קלאץ?????

ברגע שהקלאץ לחוץ אתה פשוט מנתק את המנוע מהגלגלים .!!!!

מה ההבדל בין מה שאתה עושה לבין זה שמוציאים לניוטרל???!!

זה אותו הדבר בדיוק

מפליא אותי שההורים שלכם לא מעירים לכם על כך,

הרי זה לא נהיגה בכלל

ירון מאיר

פורסם

אני מסכים עם ירון בכל מה שהוא אמר...:-D

וגדי, עדיף שתיסע עם המנוע מחובר לגלגלים כשאתה עובר בכיכרות תנועה, לפי מה שאמרת, אתה נוסע בניוטרל....

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ירון מאיר צודק במאה אחוז!

והדבר מעיד שלא רק שאין לנו נהגים טובים, יש לנו גם מורי נהיגה גרועים, (בלי הכללה כמובן)

שמלמדים נהיגה , אך לא מלמדים איך לנהוג ואיך לבלום רכב !ונתקלתי כבר בעבר בתאוריההזאת של נהג שבוחן עלות של שימוש בבלמים, לעומת בלימה על ידי שימוש במצמד והורדת הילוך, ומעמיד עלות של החלפת מצמד מול שחיקת בלמים, רק הוא פשוט לא מבין שאין

שחיקה בכלל של מצמד בעת החלפת הילוכים, היא כמו שירון אמר בעת שאתה משהה / מקפיא את הרגל על המצמד , בעת החלפת ההילוכים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בוקר טוב לכם

הויכוח פה התעורר כאשר שאלו שאלה על 50+ שזה הילוך שלישי לכל הפחות ופניות אתה יכול לעשות בהילוך שני

אז לא נוצרת ממש בעיה

אבל מה קורה כאשר אני במהירות 100-90+ דהיינו הילוך חמישי

ואם נגיד המטרה שלי היא לצרוך האטה אז אני חושב שעדיף להעביר לניוטרל, נכון המכונית תתגלגל יותר מהר(אני לא מדבר פה על ירידה תלולה שבה בימת המנוע הכרחית לביטחונך)

ויהיה שימוש ניכר יותר בבלימים

אבל אני חושבש זה עדיף מ: חמישי...קלאץ...>רביעי...קלאץ>שלישי...קלאץ...>שני

או שמצד שני יש את ה: חמישי...קלאץ...>ניטרל...קלאץ...>שני

ואם המטרה שלי היא עצריה אז זהו אותו תהליך בנוסף ההילוך הראשון אח''כ וגם ללחוץ קלאץ כדי שהמכונית לא תתקע

כאשר מהצד השני אתה רק עם הבלם

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

ירון צודק בכל מילה ומילה!

בוקר טוב לכם

אבל אני חושבש זה עדיף מ: חמישי...קלאץ...>רביעי...קלאץ>שלישי...קלאץ...>שני

או שמצד שני יש את ה: חמישי...קלאץ...>ניטרל...קלאץ...>שני

נייט, אם אתה לא נהנה מהעברת הילוכים ----> תמיד יש מאזדה אוטומטית מליסינג... :wink:

• תוכן חדש...