Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה ספיריט ספורט 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2065 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא יודע מה זה ספיריט ספורט, אבל לי הייתה מאזדה ספיריט 2010 במשך 6 שנים.

סך הכל רכב מעולה עם סחירות מטורפת (נמכרה בפחות מיממה והרבה מעל המחירון), בתקופה אצלי לא היה שום בעיות אמינות ושני החסרונות הבולטים הם מתלים קשיחים וצריכת דלק.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 43 דקות, motizkn כתב:

לא יודע מה זה ספיריט ספורט, אבל לי הייתה מאזדה ספיריט 2010 במשך 6 שנים.

סך הכל רכב מעולה עם סחירות מטורפת (נמכרה בפחות מיממה והרבה מעל המחירון), בתקופה אצלי לא היה שום בעיות אמינות ושני החסרונות הבולטים הם מתלים קשיחים וצריכת דלק.

זה דגם האצבק 150 כס נפח 2000 הוא נקרא ספיריט ספורט

פורסם

אז היה לי האצבק 150 כס מנוע 2.0 מודל 2010, כנראה שזה אותו רכב שאתה מדבר אליו.

כמו שאמרתי, לא היה שום בעיות אמינות, אבל צריך לקחת בחשבון שמכרתי את הרכב עם 60~ אלף קילומטר.

לגבי חווית נהיגה אז הרכב מרגיש מאד קליל ולא חסר כוח, זה לא מנוע טורבו ובעליות אתה צריך להגיע ל 3500 סלד אבל אז הרכב פשוט עף.

מאד יציב בסיבובים ועד היום אני צריך להזכיר לעצמי אם ה 3008 להאט בסיבובים כי זה לא המאזדה.

סך הכל אחלה רכב אם לא מפריע לך צריכת הדלק והמתלים הקשים.

טסלה 3 2022

פורסם

שים לב תושבות מנוע ומצערת שיש לנקות אחרת מתחילות רעידות שיכולות לחרפן אותך (מניסיון).

קשה למצוא רכב עם 60 אלף קמ, מה שמכרת בהחלט נדיר :)

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם (נערך)

לטעמי אחד החסרונות הגדולים של הדור השני של המאזדה 3 זה האיבזור.

חוץ מזה מה כל כך ספורט ברכב שלוקח לו מעל 10 שניות מאפס ל-100?

אגב גם בסיבובים היא לא הבריקה מי יודע מה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ה 3008 הנוכחית עושה 0-100 ב 9 שניות, אבל המאזדה הרגישה יותר זריזה ביציאה מהמקום.

וכמו שאמרתי זה לא רכב ספורט אבל זה הרבה יותר זריז מכל שאר המשפחתיות לאותה תקופה.

לגבי האבזור, מה חסר ברכב הזה שיש במשפחתיות באותה תקופה? אצלי הייתה מותקנת מצלמת רוורס + דאבל דין ולא היה חסר שום איבזור ובטח בהשוואה לרכבים מאותה שנה.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

כשהיא הייתה חדשה זה היה רלוונטי, היום השאלה היא האם היא יותר זריזה מהמתחרות באותו תקציב?

אני מנחש שלא.

במקור כמובן שלא הייתה מצלמת רוורס, אלא היה רדיו מובנה ואפילו לא מסך מולטימדיה, לא חיבור USB, לא SD, כן היה חיבור AUX ורדיו דיסק.

רבאק אפילו דיבורית BT לא הייתה.

למשל בולוסטר שהגיעה ב-2011 כן היה, למעט ה-SD.

שליטה מההגה על הרדיו, TPMS אין על מה לדבר בכלל.

ואני לא משוחד, נהגתי באופן קבוע בכל אחד מהדורות של ה-3 לאורך חודשים עד שנים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש שליטה מלאה מההגה על הרדיו ואין שום בעיה למצוא אחת עם מערכת אפטר מראקט (או אפילו לשים אחת בעצמך).

ולגבי התקציב, לדעתי כשאתה קונה רכב בין עשור (או קרוב לעשור) האמינות משחקת תפקיד חשוב ובזה המאזדה לוקחת בהליכה.

ובעודי כותב את השורה האחרונה ניזכרתי במחלה ידוע שקשורה  לדשבורד מעל המסך הקטן שמתנפח בשמש, תבדוק טוב כי אחרת זה 1500 ש"ח תיקון.

טסלה 3 2022

פורסם

זו שאלה של מה יותר חשוב לפות"ש, אמינות או ספורטיביות.

לפי icar אין שליטה מההגה, לפי אתר אוטו כן, נניח שכן.

להחליף את המערכת תמיד אפשר, השאלה כמה עבודה סביב זה, והאם יש מתחרות חדשות יותר שייתנו לך מענה זהה בלי להחליף מערכת.

וגם יכול להיות שיש מתחרות יותר חדשות שייתנו אמינות טובה יותר, בכל זאת רכב בן 10 שעבר כמה וכמה ידיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למה נניח שכן? היה לי את הרכב מעל 6 שנים, אני אומר לך בוודאות שיש לו שליטה מלאה מההגה על הרדיו + קראוז קנטרול + בקרת אקלים מפוצלת + גג שמש ניפתח.

קניתי את הרכב עם מערכת סינית תואמת (חרא של מערכת) ואני החלפתי למערכת של pioneer ואין שום עבודה מיוחדת.

לאחר ההחלפה לא חסר שום איבזור ברכב והוא לא נופל משום רכב חדש (חוץ ממערכות בטיחות מתקדמות שלא ניתן להשיג בשום רכב בתקציב הזה)

6 שנים שהרכב היה אצלי לא ניתקלתי בבעיות אמינות:

- היה את הבעיה של הדשבורד שבמקרה שלי הוחלף חינם על ידי היבואן כשהרכב היה בין 7.

- המנוע גימגם לאחר החלפת מצבר (לא חיברו מצבר חילופי כשניתקו את המצבר של הרכב), ניקוי מצערת בעזרת ספרי פתר את הבעיה.

כל השאר זה צמיגים, טיפולים ומצבר.

שאלה, יצא לך לנהוג על המאזדה? מרגיש שקראתה איזה טבלה באתר ואתה מסיק את כל השאר.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

נניח שכן = יש חוסר התאמה בין האתרים, אז אני לוקח את המילה שלך.

החלפת מערכת סאונד זה ממש לא לכל אחד.

ואתה מבין שאי אפשר להסיק על אמינות של רכב בן 10 מהניסיון שלך שקנית רכב בן שנה-שנתיים-שלוש לכל היותר כן?

לפני 13 דקות, motizkn כתב:

שאלה, יצא לך לנהוג על המאזדה? מרגיש שקראתה איזה טבלה באתר ואתה מסיק את כל השאר.

לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

ואני לא משוחד, נהגתי באופן קבוע בכל אחד מהדורות של ה-3 לאורך חודשים עד שנים.

אז כן, יצא לי לנהוג עליה, זה היה רכב גישור שלי לבערך 4 חודשים, 1600 אקטיב סדאן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טוב זה מסביר את הדעה שלך על הרכב, יש הבדל גדול בין דגם 1600 אקטיב לבין דגם 2000 ספיריט.

זה לא אותו מנוע, זה לא אותו גיר (4 הילוכים לעומת 5 בספיריט), זה לא אותו איבזור ודרך אגב זה גם כיול מתלים אחר (בספיריט הוא קשיח וכמו שאמרתי אפילו קצת מידי).

לגבי האמינות אני מודע לכך שהנסיון שלי לא מייצג, אבל לדגם אין בעיות מיוחדות חוץ מתושבות מנוע והדשבורד, בגלל זה השוק של הרכב חזק מאד.

טסלה 3 2022

פורסם

כמובן שזה לא אותו מנוע, ה-1600 היה עגלה מסכנה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נו קונים את הרכב ??

אגב, מבחינת חווית נהיגה, הדור הראשון שנקרא בעגה BK הוא הכי מוכוון לנהיגת zoom zoom .. הדור השני 2009 ומעלה פחות, גם הכיול בגיר שונה והיציאה מהמקום עדינה יותר.. החסרון בגדול של הדור הראשון הוא הגיר, 4 הילוכים עם בורות סלד , 100 קמש ב 2400 סלד בחייאת דינק..

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

• תוכן חדש...