Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בחירת מדיח כלים לדירה


alex321
שימו לב! השרשור הזה בן 1159 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אנחנו רוצים לרכוש מדיח כלים פעם ראשונה

הבנתי שהחברה המומלצת היא בוש

 

אבל...

יש להם עשרות דגמים

איך אני יודע מה טוב לי ומה פחות טוב?

יש בוש ב3500 ויש כאלה ב2000

 

מישהו יודע לפנח מה אומר מספר הדגם??

 

 

צרכים: (לפי סדר חשיבות)

גודל 60 ס"מ (רחב)

מדיח אמין

מנקה טוב

חסכוני בחשמל

תוכנית קצרה

חסכוני במים

 

פחות חשוב המראה שלו והאם הוא עושה רעש 

הוא יהיה חבר של מכונת הכביסה במרפסת שירות סגורה

 

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 108
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

מכונות בוש הזולות - מיוצרות בטורקיה. אין לי מספיק ידע להצהיר שהן אמינות.
אם אתה מחפש תקציב קצת יותר זול - לך על אינדסיט.

 

עריכה: אם אתם זוג צעיר ומחזור ניקוי של המכונה יהיה קטן יחסית, תחפש מכונה שיש לה תוכנית של חצי, יענו חצי מכונה מלאה.
תשים לב! לא פעם זה רשום במפרט שלה ובפועל אין לה את התוכנית...

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו לא רק זוג 

אוטוטו נהיה כבר 5.

והסגר גורם לכיור להתמלא הרבה יותר מהר ממה שאנחנו מספיקים לרוקן אותו.

 

ניסנו לעבור קצת לחד"פ. אבל זה יוצא ממש יקר + כמויות זיהום לא נורמליות (הכפלנו ויותר את כמות הזבל)

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי מדיח בוש בסיסי בן 5-6, לפני כן היה לי מדיח בוש שהחזיק כ-11-12 שנים. אין לי מושג היכן יוצרו. מפעיל אותו בממוצע פעם ביום, סה"כ אין בעיות (היתה איזו תקלה לא ברורה שתוקנה על ידי ניתוק וחיבור לברז).

 

עם משפחה של חמישה תפעיל אותו יום יום, וגם אם פעם זה יהיה אחרי 36 שעות כנראה לא תסבול יותר מדי מהריח.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, אכן בוש (או סימנס, אותו הדבר) היא המכונה שכדאי שתיבחר אם אתם 5 נפשות. ממה שרושמים כאן כבר שנים וכעת - גם מניסיון אישי.

שנית - על המכונות ה"גדולות" שלהם יהיה רשום שמיוצר בגרמניה, זה נתון שניראה לעין כאשר פותחים הדלת - על הדופן שלה למעלה (אם אתה מסתובב באולמות תצוגה) ורשום על האריזה של המכונה, מבחוץ. כדאי ללכת על הדגמים הללו.
בניגוד למה שנאמר כאן לפני - אני כן בעד אופציית "חצי מכונה". בשימוש לאורך שנים מדובר בחיסכון של מים וחשמל אבל בעיקר המכונה עובדת פחות זמן. אם ישנה אפשרות - למה לא, כמו כן תוכל להפעיל בכיף גם כשהיא לא מלאה לגמרי, בלי הרגשה שאתה מבזבז סתם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכת המים במחזור הדחה של מדיח מודרני היא 10 ליטר, כך שהחסכון של 3-4 ליטר לתוכנית קצרה שולי לגמרי, בהפעלה יומית זה קוב אחד בשנה, ולמעשה פחות כי תשתמש בתוכנית החסכונית מעט מאד.

 

אני עם מדיחי כלים קרוב ל-25 שנה, לא זכור לי צורך להשתמש בתכנית כזו ולו פעם אחת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולמות תצוגה אין כ"כ כרגע

 

אני שומר כשרות ולכן לא אדיח כלים חלביים ובשריים יחד (בנפרד אפשרי)

לכן כן יהיה מצבים של מעט כלים

 

אבל

החיסכון במים באמת נשמע לי זניח לגמרי

אני מבזבז על שטיפת כלים יותר מים מכל תוכנית של מדיח

כך שכנראה לא אשתמש בפונקציה הזאת

 

וכל יום הוא יפעל פעמיים

לבשרי וחלבי 

 

לכן אני בהתלבטות האם לקחת תוצרת גרמניה סביב 3500

או תוצרת טורקיה/פולין ב2000

 

ברור לי שתוצרת גרמניה נחשבת טובה יותר

השאלה האם היא מצדיקה כמעט מחיר פי 2

על תוצרת טורקיה יש יותר יבוא מקביל

מה שנותן את האפשרות למחיר אטקרטיבי יותר

 

תוצרת גרמניה לא ראיתי ביבוא מקביל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבחר במכונה שיש לה תכנית לשטיפה קלה ומהירה.

אם לא מדובר בלזניה אז התכנית הזו תתאים לחלבי, ואחרי חצי שעה תוכל לשים את הבשרי לתכנית מלאה.

 

לגבי תוצרת גרמניה הייתי מתעקש רק אם הייתי יודע שהֶר פליק מהגסטאפו משגיח על הפועלים. אם לא גם תוצרת פולין זה טוב, הרי המכונה תעבוד רוב הזמן לבד בחושך...

 

  • מצחיק 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדיח רחב מוגדר בד"כ כ-"12 מערכות כלים" , שזה מתאים, פחות או יותר, לכלים של משפחה ל-2-3 ארוחות. מילאתי עכשיו מדיח בכלים של ארוחה של 7 אנשים ונותר לי מקום לארוחת הבוקר של מחר, ואולי אפילו לארוחת ביניים שלפני הצהריים.

 

אם תפריד חלבי ובשרי די תפסיד את הפואנטה של המדיח - תהיה לך תמיד ערימת כלים שאו שתסריח בחוץ או תודח ידנית.  או שתפעיל את המדיח 2-3 פעמים ביום, בזבוז די רציני של חשמל, מים וחומרי ניקוי.

 

אם אתה מתכוון להקפיד על הפרדת כלים שקול רכישת מדיח צר ("8 מערכות כלים"), אם היצורים האלה עוד קיימים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 28.1.2021 בשעה 13:29, borsood כתב:

תבחר במכונה שיש לה תכנית לשטיפה קלה ומהירה.

אם לא מדובר בלזניה אז התכנית הזו תתאים לחלבי, ואחרי חצי שעה תוכל לשים את הבשרי לתכנית מלאה.

 

לגבי תוצרת גרמניה הייתי מתעקש רק אם הייתי יודע שהֶר פליק מהגסטאפו משגיח על הפועלים. אם לא גם תוצרת פולין זה טוב, הרי המכונה תעבוד רוב הזמן לבד בחושך...

 

פעם כתבתי על זה "שרשור הדרכה" כזה, שכניראה עוד נמצא אי שם פה בסביבה, בארכיון: כל עוד אתה מתרחק מסחורה סינית וטורקית - אתה בסדר. בפולין והונגריה מייצרים באותם מפעלי אינדסיט/מרלוני עבור AEG, בוש, סימנס, ווירפול וכו' את המכונות לליין ה"זול" שלהן, כאשר מדובר בעצם באותן מכונות עם שינויים קוסמטיים קלים, כגון בורגי טורקס מול בורגי פיליפס במעטה הפח, ארגונומיות שונה בכפתורי ההפעלה וכו'. המכונות הגדולות עדיין מיוצרות בפס ייצור שיושב בגרמניה, וגם זה אם תשאלו אותי - לא לאורך זמן. אבל את הקטנות, ענקי האלקטרוניקה נותנים לקבלני מישנה. כניראה משתלם להם יותר. בחור שעובד איתי והוא ממוצא רוסי, חזר מביקור קרובים ואמר לי שמכונת הכביסה של המשפחה שם היא מתוצרת בוש, אבל מאחור כתוב שיוצרה ע"י מרלוני במפעל שיושב ברוסיה עצמה.
עכשיו, תמיד יהיו פה אלה שיקפצו ויגידו שיש להם מכונה מהמזרח (לא סין) כגון LG שהם מאד מרוצים ממנה, אבל מה לעשות, צריך לחשוב גם על זמינות ומחיר חלקי החילוף: כאשר הכל מגיע מאותה החבית, החלף יהיה לא רק זול יותר אלא גם זמין יותר, כולל באינטרנט, למי שרוצה. ניתן להרכיב חלף שממותג "ווירפול" על מכונה שממותגת "אריסטון" וכו'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכולים לשתף איך תוכנית ECO עובדת אצלכם? כמה זמן היא אורכת ואיך היא פועלת באופן כללי. המניפות עוצרות אצלכם מדי פעם (שקט) כדי לחסוך אנרגיה וכדי לתת לסבון לעשות את העבודה? נראה לי שיש אצלי בעיה. אצלי התוכנית אורכת כשעתיים במקום כ-4 שעות והמניפות פועלות לאורך כל השעתיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני הסנט שלי - רק מדיח רחב (60 סמ).

עדיף להפעיל אותו כל יום אפילו אם הוא לא מלא, מלהתחיל לשחק כסאות מוזיקלים עם הכלים. שלא נדבר על זה שרוב העלות היא לא במים, אלא בקפסולות, ומדיח צר מופעל הרבה יותר ממדיח רחב...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלה לא מניפות אלא ממטרות, ואצלי הן פועלות ברציפות, מפסיקות כנראה רק בשלבי השאיבה. אבל האמת היא שהמדיח כל כך שקט עד שאני מרגיש בכך רק כאשר יש איזה כלי שמהדהד.

 

מכל מקום, מעולם לא השתמשתי בתכנית אקו. 

 

אין לשכוח שפעולת המדיח מבוססת על ההתזה, כאשר חלק ניכר מהפעולה היא על ידי החומר השוחק שבסבון ועל ידי שיירי הלכלוך.

 

@garichoהבעיה של הבחור היא שמירת כשרות, הוא לא רוצה להדיח כלים בשריים וחלביים יחדיו. דרך אגב, כאשר בודקים ברשת, נראה שיש לא מעט רבנים שמתירים זאת עם הסברים הלכתיים וטכניים מלומדים. ובכל מקרה, צריך לבחור במדיח בהתאם לצרכים הצפויים. הפעלה של מדיח צג מלא לא תהיה יקרה מהפעלת מדיח אחב חצי ריק.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, sperial כתב:

הפעלה של מדיח צג מלא לא תהיה יקרה מהפעלת מדיח אחב חצי ריק.

 

בידיוק. אז אין טעם במדיח צר אלא אם כן פשוט טכנית אין מקום במטבח (ובהחלט הייתי שם מדיח רחב בראש סדר העדיפויות שלי בתכנון מטבח)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו לא יודעים מה מבנה המטבח של הבחור. יתכן שמדיח צר יפנה לו עוד קצת מקום אחסון.

 

העניין הוא שבגלל הפרדת הכלים החלביים מהבשריים יקרה אחד משני דברים: או שיפעיל את המדיח חצי ריק פעמיים ביום, ואז יבזבז חשמל וחומרי ניקוי למדיח, או שיפעיל פעם ביום ואת שאר הכלים ירחץ ידנית, מה שיבזבז מים, חשמל (אם אין דוד שמש או שצריך לחמם אותו בחשמל לצרכים אחרים), סבון כלים וזמן.

 

הפתרון, כמובן, הוא למצוא רב שיתיר הדחת כלים חלביים ובשריים יחדיו, גם אם בשני צידי המדיח. כאמור, נראה שהמצרך הזה אינו נדיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...