Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברית מילה - חושך או אור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

מדוע אבות נוהגים להתייצב בכל לידה, להחזיק לאשה את היד ולשמוח יחד אתה כאשר התינוק יוצא? כנראה שהטראומה לא כל כך קשה.

זה כמו שיש אנשים שמעדיפים להיות ליד האוטו כשמטפלים בו במוסך ולא לחכות בחדר המתנה.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 9.10.2020 בשעה 14:04, Giant_TA כתב:

גילוי נאות, אני עברתי ברית בגיל 16

אני הגעתי לארץ בגיל 15, כבר ילד די גדול, החלטתי לא לעשות. 

לגבי הזיהמים, כשב(הכנס ארץ מקור) היינו מתקלחים פעם בשבוע, בהחלט היו פעם בכמה זמו דלקות באיזור הזה. כשמתקלחים כל יום פעם - פעמיים עם תשומת לב לאיזור המדובר, אין דלקות. שרתתי בצבא 4 שנים והתקלחתי במקחלת משותפת. האם זה הפריע לי? כן. יש פטנט לגרום לזה להיראות כמעט כמו אצל כולם...אף אחד לא שאל אותי שאלות.

פורסם

לגבי המוהל: חשוב לקחת מוהל לפי המלצות אצל חברים או משפחה ולא לפי פרסומות או תעודות. אף פעם לא הבנתי למה יש כאלו המעדיפים רופא. סיפר לי חבר שלקח רופא מוהל שנודע לו אח''כ שהוא מוהל וגם רופא.....שיניים. גם כירורג מצוי אינו מבצע בריתות בשוטף.

לעומת זאת מכר שלי שהינו מוהל, מבצע ברית רגילה פעם - פעמיים בשבוע ועובד בתור מוהל בבית חולים, דהיינו מבצע כל יום בריתות רבות, בעיקר למוסלמים בני 13. אבל לפעמים בטלפון שואלים אותו אם הוא רופא.....

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, Benor כתב:

^ אם העניינים מסתבכים, אתה תעדיף שיהיה באיזור רב או רופא?

מוהל עם נסיון. לא רב ולא רופא.

לבריתות אצלנו לקחתי מוהל מומחה לפי המלצות והיינו מרוצים.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 6 דקות, BloodFist כתב:

מה הפך אותו למומחה? הפזם שלו (כמו החיתוכים?) או שהוא למד משהו והתמקצע?

Sent from my iPhone using Tapatalk

הקורס זהה. הבעיה היא שכמעט אף אחד לא ייקח אותך ללא נסיון.

הנסיון הופך את המוהל למומחה. כמעט כל מוהל מגדיר את עצמו מומחה (ואין הגדרה כזו). כל מוהל בא לבדוק את התינוק לפני כן. במקרים מסוימים הוא ימליץ על קולגה המתמחה יותר בחיתוך הספציפי. כך המומחים צוברים לקוחות מרוצים.

הנתונים המבוקשים ממוהל בדרך כלל:

- נסיון.

- זריזות ידים.

- ביקורי בית נוספים לפי הצורך (שיקול מכריע אם אתם מתגוררים רחוק ממנו).

לפני 11 דקות, Potato כתב:

ואם הכל היה בסדר האם צריך להשאיר לו טיפ?

חח יש על זה שרשור נפרד.

רוב המוהלים לא דורשים תשלום. מקובל לתת בין 400 ל- 1000 שח על ברית רגילה. כולל 2 ביקורי בית - לפני ואחרי

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא הייתה לי שום התלבטות לגבי הבנים שלי, אני אדם שומר מסורת.

הדבר היחיד שקצת הציק לי, אבא שלי ז"ל התחזה לנאצי בגרמניה על מנת לברוח מהשמדה. והוא תמיד חשש שיפקדו עליו להוריד את התחתונים וברית המילה תסגיר אותו. למזלו זה לא קרה. מקווה שלא נגיע עוד פעם לתקופות כאלה.

לגבי זהות המוהל, מוהל ותיק שמבצע כמה בריתות ביום במשך עשרות שנים הוא בעל המקצוע שאתה מחפש ולא רופא.

אזכיר כאן, שזוג חברים שלי שהאמא היא ד"ר לרפואה, רצו לחסוך כאב מהתינוק הבכור שלהם. ולכן הם ניסו להרדים את האיזור לפני הטקס. התינוק המסכן סבל מזריקות ההרדמה הרבה יותר מכל תינוק אחר בברית רגילה...

אין צורך להמציא מחדש דבר נעשה נכון לאורך שנים, היהדות היא לא דת אכזרית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס בלי להעליב...
אבל זה נשמע ממש כמו זלזול ברופא גירוד שזה המקצוע שלו ולמד לא מעט שנים בשביל להיות כזה אל מול איש דת שעבר קורס בחיתוך ***....

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

טוב מקווה שזה לא מאוחר מדי ובכל אופן שיהיה לדורות הבאים.

קודם כל רצוי לציין שעצם השאלה וההתלבטות והדיון פה בפורום מראים שהחברה הישראלית (או לפחות חלק ממנה) התקדמו ומוכנים לשאול שאלות שלא העזו לשאול לפני 50 שנה.

ועכשיו לגבי השאלה של פות"ש ובכלל הטיעונים שעלו בדיון.

ישנם המון טיעונים והמון דעות והרבה כיוונים לדון בנושא. אנסה לתמצת ולעשות קצת סדר.

1. כיום זהו טקס דתי ועל זה אין עוררין.
  2. ישנם תפקידים ממשיים לערלה והיא לא "איבר מיותר" כמו שחלק מה"מבינים" ציינו.
  3. ישנם יתרונות בריאותיים מסויימים להסרת העורלה.
  4. ישנם סיבוכים (לא נדירים בכלל) שחלקם פוגעים בתפקודים חיוניים, חלקם פוגעים בהנאה וחלקם סתם קוסמטים.
  5. זוהי הפרוצדורה הרפואית היחידה שנעשית ללא צורך ממשי וללא הסכמת המטופל (והיא למעשה חורגת משבועת היפוקרטס).
  6. ברית מילה נעשית אצל אנשים רבים בעולם שחלקם הקטן מאד הוא יהודי (מוסלמים, אמריקאים רבים, דרום קוראיה (ככה"נ הגיע מארה"ב) ובמקומות מסויימים באפריקה).
  7. מבחינת הדת - יהדות נקבעת אך ורק לפי האמא (או גיור) כך שמי שמל את בנו והאמא היא נוצריה הילד לא יהודי, ולהיפך - מי שלא מל את בנו והאמא יהודייה - הילד נשאר יהודי.
  8. נשאלת השאלה מה גרם לטקס כ"כ פאגני שמטיל מום הלכה-למעשה בילדים לשרוד בימינו?
  9. ולבסוף השאלה אולי החשובה מכל אצל חילונים ישראלים: השאלה החברתית - האם ועד כמה אי עשיית ברית מילה לילד תפגע בו ברמה החברתית?

ראשית מי שבאמת מעניין אותו, רני כשר אסף המון המון חומר מכל העולם וחיבר ספר שנקרא "מילה - מחשבה שניה על ברית מילה".

מקורה של ברית מילה הוא הרבה הרבה לפני היהודים במזרח התיכון. ככל הנראה שבטים באזור ובאפריקה נהגו למול את כל הזכרים שאינם של ראש השבט כדי לפגוע בזכריותם ושלא יאיימו על ראש השבט. כמו כן מילת נשים נועדה לשלוט בנשות השבט.
המנהג היה נפוץ בכל רחבי המזרח התיכון של תקופת הברזל (שזה תקופת האבות), כך שאבותינו הושפעו ממנהגי המקום.
עם כניסתה של הכנסייה והדת היהודית (תורה שבע"פ) נוסף הרעיון שהנאה מינית זה רע בטח כשזה קורה שלא לצורך הבאת ילדים - ועל כן נכנס גם האיסור לאונן ומכאן ועד התפשטות המנהג לנצרות ולאסלם היה קצר.

הערלה תפקידה להגן על העטרה (הכיפה) שאמורה להיות איבר פנימי ולח. הערלה מפרישה חומרים שומניים כדי להגן על הפתח יציאה (שימו לב שבכל פתח של הגוף ישנן הפרשות). הערלה גם עוזרת בקיום יחסי מין - תורמת ללחות באיזור וגם מונעת חיכוך מיותר באיבר הנשי.

אכן הסרת הערלה נעשית יחסית בקלות - במיוחד בתינוקות קטנים - וסיבה זו תרמה להסכמת הציבור לקיים את המנהג (בניגוד למילת נשים).

כמו כן העובדה שההורה אינו צריך לעשות זאת במו ידיו - גם היא תרמה להצלחת המנהג.

היתרונות הבריאותיים הם זניחים ביותר ובכלל יכולים להגיע לידי ביטוי רק למי שמקיים המון יחסי מין לא מוגנים במדינות עולם שלישי.
כבר עשרות שנים שאין אף ארגון רופאים שממליץ לקיים ברית מילה - ואלו ששוקלים זאת עושים זאת מחשש שאנשים יבצעו ברית מילה פיראטית - כך שעדיף שרופא יבצע זאת ולא האבא.

ועכשיו לשאל השאלות - מה יגידו השכנים? ההורים? החברים? בצבא?
כאן אין תשובה אמיתית ואין מי שיוכל לנבא  מה יהיה. 

אוכל רק לשתף אותך מניסיוני.
נולד לנו בן לפני שנתיים והמשפחה שלי דתית וגם של ההורים שלי (צד אחד בנט סטייל וצד אחד ביבי סטייל). ואני? אני אתאיסט גמור.
למזלי בת הזוג והמשפחה שלי היו די קלילים בנושא ונתנו לי להחליט.
ולמרות כל ההכנות המנטליות שעשיתי לעצמי - אני מוכרח להודות שברגע האמת היה לי קשה מאד להחליט לא למול אותו.
המחשבה הזו שאתה עושה משהו בלתי הפיך ויצחקו עליו והוא יהיה חריג - יושבת בראש ולא מרפה.
אבל אז הבנתי שהילד שלי ככל הנראה יהיה ילד ליברלי ומתקדם ובעל מחשבה ביקורתית (לפחות לשם אני שואף) ואם אני כן אעשה לו ברית מילה יבוא יום שבו הוא ישאל אותי: "אבא, איך? איך אתה אתאיסט כמוך שבכלל לא מאמין בזה הסכמת לעשות לי דבר כזה? איך אתה מכל האנשים בעולם יכולת לשתף פעולה עם כזה דבר? הרי אתה מחנך אותי כל יום להטיל ספק ולשאול שאלות אז איך עשית את זה?"

הבנתי שהילד שלי יהיה כנראה יותר מתקדם ממני וכנראה שיהיה לו יותר קשה עם זה ממני ולכן עם כל הקושי (ובאמת יש קושי כי כולם מפחידים אותך) לא עשינו ברית מילה.

ואיך אני מסכם את השנתיים האחרונות?
אני מוכרח לומר שהמשפחות הפתיעו לטובה - אמנם בהחלה היה דיבור על זה וכל הדודים התקשרו לנסות לשכנע - אבל אחרי כמה חודשים כולם שכחו. הגננות בגן בכלל לא מזיז להן. ופתאום אתה מבין שלאף אחד לא באמת אכפת מה יש לילד שלך בין הרגליים.
והאמת כשאני רואה את האיברים החתוכים של תינוקות אחרים - אני פשוט מזועזע - זה נראה מוזר, לא טבעי ופשוט... - חתוך.

מוזמן כמובן לפנות אלי בפרטי לתמיכה :)

עריכה אחרונה על ידי nathun
  • אהבתי 5
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מדד לכלום. הילד שלי כבר בגיל ההתבגרות , אוטוטו צבא ועדיין לא שאל למה שלו אחר . כנראה לא מטריד אותו.
נחכה לחברה , אז אולי נקבל שאלה נוקבת . או שלא.

פורסם
לפני 4 שעות, save כתב:

שאלה הלכתית : חייבים לקלף את כל העורלה ? או מספיק להטיל מום קטן כדי לקבל הכשר ?

כיום חייבים לקלף את כל הערלה בתהליך שנקרא פריעה. המטרה שלו זה להקשות על הנימול לשחזר את הערלה.
מוזמן לקרוא: https://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=17684&kwd=4471

• תוכן חדש...