Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אונו 93: האוטו לא מניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אכן בעל קרבורטור, לא לשווא אני וידידנו צביקה גוערים בשואל לאוץ לטפל בו.

stio, גם ברכב מוזרק ניתן להשתמש בספריי קרבורטורים, אך למטרות שונות כגון ניקוי בית המצערת (ודווקא ברכב בעך מע' הזרקה, כל עוד הספריי עצמו לא מסוכן לחיישן החמצן, הוא ינקה את המצערת בעוד שבמאיידים הספריי ימיס את הלכלוך אל מרכיביו החיוניים של המאייד ויגרום לנזק.).

גש למוסך לניקוי מקצועי של המאייד, ויפה שעה אחת קודם!

שבוע טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ערב טוב stio,

בדקנו בנוסף אם רצועת התזמון לא נקרעה אבל היא במקום.

קריעת רצועת טיימינג אפשר לתאר בשני אופנים:

1. הרצועה נקרעת בצורה כזו שהיא נפתחת (כאילו אחזת בה בשתי היידים ומתחת עד שהיא נקרעה).

2. השיניים שנמצאות בחלק הפנימי של הרצועה פשוט נקרעות (נאכלות) ונוצר מרווח גדול ולא אחיד בין שיני הרצועה.

כשרצועה נקרעת, בד"כ היא נקרעת כמתואר באופן השני, כך שאם הרצועה עומדת במקום, כתאורך, אין זה אומר שהרצועה לא קרועה.

כמו שרבים אומרים, קשה לדעת מה הבעיה מעל דפי האינטרנט ואין זה אומר שנקרעה רצועת הטיימינג, אך אם זכרוני אינו מטעה אותי, לא מזמן כתבת שנשבר לך הכיסוי של הרצועה, התעופף ממקומו ונעלם.. אז הייתי בודק שוב את הרצועה לכל האורך ובאיזור הגג"ש העליון והתחתון.

חיווי נוסף לרצועת טיימינג קרועה הוא שבזמן נסיון ההנעה הסטרטר נשמע מהיר יותר, שים לב.

בכל מקרה, מקווה שזו לא הבעיה ותפתור את הבעיה במהרה (כנראה בעזרתו של צביקה..).

פורסם
ערב טוב stio,

1. הרצועה נקרעת בצורה כזו שהיא נפתחת (כאילו אחזת בה בשתי היידים ומתחת עד שהיא נקרעה).

2. השיניים שנמצאות בחלק הפנימי של הרצועה פשוט נקרעות (נאכלות) ונוצר מרווח גדול ולא אחיד בין שיני הרצועה.

כשרצועה נקרעת, בד"כ היא נקרעת כמתואר באופן השני, כך שאם הרצועה עומדת במקום, כתאורך, אין זה אומר שהרצועה לא קרועה.

כמו שרבים אומרים, קשה לדעת מה הבעיה מעל דפי האינטרנט ואין זה אומר שנקרעה רצועת הטיימינג, אך אם זכרוני אינו מטעה אותי, לא מזמן כתבת שנשבר לך הכיסוי של הרצועה, התעופף ממקומו ונעלם.. אז הייתי בודק שוב את הרצועה לכל האורך ובאיזור הגג"ש העליון והתחתון.

חיווי נוסף לרצועת טיימינג קרועה הוא שבזמן נסיון ההנעה הסטרטר נשמע מהיר יותר, שים לב.

בגלל שנשבר המכסה של הטימינג אז אפשר לראות בקלות את מצב הרצועה. הרצועה שלמה לחלוטין, מתוחה ובמקום רואים זאת בבירור רב.

הריי רשמתי שלפעמים המנוע מניע ומתכבה מיד. דוד שלי הניע ולפני שהמנוע התכבה ראיתי שהרצועה מסתובבת בזמן שהמנוע פועל ושהמנוע מתכבה היא עוצרת.

אם זו בעיה בקרבורטור אז היא תיפתר רק בעזרתו של צביקה גם אם אני יצטרך להביא את האוטו על גרר... (יש לי ביטוח גרירה חינם!)

בכל מקרה אני יקח את האוטו על גרר מחר למוסך. אם זו בעיה בקרבורטור אני יגיד להם לא לגעת ויחזיר את האוטו ליד הבית ונראה מה הלאה.

פורסם
ערב טוב stio,

לאחר הדברים המחוכמים שלך ושל שחף, אין לי הרבה מה להוסיף לצערי, אלא

רק את המשפטים הנדושים הבאים:

" אל תדחה למחר , למה שאתה חייב לעשות היום " !( מחר הדבר רק יחמיר, עובדה !).

שנית ,לא ניתן וקשה מאד לאבחן תקלות , ולסדרם מעל גבי מסך המחשב!

ואין קשר להארקת הקרבורטור ולדיזה החשמלית שלא תקינה כבר חצי שנה!

לסיום רכב עם בעיות לא מחכה שבעליו יתפנה, וימצא יום חופש על מנת לסדרו!

והמבין יבין!

בהצלחה מכל הלב!

ותמיד לשרותכם !

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לאחר הדברים המחוכמים שלך ושל שחף, אין לי הרבה מה להוסיף לצערי, אלא

רק את המשפטים הנדושים הבאים:

" אל תדחה למחר , למה שאתה חייב לעשות היום " !( מחר הדבר רק יחמיר, עובדה !).

שנית ,לא ניתן וקשה מאד לאבחן תקלות , ולסדרם מעל גבי מסך המחשב!

ואין קשר להארקת הקרבורטור ולדיזה החשמלית שלא תקינה כבר חצי שנה!

לסיום רכב עם בעיות לא מחכה שבעליו יתפנה, וימצא יום חופש על מנת לסדרו!

והמבין יבין!

בהצלחה מכל הלב!

ותמיד לשרותכם !

צביקה

אם אני הייתי יודע שזה מה שיקרה הייתי מתאמץ כדי לקבל יום חופש ולבוא לשיפוץ קרבורטור אבל חשבתי שאפשר למשוך את הבעיה עד חוה"מ פסח.. כנראה שטעיתי.

לפני כמה ימים נתקעתי עם האוטו בעליה בתוך יוקנעם כאשר נסעתי להקפיץ קרובי משפחה אל הבית שלהם. המנוע קרטע וקרטע עד שלא נסע יותר אבל לבסוף הצלחתי להמשיך לנסוע עם הרבה גז וצ'וק. כנראה שזה היה סימן למה שקרה אתמול בבוקר.

פורסם

הודעת סיכום:

בבוקר הזמנתי גרר. הגרר העמיס את הרכב וגרר אותו למוסך הקרוב. (10 ק"מ נסיעה).

במוסך בדקו את הרכב והסתבר שהפלאגים היו מלוכלכים ובגלל זה האוטו לא הניע. (למרות שניקיתי את הפלאגים אתמול, אולי לא מספיק טוב).

בכל מקרה הרכב עכשיו תקין ונוסע כרגיל. במוסך לא לקחו כסף על התיקון.

פורסם
העצה הגרועה ביותר שניתנה בשרשור הזוי זה!

העצה של רפי לין היא כמובן העצה המקצועית ההגיונית והנכונה ביותר!

רכב עם קרבורטור שהוצף, מניעים עם דוושה לחוצה עד הרצפה, ולסות להניע שוב

מבלי "לפמפם" ברגע שהרכב מצליח להתניע , לעזוב בהדרגתיות,

את דוושת התאוצה, רכב בעל קרבורטור תקין, ישמור כמעט מיידית על סלד סרק תקין, רכב בעל קרבורטור לקוי( ראה את המונח:" בוא נדחה למחר מה שניתן לעשות היום"=STIO), אסור בתכלית האסור להשתמש בצוק , במקרה של רכב מוצף, ההצפה תחמיר!

במקרה שנסיון ההתנעה נכשל, יש לפרק את ארבעת המצתים,( כל אחד לחוד) , ליבשם בעזרת סמרטוט,

או לחץ אוויר אם יש בנמצא, להרכיב שוב, והרכב יניע כמו שעון שוויצרי!

לתשומת ליבו של אורן ושל STIO, אשר מומלץ לו להקשיב לעצתו החכמה של שחף!

כל טוב ובהצלחה!

צביקה

סטיו שים לב לתגובתי מאתמול , שים לב בעיקר למודגש באדום!

ראה מקרה זה כאות אזהרה, נקיון הפלגים היה נדרש . בגלל הפיח, שנובע מתערובת עשירה בקרבורטור והשימוש הממושך בצוק!

נסיעה טובה

צביקה

פורסם
סטיו שים לב לתגובתי מאתמול , שים לב בעיקר למודגש באדום!

ראה מקרה זה כאות אזהרה, נקיון הפלגים היה נדרש . בגלל הפיח, שנובע מתערובת עשירה בקרבורטור והשימוש הממושך בצוק!

נסיעה טובה

צביקה

צביקה אז אתה בעצם אומר שאם הקרבורטור היה תקין אז הפלאגים לא היו נסתמים והמקרה שקרה עם ההנעה של האוטו לא היה קורה בכלל?

כי הפלאגים האלו עוד אין להם שנה. החלפתי אותם ב- 6/2004 במסגרת טיפול 10000 שאני עושה כל שנה. בסה"כ הם עברו מאז כ- 4000 ק"מ בלבד. וזה פעם ראשונה שהפלאגים נסתמים/ מתלכלכים באוטו הזה.

פורסם
צביקה אז אתה בעצם אומר שאם הקרבורטור היה תקין אז הפלאגים לא היו נסתמים והמקרה שקרה עם ההנעה של האוטו לא היה קורה בכלל?

כי הפלאגים האלו עוד אין להם שנה. החלפתי אותם ב- 6/2004 במסגרת טיפול 10000 שאני עושה כל שנה. בסה"כ הם עברו מאז כ- 4000 ק"מ בלבד. וזה פעם ראשונה שהפלאגים נסתמים/ מתלכלכים באוטו הזה.

אכן כן!!

בברכה

ותמיד לשרותך

צביקה

פורסם
אכן כן!!

בברכה

ותמיד לשרותך

צביקה

אוקיי, תודה רבה על העזרה בבעית ההנעה.. שבוע הבא אני אצלך לשיפוץ קרבורטור, בהמשך שבוע הבא אני יקח את האוטו למוסך לטיפול גדול הכולל החלפת רדיאטור, קלאץ, תיקון נזילות מים ושמן.

הקלאץ' פשוט במצב זוועה. עכשיו נסעתי בעליה ביוקנעם לחצתי טיפה יותר גז והטורים עלו, המנוע הרעיש ועוד שניה היה מתפוצץ! בהתחלה נבהלתי מאוד אח"כ הבנתי שבסה"כ הקלאץ' מחליק...

• תוכן חדש...