Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קונה רכב מאדם נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, העלתי כמה פוסטים קודמים פה (לא משנה התוכן שלהם). אבל למי שכבר ראה את התוכן, תודה על העזרה.

מצאתי רכב שעומד בתקציב שלי, הייתי עם אחי שבדק אותו חיצונית ואת כל הדבר שצריך לשים לב אליהם.

טויוטה יאריס 2010 תקין לגמרי, עם ק"מ טוב (95,000), שנה קצת ישנה אבל הרכב עובד טוב.

עשיתי נסיעת מבחן והרכב נסע חלק בלי רעשים, מזגן עובד טוב, לקחנו לבדיקה גם תקין.

כמובן שיש בלאי "טבעי" שבא עם השנים, לא משהו רציני.

עכשיו לנושא הפוסט החדש:

הרכב הוא של אדם נכה, בשלב העברת הבעלות נאמר לנו בדואר שצריך ללכת למשרד הרישוי כדי להוציא את הרכב ממאגר נכים משהו כזה.

מישהו יודע מה הפרוצדורה, אם יש בה עלויות שאני צריכה להכיר? 

כרגע הקפאנו את הרכישה כי צריך לקבוע תור למשרד הרישוי והתור היחיד שהיה פנוי הוא ב3/9/20 כתבנו זכרון דברים בין שני הצדדים, השארתי מקדמה, חתמתי עליה וגם בעלת הרכב חתמה.

אני רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לזרז את הרכישה? טפסים שבעלת הרכב צריכה להוציא?

כל דבר בשביל להמשיך עם התהליך כמה שיותר חלק בלי עיכובים נוספים.

תודה לעוזרים 😊 

פורסם

הנכה פטור מאגרת רישוי, ולכן יש לגשת למשרד הרעישוי ולשלם את האגרה על מנת שיהיה אפשר להעביר בעלות.

העברת הבעלות מנכה לרגיל כאשר היא מתבצעת במשרד הרישוי לא כרוכה בתשלום כלשהו.

רק צריך להתאזר בסבלנות ולחכות לתור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צריך לגשת למשרד הרישוי ולשלם את יתרת האגרת רישוי.
בגלל שהרכב הוא של נכה, הוא משלם סכום סמלי לאגרת רישוי ( 26 שקל) ועכשיו כשהרכב נמכר צריך לשלם את יתרת האגרה.
ככל שהתאריך של הטסט רחוק יותר כך התשלום יהיה גבוה יותר.
בדרך כלל המוכר צריך לשלם אבל חבר הפורום zvit ציין בפוסט אחר שזה על הקונה.
תחליטו אתם מי משלם את זה. זה יכול להיות גם 1000 שקל.
לדעתי תסגרו חצי חצי על הסכום.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

חוקית תשלום אגרת הרישוי על הקונה (כי הרי המוכר פטור) מעשית ברוב המקרים בהם אני הייתי המוכר שלמתי את האגרה כמו גדול (חוץ מכמה פעמים שמכרתי את הרכב שלי להורי...)

בדיוק היום מכרתי את רכב הנכים שלי, למזלי הטסט שלו עוד שבועיים אז ה"נזק" היה רק 100 ש"ח. (תכל'ס הטסט הקרוב גולם במחיר המכירה כך שגם את זה תכלס "שלמתי")

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני לא יודע אם ההגדרה- חוקית - היא הנכונה. המחוקק כפי שציינת בעבר נתן פטור לאדם נכה מתשלום האגרת רישוי.
אולם בעת מכירה על הנכה לשלם את כל החובות על הרכב, בכללם את האגרת רישוי. זאת החובה של בעל הרכב ולא של הקונה. מכיוון שזאת חובת בעל הרכב התשלום צריך להיות על המוכר.

פורסם

ממש לא. כל עוד הרכב בבעלות הנכה הוא פטור מאגרה - ברגע שעוברת הבעלות משולמת האגרה מהיום עד למועד הטסט.

והפוך כאשר נכה רוכש רכב משומש הוא מקבל החזר של אגרה הרישוי מיום העברת הבעלות עד הטסט.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אם כך אשאל שאלה: אם זה לא חל על המוכר מדוע לא ניתן לבצע העברת בעלות? מכיוון שצריך להסיר את ההטבה של הנכה. בשביל להסיר את ההטבה צריך לשלם את יתרת האגרה וזה עוד לפני ההעברת בעלות. לכן זה על המוכר.
אם היה ניתן לבצע העברת בעלות ורק אז לחייב את הקונה היית צודק.

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שהעברת הבעלות מתבצעת במשרד הרישוי. אם היה ניתן להעביר בעלות ללא תשלום האגרה כיצד המדינה תחייב את הקונה בתשלום? הוא יקבל בטסט הבא לשלם אגרה של שנה וחצי?

(זה כן קורא כאשר הנכה נפטר באמצע השנה, ואז בטסט הבא המשפחה נדרשת להשלים את התקופה מהפטירה עד הטסט)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בשורה התחתונה גם אתה העדת - מי שמשלם זה המוכר.
אם הרכב ממש מציאה הייתי מסכים על חלוקה שווה בין הקונה למוכר. כקונה לא הייתי מוכן שהכל יפול עליי.

פורסם

שום דבר לא "נופל", על הכל ניתן לנהל משא ומתן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על המענה.

הטסט של הרכב עתיד להיגמר ב11/20 

יש לכם מושג בערך מה חישוב האגרה השנתית? 

כדי שאעלה את הנושא בפני בעל הרכב וכבר עכשיו נהיה שנינו מוכנים לכך.

פורסם

בדיוק בגלל מה שאתה כותב אני טוען שהפטור הזה צריך לעבור מהעולם.

בעבר הפטור הזה היה שמור רק לנכים שקיבלו הטבות מביטוח לאומי / משהב"ט - היום כל זב חוטם שמוציא תו נכה (ויש כ-250000 כאלה) מקבל "על הדרך" פטור מאגרת רישוי.

זה עולה למדינת ישראל כחצי מיליארד שקל בשנה.

• מעניין 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 1 דקה, TIB כתב:

הטסט של הרכב עתיד להיגמר ב11/20 

מדובר על כ-200 ש"ח - פחות או יותר הסכום שהיתה עולה אגרת העברת בעלות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אז אני משלמת את ההפרש על אגרת הרישוי ופטורה מלשלם על העברת הבעלות? 

אפשר להגיד שזה קצת מתקזז

• תוכן חדש...