Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחרור נחל האסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, SlowRide כתב:

גם מקומות שמשלמים בכניסה מלוכלכים, הסחנה למשל. מצד שני הייתי גם במקומות שאפשר היה להכנס בחינם והיה נקי מטופח, אז כנראה הכל תלוי בפופולריות ובתקופה.

סחנה זה סחל'ה, פעם אחת הספיקה לי לכל החיים. חורשת טל סבירה לגמרי מבחינת ניקיון - מה שכן הצפיפות בתאריכים מסוימים בלתי נסבלת.

הגנים הלאומיים שלא מיועדים לקמפינג - נקיים ומצוחצחים בגדול.

בנוגע לנושא השרשור - עם כל "חיבתי" לקיבוצים, במקרה הזה אני לגמרי בצד שלהם, מדובר כרגיל בקומץ סמרטוטים שעושה מהומה לשם מהומה, ויש מספיק אזורים אחרים בנחל שהרשויות מחוץ לקיבוצים מוזמנות לטפח ולגדר באופן כזה שיסנן ערסים מגעילים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 269
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מכיר את המקום ואפילו עבדתי בקיבוץ הזה תקופה קצרה.

האנשים נחמדים מאוד ועצוב לראות שמנסים להציג אותם כגזענים.

בחוק אני לא בקיא, לדעתי צריך להתיישר לפיו גם אם זה לא נוח לתושבי המקום.

אני באופן אישי ניסיתי פעם להיכנס וסורבתי.

הצעה שלי: שייפתח לקהל הרחב אך יוצב שומר/מפקח עם סמכויות של פקח עירוני.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

בנוגע לנושא השרשור - עם כל "חיבתי" לקיבוצים, במקרה הזה אני לגמרי בצד שלהם, מדובר כרגיל בקומץ סמרטוטים שעושה מהומה לשם מהומה, ויש מספיק אזורים אחרים בנחל שהרשויות מחוץ לקיבוצים מוזמנות לטפח ולגדר באופן כזה שיסנן ערסים מגעילים.

האם יש לך ספק שברגע שרשות מקומית אחרת תגדר שטח כזה היא לא תזכה לאותו יחס?

לי אין ספק. הרי כאמור לאורך הכינרת, הירדן וכו' הנושא נאכף.

גם כלפי עיריות שהגבילו כניסה לפארקים שבשטחן וכו'.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
סחנה זה סחל'ה, פעם אחת הספיקה לי לכל החיים. חורשת טל סבירה לגמרי מבחינת ניקיון - מה שכן הצפיפות בתאריכים מסוימים בלתי נסבלת.

מי הם הקובץ סמרטוטים?

Sent from my iPhone using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)
לפני 1 שעה, פבל כתב:

אגב, עכשיו נזכרתי. לאשתי יש משפחה באחד הקיבוצים האחרים באיזור, וזה היה סוד גלוי שתושבי ניר דוד היו מכניסים בשמחה אנשים מנומסים שניכר עליהם שבאים להנות מהנחל ולהשאיר אחריהם נקי ומסודר. 

מי שלא נכנסו היו אותם בבונים* קולניים שבטוחים שמותר להם הכל.

*בבונים הם אנשים שמתנהגים כמו קופים, ולא אנשים ממוצא כזה או אחר. על פי נתונים סטטיסטיים יש כמות דומה של בבונים גרמנים, בבונים רוסים, בבונים עירקים ובבונים ברזילאים.

הקיבוץ לא מכניס אף אחד, בין אם הוא בבון ובין אם לא.

לא מזמן הם מנעו כניסה מחיילים שהגיעו לשם וביקשו להיכנס לנחל בטרם חוזרים לבסיס.

לא מעט מהמפגינים הם אנשים איכותיים מאוד, מתורבתים ורוצים הידברות. ממש לא בבונים.

יתרה מזאת, יכול להביא לך תיעודים של אנשי הקיבוץ מזלזלים, מרביצים ומתנשאים על המפגינים. 

הנה דוגמה לרב סרן ב8200 שלא יכול להיכנס: https://13news.co.il/item/news/domestic/environment/water-fight-1077376/

לפני 2 שעות, פבל כתב:

הדיון הזה הוא כמו דיון על ההוא שעוקף את הפקק על נתיב ההשתלבות/פניה ורגע לפני הרמזור - כמובן עדיין על פס מקווקו - חותך לתוך הפקק.

חוקי? כן. 

האם אנחנו רוצים לגלות שזו אמא שלנו? כנראה שלא. 

ראיתי כתבה על ה"מאבק" הזה, ובסופו (של הוידאו) הייתה איזו גברת שסיכמה את כל הנושא הזה יפה מאוד. היא אמרה: "תודה רבה לכם, ניר דוד, שטיפחתם נחל כל כך יפה. עכשיו הוא שלנו". מזכיר במשהו את האמירות של ה"פליטים" באירופה שהחליטו שהיא שייכת להם עכשיו. 

https://www.mako.co.il/news-israel/2020_q3/Article-1459e024686f371027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

נחל של עשרות קילומטרים, שעובר בחלקו בתוך בית שאן ומתחבר לעוד נחל לא פחות גדול ויפה שעובר גם בתוך העיר. תושבי הקיבוץ מטפחים את ה-500 מטר המסכנים האלה כבר 100 שנה, תעזבו אותם בשקט. תנו להם להנות מהפירות של העבודה שלהם. 

ואם למישהו היה ספק באשר לנכונותם של ה"נאבקים" לשמור על המקום - הנה תיעוד של החומר האנושי שמגיע לחלק של הנחל שנמצא מחוץ לקיבוץ:

https://www.mako.co.il/news-israel/2020_q3/Article-1459e024686f371027.htm?sCh=31750a2610f26110&pId=173113802

באופן כללי, הטענה שבגלל שהם "הקימו" את הנחל ושומרים עליו זאת סיבה להשאיר אותו סגור - זאת טענה חסרת בסיס אמיתי למשהו.

קיבוץ ניר דוד הוא לא היחיד שתרם ופיתח את המדינה ו-או חלקות אדמה כאלה ואחרות. לא זכור לי שהמקומות האלה סגורים בפני הציבור.

לגבי אותה בחורה במאבק - וואלה יצאה אהבלה. משפט אידיוטי שרחוק מאוד ממטרת המאבק. לא מדובר על שלי ושלנו, אלא על הנגשה לכלל הציבור - של כולנו.

בנוגע לניקיון, מה הבעיה לשים פקח שיחלק דוחות? ככה קופת הקיבוץ תרוויח עוד קצת וגם ישאר נקי. הרי גם עכשיו הוא פתוח ל50 איש, ו50 איש זה מספיק בשביל להשאיר הרים של זבל.

אני באופן אישי חושב שכמו תמיד האמת היא איפשהו באמצע. 

נתחיל בזה לדעתי הנחל צריך להיות נגיש לציבור. אין זה אומר ששער הקיבוץ צריך להיות פתוח לכל, אלא דרך חלופית שתוביל לנחל מבלי לעבור בתוך הבתים הקיבוץ.

בנוסף, כדי לשמור על הניקיון, הסדר והשקט - המקום יהיה מפוקח ומסודר. כלומר, שעות פתיחה מוגדרת, איסור לינה והקמת אוהלים, איסור על השמעת מוזיקה ופיקוח לשמירת הניקיון. הכניסה יכול להיות חינמית ויכולה להיות בתשלום סימלי לאחזקת המקום. לא נראה לי מסובך.

לא ברור לי מה נסגר עם התוכניות שהוצגו ומה בדיוק היה בהן, אבל לא נראה לי שניר דוד שש לפתרון כלשהו, כי בינתיים הם ממשיכים לבנות על הגדה שעדיין פנויה.

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם

אולי אותה בחורה יצאה אהבלה אבל היא סיכמה את כל מה שאנשים צעקו ואמרה את מה שכולם אומרים לא לפני המצלמות.

ומה שהיא אמרה זה בדיוק טיסת השוקולד. אנשים הפסיקו לכבד אחרים. אנשים נהיו ברוטלים ומפחידים.

ואומר עוד משהו, פעם אם היו רואים אדם במצוקה היו עוזרים לו. היום, הרבה אנשים לוקחים את הרגליים והולכים. למה? שזה לא יתהפך עליו שבסך הכל רצה לעזור. כמות הרוע והשנאה הגיעה לשיאים מטורפים.
ראו את זה טוב מאוד בכתבה ביום שישי ואותה בחורה שמה לזה חותמת.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, hans כתב:

סלח לי, אבל נוזלת לך טיפה גזענות.

פרט לחזות ושם משפחה, איך בדיוק אתה אמור לסנן ערסים מגעילים? 

מה שאתה מציע בכלל לא שונה ממועדונים שלא מכניסים אתיופים.

לפני 8 דקות, asix כתב:

אולי אותה בחורה יצאה אהבלה אבל היא סיכמה את כל מה שאנשים צעקו ואמרה את מה שכולם אומרים לא לפני המצלמות.

באותה כתבה גם יש בחורה של הקיבוץ שמתלוננת על כך שיש אלימות בשער.

ביום שישי האחרון היא בעטה במפגין ששכב על הריצפה ועוד התלהבה מזה.

https://www.facebook.com/groups/487207302079116/permalink/729446994521811/

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם
לפני 10 דקות, shachar187 כתב:

לא מזמן הם מנעו כניסה מחיילים שהגיעו לשם וביקשו להיכנס לנחל בטרם חוזרים לבסיס.

לא מעט מהמפגינים הם אנשים איכותיים מאוד, מתורבתים ורוצים הידברות. ממש לא בבונים.

יתרה מזאת, יכול להביא לך תיעודים של אנשי הקיבוץ מזלזלים, מרביצים ומתנשאים על המפגינים. 

הנה דוגמה לרב סרן ב8200 שלא יכול להיכנס: https://13news.co.il/item/news/domestic/environment/water-fight-1077376/

באופן כללי, הטענה שבגלל שהם "הקימו" את הנחל ושומרים עליו זאת סיבה להשאיר אותו סגור - זאת טענה חסרת בסיס אמיתי למשהו.

קיבוץ ניר דוד הוא לא היחיד שתרם ופיתח את המדינה ו-או חלקות אדמה כאלה ואחרות. לא זכור לי שהמקומות האלה סגורים בפני הציבור.

לגבי אותה בחורה במאבק - וואלה יצאה אהבלה. משפט אידיוטי שרחוק מאוד ממטרת המאבק. לא מדובר על שלי ושלנו, אלא על הנגשה לכלל הציבור - של כולנו.

בנוגע לניקיון, מה הבעיה לשים פקח שיחלק דוחות? ככה קופת הקיבוץ תרוויח עוד קצת וגם ישאר נקי. הרי גם עכשיו הוא פתוח ל50 איש, ו50 איש זה מספיק בשביל להשאיר הרים של זבל.

אני באופן אישי חושב שכמו תמיד האמת היא איפשהו באמצע. 

נתחיל בזה לדעתי הנחל צריך להיות נגיש לציבור. אין זה אומר ששער הקיבוץ צריך להיות פתוח לכל, אלא דרך חלופית שתוביל לנחל מבלי לעבור בתוך הבתים הקיבוץ.

בנוסף, כדי לשמור על הניקיון, הסדר והשקט - המקום יהיה מפוקח ומסודר. כלומר, שעות פתיחה מוגדרת, איסור לינה והקמת אוהלים, איסור על השמעת מוזיקה ופיקוח לשמירת הניקיון. הכניסה יכול להיות חינמית ויכולה להיות בתשלום סימלי לאחזקת המקום. לא נראה לי מסובך.

לא ברור לי מה נסגר עם התוכניות שהוצגו ומה בדיוק היה בהן, אבל לא נראה לי שניר דוד שש לפתרון כלשהו, כי בינתיים הם ממשיכים לבנות על הגדה שעדיין פנויה.

מה שאתה מציע אמור להיות המצב בכל נקודת עניין בארץ שמושכת מבקרים. בפועל אין אכיפה ויש יותר מדי אנשים לא מחונכים. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

האם ההשקעה של הקיבוץ פוטרת אותם מהחוק?

לא. חד משמעית לא. אבל גם אותו אחד מהתגובה הראשונה שלי פעל באופן חוקי והוא עדיין בנשלז**ה. 

אני בכלל לא מדבר על החוק, אלא על סוג של הסכמה בינאישית שאם אתה הקמת משהו (באישור ולפי החוק, בזמנו, אגב) וטיפחת אותו ושמרת עליו, אני יכול לבקש בנימוס להיכנס וזכותך לסרב לי. כי אני לא טיפחתי ולא שמרתי ולא כלום. אני רוצה לבוא ולהשתמש בו ו"לא אכפת לי" מה ישאר אחריי. 

זה עניין של ויכוח על צודק מול הוגן. לפי החוק אולי מותר לי ואני צודק, אבל אני לא חושב שזה הוגן לדרוש את זה. 

לגבי התוכנית שהקיבוץ הציע, זה כמובן... מים מתחת לגשר(באדאם טססס)... אבל אני מתייחס לאירוע הזה לא מנקודת מבט חוקית אלא אנושית. או במילים אחרות הנושא לדעתי בכלל לא היה אמור להגיע לפתחו של בימ"ש.

לפני 32 דקות, shachar187 כתב:

אני אספר את זה לאשתי שהייתה הולכת לשם עם בני הדודים שלה שגרים בקיבוצים ליד וגם עם חברים שלה שלא גרים אפילו קרוב לאזור. משהו אומר לי שהיא גם לא היחידה.

בנוגע לניקיון, מה הבעיה לשים פקח שיחלק דוחות?

קשה מאוד לחלק דו"חות באתרי טבע. 

אין לאותו אדם תעודת זהות עליו, מה תעשה? תגרש אותו מהמקום? יתחיל לצעוק ולבעוט ולהרוס, הוא והחברים שלו. ואז מה תעשה, תתחיל להעסיק פקחים ביחס של 1:1 כי כל פעם שפקח X יהיה עסוק חצי שעה בניסיון להוציא מישהו מהמתחם, שאר האורחים ידאגו לרוקן את כל הזבל שלהם על הרצפה או במים.

והתחזית האפוקליפטית הזו לצערי היא אמת צרופה שאני רואה בכל פעם שאשתי מצליחה לגרור אותי לטיול בטבע. 

לגבי אותה בחורה במאבק - וואלה יצאה אהבלה. משפט אידיוטי שרחוק מאוד ממטרת המאבק.

כמו בהרבה מקרים, אני בטוח שהוא באמת רחוק שנות אור מהמטרה המקורית שהולידה את המאבק, אבל מספיקה הליכה של 10 דקות ברחוב תל-אביבי ומבט חטוף על הפגושים והדלתות של הרכבים שעומדים שם כדי להבין שהיא פשוט אומרת את מה שכולם חושבים. "על הז** שלנו שזה שלכם. על הז** שלנו שטיפחתם את זה. אנחנו נשתמש בזה ונזרוק". 

איך אמר אהוד בנאי, נדפוק אותך מאמי יא מאמי מתוך אידאולוגיה. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

רק מציין שרוב המקומות הציבוריים שמתוחזקים ע"י רשות הטבע והגנים נראים כמו פח זבל. כדי לשמור על מה שהקיבוץ טיפח ובמקביל לפתוח את זה לכולם צריך לשלם אקסטרה ולקבוע כללי שימוש למבקרים.

אתה לא הראשון שכטתב את זה פה ואני באמת לא מבין על מה אתם מסתמכים.

יש לי מנוי מטמון וכמעט כל שבוע אני עם הילדים באחד מהגנים הלאומיים (כמעט תמיד מאלה שדורשים דמי כניסה והרשמה מראש) - ואני לא זוכר מתי הרגשתי שמלוכלך או לא נעים.

.We apologise for the inconvenience

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, פבל כתב:

קשה מאוד לחלק דו"חות באתרי טבע. 

אין לאותו אדם תעודת זהות עליו, מה תעשה? תגרש אותו מהמקום? יתחיל לצעוק ולבעוט ולהרוס, הוא והחברים שלו. ואז מה תעשה, תתחיל להעסיק פקחים ביחס של 1:1 כי כל פעם שפקח X יהיה עסוק חצי שעה בניסיון להוציא מישהו מהמתחם, שאר האורחים ידאגו לרוקן את כל הזבל שלהם על הרצפה או במים.

יצא לי לשכור וואן ליום. עלות ההשכרה נמוכה מאוד מאוד. אבל צריך להפקיד 400 יורו + כרטיס אשראי כדי שיזיינו אותך אם צריך.

הנה לקיבוץ פתרון, אם מחפשים אחד.

כניסה 50 שקל, מפקידים במקום 500 -700 שקל, אולי יותר תלוי בקבוצה. מחזירים לך אותם אחרי שרואים שהשארת הכול נקי.

אבל לדעתי? אין סיבה לפתוח לכולם. אם רוצים שיעשו סלקציה, גם בסדר.

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

להחזיר את כל אדמות המדינה ששייכות לכולם ורק הוחכרו לקיבוצים ולמושבים, להחזיר את אוצרות הטבע לציבור, להחזיר את החרמון לציבור, להפסיק את וועדות הקבלה הגזעניות, להפסיק לתת לקומץ מהצבע הנכון להשתלט על אדמות המדינה היקרות ביותר, לעשות בהן מה שעולה על רוחו למרות שהן לא שלו בכלל ולהמשיך להתגזען כלפי שאר האוכלוסיה, להפסיק את הבניה הלא חוקית בקיבוצים. 

זה-צדק. 

עריכה אחרונה על ידי me5000
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, shachar187 כתב:

סלח לי, אבל נוזלת לך טיפה גזענות.

פרט לחזות ושם משפחה, איך בדיוק אתה אמור לסנן ערסים מגעילים? 

כתבתי חזות? כתבתי שם משפחה? כתבתי משהו? כתבתי ערסים. ערסים יש בכל הצבעים והמינים.

מי הגזען עכשיו?

נורא קל לסנן, אגב - מגבילים גישה עם הרכב (כי ערסים הם עצלנים בטלנים - שוב, בכל מדינה בעולם), מונעים השמעת מוסיקה, מונעים הדלקת אש, מונעים עישון ומעל ומעבר לכול אוכפים את כל אלה - הופ - פתאום אין ערסים.

שים לב שלא כתבתי סוג מוסיקה! עצם הגבלת הגישה עם הרכב כבר מסננת החוצה את הרוב, אגב.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 13 דקות, Asaf-R כתב:

יש לי מנוי מטמון וכמעט כל שבוע אני עם הילדים באחד מהגנים הלאומיים (כמעט תמיד מאלה שדורשים דמי כניסה והרשמה מראש) - ואני לא זוכר מתי הרגשתי שמלוכלך או לא נעים.

הייתי לפני כמה שבועות במעיין חרוד, שדורש דמי כניסה והרשמה מראש. מלא אנשים, זבל בכל מקום. אמנם יש עובדים שמרוקנים את הפחים, אבל עדיין בכל מקום היו שקיות במבה, עטיפות של ארטיק ובקבוקים ריקים. זו ישראל, וזה עם ישראל. 

אני מתנגד לפתיחת (=הריסת) נחל האסי לציבור הרחב, מי שמוביל את הקמפיין שיתחיל קודם בלשקם את משאבי הטבע שנמצאים תחת אחריותו לפני שהוא הורס לאחרים.

ג.נ. אין לי שום קשר לקיבוץ ניר דוד (או לכל קיבוץ אחר), לא ביקרתי בו מעולם.

• רעיון טוב! 1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...