Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בפיאט פנדה

פוסטים מומלצים

פורסם

בניגוד לכל סטיגמה מקובלת (בעיקר אצלנו) הפנדה מיומה הראשון הייתה רכב מוצלח וחכם וזכתה להצלחה אדירה, היא גילתה אמינות, שימושיות והכל במחיר שפוי (באירופה).

בישראל היא סבלה מתג מחיר מוגזם, רוב מתחרותיה היו עם גיר אוטומטי פלנטרי, הדור השלישי הגיע רק ידני בזמן שסגמנט זה בישראל מת מזמן והשם פיאט לא זכה לאהדה גדולה בציבור הישראלי (אם כי ה-500 הכמעט זהה מיכנית נמכרה יפה אבל לקהל קצת יותר מיוחד ואנין...).

אם הייתי נדרש היום למיני קטנה, רק פנדה ורק עם מנוע 1.2 או הדיזל..

• אהבתי 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 5.1.2022 בשעה 00:14, Or05230 כתב:

את הפנדה שלי רכשתי כרכב יום יומי משלייקס, לאחר ששלייקס נהנה לקרוע אותה בבית אורן ולהוציא צריכת דלק של משאית.

שמע, אצלי היא אמנם עבדה קשה - אבל תנאי המחיה היו מעולים, ואגב - תקלות, לא היו בכלל, רק בלאי של דברים (בעיקר מגומי) שהבעלים הקודם (שאצלו היא לא עבדה קשה, אבל גם לא נהנתה מהרבה אהבה לדעתי) הזניח.

מת לדעת מה צריכת הדלק שלה אצלך :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, shellcase כתב:

שמע, אצלי היא אמנם עבדה קשה - אבל תנאי המחיה היו מעולים, ואגב - תקלות, לא היו בכלל, רק בלאי של דברים (בעיקר מגומי) שהבעלים הקודם (שאצלו היא לא עבדה קשה, אבל גם לא נהנתה מהרבה אהבה לדעתי) הזניח.

מת לדעת מה צריכת הדלק שלה אצלך :)

כמו שאמרתי, אצלי היא לא עובדת קשה אבל אני גם לא פותח מכסה מנוע. בנתיים נהנה מהתחזוקה שלך וכשיהיה מה שיהיה נתקן בהתאם (הוחלפו רפידות כי אני נוהג לבלום מאוד מאוחר וחזק אבל רק אחרי שהגיעו לברזל).

צריכת דלק בין 16 ל 18 קמ"ל . המחשב מראה 5.2/100 בממוצע.

המון סליפסטרים מאחורי משאיות ואוטובוסים כדי לקבל את זה, לא פשוט בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • מצחיק 1

Miata ND2

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עדכון 250,700 קילומטר

עדיין נוסעת באושר, עברה אתמול החלפת שמן, פילטר שמן, פילטר אוויר ופילטר מזגן.

המחירים אותם מחירים כפי שכבר פורטו בעבר.

מחשבות על מכירה... צריך רכב שני שאשתי גם רוצה/יכולה לנהוג עליו 😕

• אהבתי 1

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם (נערך)

טוב אז היה בלתם בשבוע החולף.
ביום שבת התחלתי להרגיש את הרכב קצת משתעל ומאבד כוח, אבל חשבתי שאני מדמיין ואולי נוסע לא בהילוך נכון.
ביום ראשון השיעול גבר ונדלקה נורת check engine. כשהגעתי הביתה חיברתי לסורק וקיבלתי misfire בצילינדר 3. מצתים וחוטי הצתה הוחלפו לפני שנתיים ו18k, אבל לך תדע... אכן חוט ההצתה בצילינדר שלוש היה עם סדק, והמצת היה עם קורוזיה. אין לי מושג איך הכבל נפגם כזה מהר. אולי השתפשף שם עם משהו, אולי אני כשהתעסקתי עם זה לפני שנה כשרציתי למדוד כמה דברים. בכל מקרה, נקנו הפעם חוטים של eps, חברה איטלקית שנראת סבבה יחסית וזה מה שהיה זמין לי מהרגע להרגע ובמחיר סביר (130 שח דרך משה חלפים). החלפה יחסית פשוטה אבל לצערי לא צילמתי הפעם. צריך להוריד בית פילטר (במדריך על ניקוי מצערת, בעמודים הקודמים, אפשר לראות איך) לנתק חוט חוט ולהחליף אחד אחד. זהו בגדול. נסיתי להקפיד שהכבלים יגעו כמה שפחות בחלקים אחרים. נקיתי את הקורוזיה מהמצת, איפסתי נורת תקלה, נסיעת מבחן והפנדה חזרה לעצמה 👌👌
האמת שהיה חסר לי קצת אקשן.

20230131_164441.jpg

20230127_095013.jpg

20230129_143614.jpg

עריכה אחרונה על ידי GaT

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כל הכבוד ותודה על התיאור המפורט.

האם עלויות המשלוח לא גבוהות מדי ומקרבות את העלות הכוללת לעלות של רכישה בישראל?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

בשמחה 🙂

האמת שלא. הפילטרים הוזמנו על הדרך כחלק מהזמנה של פריט אחר, שבסוף ביטלתי בעקבות חוסר צורך, אז נשארו רק הפילטרים והמשלוח עמד על 12 דולר. הבולמים והנגד עלות המשלוח עמדה על 14 דולר. סך הכל 26 דולר. גם את זה הייתי יכול לצמצם אם הייתי מזמין מאותו אתר (שוב, זה קרה בגלל חלק מסויים שלא היה cars245,  שבסוף לא הייתי צריך). עדיין ההפרש נשאר משמעותי, ולרוב גם החברות הרבה יותר איכותיות (למשל, בולמים לתא המטען עולים כ190, בלי משלוח, לחברה בלי שם. לפחות מהחיפוש שלי ברשת).

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 שעות, GaT כתב:

היה קצת הזמן היום, אז תיקנתי כמה פיצ'יפקעס:

באיזה פשטות אתה כותב את זה, אצלי פתיחת מכסה מנוע היא אירוע מכונן שדורש הכנה נפשית :)

לגבי עלויות ספיידרמן, פות"ש כתב למשל שזוג בולמים עלו 20 דולר ובארץ יחיד עולה 800 שקלים, גם אם היו משנעים את החלק עם תכריך שעשוי מצמר אלפקות לבקניות בתולות על ידי אחד ממלאכי השמיים זה לא היה מגלם את ההפרש במחיר.

• מצחיק 1
פורסם

בהחלט ^^

אבל, רק חשוב לזכור שציינתי מחיר לבולם מהחברה. כמובן שמה שהזמנתי הוא זהה ברמת היצרן. פיאט ידועים במחירים מופרכים. כל פעם שאני מזמין חלק מקורי אני בודק את המחיר בארץ ומקבל חום

פורסם (נערך)

ואווו ואווו 

אני חייב בולמים לתא מטען בפנדה שלי אתה יכול להעלות קישור לאתר הזה שוב?

הכי טוב אם תוכל לשלוח לצי קישור לזה ספיציפית אודה לך מאוד

עריכה אחרונה על ידי ידני
פורסם
לפני 4 שעות, outnex כתב:

הפילטר נראה נורא יחסית לבן שנה וחצי, אולי יש שם רטיבות?

אחרי שבדקתי באקסל שמתי לב שטעיתי, עברו שנתיים ו3 חודשים.  האזור היה יבש ולא נראה משהו חריג.

לפני שעתיים, ידני כתב:

ואווו ואווו 

אני חייב בולמים לתא מטען בפנדה שלי אתה יכול להעלות קישור לאתר הזה שוב?

הכי טוב אם תוכל לשלוח לצי קישור לזה ספיציפית אודה לך מאוד

נראה לי שאזל המלאי, אז מצרף את הקטלוג שלהם עם שאר החברות

שים לב שזה נשלח עם ups (ללא תוספת תשלום) כיוון שזה רכיב שמכיל גז ולא נשלח בדואר רגיל (לטענת האתר),  אז כדי להימנע מתשלומים מיותרים אל תחרוג מ75 דולר  ואל תזמין חלפים שדורשים אישורים מיוחדים (נורות למשל). 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...