Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

כריים אינדוקציה או חשמליים?


yulianx
שימו לב! השרשור הזה בן 1355 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אנחנו לפני החלפת מטבח וחושבים על כריים.

כיוון שלעשות שקע תלת פאזי לאינדוקציה יוצא יקר, חשבנו על חד פאזי.

 

מה כדאי? האם תהיה בעיה בהדלקת 3 או 4 נקודות חימום בו זמנית?

 

  • מעניין 1

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שנים, בעת שיפוץ הדירה, הכנו מראש חיבור תלת פאזי מתחת לכיריים, למרורת שתכננו להעביר את כיריים הגז מהדירה הקודמת.

 

בגלל תקלה במערכת הגז (כנראה ניזוקה בעת הנחת רצפה) ויתרנו לגמרי על הגז וקנינו כיריים אינדוקציה. מבחינת אשתי אין דרך חזרה.

 

צריך להוסיף שמבחינתי מערכת חשמל תלת פאזית בדירה היא must, כך שהוספת הקו לכיריים היה עניין יחסית קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניחא היית מתלבט בין גז לאינדוקציה... אבל בין קרמיות לאינדוקציה? אין בכלל שאלה - ברור שאינדוקציה.
אם יש תשתית תלת-פאזית בדירה, אז עלות הפיכת נק' החשמל של הכיריים מחד לתלת פאזית היא לא גבוהה בכלל. סה"כ משחילים עוד שני גידים בתוך התעלה הקיימת, מוסיפים מפסק תלת-פאזי בארון ומחליפים את השקע עצמו. אצלי זה בוצע כחלק מעבודת חשמל גדולה יותר אז לא יודע לומר מחיר מדויק. מעריך שגג 500 ש"ח. זניח במונחי שיפוץ מטבח.

* קיים סיכוי (קטן) ששני גידים נוספים לא יצליחו לעבור בתעלה הקיימת. אז עדיף קודם לנסות להשחיל ואז לקבל החלטות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי הכיריים מחוברות בפאזה אחת וניתן להדליק רק 2 נקודות (החלשות יותר) על עוצמה גבוה במקביל

כל תוספת מעבר מקפיצה.

לזוג לא בשלן זה מספיק, לבשלנים זה מגביל מאוד ומבאס.

אם הדירה שלך/לטווח ארוך תשקיע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכל, רק לא חשמלי*

 

* היוצא מן הכלל זה כשאין דרך אחרת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הכל, רק לא חשמלי

פתיליה הולך?😆

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה, m3x7r3m3 כתב:

הכל, רק לא חשמלי*

 

* היוצא מן הכלל זה כשאין דרך אחרת

מדוע?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כיריים חשמלית עם פלטה של פעם זה באמת קקה. אבל קרמיות זה בסדר גמור, ואינדוקציה זה בכלל ליגה אחרת. ממליץ על אינדוקציה חד משמעית.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי 6 שנים עם אינדוקציה, כמו שאמרו מעלי - אין דרך חזרה. אין תחליף למהירות, ליעילות, ולניקיון. כירת גז זה אחד הדברים שהכי קשה לנקות, אינדוקציה - התקנה שטוחה, מעבירים מטלית יחד עם השיש, מבריק ברגע.

לשלילה - מחיר רכישה ראשוני יקר פי 3, נתקלתי במחבתות שנותנות תוצאה פחות טובה (בסירים המצב מצויין), העניין התשתיתי, אי אפשר להקפיץ (ווק וכו'), עניין הקרינה.

עריכה אחרונה על ידי seeker
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, קורן בן אשר כתב:

כיריים חשמלית עם פלטה של פעם זה באמת קקה. אבל קרמיות זה בסדר גמור, ואינדוקציה זה בכלל ליגה אחרת. ממליץ על אינדוקציה חד משמעית.

הכוונה לרכוש חשמליות קרמיות.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 41 דקות, sperial כתב:

פתיליה הולך?😆

 

צחוק בצד פתיליה זה סוג בישול מיוחד, כשיודעים לבשל על פתיליה יוצאים דברים מיוחדים.

 

לפני 3 דקות, yulianx כתב:

מדוע?

 

Just now, קורן בן אשר כתב:

כיריים חשמלית עם פלטה של פעם זה באמת קקה. אבל קרמיות זה בסדר גמור, ואינדוקציה זה בכלל ליגה אחרת. ממליץ על אינדוקציה חד משמעית.

 

גם הפלטה עם הברזלים וגם אלה עם הזכוכית זה קקי, קקי ברמות שונות, אבל קקי.

 

היתרון היחיד שלהן זה שהן מתחממות מהר.

החסרון זה שהן מצד אחד לא מגיעות לטמפ' מספיק גבוהה (נניח בשביל הקפצה, או סתם בשביל סטייק על מחבת פסים), ומצד שני יש להן איזה מין יכולת לשרוף את האוכל מבחוץ ולהשאיר קפוא מבפנים.

למרקים או אוכל עם הרבה רוטב הן עובדות סבבה, אבל צריך לשים לב ולערבב ממש כל 2-3 דקות.

 

אגב בניגוד מוחלט לאינדוקציה המשטח עצמו מתחמם, מאוד, אז באו חכמולוגים בעיני עצמם, ועשו לכיריים כאלה שליטה בטאצ'. המצאת המאה שבטוח זיכתה מישהו בפרס דארווין.

אגב2, כירת חשמל גדולה (כלומר בקוטר גבוה) סבירה צריכה להיות בערך 1800W, בינונית 1200W בערך וקטנה בערך 800W, חישוב מהיר מראה שכיריים של 4 (כמו גז), גדול, 2 בינוני ואחד קטן צריכים בערך 5 קילוואט, שזה קצת מעל 22 אמפר.

 

אני מעדיף לפי הסדר הזה:

אינדוקציה

גז

חשמליות משטח זכוכית

חשמליות משטח מתכת

מיקרו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לבישול ביתי ברמה "רגילה" זה יעשה את העבודה לרוב האנשים. נכון שצריך להתרגל ולווסת בהתאם. אין ספק שאינדוקציה הרבה יותר טוב, אני לא הייתי קונה היום כיריים קרמיות חדשות, רק אינדוקציה. לגבי האינדוקציה, צריך לשים לב שלכיריים שקונים יש אפשרות לשליטה עדינה ברזולוציה גבוהה על העוצמה. אני משתמש כרגע בכירת אינדוקציה ניידת של איקאה, הכל טוב חוץ מזה שדרגות העוצמה שלה בקפיצות גדולות מדי וממש מורגש שחסר עוד דרגות באמצע.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הכי מצחיק שבכיריים חשמליות "קרמיות" עם 9 דרגות (על כירה של 1200 וואט), הייתי מוצא את עצמי שם אותה על 9, אחרי דקה מוריד ל-6, אחרי דקה ל-5, ואז מתחיל לשחק בין 5 ל-6, או בין 4 ל-5 כל איזה חצי דקה.

 

והכל תלוי באנשים, הסתדרתי עם כיריים כאלה במשך כמעט 5 שנים, אפשר להסתדר? כן, אבל כשהייתה לי האפשרות לעבור לגז, זה היה משמעותית טוב יותר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גז/אינדוקציה.

באינדוקציה קשה יותר להקפיץ (פיזית) כי צריך שהמחבת תיגע במשטח + אם היא לא נוגעת את זה מצפצף.

 

גם אני כרגע זמנית עם האינדוקציה הניידת של איקאה, מוצר נחמד בסך הכול. 

אבל בתור מישהו שבישל *המון* על גז, המעבר קשה לי.

SlowRide כתב:
עם השאלה הזו אתה צריך לפנות לפורום מתאבדים, הבעיה ששם לא תקבל עצות מאנשים עם ניסיון.
Pika007 כתב:
זה כל כך תמים שאני על סף לעניין אותך באופציות למסחר בפורקס.
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אני לא פסיכולוג, אבל קראתי את כל הספרים של ג'ורדן פיטרסון חוץ מהאחרון שיצא.

  

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • אחראי פורום

אנחנו מבשלים המון והיה לי חשש מהמעבר לאינדוקציה, להתרגל למשהו פחות אינסטנקטיבי ושמצריך יותר עדינות.

בסוף המהלך בוצע בגלל אותו לו"ז בישולים, קרה לנו לא מעט שנשארנו בלי גז.

בדיוק שבוע שעבר התקנתי אינדוקציה של בוש (המארז שלו גדול ב-1 ס"מ והייתי צריך להשחיז שם חתיכה רצינית. כמה אבק, ינעל העולם) והתרגלנו בערך מהבישול הראשון. וכמובן, גם למראה הנקי יש תפקיד.

התרשמתי שלסקאלת העוצמה יש עדינות אך מרבית הבישולים (הלא ארוכים מאוד) מתבצעים גם ככה בין 5 ל-9 המקסימלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...