Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עזרתכם בבחירת מכונת קפה


Morningstar
שימו לב! השרשור הזה בן 1269 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

וכמה זמן עבר מרגע שהפולים נקלו עד שנכנסו לשקית?

זהו משתנה לא ידוע שלא בשליטתך, עם כל הכבוד לתאריכי תפוגה חסרי משמעות למיניהם.

ולא, פולים לא שומרים על טריות גם אם נכנסו לשקית מהחלל עם גזים אציליים. קצב ההתיישנות מואט במקצת, אבל זה הכול.

 

מוצר אורגני.

 

אני לא מגזים. עובדות פשוטות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ברור, אני לא חולק על זה. אבל זה בדיוק השלב (לקנות שקית פולים) ש-99% מהאנשים לא ילכו מעבר אליו, לכן אני לא באמת רואה סיבה להקדיש לו הרבה טקסט. אם היינו נכנסים לדיונים של אנינים אמיתיים שקולים בעצמם ובוחרים זנים, הייתי יושב בצד וסותם ת'פה ורק קורא ולומד.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל זאת בדיוק הנקודה - גם אם אין לך שליטה על הקטיף/קילוף/תסיסה/ייבוש/קלייה

עדיין יש לך שליטה על הנקודה הזאת של בחירת שקית לקנייה.

אותה שקית של פולים שלמים יכולה להיות משהו שטייל מיבשת אמריקה לאיזה מפעל באיטליה, שכב במחסן, זז לו בעצלתיים לאונייה ואיך שהוא הגיע לחנות אחרי ששכב בשמש.

 

ככה ^ נראים רוב המותגים הנושאים שם איטלקי.

 

או שזה קפה שהגיע במצב ירוק (לפני קלייה, קצב התיישנות מאוד מאוד איטי) לארץ, הישר מארץ המקור (לעולם לא איטליה!)

נקלה במפעל/סדנה מקומית, והוכנס לשקית אחרי מנוחה של שעתיים להפגת הגזים.

 

אתה מבין את ההבדל?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב, אני מבין את ההבדל.

ברוב המקרים שבדקתי - רוב האנשים לא מבחינים בהבדל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב אז חיזלשתי חצי מהכמות.

כל הלואצה בוטלו.

נשארתי עם המאורו.

 

מתישהו אקפוץ לקנות פולים טריים ונראה אם אני מרגיש את ההבדל.

המכונה שלי תפיק 75% קפוצ'ינויים ו 25% אספרסו \ סתם קפה בלי חלב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה מתחילה ב"איך אתה שותה את הקפה שלך"? אם אתה שותה אותו כקפוצ'ינו עם 2 כפיות סוכר אז באמת אין כמעט הבדל בין הסוגים. בכלל במשקאות עם חלב מרגישים פחות את הדקויות והטעמים של הפולים.

אם שותים אספרסו נקי יש משמעות גדולה מאוד לפולים - מריר, שרוף ועוד ועוד. ובטח ובטח לטריות של הפולים.

 

קפה של מאורו כשלעצמו הוא אחלה. ואם יש לך אפשרויות טחינה אז תטחן אותו דק והקפה יצא לך טעים.

אם תלך על קפה איכותי של בית קליה מקומי אתה ותשתה אספרסו אתה תרגיש בהבדל.

 

ככלל, אני קונה פולים מקסימום חודש קדימה, וקונה כאלו שעברו קליה בימים האחרונים. ההבדל בין הימים הראשונים לשבוע השלישי רביעי מורגש - אבל אין לי חשק למשלוח כל שבועיים (ותמיד רוצה שיהיו איזה 250 גרם ספייר למקרה שיבואו חברים).

 

אחרי ה-מ-ו-ן ניסיונות הגעתי לתערובת שאיתה אני ממשיך. היא של https://www.maecafe.com/ ממליץ בחום על המוצרים שלהם, אבל די ברור שיש עוד כמה טובים ברמה שלהם.

 

וטיפ קטן - קנה בהתחלה שקיות של 250 גרם, אחת מכל סוג ותטעם. גם הטריות תישאר טובה יותר וגם תוכל להבין איזה טעם הכי מתאים לך. אחרי שתתביית על משהו תזמין אותו בכמות גדולה.

 

 

לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

עובי הטחינה זה באמת משהו קריטי. בחנויות שטוחנים קפה בד"כ יש להם טחינה ממש דקה או גרגירים כאלה שדומים לקפה נמס. הפילטר של המכונה שלי נסתם מהטחינה הדקה שלהם ובטחינה הגסה יוצא ממש דלוח. גודל הטחינה המושלם למכונה שלי זה כמו של קפה שחור הפשוט שקונים בסופר. מה אני אמור להגיד להם שיטחנו לי ככה?

 

 

 

אם הם מקצוענים, אתה אמור להגיד להם איך אתה הולך להכין את הקפה (או לתאר להם מה הבעיה) והם יטחנו לגודל המתאים.

חנויות עם מטחנה טובה יכולים לטחון להרבה גדלים, זה לא גדול או קטן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניתי את המכונה הזו כי יש לה מקציף קיטור, הבעיה שהם עשו חור פצפון בצינורית שיכנס דרכו אוויר בשביל שזה יהיה user friendly.

זה מעצבן ממש.

 

החור הזה גורם לזה שכל אחד יצליח להוציא הקצפה "סבבה" - אבל אף אחד לא יצליח להוציא הקצפה מעולה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בדיוק חוקר על המכונה שרכשת, ואכן ראיתי את התיאור של החריץ הקטן ל"פשוטי העם".

מעניין אותי מה יקרה אם תסתום אותו? אתה יודע איך להקציף בסטימר מקצועי? תוכל לנסות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 שעות, omricn כתב:

אני בדיוק חוקר על המכונה שרכשת, ואכן ראיתי את התיאור של החריץ הקטן ל"פשוטי העם".

מעניין אותי מה יקרה אם תסתום אותו? אתה יודע איך להקציף בסטימר מקצועי? תוכל לנסות?

יצא הרבה הרבה יותר טוב כשסתמתי אותו.

מאמין שהחלפת פייה תסדר את הבעיה, זה מוד מוכר בעולם.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נדחף לשרשור.

כרגע חי בשלום עם מכונה של נספרסו וקפסולות חוזק 12 של JACOBS.  (שותה בעיקר קפוצ'ינו) .

תלוי במבצע, זה בד"כ יוצא בסביבות ה-1.3 ש"ח לקפסולה. 

 

בטווח הארוך (המאוד ארוך) - אני אחסוך אם אני אקנה מכונה אוטומטית ואשתמש בפולי קפה/קפה טחון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, לי יוצא כרגע 55 אגורות למנת אספרסו, אבל קניתי שקיות של קילו - שכפי שראית בדיון - לא מומלץ

מוזמן לעשות את החישוב - המכונה שלי לוקחת 7.7 גרם למנת אספרסו ברמה החזקה ביותר

  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 37 דקות, Benor כתב:

נדחף לשרשור.

כרגע חי בשלום עם מכונה של נספרסו וקפסולות חוזק 12 של JACOBS.  (שותה בעיקר קפוצ'ינו) .

תלוי במבצע, זה בד"כ יוצא בסביבות ה-1.3 ש"ח לקפסולה. 

 

בטווח הארוך (המאוד ארוך) - אני אחסוך אם אני אקנה מכונה אוטומטית ואשתמש בפולי קפה/קפה טחון?

 

בתור בעלים של מכונה אוטומטית - תוסיף למשוואה התעסקות עם רכישות תכופות, קצת ניקיון אחרי כל כמה מנות ותחזוקה מדי פעם. 

בעיניי זה שווה את הטעם אבל זה עוד קצת התעסקות.

 

אני עצרתי כאן ולא המשכתי לקליה עצמית או מכונות טחינה נפרדת כי לא התחשק לי כאב ראש שלם.

לפני 33 דקות, Morningstar כתב:

כן, לי יוצא כרגע 55 אגורות למנת אספרסו, אבל קניתי שקיות של קילו - שכפי שראית בדיון - לא מומלץ

מוזמן לעשות את החישוב - המכונה שלי לוקחת 7.7 גרם למנת אספרסו ברמה החזקה ביותר

 

את יכולה לבדוק (אם המכונה תומכת) ברמה נמוכה יותר (פחות פולים) אך טחינה דקה יותר (יותר חזק) ולחסוך עוד איזה גרם 😀

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...