Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

עזרתכם בבחירת מכונת קפה


Morningstar
שימו לב! השרשור הזה בן 1242 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

טוב, כל הדיבורים האלה על מכונות קפה עשו לי חשק להשתדרג מהנספרסו שבחודשים האחרונים (עת המשרדים נסגרו) עובדת אצלנו שעות נוספות.

ביומיום אנחנו שותים רק אספרסו כך שאני מכוון למכונה ללא קיטור / מקציף חלב - אבל שיהווה שיפור מורגש ומשמעותי (עניין של טעם כמובן) מול נספרסו.

לא ככ מצאתי - נראה שכל המכונות מ- 1,000 שח ומעלה כוללות מרכיב חלב - יש למישהו המלצה למכונת ׳נטו׳ אספרסו איכותית?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אני לא מכיר מכונה כזו האמת, למרות שנראה שהמכונה שbeanz משווקים היא ללא קיטור.

זה בכל מקרה לא משפיע על הביצועים או לא מחייב אותך להשתמש בו, כמובן.

 

 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

מה במאפיינים של המכונה משפיע על איכות הקפה שיוצא? תמיד חשבתי שזה מושפע רק מהפולים עצמם, כך שגם למכונת נספרסו פשוטה אפשר לקנות קפסולה רב פעמית ולשים בה קפה איכותי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחץ משאבה, גודל דוד ויכולת שמירה על טמפרטורה נדרשת, סוגים שונים של פילטרים כנראה, בטח עוד פרמטרים שאני לא מכיר בכלל.

 

  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, Morningstar כתב:

בינתיים הזמנתי כדלקמן, יצא ממש זול עם המבצעים שיש כרגע ב KSP:

MAURO CENTOPERCENTO

קילו

MAURO DE-LUXE

קילו

Lavazza Super Crema

קילו

Lavazza Crema Aroma

קילו

San Giusto Intenso

חצי קילו

כל מה שייצא לך מזה זאת ערימת קפה ישן שתחובה בבית, ותגרום לקפה להימאס עליך. במיוחד אריזות של 1 ק״ג. חבל.

מה שכן, אם הצריכה שלכם היא באמת 8 כוסות ביום ואתם פותחים כל פעם רק חבילה אחת, זה עוד יהיה נסבל -

3.5 ימים מהנים בכל פתיחת אריזה, ושאר הימים עד לסיום האריזה - טעם של קרטון משומש.

 

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

לחץ משאבה, גודל דוד ויכולת שמירה על טמפרטורה נדרשת, סוגים שונים של פילטרים כנראה, בטח עוד פרמטרים שאני לא מכיר בכלל.

 

לא קשה להגיע ללחץ גבוה גם עם מכונות פשוטות. הקושי זה - כרגיל במטבח - עקביות.

שמירת חום בדיוק בטווח של 88-92 מעלות _גם_ אחרי שהחליטה התחילה והלחץ השתנה

זה נושא מאוד מורכב שאף יצרן לא מצא בשבילו פטנט פשוט וגנרי שעובד, כל אחד פותר את זה אחרת.

 

המשתנה הכי מורכב הוא אולי האיזון של עובי הטחינה (כפועל יוצא מסוג הקפה ומידת הטריות שלו)

מול מידת הדחיסה של ״עוגיית״ הקפה. יש לזה כל מיני פתרונות מהסגנון שנספרסו בחרו בהם ליצירת לחץ באופן מלאכותי,

אבל החיים הם אוסף של פשרות כידוע.

 

מכיוון שהתחיל לי כאב ראש רק מלכתוב את זה ^ אני דבק בפילטר / מקינטה / בריקה...

 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

עובי הטחינה זה באמת משהו קריטי. בחנויות שטוחנים קפה בד"כ יש להם טחינה ממש דקה או גרגירים כאלה שדומים לקפה נמס. הפילטר של המכונה שלי נסתם מהטחינה הדקה שלהם ובטחינה הגסה יוצא ממש דלוח. גודל הטחינה המושלם למכונה שלי זה כמו של קפה שחור הפשוט שקונים בסופר. מה אני אמור להגיד להם שיטחנו לי ככה?

 

 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי הרבה שנים בתעשיית המסעדנות, ברים ובתי קפה, וטעימות קפה בכמה וכמה ארצות, אני חושב שיצא לי לטעום במרוצת השנים מאות אם לא אלפי זנים ומותגים של קפה (וכמובן בערך 99% מהמותגים שצוינו פה בשרשור), ואני הולך להגיד משהו שבטח יעצבן כמה אנשים.

תקנו קפסולות של עלית, מספר 13-14. לאדם הממוצע, ההבדל בטעם בינן לבין קפה של מאורו/דאדא/יוליוס/אילי יהיה כמעט בלתי ניתן להבחנה. 

 

מכל הקפהים ששתיתי, היה בדיוק אחד שהיה באמת יוצא דופן - קפה קקי (גחן, לא סמור) ויאטנמי. 

בישראל באופן כללי הקפה מעולה, באירופה הוא הרבה יותר מריר ועם הרבה פחות "גוף" טעם, בצפון אמריקה הוא יותר קרוב ל"נביעות+ בטעם פילטר קפה משומש". 

מכל המותגים שיצא לי לתאום בישראל, דווקא לוואצה  הפתיע אותי מאוד לרעה.

 

@Morningstar לבקש המלצות לקפה זה כמו לבקש המלצות לתפוחים, אבל עוד יותר פחות רלוונטי כי קפה במהותו הוא לא "טעים", וסקאלת ההעדפות נעה בין הכי לא טעים (חזק וחמצמץ, רובוסטה בקליה ארוכה) לבין הכי פחות לא טעים (חלק וחלק, ערביקה בקליה קצרה). אתה גר במרכז, תמצא איזה בית קליה בסביבת הבית, תשקיע שעה, קפוץ לשם ותדבר איתם על ההעדפות, תטעם כמה סוגים, ותראה מה הכי מדבר אלייך. לבקש המלצות לקפה באינטרנט זה כמו לנסות ללמוד נהיגה בהתכתבות. 

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

מה אני אמור להגיד להם שיטחנו לי ככה?

שיפסיקו להיות חאפרים ויבדקו את עובי הטחינה לפני שהם דורשים כסף על הקפה. הטחינה האופטימלית היא כזאת שמרגישה קצת יותר גדולה מחול ים (קפה שחור טחון קצת יותר עבה ממה שמתאים לאספרסו) - בדיוק כמו שאמרת, כדי לא לסתום את החורים של הפילטר מחד וכדי לחלוט את הקפה כמו שצריך מאידך.

  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, פבל כתב:

ואני הולך להגיד משהו שבטח יעצבן כמה אנשים.

תקנו קפסולות של עלית, מספר 13-14. לאדם הממוצע, ההבדל בטעם בינן לבין קפה של מאורו/דאדא/יוליוס/אילי יהיה כמעט בלתי ניתן להבחנה. 

אתה צודק לגמרי לדעתי.

אני גם לא אוהב את לוואצה.

ובכמה מקומות שאני קונה בהם קבוע, מה שעושה את ההבדל זה הבריסטה.

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

מה אני אמור להגיד להם שיטחנו לי ככה?

איזו מכונה יש לך?

אותי היו שואלים כשהייתי קונה קפה טחון..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

דלונגי איקונה, הכי פשוטה שיש. בחנות שואלים אותי אם זה לקפה שחור או למקינטה, כשמקינטה זה טחון ממש גס וקפה שחור זה כמו פודרה...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פבל, אני לא בטוח שאני מסכים איתך.

אני רחוק מלהיות אנין טעם, אין לי שום רקע במסעדנות, מסתובב עם נחיר אחד סתום תמידית ומסוגל להריח שעה כן שעה לא.
ההבדל בין קפסולת נספרסו (ובוודאי הביתיות של החמש וקצת גרם) מול אספרסו טחון טרי של 8 גרם מובחן באופן מוחשי - גם בשעות ההתתרנות שלי.

כשהמשרד עבר מפולים של מאורו לפולים של לוואצה - מבלי שהודיעו על השינוי - הבחור ששתה איתי את הקפה של הבוקר ואני מייד אמרנו שמשהו לא בסדר במכונה היום.

גם ההבדל בין תחילת וסוף שקית הפולים מובחן לטעמי - בוודאי בבדיקה של שני ספלים ראש בראש - וקרה לא אחת שפתחנו שקית חדשה אחרי שהתבאסנו על הקפה של יום ראשון. ההבדל קיים ומורגש.

ההבדלים בהחלט קיימים - לא יודע אם זה יום ולילה, זה כבר עניין של גישה, רגישות (ופלצנות).
טעמתי קפה קקי אינדונזי, היה לי מריר מדי ולא טעים - אבל שוב קיים הבדל בטעם ומפה זה כבר עניין סובייקטיבי.
אני אוהב את התפוחים שלי חמצמצים וכך גם את הקפה.

החלק שאני לא בטוח בו זה עד כמה חשוב לי אותו הבדל דק.
הקפה במשרד - מאורו טחון טרי כאמור, Jura GIGA X3 - טעים לי יותר מנספרסו אבל מה בפני עצמו.

זה אגב לרוב לא רלוונטי לקפה הביתי במכונה אוטומטית, אבל ממרומי חוסר ניסיוני אני מאמין שבסופו של דבר, החל מרמה סבירה והלאה ובוודאי שבמכונות ידניות - אני בהחלט מסכים עם מי שכתב כי הבריסטה כבר משנה יותר מכל שאר המשתנים יחדיו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@hissi הזהרתי מראש שאני הולך לעצבן אנשים 🤷‍♂️😅

וברכותיי, אתה כנראה כן אנין טעם, או לפחות מסוגל להבדיל יותר מהאדם הממוצע. מה שאני אומר מגיע מעשרות ניסויים בבני אדם עם סוגי קפה שונים. רובם לא שמו לב שמשהו השתנה. לפחות לא מספיק כדי להגיד - אמרנו מראש שהחלפנו קפה ושאלנו אם הם מעדיפים את החדש או הישן ואם ההבדל מורגש. כמעט בכל המקרים התשובה הייתה "לא משהו רציני, די אותו דבר". חשוב לזכור ולציין כמובן שרוב האנשים האלה (כמו רוב האנשים באופן כללי) שותים קפוצ'ינו (הפוך), שמורכב משני שליש חלב שמטשטש את ההבדלים עוד יותר. אם שותים אספרסו, במיוחד קצר, אז יותר קל להרגיש בהבדלים מן הסתם כי הטעם הרבה יותר מרוכז. 

 

ולגבי לוואצה, אמרתי, הם איכשהו מצליחים קונסיסטנטית לייצר קפה רק קצת יותר טוב מ"בלתי שתי". מעולם לא הבנתי איך הם הצליחו להגיע לעמוד באותה שורה עם מותגים כמו אילי ומאורו. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סקאלת הטעמים של קפה אספרסו נעה בין חמוץ למר. אם הקפה טרי, הטחינה מדוייקת, הדחיסה מדוייקת והטמפ׳ מדוייקת אז ניתן להגיע לנקודה שמיימית איפהשהוא באמצע הסקאלה שהקפה בעל טעם מעט מתקתק ומאוזן באופן מושלם.

 

Time is the only thing standing between me and the throne

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, פבל כתב:

 

תקנו קפסולות של עלית, מספר 13-14. לאדם הממוצע, ההבדל בטעם בינן לבין קפה של מאורו/דאדא/יוליוס/אילי יהיה כמעט בלתי ניתן להבחנה. 

 

לא יודע ספציפית לגבי מספרים 13/14... אך שתיתי בעבר הרבה קפסולות של עלית בעבודה, וזה רע. רע מאד.

 

אני מבין בקפה כמו שאני מבין בויסקי או בירה: מעט.

 

ומה שלמדתי לאורך השנים שהדברים שאני מבין בהם מעט מציבים אותי במצב מעניין. לדוגמא: אני יכול לזהות ויסקי גרוע, אך אני לא יכול להבדיל בין ויסקי טוב למעולה.

 

כנ"ל בקפה.

 

ומהנסיון שלי, קפסולות של עלית בהחלט נכנסות לקטגוריית הגרוע(אולי קפסולות 13/14 באמת שונות, ואם כן אז מחילה).

 

אגב, גם הקפה הנמס של עלית לדעתי גרוע ביחס לקפה נמס סבבה כמו jacobs, davidoff.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 שעה, פבל כתב:

@hissi הזהרתי מראש שאני הולך לעצבן אנשים 🤷‍♂️😅

לא מעצבן אף אחד. פשוט תגיד שמעולם לא טעמת קפה טרי...

אז אם ההשוואה היא בין שלל מיליוני הסוגים של קפה לא טרי - אכן, אין הרבה הבדל.

כולם בסופו של דבר מגיעים לאותו טעם של קרטון משומש. מטביעים בחלב והכול סבבה.

 

אגב, מסכים לגבי לוואצה - תאגיד ענק שבלע שלל מותגים אחרים (תקראו טוב-טוב את האותיות הקטנות בתוויות)

ומתמחה ביבולי ענק של קפה זול ורע. זול ללוואצה, כן?!?

 

= = = = = =

 

אגב, בנקודה התחתונה, שהיא נקודה צרכנית - אנשים מתפשרים על מה שנוח ומהיר.

אני מכיר יותר מדי חובבים עם מכונות קפה מדוגמות מכף רגל ומטחנות מדהימות שפשוט נשברו באיזה שהוא שלב מההתעסקות

והחליפו את העסק היקר הזה שתופס המון מקום על השיש בפשרה כלשהי. וזה בסדר.

 

= = = = = =

 

בפעם המיליון: קפה זה מוצר אורגני עם אורך חיים מוגבל, כמו גבינה.

כל הניסיונות ״להנדס״ אותו לרמה של חטיף - הם בסך הכול ניסיונות. עוד לא הצליחו.

 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, hans כתב:

לא מעצבן אף אחד. פשוט תגיד שמעולם לא טעמת קפה טרי...

אז אם ההשוואה היא בין שלל מיליוני הסוגים של קפה לא טרי - אכן, אין הרבה הבדל.

כולם בסופו של דבר מגיעים לאותו טעם של קרטון משומש. מטביעים בחלב והכול סבבה.

אל תגזים... קפה שנקטף ונקלה מיד וישר לאחר מכן לפני שהספיק להתקרר נטחן ונחלט עדיין לא יצא לי. אבל לפתוח שקית של פולים, לטחון ומיד להכין כוס יצא לי בערך עשרת אלפים פעם. 

אבל אני לא מדבר על עצמי, אני מבדיל בין כל המותגים שציינתי, את חלקם ממש ממש לא אוהב - היחידים שאני באמת אוהב בארץ זה מאורו ואילי (מאלה שניסיתי). אני מדבר על הרוב המוחץ של האנשים ששותים קפה כדי להתעורר בבוקר ומחזיקים מכונת אספרסו כי זה "יותר טוב מנס". כל אותם אנשים שבאמת - כמו שאתה אומר - גם מטביעים בחלב ואז הכל סבבה. 

לפני 30 דקות, method כתב:

לא יודע ספציפית לגבי מספרים 13/14... אך שתיתי בעבר הרבה קפסולות של עלית בעבודה, וזה רע. רע מאד.

בגלל זה ציינתי ספציפית את 13/14. אני לא יודע למה, אבל אם יורדים מתחת ל-13 הטעם איכשהו מיד הופך ליותר קרוב למים דלוחים מאשר קפה. ספציפית ה-13 וה-14 לא רעים.

  • רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...