Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקישות במנוע [מיאטה MX-5]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מיאטה שנת 95 ויש לי מדי פעם רעשים של נקישות במנוע

החלפתי כמה סוגי שמנים ועשיתי כמה טיפולים והבעיה לא עוברת

הרעשים הם לא קבועים הם יכולים להעלם ולחזור דברתי עם צביקה שמנסה לעזור והמליץ לשאול גם בפורום אולי מישהו יכול לעזור

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב!

ציין יותר פרטים כמו למשל צמיגות וסוג השמן בו אתה משתמש!

נסה לעלות את צמיגות השמן!

המתן לבני ל. שיכנס וינסה לעזור לך ביעוץ!

יש לציין שאתה מתגורר באילת, ולכן כל הצעה לסדר את בעייתך במרכז הארץ לא אקטואלית!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה יצרתי קשר עם בני והאפשרות של בעיה במרימים נשארה הסבירות הגבוהה

בקשר לפתרון בני יבדוק מחר בקשר למרימים הספציפיים אם אפשר לפרק ולראות ומשם נמשיך כנראה שאני אעלה עם האוטו לצפון

אולי אני כבר אפרק את המנוע אצלו ונראה

בכל מקרה אני משתמש בשמן סנטטי מלא של arel t4 5w 50

פורסם

נסה לעלות לשמן עבה יותר ובדוק אם זה פותר לך את הבעיה - 10W40 או 15W40 לצורך הבדיקה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום , קודם כל הבעיה היא לא בסוג השמן אלא כנראה במעברי שמן סתומים או מרימים שעובדים לא כראוי . צריך לבדוק כדי לדעת ...

רק לידע כללי כיום משתמשים בשמן 5W-40 למנועי מזדה ( לפי ספר רכב ) , זהו שמן מצוין שמאוד מתאים לסוגי המנועים האלו ומיטב אם מעברי שמן צרים. 5W-40 זהו לא שמן סינטטי מלא .

בני550.

פורסם
5W-40 זהו לא שמן סינטטי מלא .

בני550.

אז אתה בעצם טוען שכל מי שרושם על האריזה שלו "Fully synthetic" שקרן ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בני ל העלה רעיון של בעיה בקרטר או במשאבת שמן אולי היא לא עובדת בצורה סדירה ואז לא תמיד יש לחץ של שמן

או שיש אוויר במערכת

מה אתם אומרים???????????????

פורסם
בני ל העלה רעיון של בעיה בקרטר או במשאבת שמן אולי היא לא עובדת בצורה סדירה ואז לא תמיד יש לחץ של שמן

או שיש אוויר במערכת

מה אתם אומרים???????????????

אין דבר כזה אוויר במערכת שמן, אוויר יש במערכת קירור!

בעייה במשאבת שמן תקולה / סתומה, סביר יותר , אך הדבר דורש מספר בדיקות, כמו למשל חיבור שעון לחץ שמן, במקום היוניט הקיים, ועוד..!

אני סומך על בני שיפתור לך את הבעייה אחת לתמיד!

בברכה

צביקה

פורסם
אין דבר כזה אוויר במערכת שמן, אוויר יש במערכת קירור!

בעייה במשאבת שמן תקולה / סתומה, סביר יותר , אך הדבר דורש מספר בדיקות, כמו למשל חיבור שעון לחץ שמן, במקום היוניט הקיים, ועוד..!

אני סומך על בני שיפתור לך את הבעייה אחת לתמיד!

בברכה

צביקה

שלום צביקה .

למה אתה אומר שלא יתכן אויר במערכת הלחץ שמן?

לדוגמא אים הוא קיבל בעבר מכה בקרטר וסדק את צינור היניקה של השמן בקרטר , והמכונאי החמור שפרק ותיקן את הקרטר לא היסתקל ובדק כי הוא חמור . אז במצב של עליה, או סיבוב, או חוסר קל בשמן ,הדבר יגרום למישכת אויר. והדבר הראשון שתישמע זה את המרמים כי הם האחרונים לקבל לחץ שמן. הכלל אומר האחרון שמקבל לחץ שמן הוא הראשון להידפק.

כמו כן יתכן בעיה של סתימת מעברים בראש עקב הסתיודות המעברים, כתוצעה מאי החלפת שמן בזמן

כול 5000 ק"מ, ולא לפי הוראות יצרן מטומטמות שאומרות להחליף כול 12.500 ואפילו יותר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום צביקה .

למה אתה אומר שלא יתכן אויר במערכת הלחץ שמן?

לדוגמא אים הוא קיבל בעבר מכה בקרטר וסדק את צינור היניקה של השמן בקרטר , והמכונאי החמור שפרק ותיקן את הקרטר לא היסתקל ובדק כי הוא חמור . אז במצב של עליה, או סיבוב, או חוסר קל בשמן ,הדבר יגרום למישכת אויר. והדבר הראשון שתישמע זה את המרמים כי הם האחרונים לקבל לחץ שמן. הכלל אומר האחרון שמקבל לחץ שמן הוא הראשון להידפק.

כמו כן יתכן בעיה של סתימת מעברים בראש עקב הסתיודות המעברים, כתוצעה מאי החלפת שמן בזמן

כול 5000 ק"מ, ולא לפי הוראות יצרן מטומטמות שאומרות להחליף כול 12.500 ואפילו יותר.

בברכה בני ל.

כוונתי מקרים נורמלים , ולא למכונאים חמורים ( שיש לצערי כאלה) ולא להוראות יצרן מטומטמות!

בברכה

צביקה

פורסם

איתן, אם תחליט לתקן את הבלאגן שיש לך עכשיו באיזור המרכז, תן קפיצה לירושלים (אני עובד באחד המוסכים המורשים הטובים שיש - וזה באחריות). אבל שיהיה לפני השעה 12:00 בצהריים, כדי שאם נזמין חלקים, הם יגיעו באותו היום.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...