Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חשמלי - האם כדאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

אני שוקל לקנות רכב חשמלי עם תקציב של 130,000-140,000 ש״ח

אני נוסע כל יום מבאר שבע לתל אביב (בערך 250 ק״מ ליום), אין לי עמדת טעינה או יכולת טעינה בעבודה ולכן חשוב שאוכל לעשות את הנסיעה ב-2 הכיוונים בטעינה אחת (אני יודע שהמרחק בפועל קטן מהמוצהר על ידי היצרנים),

האם התקציב שלי עומד בזה? האם כדאי לי לקנות רכב חשמלי? אם כן, מה כדאי ביכולות שלי? 

תודה מראש לכל העוזרים.....

פורסם

בחיים האמיתיים אני לא חושב שתוכל באמת לנסוע את המרחק הזה הלוך וחזור על אותה טעינה, תוסיף מזגן וקצת פקקים ואולי מהירות קצת מעל ה110-120 בכביש 6 לדוגמא ותקבל מצב שבו אתה גבולי מאוד מבחינת הטווח. 

הMG ZS החשמלית מצהירה על 260 ק"מ, הם טוענים לחימום וקירור סוללות כך שיתנו את אותו הטווח בחום וגם בקור אבל האם המרחק הזה עומד במבחן המציאות לכל נהג ולכל תוואי דרך אני בספק רב. 

קיה נירו חשמלית תעלה מעבר לתקציב שלך אבל מבחנים העמידו אותה על קרוב ל400 ק"מ בין טעינות, הטענה מלאה תיקח לך קרוב ל10 שעות וזה הרבה זמן אלא אם החיים שלך סופר שגרתיים ויש לך רכב נוסף בבית לנסיעות קצרות שיאפשרו לחשמלית לקבל את זמן הטעינה שלה. 

ניסן ליף גבולית וכמו הMG לא בטוח שתענה על הטווח שלך בחיים האמיתיים. קח בחשבון שאתה משלם על הטכנולוגיה החשמלית, הליף עולה כמו משפחתית מאובזרת וכך גם הMG אבל נותנות לך פחות לעומת קורולה היברידית וגם החשמל אינו מגיע בחינם.

יונדאי איוניק חשמלית מעלה מעבר לתקציב שלך ו20 אלף שקל .

ישנה רנו זואי אבל לא ראיתי כאלה על הכביש עדיין, היא כן תכנס לך בתקציב אבל אמורה להיות רכב קטן יותר והטווח המוצהר שלה הוא 300 ק"מ כך שבחיים האמיתיים בנהיגה רגועה יש סיכוי שתוכל לעשות את הטווח הרצוי לך. במקרה שלה שים לב אם היא מספיק גדולה לצרכים שלך, אגב קראתי עליה מבחן דרכים שנערך בחו"ל ושם היא נתנה רק 230 ק"מ אבל יכול להיות שהמבחן עצמו היה קצת קיצוני בשבילה וכלל הרבה נסיעות לא אופייניות כדרכם של בוחני רכב שאוהבים ללחוץ על הגז ולאתגר את הרכב. 

פורסם

קח היברידי או דיזל, חשמלי 100% גבולי מאוד לטווחים האלו, יש לקחת בחשבון שאחרי מספר שנים קיבולת הסוללה והטווח יקטנו. אומנם לא בהרבה אחוזים אבל מה שמספיק בקושי כשהסוללה חדשה יכול להיות שלא יספיק בסוללה משומשת.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בוקר טוב ותודה לעונים,

בנוגע לזואי, הדגם החדש אמור לתת טווח של 390 ק״מ מוצהר, מבחינת גודל רכב הוא מעולה בשבילי (יש רכב נוסף בבית), האם הוא יתאים לצרכים שלי?

רכב היברידי אומנם יחסוך חלק מהעלויות אבל בטווח הארוך ההבדל בין חשמלי להיברידי צריך להיות גדול עם הק״מ שאני עושה, לא?

פורסם
לפני 16 שעות, ofiris כתב:

שלום לכל חברי הפורום,

אני שוקל לקנות רכב חשמלי עם תקציב של 130,000-140,000 ש״ח

אני נוסע כל יום מבאר שבע לתל אביב (בערך 250 ק״מ ליום), אין לי עמדת טעינה או יכולת טעינה בעבודה ולכן חשוב שאוכל לעשות את הנסיעה ב-2 הכיוונים בטעינה אחת (אני יודע שהמרחק בפועל קטן מהמוצהר על ידי היצרנים),

האם התקציב שלי עומד בזה? האם כדאי לי לקנות רכב חשמלי? אם כן, מה כדאי ביכולות שלי? 

תודה מראש לכל העוזרים.....

בחירה שלך היא בין MG ל-GAC GE3. 

MG מצהירים על 260 ק"מ , בתנאי אמת הוא עושה 220 ק"מ. יש לו טעינה מהירה DC וגם כל המע' הבטיחות.

GAC GE3 - עושה בפועל 300 ק"מ, אבל אין לו טעינה מהירה וגם אין לו מע' בטיחות. בארץ נעשו די הרבה מבחנים לרכב זה.

רנו ZOE החדשה שעדיין לא בארץ, היצרן מצהיר על 390 ק"מ. 

ישנה קבוצה בפייסבוק ובווצאפ של בעלי רכבים חשמליים, כאן וכאן וכאן וכאן. באופן כללי אנשים מאוד מרוצים.

בסוף שנה צריכה להגיע GAC AION ועוד כמה דגמים עם 500 ק"מ. מחיר לא ידוע כרגע.

מבחינת העלויות - ביטוח מאוד זול, טסט שנתי 500 ש"ח, עלות של חשמל היא 9.5 אג לק"מ (או כ-24 ש''ח לנסיעה תא בש הלוך חזור). 

פורסם

הGAC מדליקה לאללה עשיתי עליה מבחן. איכות בנייה לא רואה את הMG, ועושה 310 ק״מ. אבל אין טעינה מהירה אם זה חשוב לך.

פורסם

לובינסקי יבואן רכבי פיג'ו חתמה השבוע על הסכם לתשתית וטעינה לרכב חשמלי 
גם עם חברת אפקון בע"מ זאת בנוסף להסכם הקיים עם חברת ג'ינרג'י. 

ההסכם עם חברה נוספת תגדיל את תשתית הטעינה עבור לקוחות היבואן
הרוכשים רכבים חשמלים ממותגי היבואן: MG שכבר משווק בישראל (MG ZS EV),
ורכבי פיג'ו, סיטרואן, DS ו-אופל ששוקם יחל בקרוב. 

פורסם

לדעתי כדאי לך לבחון את קיה נירו החדשה. לפי הבחינה שבוצעה ע"י קצין רכב בחברה, היא עברה 350 ק"מ אמיתיים בין טעינות.

כמובן שעם השפעה של אופי הנהיגה, מ"א וירידה הדרגתית בתפוקת הסוללה, הטווח יכול לרדת.

אבל - משרד התשתיות מקים עכשיו 2500 עמדות טעינה בפריסה ארצית.

לפי המפרט, טעינה מהירה בכל הרכבים החשמליים ל- 80% מהסוללה אורכת כ- 30 דקות.

לכן אם תתאים את הנסיעות שלך כך שתהיה לך הפסקת קפה (במקרה הצורך) שבה תוכל להטעין, אתה מסודר.

פורסם
לפני 15 שעות, ofiris כתב:

רכב היברידי אומנם יחסוך חלק מהעלויות אבל בטווח הארוך ההבדל בין חשמלי להיברידי צריך להיות גדול עם הק״מ שאני עושה, לא?

ברכב חדש ההוצאה הכי גדולה היא בכלל פחת (ירידת ערך) ופחות דלק. בנסיעה שלך דיזל יהיה כנראה הכי כלכלי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 9 שעות, borsood כתב:

ברכב חדש ההוצאה הכי גדולה היא בכלל פחת (ירידת ערך) ופחות דלק. בנסיעה שלך דיזל יהיה כנראה הכי כלכלי.

אני בטוח שזה נכון, אבל קיבלתי החלטה שהרכב הבא שלי יהיה כמה שפחות מזהם..... בזה יש יתרון משמעותי לרכבים חשמליים....

אם לא תהיה ברירה אבחר ברכב היברידי או פלאג אין.....

פורסם
בתאריך 22.6.2020 בשעה 15:59, ofiris כתב:

בשימוש שלך רכב חשמלי אינו מתאים לך. אם אתה מתעקש על חשמל - נירו פלאג אין או אאוטלנדר PHEV משומש.

אני במתווה הזה הייתי קונה 3008 דיזל. 

בתאריך 23.6.2020 בשעה 09:32, Musc כתב:

הGAC מדליקה לאללה עשיתי עליה מבחן. איכות בנייה לא רואה את הMG, ועושה 310 ק״מ. אבל אין טעינה מהירה אם זה חשוב לך.

מצחיק מה שאתה רושם. ה MG לוקחת את ה GAC כמעט בכל פרמטר, למעט טווח מוצהר. 

חמישה כוכבים ביורו NCAP ב MG לעומת 'לא נבחנה' של ה GAC.

מערכות בטיחות מקוריות ב MG לעומת צפצפת מובילאיי ב GAC

טעינה מהירה - יש ב MG אין ב GAC.

נוחות ומתלים - ה MG לוקחת. 

איכות ייצור - לא ראיתי הבדלים.

אז במה בדיוק ה GAC לא רואה את ה MG? 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הטווח של רכב חשמלי בתקציב שלך יהיה מאוד מאוד גבולי ומאוד מגביל, כי לא תוכל לנסוע כמעט לשום מקום בדרך אל/מ העבודה (סופר, חנות, או כל דבר שדורש "עיקוף"). 

נשמע שקיה נירו פלאג-אין תפור על תוואי השימוש שלך והרצון לרכב פחות מזהם, וגם המחיר שלו עם תחילת שיווק מתיחת הפנים הפך לדי אטרקטיבי (146K).

לפני 23 שעות, Random כתב:

לפי המפרט, טעינה מהירה בכל הרכבים החשמליים ל- 80% מהסוללה אורכת כ- 30 דקות.

מאוד תלוי בקיבולת הסוללה, בזרם שמספק המטען ו"כמות החשמל" שהרכב יודע למשוך מעמדת הטעינה. זה יכול גם לקחת פחות או יותר.

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 17 דקות, discoTD5 כתב:

בשימוש שלך רכב חשמלי אינו מתאים לך. אם אתה מתעקש על חשמל - נירו פלאג אין או אאוטלנדר PHEV משומש.

אני במתווה הזה הייתי קונה 3008 דיזל. 

מצחיק מה שאתה רושם. ה MG לוקחת את ה GAC כמעט בכל פרמטר, למעט טווח מוצהר. 

חמישה כוכבים ביורו NCAP ב MG לעומת 'לא נבחנה' של ה GAC.

מערכות בטיחות מקוריות ב MG לעומת צפצפת מובילאיי ב GAC

טעינה מהירה - יש ב MG אין ב GAC.

נוחות ומתלים - ה MG לוקחת. 

איכות ייצור - לא ראיתי הבדלים.

אז במה בדיוק ה GAC לא רואה את ה MG? 

עשיתי נהיגת מבחן על שניהם האמת. לגבי בטיחות אני איתך 100% - הMG לא רואה את הGAC ומציעה מערכת מרשימה. 

נוחות ומתלים לא הרגשתי בהבדל. איכות ייצור הGAC בועטת את הMG מחוץ למים - מרגיש שהקדישו הרבה יותר מחשבה לרכב. התפירה במושבים, איכות השדבורד, הנגיעות של העץ (האמת סגנון קצת ׳ישן׳, אבל עדיין מרשים יותר מהMG האנמית), ואפילו המכסה מנוע. פתח את המנוע של הGac והוא מעוצב נהדר - כל המערכת החשמלית מכוסה במין פאנל GAC מדליק, בmg זה נראה כמו הג׳יפים החשמליים של הילדים עם כל הכבלים בחוץ וכו׳. לטעמי הGAC גם יותר יפה חיצונית, למרות שבן דוד שלי חושב ההיפך (היה איתי בשניהם).

• תוכן חדש...