Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר למשתכן - זמן להיתר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני דיי חדש בעולם חיפוש הדירות ומתעניין כעת בהגרלות מחיר למשתכן,

יש פרויקטים בערים ספציפיות בהם אני מעוניין אבל ההרשמה טרם נפתחה לציבור. הסטאטוס שמופיע באתר ההרשמה הוא - "טרם הוגשה בקשה להיתר". שזה במילים פשוטות אומר *ציטוט* - "טרם הוגשה בקשה להיתר – הקבלן בתהליך תכנון אך טרם עמד בתנאים הנדרשים להשלמת הגשת בקשה להיתר ופתיחת תיק, כלומר טרם אושרה תקינות הבקשה."

יש לי כמה שאלות:

1.  אם כאמור נבחר קבלן לבצע את הפרויקט והוא עובד על קבלת היתר, מדוע בכל הפרויקטים שבהם הסתכלתי מצוין שטרם נבחר קבלן?

2. ידוע למישהו הצפי של התקדמות מהסטאטוס הזה ועד לפתיחת הגרלה?

3. האם התוכנית הזאת בכלל עדיין רלוונטית? יכול להיות שההגרלות שטרם נפתחו בכלל לא  הולכות להתקיים?

*הפרויקטים המדוברים הם בראשון לציון, ת"א, ובאר יעקב.

תודה לכל מי שיעזור בשביב של מידע!

פורסם

לדעתי האישית בלבד,
כדאי שתתמקד בדירות שעומדות למכירה ללא הגרלה. כמות הדירות בהגרלות האחרונות הלך וקטן, ועם כניסת השר החדש לא חושב שתימשך התמיכה בתוכנית.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

פורסם

אני חיכיתי כמעט שנתיים רק להיתר, עכשיו התקבל ויקחו עוד כמה חודשים שיתחילו בניה ולאחר מכן תקופה לא מבוטלת של בניה, קצה לקצה סביבות 5 שנים אכלוס מהזכיה בהגרלה.

ממליץ באמת לחפש דירות ללא הגרלה, לרוב מדובר בדירות שכבר החלו בניה / קיבלו היתרים וממש לקראת בניה אז האכלוס יהיה קרוב יותר - משמע תבזבז פחות כסף על שכירות עד שתקבל את הדירה.

אלא אם כן אין שום דבר שנראה לך רלוונטי ואתה גר אצל ההורים ללא הוצאות שכירות, אז אפשר לחכות שיפתחו הגרלות נוספות אבל אף אחד לא מבטיח את עתיד התוכנית כרגע...

עברתי לסקייטבורד

פורסם

הסיכוי שליצמן ימשיך תוכנית שתטיב עם כלל האוכלוסיה, ועוד כזו שהייתה תוכנית דגל של שר אחר (ולכן לנצח תהיה מזוהה איתו) זה סיכוי אפסי.

אני אתפלא מאוד מאוד (ואחזיר את שני המסטיקים מהדוכן של שמעון) אם הוא ימשיך עם התוכנית הזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אתה מדבר על מכרזים שסווגו למחיר למשתכן אך עדיין לא שווקו (או שנמצאים בשלב השיווק), ולכן גם לא מופיע מחיר למ״ר. 

תאורטית, כל עוד אין זוכה במכרז, המדינה יכולה לשנות את יעוד השיווק לשוק החופשי. 

מהרגע שיש יזם שזוכה, זה יוגרל לזכאים. 

תבדוק באתר השיווקים של רמ״י את סטטוס השיווק.

כמובן שבמקרים הללו אין שום הליך שם היתר, כי אין מי שיגיש אותו ואם מדובר במתחם או שכונה חדשה, כלל לא בטוח שהקרקע עברה את שלב פיתוח התשתיות. 

כרגע, התוקף של התכנית במתכונתה הנוכחית, עד תום השנה. 

מה יהיה אח״כ, רק ליצמן יודע. 

רק להזכיר שתכניות מחיר למשתכן ומחיר מטרה היו קיימות עוד לפני כחלון, כך שיתכן שהתכנית תמשיך במתכונת שונה. 

עריכה אחרונה על ידי Ozb

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

מחיר למשתכן לא הייתה לפני כחלון, ומחיר מטרה כמעט ולא פעלה ב-5 שנים האחרונות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם אתה מתכוון לתוכנית שבה הזכאות הייתה לפי מספר ילדים, הדבר היחיד שמשותף לה ולתוכנית של כחלון זה השם.

זו ממש ממש לא אותה תוכנית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, Ozb כתב:

אתה מדבר על מכרזים שסווגו למחיר למשתכן אך עדיין לא שווקו (או שנמצאים בשלב השיווק), ולכן גם לא מופיע מחיר למ״ר. 

תאורטית, כל עוד אין זוכה במכרז, המדינה יכולה לשנות את יעוד השיווק לשוק החופשי. 

מהרגע שיש יזם שזוכה, זה יוגרל לזכאים. 

תבדוק באתר השיווקים של רמ״י את סטטוס השיווק.

אתה יודע איך אני יכול להתאים הגרלה עתידית למכרז שברשימה של רמ"י? ז"א איך אני יודע איזה מהמכרזים ברמ"י מתייחס להגרלה מסוימת של מחיר למשתכן?

עריכה אחרונה על ידי wee~man acuna
  • תוכן חדש...