Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוחלת חיים משוערת של C4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כמה סיטרואן C4 עם מנוע NFU שמצויה בתחום של ה-200-220 אלף ק"מ, בהנחה שטופלה באופן סביר, אמורה להחזיק טרם תצטרך החלפה של גיר או מנוע (או חלק יקר אחר)?

כמו כן, אשמח לדעת האם ישנן מחלות ידועות לרכב הזה מהשנתונים הרלוונטיים שצריך לתת עליהן את הדעת לפני רכישה?

תודה רבה

פורסם

אתה יודע למי הנבואה ניתנה.

זה אינו רכב חדש כנראה (שנתון לא ציינת) אז קשה להתייחס גם למחלות בשנתונים מסויימים.

גיר ידני או אוטומט ?

יכול להגיד רק שטיפולים לפי הוראות היצרן ומידע שנצבר במשך השנים - יוכלו לעשות רק טוב.

alfa 156 2.5.

פורסם

נסעתי על כזו של חבר עם כ 400000 קמ. שאלתי על הגיר. הוא לא זכר אם החליפו.

אבל היו טיפולים שכללו גם החלפת בולמים , מסרק הגה , תושבות . בלאי טבעי.

פורסם (נערך)

אומנם רועי5 צודק. 

אבל, צריך לזכור שמדובר ברכב רגיש להזנחה. 

ז"א שרכב כזה שטופל באהבה, יאריך ימים. ורכב שלא טופל בזמן ובחלפים הנכונים, יאכיל את בעליו מרורים. 

ולצערי, מרבית הרכבים בסכומים האלה מתוחזקים בקמצנות. 

ישנם רכבים שיהיו פחות רגישים להזנחה מהסיטרואן c4. סובארו אימפרזה או ניסן טידה למשל. 

עריכה אחרונה על ידי markb205

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

דווקא ה c4 ההיא שעברה 400000 היתה עם תחזוקת שבר. דיי מוזחנת אבל נסעה.

מאז אני רוחש כבוד רב למנוע NFU. הנקודה הרגישה שם לדעתי זה מזגן ואולי הגיר שידרשו שיפוץ בשלב כלשהוא

פורסם

מנוע NFU עמיד מאד ושורד גם התחממויות שנובעות מאי תשומת לב של בעלים. הגיר יותר עדין

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגיר הזו יש בעיה ידועה שהוא נתקע בהילוך שלישי, עלות התיקון לא יקרה במיוחד.

מעבר לכך יש בעיות עם האלטרנטור שקרוב יותר מדי לסעפת פליטה ונהרס במהירות יחסית. על פניו הרכב היום נותן תמורה טובה למחיר, אפשר למצוא אחת נוסעת ב4-7 אלף שקל, במקסימום הלכו כמה גרושים בדרך.

פורסם

הבעיה באלטרנטור המקורי נבעה משימוש במיצב זרם לא איכותי/כושל שגרם לקיצור חיי האלטרנטור. אצלי שיפצתי את האלטרנטור המקורי לפני יותר מ-5 שנים ומאז יש שקט בגזרה.

הבעיה היותר נפוצה בגיר זה דפיקות בעצירה שמצריכות החלפת טבעות אטימה. עלות התיקון של הגיר זולה מאד יחסית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מנוע כזה מטופל יכול להחזיק 400 אלף ויותר. גיר לרוב כבר באיזור 150 אלף צריך תיקון כזה או אחר, עם כמה תיקונום כאלה והחלפת שמן יזומה פעם ב...יכול להחזיק עד איזור 250 אלף. 

אבל יש את העיניון של התיישנות בלי קשר לק"מ, הרכב הזה נגיד מודל 2006-2008 - מתחילות נזילות שמן מעצבנות מהמנוע שקשה לתקן, גז בורח מהמזגן, מנגנוני חלונות מפסיקים לעבוד, ריפוד נושר, סטרטר, אלטרנטור, מדחס, ממיר קטליטי יכולים לדרוש החלפה באיזור הק"מ הזה ועוד ועוד...אם אתה מטפל בהכל ומחליף הכל, אפשר להחזיק את הרכב כל עוד מייצרים עבורו חלפים. תלוי מאוד גם אם אתה נוסע 5000 ק"מ בשנה או 25 אלף ואיך הרכב טופל לפניך.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

מה שבוקי אמר. הרבה פעמים המכלולים העיקריים ימשיכו לעבוד מעולה, אבל המכלולים המשניים ימאיסו עליך את הרכב, ובמצטבר יעלו לא פחות.

נכון לכל רכב מזדקן, לאו דוקא ל-c4.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה על התגובות. אני די מעודד מהן ועם זאת ככל שאני חושב על זה, למרות שאני רואה לא מעט אקזמפלרים ב4-8 אש"ח, אני נרתע מאד מהאפשרות שאני אעבור ייסורים בעוד כמה שנים כשארצה למכור רכב כזה.

בצדק?

פורסם

אם אתה קונה רכב ב-8 אלף שקל, הדבר האחרון שצריך להטריד אותך זה מכירה עתידית...

מבחינתך שיילך לפירוק אחריך, מה זה חשוב בכלל?

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

כי אם זו המציאות אז אולי כבר יותר משתלם לי, לאורך 3 שנים, לקנות מאזדה 3 או משהו סחיר אחר.
לפחות לפי הסימולציה שעשיתי פה.

פורסם
לפני 47 דקות, ... כתב:

למרות שאני רואה לא מעט אקזמפלרים ב4-8 אש"ח, אני נרתע מאד מהאפשרות שאני אעבור ייסורים בעוד כמה שנים כשארצה למכור רכב כזה.

בצדק?

צא מנקודת הנחה שבעוד 3-4 שנים מחיר של סיטרואן C4 מהדגם המדובר שכבר עכשיו יש לה 200.000 ק"מ יהיה 0. 

מחיר שונה מ 0 יהיה רק למכוניות יפות ושמורות במיוחד, עם נתונים טובים טובים,  יד ראשונה וכו'.

אגב גם בתקציב המדובר אני לא ממליץ לקנות מכוניות עם 220 אלף ק"מ, אלא לחפש מציאות עם איזור 150 אלף, בהחלט אפשר למצוא. 

• תוכן חדש...