Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמלי 100%

PASHUT
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

באיזה מקום ראית שעשיתי את זה? ציינתי בפירוש שמדובר באב טיפוס ראשוני.

לא טענתי שעשית זאת באופן מודע, אבל אם זה הרכב החשמלי היחידי שנהגת בו אין לך באמת בסיס להשואה. זה כמו שמי שנהג רק בחיפושית לא יכול להבין איך מרגיש רכב מודרני.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל לא עשיתי שום השוואה, ולא טענתי שיש לי בסיס...זה הרי ברור שהרכב הנ"ל לא מייצג שום דבר. רשמתי את זה יותר בתור קוריוז ועברתי לדוגמא עם מכונית על שלט...

פורסם
לפני 14 שעות, eladts כתב:

זה לא רק העוצמה שממכרת, זו תגובת הדוושה המיידית ששום מנוע שריפה פנימית לא יכול להתקרב אליה. בנוסף, העדר הילוכים אומר שברגע שתלחץ על הדוושה המכונית תזנק קדימה כי אין צורך להוריד הילוך. זה הופך השתלבות בתנועה מנתיב האצה ועקיפות בכביש חד מסלולי למשחק ילדים. לענין התחושה, כל מנוע מעשה ידי אדם הוא מלאכותי. מי שרוצה תחושה טבעית שירכב על סוס.

הכוונה בתחושה מלאכותית הייתה בכך שאין שום פידבק לנהג מהרכב. לא רעש ולא רטט מפעולה מכאנית שמתבצעת ברכב.

הכל שקט ומדוייק.

התחושה הזאת תעלם באיזשהוא שלב ככל שהרכבים החשמליים יתרבו ונשכח איך רכבים עם מנוע בעירה פנימית פעלו.

כבר היום, כאשר אנחנו יושבים ברכבים ישנים משנות ה 30-40 של המאה הקודמת אנחנו נדהמים מהגסות והקושי של הרכבים של פעם. אבל ככה זה היה.

אותו דבר אנו נחשוב על מנועי הבעירה הפנימית של היום בעוד X שנים.

פורסם
לפני 1 שעה, asix כתב:

הכוונה בתחושה מלאכותית הייתה בכך שאין שום פידבק לנהג מהרכב. לא רעש ולא רטט מפעולה מכאנית שמתבצעת ברכב.

הכל שקט ומדוייק.

מעניין אותי מבחינה בטיחותית: איך יוכל האדם מהרחוב להזהר מרכב מתקרב ללא חוש השמיעה.. החמלי כ"כ שקט

שמעתי פעם בכתבה של בועז קורפל (מומחה רכב) שיש חברות שמתקינות רעש מלאכותי..

אולי לכן יש בלימה אוטונומית אבל זה לא מספיק הרמטי (בטסלה למשל התפרסמה תקלה שאוטו נכנס במשאית)

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, eladts כתב:

מי שרוצה תחושה טבעית שירכב על סוס

מענה מבדח (גרמת לי לחיוך על הבוקר) אבל כל כך קולע לדעתי ל"לוקשים" שנטענים על רכבים (שמקורם הראשוני במחלקות השיווק של יצרני ויבואני הרכב).

דרך אגב, בהקשר של תחושה טבעית ברכב עם גיר ידני, הצעה שלי על תשחקו עם מוט ההילוכים של הסוס אם אתם רוצים להישאר על הסוס ;-)

עריכה אחרונה על ידי green
  • מעניין 1
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 4 שעות, המחליף כתב:

מעניין אותי מבחינה בטיחותית: איך יוכל האדם מהרחוב להזהר מרכב מתקרב ללא חוש השמיעה.. החמלי כ"כ שקט

אולי לכן יש בלימה אוטונומית אבל זה לא מספיק הרמטי (בטסלה למשל התפרסמה תקלה שאוטו נכנס במשאית)

ישתמשו בראייה.

גם היום אני מאוד מקפיד להסתכל לשני הצדדים בין היתר מפחד מפני אופניים חשמליים.

אם הסביבה מספיק שקטה אפשר לשמוע רכב היברידי מתקרב.לא יודע אם זה הגיר הרציף (טויוטה) אבל נדמה לי ששמעתי פעם ניסן ליף מתקרבת עם זמזום.

גם לאופניים חשמליים יש לרוב זמזום של הפעולה.

גם רכב בנזין מודרני מאוד שקט היום.

פורסם
לפני 4 דקות, Eily כתב:

שתמשו בראייה.

זה ברור.

התכוונתי שכולי תקווה שגרף התאונות לא יעלה חלילה בעקבות אי זיהוי של הולכי רגל את הרכב המתקרב.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)
בתאריך 21.6.2020 בשעה 06:49, shugiflex כתב:

נשאר לקוות שכניסתה הממשמשת ובאה של טסלה לישראל תעזור לשנות את המצב, כמו שעשתה במדינות אחרות.

טסלה אולי לא, אבל כבר היום יש הרכבים חשמליים הרבה יותר נגישים (ניסן ליף, איוניק חשמלית).

אבל אם כבר, השינוי האמיתי יהיה כשיתחיל ייבוא מסיבי של רכבים חשמליים תוצרת סין (שכבר עכשיו מובילה בפער עצום בפיתוחים של הנעה בחשמל).

בתאריך 28.6.2020 בשעה 10:00, Pecan כתב:

לא נהגתי, ואני אכן קובע בנחרצות שאין לה נשמה.
גם לרכבים מודרניים כבר אין נשמה, בין אם דיזל בנזין היברידי אוטומטי מלבד כמובן מכוניות ספורט

אז בוא ספר לנו איך מזהים נשמה ברכב.

אני רוצה לדעת את הקריטריונים.

חייב להיות מוגדר כרכב ספורט? פיקנטו ספורט זה בסדר?

או אולי להיות מעל תג מחיר מסויים? כך שרק אם אתה מספיק עשיר (או מספיק טיפש לקנות רכב יוקרה במימון), אתה זכאי לקבל רכב עם נשמה?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 דקות, vadim6385 כתב:

ניסן ליף, איוניק חשמלית

יש הרבה מהדגמים הללו בארץ?

ישנם חברות ליסינג שקנו?

מתעניין.

משתדל לעזור

פורסם

נהגתי כמה פעמים על רנו זואי של CAR2GO ו1. הרכב משמיע רעש מלאכותי שניתן לבחירה מתוך כמה אפשרויות. 2. למרות ההבדל התהומי בין הזואי לטסלה של @elads אני מזדהה עם מה שהוא כתב ולמרות שאני מתחבר לנשמה של רכבים ידניים מתנהגים וותיקים עדיין נהנתי מהנהיגה בזואי בעיקר מהמומנט החשמלי מהרגע הראשון (ועוד להחזיר הרבה מהאנרגיה בבלימה לרמזור הבא..) זה לא פחות, זה אחר.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, vadim6385 כתב:

אז בוא ספר לנו איך מזהים נשמה ברכב.

אני רוצה לדעת את הקריטריונים.

חייב להיות מוגדר כרכב ספורט? פיקנטו ספורט זה בסדר?

או אולי להיות מעל תג מחיר מסויים? כך שרק אם אתה מספיק עשיר (או מספיק טיפש לקנות רכב יוקרה במימון), אתה זכאי לקבל רכב עם נשמה?

כל אחד יודע שנשמה רכב מקבל במוסך. הרכב הראשון שקניתי, פיאט 132 מודל 1981 שקניתי בסוף האלף הקודם היה מלא נשמה.

לפני 5 שעות, המחליף כתב:

ברוב מדינות העולם יש תקנות שמחייבות רכב חשמלי ליצר רעש מלאכותי במהירות נמוכה. במכונית שלי אין את זה כי קניתי אותה לפני שהתקנות נכנסו לתוקף בארה״ב.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם
לפני 58 דקות, eladts כתב:

כל אחד יודע שנשמה רכב מקבל במוסך. הרכב הראשון שקניתי, פיאט 132 מודל 1981 שקניתי בסוף האלף הקודם היה מלא נשמה.

אז נראה לי מצאתי נוסחה מתמטית לזה:

נשמה = (תדירות תיקונים) * (עלות תיקון ממוצעת)

😀

לפני 5 שעות, green כתב:

דרך אגב, בהקשר של תחושה טבעית ברכב עם גיר ידני, הצעה שלי על תשחקו עם מוט ההילוכים של הסוס אם אתם רוצים להישאר על הסוס ;-)

אני בטוח שהסוס ישמח

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 18.6.2020 בשעה 21:57, קורן בן אשר כתב:

מסתבר שיש לא מעט אנשים שעדיין לא משחררים את הפלואנס החשמלית שלהם, ואני יודע שגם היו כאלה שהתאגדו וקנו עצמאית סוללה חדשה. כנראה שיש להם סיבה טובה.

הסיבה כנראה אידיאולוגית (שימור הסביבה וכו'), לא משהו רציני שישפיע על שוק הרכב הכללי.

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אז נראה לי מצאתי נוסחה מתמטית לזה:

נשמה = (תדירות תיקונים) * (עלות תיקון ממוצעת)

😀

אני בטוח שהסוס ישמח

זה לא רק ענין של הכסף שנשאר במוסך. זה גם הזמן שהמוסכניק מנסה לפתור את התקלה ולא מצליח. נקודות בונוס עם אתה נתקע בטיז א-נבי ומחכה 3 שעות לגרר.

לגבי הסוס - מי אמר שהוא נמשך אליך?

• תוכן חדש...