Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני מול אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עד היום אני והמשפחה היינו רוכשים מכוניות ידניות (חדשות).

קודם כל, כי זה כיף. ההרגשה שנוהגים ולא רק לוחצים על דוושת הגז/הבלם.

שנית, כי לרוב מדובר ברכבים יותר זולים מבחינת מחיר הקנייה.

שלישית, כי צריכת הדלק בידני הייתה יותר חסכונית ומכאן שהשימוש ברכב ידני היה גם יותר זול.

אבל לאחרונה שמתי לב שעוד ועוד מהמכוניות עם אוטומט נותנות "פייט" לא רע לידני מבחינת צריכת דלק.

אז אם מניחים בצד את עניין הנוחות/ההנאה בנהיגה - מה באמת יותר חסכוני (בכסף) בימינו אנו: ידני או אוטומט? מניח שזה בעיקר רלוונטי לטווח הארוך, שצריכת הדלק מכסה את הפער בין מחיר הקנייה של ידני למחיר קנייה של אוטומט.

והאם יש בלאי יותר מואץ דווקא לגיר ידני (נניח העברת הילוכים לא בזמן, בעוד שהאוטומט/רובוטי יודע לעשות את החישובים האלה בעצמו)?

אני די הדיוט בתחום הרכב ואלה סתם תהיות, הייתי שמח לקבל את דעתכם

חדש...

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכבים עם גירים רציפים או רובוטים משיגים צריכת דלק טובה מאוד, זה כבר לא עידן תיבה פחנטרית בת 4 הילוכים.

מבחינת בלאי לגיר רובוטי יש גם מצמדים, וגם מח גיר כמו למשל ברנו, האחיות הגרמניות.

ברציף אין מצמד למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, אין לי יותר מדי מושג מה כתבת שם (כאמור אני הדיוט ואידיוט) אבל באמת הרושם שלי הוא שלטווח הארוך אחרי כמ השנים, יוצא שמשתלם פחות לקנות ידני. מצחיק קצת

חדש...

פורסם

תיבה לפנטרית היא תיבה אוטומטית רגילה כמו שאתה מכיר.

גיר רובוטי גם מעביר לבד הילוכים אבל עיקרון פעולה שלו כמו בגיר ידני- יש מצמד, יש תיבות עם שני מצמדים.

גיר רציף זה גיר ללא גלגלי שיניים או מצמד וההרגשה כאילו הרכב לא מעביר הילוכים כי אין הילוכים בגיר הזה, תריץ חיפוש ביוטיוב, יש הסברים טובים.

מבחינת אמינות עדיין לידני יתרון במיוחד מול גירים רובוטים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא טיפולים, אמינות מכלולים.

פורסם

לצערי , את מה שתחסוך בדלק ובאחזקה כנראה תשלם על ירידת ערך אם תקנה חדש . כל כך הרבה אנשים (ונשים) לא מוכנים לשמוע על ידני 

גם אני חובב ידני מהסיבות הידועות אבל מטעמי שלום בית נאלצתי לקנות אוטומטיות בשנים האחרונות

פורסם

אני גם חובב ידני, הבעיה הכי גדולה שלי עם גיר ידני זה שכבר לא מביאים דגמים מאובזרים עם גירים כאלה,

למשל מאוד אהבתי את הקליאו RS-Line, ואני בטוח שיש מצב שהייתי מזמין אחת לו הדגם הידני שהביאו הוא לא רמת האבזור הנמוכה שבכלל מגיעה עם מנוע חלש.

ועוד לא הזכרתי את אבזור הבטיחות.

פורסם

מצד שני הידניות זולות יותר.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, zvigolden כתב:

הכל נכון אבל השוק חושב אחרת .

אם מוכנים להסתכן בירידת ערך ובקושי במכירה , בהחלט אפשר

השוק מורכב ממוכרים וקונים. אם יש הרבה פחות ביקוש למכוניות ידניות אבל גם הרבה פחות היצע אז זה מתאזן ותיאורטית לא אמור להיות הבדל משמעותי בירידת ערך.
כאנקדוטה, מכרתי איביזה ידנית לפני כ4 שנים וגולף אוטומטית לפני כחצי שנה ושתיהן נמכרו בטווח של שבועיים והפשרה במחיר לא היתה רעה בהרבה באיביזה.
הנקודה המרכזית היא: האם מחיר מכירה - מחיר קניה נמוך משמעותית בגרסה הידנית. אני לא בטוח. קשה לבדוק אבל ניתן לראות איזה מחיר דורשים אנשים ביד 2 היום על
קליאו ידנית מול אוטומטית ולהשוות להפרש המחיר שלהן כחדשות למשל.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

תקנה מה שאתה אוהב ורוצה לנהוג בו.

לא כל דבר צריך להיות חישובים על השקל.

בגלל קצת יותר בלאי וירידת ערך, שהם בכל מקרה ניחוש לעתיד, תנהג כמה שנים ברכב שלא לטעמך?

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא בטוח שלידני אין שוק, זה מאוד תלוי איזה רכב.

אני פרסמתי את הרכב פחות מיום, קיבלתי 4 טלפונים, בינתיים נראה שיש 3 רציניים, הורדתי כי אני עדיין צריך לבצע נסיעת מבחן ולהיות בטוח שאני מוכר, למרות זאת הקונים עדיין בקשר וביקשו שאדבר איתם אחרי שאחליט סופית השבוע, כמובן שאי אפשר להסיק מזה יותר מדי, אך עדיין יש הרבה טלפונים בפרסום של בקושי יום.

• תוכן חדש...