Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירת רכב , רנו מגאן RS CUP 280.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

לטעמי ארוך מידי ( דילגתי , וכל אחד מסנן ולוקח את מה שמתאים לו ) אבל עדיין יותר מוצלח מ " המקצוענים " בתחום הרכב בארץ שכל דבר הוא קידום מכירות ונותנים ביקורת על רכבים שלא נהגו בהם אבל לערוצים שלהם יש הרבה עוקבים וצופים .

לעניין המקצועי , טוב שיש כאן מנהלי אתר שיודעים לבקר בכדי למנוע העברת מידע שגוי ( כל קורא כאן נמצא ברמת ידע אחרת ורמת יכולת סינון שונה ) . אחרת האתר יהיה כמו רוב עיתונאות הרכב בארץ .

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסרטון הזה הוא (ורבים אחרים, הם פשוט לא עולים כאן ו/או לא מעניין אותי אם הם ישתפרו או לא) הסיבה שלא כל בנאדם עם גישה למצלמה ולרכב צריך להפיק ביקורות על מכוניות.

יש סיבה שבהפקות כאלה ובגופי מדיה רציניים (לא כמו קארספורום) יש לכל אדם תפקיד.

ה"ביקורת" שלך מוכיחה שלא כל אחד יכול להיות מבקר טלויזיה

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

פורסם
לפני 8 שעות, Doron_Z כתב:

אגב הביקורת שלך רומן נעשתה בטוב טעם הרבה יותר משל פבל למרות שגם היתה קשוחה, יש דרך להעביר דברים לטעמי. 

מקווה שהבחור לא נפגע יותר מדי ושזה לא יוריד לו את המוטיבציה מלהמשיך אלא שדווקא הסיק מזה מסקנות ושישפר את מה שיכול.

אני לא יודע איך הייתי כותב את הביקורת שלי אם לא הייתה הביקורת של פבל קודם, אם-כי אני מודה שאין לי כלים לשפוט את היבטי הצילום אז כנראה לא הייתי מתייחס לזה כלל. בכל הקשור לטעויות הטכניות, לא חושב שהייתי פחות חריף כי מה לעשות, הטעויות יסודיות. זה שהכוונה של פות"ש טובה זה די ברור, לא מאמין שיש מישהו שמטיל ספק במניעים שלו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סתם מקרה שנזכרתי, 

לפני כמה שנים עשיתי מבחן לרכב כלשהו, העברתי את המבחן + תמונות.

פבל שלח לי ווטסאפ נזעם "מה אתה חושב שאני יכול לעשות עם התמונות המכוערות ששלחת? אני לא יכול לפרסם אף אחת מהן. הן מתחת לכל ביקורת. אני צריך עכשיו לבזבז חצי יום ולקחת שוב רכב רק לסט צילומים"... נורא נעלבתי, ובתגובה עניתי לו שברכב הבא שהוא לוקח, אני מבקש יתאם איתי על מנת לתת לי טיפים איך לצלם. 

ותתפלאו, אבל יום אחד היה אחר הצהריים, ונפגשנו, והוא נתן לי כמה טיפים שאני לא ממש זוכר מהם דבר, אבל הוא כבר לא מתלונן על התמונות שאני מעביר לו. 

אז ניתן להיעלב וניתן להקשיב. הטון היה מעליב? תתבגרו ותתגברו. פבל לא לבד בדעתו על המבחן המצולם, והוא היה עדין בביקורת. 

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

איזה סרטון קודם ואיזו טעות? סתם כדי לקבל קונטקסט. 

אני גם חושב שהביקורת של פבל היתה ברוטלית מאוד, גם אם אמיתית ונכונה בעיקרה, היא נעשתה בצורה כל כך קשה שזה מוציא את כל האוויר מהרצון שלו באמת לעשות משהו עם זה, לעשות מבחור שבסכ"ה אוהב את התחום, ללא יומרות גבוהות ובלי להרוויח מזה שום דבר, סוג של פוסטר בוי לכל מה שרע בווידאו של רכבים זה מעבר לקשוח, זה כבר סתם אכזרי. 

הערות מקצועיות שקשורות לידע או חוסר ידע אני מקבל ואתם צודקים וזה לא צריך לקרות, אבל לדרוס בצורה קשה כל חלק קטן בפרזנטציה כאילו מדובר במישהו שמנסה להיות מאט ווטסון או עובד עם התקציבים של מאט ווטסון זה טו מאץ'.

חוץ מזה שאני גם לא מסכים עם המסקנה של פבל שבגלל זה הוא לא עושה ווידאו, אולי הוא סופר פרפקציוניסט ואם זה לא ברמת הפקה של טופגיר אז זה לא שווה כלום אבל אני הייתי מבסוט רצח גם אם ההפקה חובבנית לראות את פבל ואותך למשל לוקחים את המגאן ומדברים עליה ואז נוסעים איתה בכביש טוב ו/או במסלול וחוזרים עם התרשמויות באמת אמיתיות ולא מתחנפות כמו רוב המדיה בארץ (וגם בחו"ל הרבה פעמים), גם אם זו לא רמת הפקה מדהימה זה בטח עדיף מכלום וגם לסרטון הזה שירדתם עליו כל כך, במיוחד אם היה לו קצת יותר ידע מקצועי, יש בהחלט ערך ועדיף שיהיה קיים ככה מאשר שלא יהיה קיים בכלל. 

לדעתי צריך לתמוך ולעודד תוכן בעברית בטח כשזה מישהו שעושה את זה נטו מהלב ומתוך תשוקה, אפשר לכבד קצת יותר ולהעריך. 

אגב הביקורת שלך רומן נעשתה בטוב טעם הרבה יותר משל פבל למרות שגם היתה קשוחה, יש דרך להעביר דברים לטעמי. 

מקווה שהבחור לא נפגע יותר מדי ושזה לא יוריד לו את המוטיבציה מלהמשיך אלא שדווקא הסיק מזה מסקנות ושישפר את מה שיכול.

צודק לחלוטין. אני אמנם רחוק ת"ק פרסה וקצת יותר מהבנה רצינית בתחום, אבל מעיסוקי היומיומי אני מבין מעט יותר באופן בו בני אדם אמורים להתנהל האחד מול משנהו, לרבות במצב של סכסוכים קשים ולא רק יחסים בין מי שמציג עצמו כמנטור וסוג של תלמיד נזוף, כמו מה שאני מזהה כאן. אז כמו שאומרים החסידים, "לא שייך". קל וחומר כשאין שום בעיה לשלוח בהודעה פרטית את מה שרוצים באמת לומר ואם חשוב שגם אני אדע, להתנסח באופן עדין יותר בפומבי. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • אהבתי 2
פורסם

יש לי תחושה שפות"ש חייב לדעת שהביקורת של פבל טעונה באנרגיה עצומה שהתפרקה דווקא בשרשור הזה, לאחר הרבה מאוד הצעות לסרטונים בעיקר בשרשור הפוקוס. כך אני מפרש את מה שקרה פה.

אם לא מבינים זאת, אז התחושה היא לא טובה. זו לא ביקורת מאוזנת בכלל וכוללת בתוכה נקודות לא ראויות.

מעבר לכך, אכן יש בסרטון לא מעט טעויות, אבל הוא עדיין מאוד אישי ומאוד מתאים לפורום. משתף ומעורר דיון.

פורסם

דווקא מקווה שלא בכך מדובר. אחרי הכל יש יתרון בשליטה עצמית. לאור זה גם קצת מתקשה להסכים עם הפיסקה השניה, ממנה ניתן להסיק לכאורה שאם כן מדובר בסוג של התפרקות אנרגטית, אז אפשר להבין, אולי אפילו לקבל.

פורסם (נערך)

תקווה למציאות רצויה בה מממשים יתרונות לא תמיד מתקיימת. 

ולא, מה שלא בסדר הוא לא בסדר. 

רק שבתור מבין בהתנהגות אנושית אתה אמור להבין זאת. זה חלק מהחיים.

ממשיכים...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 10 שעות, Doron_Z כתב:

איזה סרטון קודם ואיזו טעות? סתם כדי לקבל קונטקסט. 

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 4 דקות, מיץ פטל כתב:

תקווה למציאות רצויה בה מממשים יתרונות לא תמיד מתקיימת. 

ולא, מה שלא בסדר הוא לא בסדר. 

רק שבתור מבין בהתנהגות אנושית אתה אמור להבין זאת. זה חלק מהחיים.

ממשיכים...

תודה על השיעור. מכל מלמדי וגו...

• מצחיק 1
פורסם

שלום,

אקדים ואומר שאני צופה בסיקורי רכב באנגלית גם באורך 40 דק, כך שהפרעת הקשב שלי לא באה לידי ביטוי כאן. 

אני אישית לא צילמתי מעולם סיקור לרכב אלא רק כתבתי כמה, בקטנה.

עם זאת אני מצטרף לכמה חברים כאן בנוגע לביקורת, למרות שבאמת לא הצלחתי לצפות בסרטון מעבר לכמה דקות.

א. כמו שציינו כאן, רואים שהתוכן הוגש ונוצר מתוך אהבה לתחום וזה בא לידי ביטוי בעריכה הראשונית והצילום.

ב. כבר בתחילת דבריך הפריע לי מאוד שלא עשית קאטים למשפטים עליהם 'חשבת בקול'. 

ג. השוטים שצילמו את פנים וחוץ הרכב היו ארוכים מאודדדדד, הקפצתי 10 שניות קדימה, ואז שוב, ושוב, ושוב, בערך 6 7 פעמים עד שהגענו לחלק הבא בו אתה מדבר.

ד. קצת לפני שהספקתי לצפות, היה שלב שבו דיברת על המנוע ואיך הוא נראה משופר יותר (הפסים האדומים או מגן הברזל), אך לא הצגת אותו למצלמה. אני חושב שכאן שוט, שאם אני זוכר נכון מלימודי התיכון נקרא 'ויזואלס' היה מתאים. 

אני חושב שכדאי לקחת את הביקורות שנכתבו כאן למקום חיובי מאוד כי אפשר להפיק מהן ערימה של לקחים לסרטון הבא. לזרוק ביקורת לפח ולבטל אותה ישאיר אותך במקום.

פורסם

אני רוצה להגיד קודם כל שלא הייתה שום כוונה לפגוע ואם פות"ש נפגע אני מתנצל בכנות, אבל נראה שדווקא אנשים אחרים נעלבו בשמו יותר מאשר הוא עצמו נעלב.

אני אדם שפיו וליבו שווים - אני אומר את מה שאני חושב. מצחיק אותי שכאשר זה מגיע בביקורות על מכוניות אוהבים את זה, וכשזה סרטון וידאו זה פתאום חמור וחריף ולא ככה מדברים. 

יש דרך לעדן? כן. חד משמעית. 

אבל, ביקורת נמצאת על סקאלה שמקבילה לטיב היצירה. יש יצירות מצוינות (שגם אותן מבקרים), יש טובות, יש לא רעות שאפשר לשפר, יש דברים גרועות ויש כאלה שאי אפשר להציל. הביקורת צריכה לשקף את טיב היצירה. היצירה הזו, בכל אספקט - גרועה (ולא כזו שאי אפשר להציל - לכן הביקורת נכתבה). לא סובייקטיבית, אלא אחרי צפיה של לאפי שעות ביצירות דומות (סקירות וידאו של מכוניות). אני מבין איפה זה יכול להתבלבל לאנשים מסוימים, כי מסוקר פה רכב מגניב. אם זה היה אותו סרטון על i10, אני מניח שהביקורת הייתה עוברת יותר חלק בגרון.

אם לא היה אפשר להציל את הסרטונים של פות"ש, לא הייתי טורח בכלל לכתוב את כל הביקורת הארוכה הזו - שנועדה להסב את תשומת ליבו לנקודות שהוא חייב לשפר. הוא יכל להגיד לי "תשמע, סבבה לי עם הסרטונים כמו שהם", והייתי מקבל את זה לחלוטין. זו העבודה שלו, הבייבי שלו, וכל אחד מחליט בעצמו מתי זה מושלם. א-ב-ל, יש שני סוגי אנשים: אלה שחושבים שיש להם לאן להתפתח, ואלה שחושבים שלא. הראשונים בוחרים להשתמש בכל בדל ביקורת, חריפה וגועלית ודוחה ככל שלא תהיה, ולתעל אותה לשיפור היצירות שלהם לקבוצה הזו שייכים לאונדרו דה וינצ'י, אלברט איינשטיין ואחרים (שטענו כמעט כולם שאחת החרטות הגדולות שלהם היא שהם לא הספיקו ללמוד עוד דברים). השניים בוחרים להיעלב ונשארים בינוניים במקרה הטוב. 

היעלבות היא בחירה. בביקורת שיש בה נגיעה בלפחות נקודה אחת שאפשר לשפר, היא לא ביקורת שמטרתה "להוציא את האוויר מהמפרשים" לאף אחד. יש הרבה דרכים לבאס לאנשים שעות ארוכות של עבודה - הנה שתיים: "חחחחחחח אחי תלא מבין כלום במכוניות". או "משעמם". בואו נשווה את זה, לביקורת ארוכה ומפורטת, עם נקודות זמן ספציפיות. מה אתם מעדיפים? את "משעמם" או ביקורת אמיתית שאפשר ללמוד ממנה, חריפה ככל שלא תהיה? 

עד כאן - פבל הבנאדם הפרטי שמבין טיפה (באמת טיפה, לא בציניות כי אני מבין מלא. אני לא) ביצירת סרטוני וידאו. עכשיו בואו נדבר על הפן האישי, על פבל "המורה" או "בעל הבית" (כמו שמישהו אחר אמר לי).

כמו שחלקכם יודעים, אני מתפרנס מכתיבת ביקורות על מכוניות וצילום מכוניות. שני תחומים שאין בדיוק מכללה שמלמדת אותם, ומוצגים באתרים שונים במגוון רחב מאוד של רמות. יש רף מסוים, הן בהבנה של מכוניות והן בהבנה של יצירת המדיום שלך שצריך - לדעתי - לעבור כדי להיות מסוגל להציג את עצמך כסוקר. לצערי, הדעה הזו לא משותפת לכל האנשים בתעשיה וחלקם חושבים שקניית מצלמה או רישיון אופיס מכשירה אותם להיות סוקרים/מבקרים/עיתונאים והם מורידים את הרמה הממוצעת של התכנים המוצעים. במדינה כמו שלנו, עם כל כך מעט עיתונות רכב (בכללי, לא עיתונות רכב מקצועית), כל סרטון או כתבה כאלה בולטים במיוחד.

התוצאה של זה מהר מאוד משפיעה עלי ישירות. כי אם פלוני ראה את הסרטון הזה, ואחר כך קרא את המבחן שלי (הוא לא, כי לא בחנו את המגאן), ובמבחן שלי לא כתוב שצריך להיזהר עם הגז, אחרת תיכנסו להיגוי יתר, אותו קורא אוטומטית יצא מנקודת הנחה שאני טועה כי בסרטון שהוא ראה קודם אמרו שכן. 

אבל זאת עוד ההשפעה הקטנה. ההשפעה הגדולה יותר היא שיש גופי מדיה שמתנהגים כמו נחיל ארבה - מוצאים אנשים כמו פות"ש, שבין כה וכה מפיק סרטונים, ומציעים להם "לעבוד תמורת קרדיט". לא אכפת להם מהאיכות של המוצר, הם רק צריכים שיהיו באתר שלהם מילות המפתח כדי שאנשים ילחצו על פרסומות. ואז, ברגע שאותו יוצר מתחיל לבקש כסף או שהם מוצאים מישהו טיפה יותר טוב שגם מוכן לעבוד תמורת קרדיט, הם בועטים את ההוא הראשון מכל המדרגות. ואז, אנשים שמשקיעים עשרות אלפי שעות ושקלים על מנת לשפר את התוכן שהם מפיקים, נאלצים להתחרות פיננסית ביוצרים האלה, שזה כמובן די קשה - כי קשה להתחרות עם מחיר 0 ש"ח. אז כדי לנסות ולהתחרות - מורידים את הרמה ומשקיעים פחות ופחות ומגיעים למצב שהרף המקובל בתעשיה נמוך, השכר בזיוני, ואף אחד - כולל אתם, הקוראים, לא נהנה.

אז כן, יכלתי להיות קצת יותר עדין. יכולתי לכתוב לו את זה בפרטי. ויכולתי פשוט להתעלם ולתת לו להמשיך להפיק סרטונים גרועים. אבל אם מישהו רוצה להיות יוצר, הוא צריך לדעת להתמודד עם ביקורת ולהפיק ממנה תועלת ולא עלבון. גם אם היא גועלית וקשה. היא נכתבה כדי לעזור לו להשתפר והוא יכול להחליט לעשות את זה, או להיעלב מזה שלא עושים לא נעימי בגב ונותנים לו מדליה על השתתפות.

לסיכום, אני כדי להוכיח שאני לא סתם מזיין את המוח ואשכרה מתכוון לזה כשאני אומר שאני רוצה שפות"ש ימשיך להפיק סרטונים וימשיך להשתפר, אני אגיד כזה דבר: אם פות"ש יצליח, תוך זמן סביר (אני לא יודע כמה זה - שנה-שנתיים בערך) להביא את הסרטונים שלו לרמה סבירה ולאורך סביר (פלוס מינוס כמו הסרטונים של iCar. אם צריך שאני אהיה יותר ספציפי, אפשר לדייק את זה בפרטי) ואם אני עדיין אכתוב בגוף מדיה ישראלי כלשהו כשזה ייקרה, אני ארכוש ממנו 5 סרטונים במחיר של 2,000 שקלים כל אחד כדי להעלות אותם לאתר בו אני אעבוד. לא "אנסה", לא "אעשה מאמצים", אוציא כסף מהכיס שלי, וארכוש את הסרטונים האלה. מקובל? זה מספיק מוכיח שיש לי אינטרס בזה שפות"ש ישתפר?

עריכה: ממש כמו באצבע אלוהים, מישהו שלח לי ללא שום קשר את הסרטון הבא:

עכשיו, להגיד את האמת? אני לא מסוגל לצפות בו. הקצב שלו תזזיתי מדי בשבילי ואת זה שהוא אמר שיש על האוטו סט חצאיות ששווים 11,000 שקל שבר אותי.

א-ב-ל, הסרטון ערוך ומצולם מצוין. אין חשיבה בקול, אין רעשים של הצמצם, אין רעשי רוח (לפחות בדקה וחצי שראיתי), הבנאדם שבתמונה חד ובפוקוס, ובסך הכל האופי של הסרטון הוא בדיוק מה שוולוג אמור להיות. מהיר, קליל, זורם, וקצת אינפורמטיבי. 

יש פה על מה להעביר ביקורת, אבל זו ביקורת מאוד נקודתית של fine tuning. מעבר לזה, אני זוכר שראיתי את אחד הסרטונים הראשונים של הבחור הזה, והוא היה תת-רמה לגמרי, וניכר שיפור מטורף בין אז לעכשיו. ואני בטוח שהוא לא השתפר כי כולם אמרו לו כמה כל הכבוד לו על זה שהוא מנסה ואוהב מכוניות.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

פבל,

אני לא רואה שמישהו נעלב בשמו אלא פשוט העלו נקודה והיא שהביקורת בתחילת השרשור ברוטלית ואישית מדיי לביקורת בונה כפי שאתה מציג אותה.

כבר כתבתי את זה מספר פעמים פה, יש דרך לתת ביקורת בונה שתגרום לצד האחר לבנות משהו מבלי להשפיל אותו, למרות הכוונות הטובות.

עריכה אחרונה על ידי turnso
פורסם

אני חייב לציין שקצת מצחיקה אותי התגובה הזאת. ולא מצחיקה קטע טוב, אלא בקטע אבסורדי.

אתה אומר שהביקורת שלי ברוטלית מדי ואישית מדיי, ומציין שיש דרך להעביר ביקורת, אבל לא מציין מה היא.

איך מה שאתה עושה שונה ממה שאתה בא אליו בטענות? אין אני אמור לדעת בעתיד איך כן להעביר ביקורת? פשוט להמשיך לנסות לנחש ולתת לאנשים להמשיך להגיד "לא, לא. לא ככה. לא. עדיין לא. לא. לא."? או שאם אתה יודע איך להעביר צריך להעביר ביקורת תחלוק את הידע הזה כדי שנוכל כולנו להשתפר להבא?

יתרה מזו, מה אנשים אחרים שנכנסים לפה ורואים את הסרטון ויש להם ביקורת, בונה ככל שלא תהיה, אמורים לעשות עכשיו אחרי ששני האנשים שהשמיעו את הביקורת העיקרית נתלים פה בכיכר השרשור? למה שהם יגיבו? איך אתה חושב שהמצב הנוכחי עוזר לפות"ש להתפתח ולשפר את התכנים שהוא יוצר? 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...