Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2016 - מה הקאטץ׳?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך סקרנות, וגם זה שבעתיד אצטרך כנראה רכב בתקציב נמוך להתנייד בין בית/עבודה/לימודים/סופר, הכל ברדיוס של 20-30 ק"מ, צדה את עיניי פוקוס 2016 עם גיר אוטומטי ומנוע 1.5T.

זאת כבר לא הפוקוס עם הרובוטי הידוע לשמצה, אבל היא עדיין נסחרת במחירי שחיטה - בין 40 אש"ח לtrend יוצאת ליסינג עם 170+ אק"מ, ל60 אש"ח לטיטניום פרטית עם ק"מ נמוך, ירידת ערך של 60 אחוז ויותר תוך 4 שנים.

יש לי ניסיון עם פורד, וזה, איך לומר, יום עאסל, יום באסל. 

הייתה לי פוקוס 2005 שהייתה אמינה לא פחות מיפנית מאותו שנתון, ומונדאו 2007, איומה ונוראית, שהוצאתי בה יותר מ10 אש"ח על תיקונים תוך 9 חודשים, ולא יכולתי לדעת אם היא תתניע בבוקר או לא (זה היה ב2015).

לגבי פוקוס 2016, חוץ מצריכת דלק לא להיט, ושם רע שיצא לדגם בגלל הגיר הרובוטי, מה עוד יכול להיות הקאטץ׳ בסיפור?

האלטרנטיבה מבחינתי בתקציבים האלה של 40-60 אש"ח זה לרדת כמה שנים בשנתון ולחפש קורולה/פריוס/אוריס, או אולי יונדאי/קיה כלשהי באותה קטגוריה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למיטב ידיעתי אין כשלים משמעותיים בשילוב 1.5 + גיר פלאנטרי של פורד. לדעתי אובדן הערך קשור למוניטין הבעייתיים של הדגם לפני מתיחת הפנים ולעובדה שהופסק הייבוא.

אופציות נוספות עם VFM גבוה הן פיג'ו 308 או סיטרואן C4 עם מנוע 1.2 וגיר אוט' של אייסין - במקרים אלו הייתי שוקל רק מכונית עם נסועה נמוכה, כיוון שמכוניות שיוצרו עד מרץ 2017 צויידו ברצועת תזמון מתפוררת והשיירים שלהם חוסמים מעברי שמן מרכזים ויכולים לגרום להרעבת שמן (רע לטורבו ולמנוע). 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם אני שקלתי את הכלה.

מכיוון שאין הרבה בארץ ואין דיווחים מבעלים בפורומים על הרכב נוצרה ההרגשה שהאקובוסט חף מתקלות.

בפועל חיפשתי בפורומים של בעלי פורדים ברוסיה יש הרבה חוות דעת על חוסר האמינות ותקלות במנוע ובגיר לא מחלות נקודתיות כמו קלאטצים בDSG או רצועת תזמון בpuretech אלא יותר לכיוון איכות כללית ואמינות של כל המכלול כמו באסטרה או בקרוז.

אישית אחרי ששמעתי ח"ד מבעלים שלהם הייתי נמנע.

פורסם

הם לא הצליחו בגלל המוניטין של פורד אחרי הגיר הרובוטי.

נהגתי על אחת שחבר לקח בליסינג, שילוב מנוע וגיר מצויין.

אני לא יודע אם יש פה קאץ' חוץ מצריכת הדלק שציינת, אם אין תקלות משמעותיות בדגם זו יכולה להיות אחלה אופציה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, menir1 כתב:

אופציות נוספות עם VFM גבוה הן פיג'ו 308 או סיטרואן C4 עם מנוע 1.2 וגיר אוט' של אייסין - במקרים אלו הייתי שוקל רק מכונית עם נסועה נמוכה, כיוון שמכוניות שיוצרו עד מרץ 2017 צויידו ברצועת תזמון מתפוררת והשיירים שלהם חוסמים מעברי שמן מרכזים ויכולים לגרום להרעבת שמן (רע לטורבו ולמנוע). 

לא עד כדי כך אמיץ 😄

מה שקורץ לי באותה פורד זה מצד אחד מנוע חזק, מצד שני גיר אוטומטי שלא ידוע בתור בעייתי, מצד שלישי שזה רכב יפה ומאוד נוח (תמיד אהבתי את הצורה הזאת של פוקוס), כל זה במחיר נמוך יחסית, ככה שזה להשתמש ולזרוק.

פחות אכפת לי מצריכת דלק (נסועה נמוכה).

מה שמרתיע אותי זה הפוטנציאל לתקלות יקרות. ברור שזה יכול לקרות גם בטויוטה, אבל הניסיון עם שתי קורולות ופריוס לימד אותי שההסתברות לזה ברכב מתוחזק תחזוקה בסיסית נמוך.

תחזוקה בסיסית = טיפול לפי הוראות היצרן וזהו, פלוס כמובן צמיגים וברקסים לפי הצורך.

כמובן שהטיפול גם לא ידרוש לחפש בעל מקצוע עילוי יחיד בארץ, אלא שתהיה לי אפשרות לטפל במוסך מורשה כללי (אני יודע שיש בפורום נציגות מוסך מזדה פורד גם).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ברור, אבל אין שום דבר "מפחיד" במנוע 1.2 של PSA (זה לא THP156...), ולמעט עניין הרצועה הוא מוצלח. מסכים לגבי הקשר הישיר בין תחזוקה "לפי הספר" ובין תקלות, ולכן הייתי מחפש מכונית מיד פרטית בלבד (ללא עבר ליסינג) עם היסטוריית טיפולים מסודרת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

^^

זה אני מעדיף לקחת בתור המלצה בערבון מאוד מוגבל. עדיין איכשהו מרגיש יותר בנוח עם פורד מאשר עם תוצרת צרפת.

יש תקלות שאופייניות למנועי אקובוסט של פורד?

פורסם

אין המון פוקוסים כאלו בארץ, אבל המנוע הגיע גם בקוגה וכאלו בכל זאת יש קצת (גם פוקוסים יש מעל אלפיים להבנתי), לא שמעתי על בעיות מיוחדות. לא אומר שאין, אבל אם היה משהו ממש גורף כנראה כבר היינו שומעים עליו.

זה בסה"כ רכב ממש לא רע לדעתי (דיסקליימר: יש לי אחת דומה, 1.6 טורבו ידנית מלפני מתיחת הפנים), הוא מצד אחד לא כל כך משפחתי (קצת צפוף), מצד שני לא נחשב רכב "צעיר" כמו הלאון, ועם מוניטין אמינות דפוק בגלל הגיר הרובוטי ימ"ש - כל אלו ביחד מורידים את המחיר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 8 שעות, vadim6385 כתב:

^^

זה אני מעדיף לקחת בתור המלצה בערבון מאוד מוגבל. עדיין איכשהו מרגיש יותר בנוח עם פורד מאשר עם תוצרת צרפת.

הכל בראש ,תעשה לעצמך RESET ותמחק עכבות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

^^

https://ffclub.ru/topic/440846/jump_900/

ממה שמרמז לי הניק שלך אתה יודע רוסית זה שרשור ארוך מאוד לא קראתי את כולו אבל קיבלתי את הרושם שקיימות בעיות אמינות מסוימות.
תוכל לשלוף משם הרבה מידע נשמח אם תשתף אותנו אם תמצא משהו מעניין.

פורסם

בצילינדר 2 נהרסת בוכנה.

אבל הם לא סגורים אם זה פאק בייצור/תכנון או בגלל שמן ודלק מאיכות נמוכה.

פורסם

בצילינדר 2 נהרסת בוכנה.

אבל הם לא סגורים אם זה פאק בייצור/תכנון או בגלל שמן ודלק מאיכות נמוכה.

אתה מתאר LSPI, זה שילוב של שניהם, תכנון בעייתי השייך ככול הנראה בצורה זו או אחרת לכל מנועי ההזרקה הישירה ואיכות שמן נמוכה כנראה בגלל שימוש בשמן שלא אושר על ידי היצרן.

מנסיון אישי לא הייתי מתקרב לרכבים עם קילומטראז גבוה והיסטוריית ליסינג, לך תדע מי נהג על האוטו במהלך ה170000 ק"מ שלו וכמה ידיים באמת החליף בתוך החברה, בנוסף וזה חשוב עוד יותר, לחברות הליסינג יש נטייה בשלב כזה או אחר קודם כל לדחות טיפולים, אם זה לדוגמא שהיה לי רכבי חברה שהיה לי (לא משנה שם החברה) במשך 7 שנים שבאופן קבוע וגורף דחו טיפולים ב5000 ק"מ לכל טיפול וזה היה גם בפזו פרטנר, גם בסיטרואן ברלינגו שלקחתי אחריה, גם בפיאט דובלו שקיבלתי אחריה (החליפו לי רכב כמעט כל שנתיים) וגם ביונדאי. אגב מיד אחרי תקופת האחריות על הרכבים הטיפולים עברו למוסכים "אלטרנטיביים" ולפחות ברכב הנוכחי שיש לי עכשיו שקניתי מאלדן מסתבר בדיעבד שהרכב הלך למוסך חצר אחורית גם בתוך תקופת האחריות קיבל חלפים זולים ושמן באיכות ירודה ושפך מנוע לחלוטין עם 44K.

חלקים זולים ולא מקוריים, טיפולים מאוחרים באופן גורף בכל התעשייה ואפילו רכב אחד אצלנו בחברה שהייתה לו בעיות חום מנוע אז כיילו לו את השעון מחדש כדי שהנהג יפסיק להתלונן כל הזמן (לא יודע איך עשו את זה אבל הרכב החזיק עוד תקופה עד לאטם ראש מנוע).

תחפש יד פרטית גם אם יהיה יקר יותר ותחסוך את הכסף על תיקונים ממקור הזנחתי.

פורסם

זה נכון בלי קשר, למרות שגם יד פרטית זה לא ערבון לכלום.

יש לי עוד שנה לחוזה ליסינג על האיוניק, נראה בכמה הם יציעו לי לקנות אותה (כי אני יודע בדיוק מה עבר עליה, מתי היא טופלה ואיפה), ונתקדם משם.

אבל הפוקוס כנראה תרד מהפרק, כי רובן ליסינג, וגם האמת שלא ממש בא לי להכנס להרפתקאות עם מנוע טורבו מחוץ לאחריות, לא משנה מאיזו תוצרת.

מעדיף אולי לשלם קצת יותר, ו/או לרדת בשנתון, אבל ללכת על משהו שיהיה משעמם בכביש, ובעיקר עוד יותר משעמם במוסך.

פורסם

רוצה משעמם בכביש ומשעמם במוסך ?

קח יונדאי I30, עברתי 2 כאלו, אחת החזרתי לליסינג עם 150000 ק"מ ואפס תקלות

את השניה מכרתי עם 158000 ק"מ ואפס תקלות, למרות היסטוריית ליסינג לפני שקניתי אותה משלמה סיקסט.

לקום בבוקר, להתניע ולנסוע.

אגב לאשתי יש I20 שנייה במספר כשאת הקודמת 2013 1.4 אטמוספרית אוטומטית מכרנו עם 90000 ק"מ ואפס תקלות.

פורסם (נערך)

המחירים שציינת גבוהים. אני עוקב דיי הרבה זמן אחרי מודעות של הדגם הנ"ל, סביבות 45-52 לטיטניום 2016, טרנד ליסינג במצב סביר 40 ומטה.

עריכה אחרונה על ידי Krd
  • תוכן חדש...