Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מדובר על רכב מדגם Nissan micra eco 2012 1.2

אני מעוניין להחליף שמן גיר ולא מצאתי חומר למרבה הפלא על הנושא לא בעברית ולא באנגלית.

הרכב עשה 60 אלף קמ והגיר נוטה ׳להחליק׳ במעבר בין ההילוכים. כלומר בנסיון להאצה הסלד מטפס ונשאר גבוה, אך המהירות לא עולה עד שאני לא עוזב את דוושת הגז.

אשמח אם מישהו מכיר ויוכל לכוון אותי איך בדיוק להחליף את השמן גיר בעצמי. 

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

ממליץ לך להיכנס למוסך מןרשה ולהחליף לשמן גיר מקורי,אתה יכול להחליף איזה נוזל שאתה רוצה ברכב אבל נוזל של גיר רציף אל תיגע,היו מספיק לפניך שהרסו את הגיר.

להחלפת שמן גיר אתה צריך לרכוש ציוד.

פורסם

לדעתי זה גיר רציף לא לא רוצה להיות קטנוני אבל יכול להיות שאתה לא יודע איך הוא אמור להרגיש ביחס לגיר אוטומטי רגיל ושהוא בעצם תקין. 

פורסם

אוקיי הבנתי את העיניין, זה כנראה מסביר את זה שאין יותר מידי חומר באינטרנט.

ממה שאני מבין זה תהליך מורכב יותר מהחלפת שמן בגיר אוטומט. 

תודה על ההתיחסות והתשובות. 

אפשר לדעת כמה אמורים לקחת במוסך על טיפול כזה של בדיקה והחלפת שמן במידת הצורך?

שוב תודה לעונים.

פורסם

שמן גיר יכול להגיע לעלות של  100 וצפונה מעט לליטר * כמות נדרשת להחלפה ,אם יש מסנן חיצוני אז  כדאי להחליף אותו על הדרך.

טיפול כזה יכול לנוע בטווח 800-1500- תלוי אם יש פילטר ובאיזה מוסך תבוצע ההחלפה מורשה יבואן/מתמחה/מומחה /רגיל .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קודם כל תעבור בשני מוסכי יובואן ותדבר עם שני מנהלי עבודה. 

בטויוטה אני יודע שבכל מרכז שירות יש נהלים אחרים. 

בכל מקרה, אף אחד מהם לא ממליץ להחליף את המסנן ב 60,000. 

אולי לרענן חצי מהשמן ולבדוק מפלס, אבל לא לגעת במסנן ולא לפתוח את האגן. 

בקורולה שלי  2015 , מתקרבת ל 90,000 ק"מ  עשיתי לבד כבר 3 רענונים עם שמן גיר של קסטרול.

הגיר מתנהג יותר טוב ממה שהוא התנהג עם השמן המקורי לפני ההחלפה.

פורסם

כפי שציינו מעליי, נראה שאתה מתאר התנהגות של תיבת הילוכים רציפה תקינה בה הסל"ד נשאר גבוה עד להרפיה קלה מהדוושה. 

הייתי מציע לך להיכנס למוסך מורשה כדי לקבל חווד אם יש באמת צורך בהחלפה, יתכן וזה בכלל קשור לתכנות.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם (נערך)

ממליץ לך להיכנס למוסך מןרשה ולהחליף לשמן גיר מקורי,אתה יכול להחליף איזה נוזל שאתה רוצה ברכב אבל נוזל של גיר רציף אל תיגע,היו מספיק לפניך שהרסו את הגיר.

להחלפת שמן גיר אתה צריך לרכוש ציוד.

ממליץ לך בהחלפה להחליף גם את 2 הפילטרים אחד נימצא למטה והשני בצד.

הגיר הזה מתפקד מצוין עם שמן נקי כאשר השמן מלוכלך הגיר נישחק.

עלות מוערכת עם הפילטרים לפחות 1500 שקל וצפונה.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

מכיוון שאתה שנתון 2012 עם 60000 ק'מ יש סבירות לא קטנה שיש לך בעיה בגיר ולכן אני ממליץ לך לפנות למוסך המורשה המרכזי של קרסו ששם יבדקו אולי תיצטרך להגיע איתם להסדר להחלפת הגיר בתשלום סימלי כפי שנעשה עם בעבר עם רכבים בשנתון שלך

פורסם
לפני 32 דקות, חולגי כתב:

(בשל כל מה שצויין) אני הייתי מתייעץ גם עם מכון גירים.

מעטים מכוני הגירים האוטומטיים שיודעים לטפל בתיבות רציפות.

במקרה הזה ,לא חושב שיש ברירה חוץ מלטפל אצל היבואן,אלא אם יש בנמצא מוסך פרטי שמכיר את הגיר הזה כמו את כף ידו כי אחרת כל צעד פזיז ולא נכון עלול להיגמר בנזק שווה ערך למחצית מערכו של הרכב אם לא יותר מכך במקרה של הרס התיבה חלילה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...