Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה קופרה 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני מתלבט לפני רכישה של איביזה קופרה 2016 מנוע 1800 טורבו ידנית. 

ההתלבטות היחידה שלי היא שהרכב עבר 79,000 ק"מ וזה נראה לי קצת הרבה. אשמח לעזרתכם.

בנוסף יש לי כרגע 2016 FR ידנית, מה יהיה ההבדל מבחינת הביטוח? תוספת גדולה?

פורסם

למה קופרה? אם אתה מחפש התנהגות מעניינת וגיר ידני, לך על 208GTI או אפילו יותר טוב (אם תמצא, ואם המחירים נורמליים) פיאסטה ST. הקופרה נופלת ממנה בפער משמעותי. 

מבחינת ביטוח, צור קשר עם חברת הביטוח שלך ותשאל כמה יעלה. לא יכול להיות יותר פשוט מזה.

הק"מז' אכן קצת גבוה (יותר קצת פחות מ-20K לשנה) אבל לא מטורף. הממוצע עומד על כ-17.5K. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

היי תודה פבל. :)

ראשית אציין שאני לא מתחבר לרכבים צרפתיים (כל הפלסטיקה ואיכות החומרים וכ'ו, וגם מבחינת מכונאות יש לי מוסך שאני סומך עליו בענייני רכבי VAG).

לגבי הביטוח, החברה שאני כרגע מבוטח בה עם FR 2016, אומרים שהם לא מבטחים אצלהם קופרות. אבל מצאתי אחת אחרת שכן, ובמחיר טוב מאוד.

האם הק"מ הגבוה זה Deal breaker או שאם היא הייתה מטופלת זה לא אמור להוות בעיה? הרי זה מנוע 1.8 טורבו, זה לא מנוע 1.0 כמו שיש לי עכישו.

עריכה אחרונה על ידי avnercohen
פורסם

זה כמובן לחלוטין עניין שלך, אבל לי נראה שרכב ספורטיבי קונים קודם כל בגלל הספורטיביות שלו, לא בגלל איכות החומרים... מה גם שאיכות החומרים של ה-208 עולה על זו של האיביזה. בכל הנוגע למוסכים - לצרפתיות יש שניים מאוד מומלצים: גבע ושאפט, וגם על המרכזי של לובינסקי בשורק שמעתי דברים טובים. אבל זו כאמור החלטה שלך לגמרי.

מבחינת ק"מז', הרכב שלי לצורך העניין עבר הרבה (160K) תוך 9 שנים והוא מציג אמינות נפלאה, ואני מכיר לא מעט רכבים שבחצי מהקילומטראז' כבר עורמים תקלות על גבי תקלות - לא בגלל אמינות מחורבנת אינהרנטית אלא פשוט בגלל תחזוקה גרועה. אחרי כל ההקדמה הארוכה והמיותרת הזו, אומר שלי אישית ק"מז' כזה לא היה מהווה דיל ברייקר אם הרכב מטופל כראוי, בזמן, עם חלפים ראויים ובמקום שיודע מה הוא עושה (תתפלא כמה נזק מוסכניק רע יכול לעשות עם פילטר מקורי).

לגבי ה"זה לא מנוע כמו אצלי" - אתה מוזמן להשתחרר מהתפיסה הזו, ויפה שעה אחת קודם. היו בפורום 1,647 שרשורים בנושא עמידות לאורך זמן של מנועים קטנים, המסקנה החד משמעית שעולה מכולם היא שאין שום נתון שתומך באמירה שמנועים קטנים פחות אמינים ממנועים גדולים, אלא תלוי הרבה יותר באיכויות הייצור. לכן יכול מאוד להיות שמנוע 1.8 (לדוגמה) ימות הרבה לפני מנוע 1.0 (לדומגה).

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אני זוכר בזמנו שכשהם עברו למנועי ה1.8 במקום ה1.4 מגזין אוטו שיבחו את הפולו על השיפור בהתנהגות ובבלמים אבל עשו קציצות מהאיביזה
מעניין אם קיימת דעת מיעוט של מישהו שחושב שהאיביזה טובה. מה שכן, זה אוטו ממש יפה.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

אני דווקא חיפשתי ברשת לגבי תקלות ומחלות אופייניות לקופרה 2016 ולא מצאתי שום דבר. לא מדבר על ה 1.4 אלא על 1.8 ידניות... 

בנוסף שאלה נוספת - האם זה מחייב אותי לתדלק אוקטן 98 במנועים האלו?

• תוכן חדש...