Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית בתקציב עד 100k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אימי מחפשת רכב משפחתי בתקציב הנ"ל וחשבתי להתייעץ עם אנשים שמבינים יותר ממני.

הצרכים הם רק נוחות וצריכת דלק חסכונית עד כמה שאפשר במסגרת הקטגוריה, בהתחלה אמרה שתתפשר על אטמוספרי אבל נראה שמוגדש הפך לתנאי סף אחרי הרכב האחרון שלה (סיאט לאון 2019 שלצערנו הושבתה). נסועה שנתית בערך 10k פחות או יותר.

התקציב הוא עד 100k ליד שניה, כשההתלבטות היא אם למתוח טיפה את התקציב בשביל סיאט ארונה חדשה למרות שירידת הערך החדה והמהירה מאוד מבאסת אך מכיוון שהדגם חדש ואין עליו יותר מדי חוות דעת ולא יצא לי לבחון אותו מקרוב בשל כך אין לי דעה בנושא ואשמח לשמוע מכם. לצורך העניין שמעתי שמדובר באיביזה מוגבהת וכשאימי בחנה את האיביזה היא הייתה לה קטנה מדי ולכן הלכה על הלאון.

הבנתי שכדאי להתרחק כמו מאש מליסינג ובטח ובטח ממגרשים, אז יד שניה או חברה אלה האופציות שנשארו.

תודה רבה!

How sky is the limit if there are footprints on the moon?

פורסם

בתקציב שלך אתה יכול גם למצוא רכב חדש במסלול לסינג 0 קילומטר.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

הייתה לי איביזה שנת 2014 (בעבר) ולאחרונה קיבלתי ארונה כרכב חלופי כשהגרוטאה השכורה שלי (לא האיביזה) הייתה בטיפול.

הארונה הרבה יותר מרווחת מאחור מהאיביזה, המון מקום לרגליים בעיקר. 

מבחינת החלק של הנהג, לי היה די נוח אם כי מיקום ידית ההילוכים קצת הפריע לי כי אני משתמש בטיפטרוניק. מאמין שזה לא רלוונטי לאימך. תא הנהג פחות מרווח מהלאון באופן מורגש, לדעתי זה דווקא נחמד ומספיק אבל אולי מבחינתכם זה חיסרון.

מה שכן, הרכב מאובזר להחריד גם בגרסת האבזור הנמוכה. המערכת מאוד נוחה והמסך ממש גדול, יש קרוז קונטרול, בקרת אקלים, הנעה ללא מפתח וכו׳.
מבחינת המנוע, הרכב די זריז ומגיב טוב אבל מרגישים שמדובר ב3 צילינדרים. הוא מייצר רעש מאוד מוזר שצריך להתרגל אליו כשמתחילים לסחוט את הדוושה ולא הכי שקט מחוץ לעיר. הגיר נעים וחלק וכמובן מהיר, כיאה לdsg. גם את צריכת הדלק אני זוכר לטובה. 

אני ממש לא אוהב קרוסאוברים בדרך כלל, אבל דווקא את הארונה אהבתי ואפילו ביקשתי להשאיר במקום הגרוטאה, אבל מסתבר שהיא דרגה גבוהה יותר למרות שהן אותו מחיר.

לדעתי אם הארונה עומדת על הפרק כדאי מאוד שתעשו נסיעת מבחן. עם זאת אני מדגיש שהיה מדובר ברכב מושכר חלופי ולגבי אמינות/טיפולים וכל היוצא בזאת אני לא יודע להעיד.

עריכה אחרונה על ידי Adani
  • אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)

מודה לשניכם, כרגע ליסינג לא אופציה.

בהנחה והכיוון הוא ללכת על יד שניה יש רכב אחר שהייתם ממליצים עליו במסגרת התקציב ובהתאם לצרכים? תוהה אם יש אופציה יותר טובה מסיאט ארונה גם אם מדובר ביד שניה.

עריכה אחרונה על ידי Overdrive

פורסם

לדעתי רכבי פיג'ו 2008 3008 נוחים וגבוהים, טויוטה ch-r אם לא צריכים לשבת מאחור, לגבי החסכון בדלק - בנסועה שלה זה לא משנה המון. העיקר שתראה שנוחה לה הכניסה והיציאה לרכב.

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בעיני, אם אמך אהבה את הסיאט לאון אולי שווה לחפש אחת שוב, מאמין שבתקופה הקרובה נראה הרבה רכבים חדשים יחסית שנמכרים במחירים אטרקטיביים...

מעבר לזה אולי שווה להעיף מבט על פולקסווגן גולף. 

אם יש רצון לרכב טיפה גבוהה יותר אולי שווה להסתכל על הסקודה קארוק / קאמיק. 

בנוגע לארונה, אין לי נסיון :)

שיהיה בהצלחה!

• אהבתי 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

ארונה מ-0 ק"מ תהיה ממש ממש קרובה לתקציב.

היא מרווחת ונוחה יותר מהאיביזה, כמו שכבר ציינו האבזור טוב גם בדגם הבסיסי והיא לגמרי יכולה לשמש תחליף למשפחתית קטנה.

במקרה יש לי בבית גם ארונה וגם לאון, אני מעדיף לשבת נמוך כמו בלאון אבל מדי פעם נהנה מתנוחת הישבה הגבוהה והנוחה של הארונה. אם יש שאלות ספציפיות לגבי הארונה אתה מוזמן.

אם היא ממש אהבה את הלאון אולי כדאי לחפש אחת משומשת, יש כמה רכבים כאלה ביד 2 וגם במגרשים, גם אם המחיר המוצג גבוה אל תתבייש להציע סכום שנכנס בתקציב שלך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מודה לכולם על התגובות והעזרה.

הסיפוק מהלאון היה גדול מכדי לוותר על לחפש עוד אחת כזאת ביד שניה (לצערנו סיאט לא מייצרת כבר לאון 1.0T אז רק יד שניה זאת אופציה), אבל ממש קשה למצוא אחת כזאת שמורה כמו שהייתה לנו, אנשים קורעים רכבים תוך שנה שנתיים.

במסגרת החיפושים שלנו מצאנו כמה אקזמפלרים מעניינים אבל רק של דגם 1.4T, ואמא שלי היא לא בנאדם שמחפש תוספות כוח או מומנט (אמרה שאפילו הליטר טורבו יותר מדי חזק בשבילה) כך שזה לא מה שיכריע את הכף לטובת העסקה הזאת אבל הנטייה שלה היא לכיוון הלאון, הבעיה היא שהמחירון של ה1400 טורבו הוא 20K מעל האלף טורבו, והשאלה היא האם במקרה הזה שלאון 1400 טורבו מודל 01/18 עם 40K ק"מ במחיר שמתקרב לארונה חדשה שווה את ההשקעה או שבמצב כזה עדיף כבר למתוח במעט את התקציב ולהוציא ארונה חדשה מהניילונים?

עריכה אחרונה על ידי Overdrive

פורסם

לאון 1 ליטר DSG נמכרה בכמויות קטנות מאוד.

האמת שחשבתי שהרכב שהושבת היה 1.5 או 1.4, אם היא אהבה את ה-1 ליטר והביצועים סיפקו אותה לגמרי הייתי הולך על ארונה חדשה. כבונוס תנוחת הישיבה הגבוהה נוחה יותר, יש מערכת שמע יותר מתקדמת ומפתח חכם.

פורסם

כפי שאמרתי, לדעתי כדאי שתיקח אותה לנסיעת מבחן על הארונה, אני כמובן לא מכיר אותה אבל אני מעריך שהיא תאהב אותה.

מנוע ה1.0 כבר מספק אותה, הרכב חסכוני ונוח יותר מהלאון ואלו היו הדרישות העיקריות. אם החשש הוא מפני הגודל, הארונה מרווחת יותר מהאיביזה ועשויה להתאים.

נסיעת מבחן פשוטה עשויה לפתור את כל ההתלבטות בכמה דקות.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן חברים, מקפיץ את האשכול בגלל התלבטות נוספת שהתעוררה אצלנו.
התעוררה התלבטות בין קיה סטוניק לבין סיאט ארונה, מביקורות והשוואות שונות בין שני הרכבים עולה שמבחינה מכנית שני המנועים דומים בביצועים שלהם (ליטר טורבו, כמה קג"מ או כ"ס פה לשם לא באמת משנים לאמא שלי, רק "שיסחוב"😂) אבל שהקיה סטוניק יותר מרווחת, אוחזת טוב יותר ומתנהגת טוב יותר, לעומת הסיאט ארונה שטיפה יותר מאובזרת.

מה דעתכם בין שני הרכבים? נסיעת מבחן תתבצע על שני הרכבים האלה שכן אלה שני הרכבים האחרונים שהיא מתלבטת ביניהם, אבל יש לכם אולי מידע נוסף או המלצות על האסטוניק ביחס לארונה בפרט וכדגם בכלל?

תודה רבה שוב.

פורסם

מדובר באמת בשני רכבים דומים מאוד.

הסטוניק לא יותר מרווח אבל התנהגות הכביש שלו קצת יותר מהודקת עם מעט פחות רכינה בעיקולים ולזכותו גם מערכת אקטיבית לתיקון סטייה מנתיב הנסיעה שלא קיימת בארונה. תנוחת הישיבה פחות גבוהה מבסיאט והמחיר ב-0 ק"מ גבוה יותר, אין לי מושג מה המחירים באולמות התצוגה.

הסיאט נראה קצת יותר ג'יפוני והוא מרווח יותר, תא המטען שימושי וגדול יותר והגישה אליו נוחה יותר. גרסת הבסיס שלו מאובזרת במערכת מולטימדיה עדיפה על של הקיה, מפתח חכם ובקרת שיוט אדפטיבית שלא קיימת כלל בסטוניק, אבל בגלל שאין בקרת סטיה מנתיב מותקן ברכב מובילאיי.

נהגתי בשניהם ועבור אמא שלי נרכשה סיאט ארונה FR לפני שנה וחצי. היא העדיפה את המראה ואת התפעול שהיא כבר הכירה מהאיביזה שהייתה לה לפני כן. בנוסף תנאי הרכישה בסיאט היו עדיפים בזמנו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...