Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיקון מכונת כביסה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק - המון תודה על הרצון הטוב לגבי חלקי החילוף

זיו - תודה על המידע ,אבדוק 

לא הבנתי את תשובתך -sperial 

אבדוק את העלויות של חדשה אבל יש נטייה  לתקן בעלות שהוצעה על ידי הטכנאי

תודה רבה לכולכם!!

"החיים קשים. הם קשים יותר אם אתה טיפש"

פורסם (נערך)

@AMOS

בתשובה שלי שלושה מרכיבים:

1. לא כל אחד מסוגל לתקן בעצמו.

2. לא כל אחד יכול להמתין עד תיקון המכונה, במיוחד אם יש עניין של המתנה לחלקי חילוף. בעונה הנוכחית אפשר להסתדר תקופת מה בלי מייש (כמו איציק נ.), אבל מכונת כביסה שניה רק למקרר בחיוניות שלה. באחד השרשורים המקבילים יש דיווחים של חברי הפורום על אספקה מהירה מאד של מוצרים לבנים אפילו באותו יום. כמובן שזה תלוי במקור המשלוח ובמקום האספקה.

3. מכונות כביסה בעלות פתח עליון הן בעלות אורך חיים קצר (במיוחד בהשואה לאלה בעלות פתח קדמי) - ניסיוני האישי הוא שגם תוצרת BSH, שנחשבת איכותית, לא מחזיקה מעמד יותר מדי שנים, וגם התיקונים אינם ארוכי טווח. אז במקום להוציא עוד ועוד כסף על תיקונים עדיף לרכוש מכונה חדשה שיש סיכוי שתחזיק מעמד תקופה יותר ארוכה. סיכוי - כיוון שהיה לי מקרה בו סילקתי מכונה (לא BSH) אחרי שנתיים (ולפני תום האחריות) כיוון שהטכנאי בא שוב ושוב ולא הצליח לתקן אותה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, innvision כתב:

תודה רבה

הנה שרשור שאולי יעזור לך לגבי המיסבים:

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
פורסם

לדעתי, אם אתה לא מתקן לבד אז תקנה חדשה.

הייתה לי מכונת כביסה של זנוסי פתח עליון. עבדה אצלי עד גיל 15 בערך לפני שנזרקה בעודה תקינה (עקב מעבר לדירה משלי ורצון למכונה גדולה יותר). אממה... בדרך החלפתי לה משאבה ורצועה (בעצמי וכמעט ללא עלות חלפים). היא גם עברה תיקון של נזילה אצל מי שירשתי אותה ממנו.

בקיצור סביר שיהיו עוד תקלות. אם כל פעם צריך טכנאי, אז עדיף להחליף.

פורסם

זה העניין …שלא כל פעם צריך טכנאי …ולכן הדילמה שלי .

זו תקלה ראשונה ויחידה שלה מזה 11 שנה 

מצד שני ברור לי שהיא לא תחזיק לנצח 

סתם מרגיז לזרוק אותה על תיקון  מטופש כזה 

פורסם

בוקר טוב חברים .

הוזמנה מכונה חדשה באחת מחנויות האינטרנט

1600 שח

תודה לכולכם על הסבלנות הרבה והרעיונות הטובים

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ:

תמיד מפתה לקנות מכשיר חדש שהקיים מתקלקל, אבל לא תמיד זה הכי כדאי או משתלם.
במכשירים האיכותיים, כמו במכוניות, יש איזה דבר יפה\מוערך ככל שהוא צובר קילומטרים ועדיין עובד טיל.

השבוע נקרעה לי הרצועה במייבש.
מדובר במייבש AEG 7 ק"ג עם חיישנים (דגם T35850). זה אותו אחד שתיקנתי לו את הכרטיס ב 2020.
לא בא אליו בתלונות - סה"כ הוא בן 11-12 להערכתי (אצלי הוא 7 שנים בעבודה, שנתיים באיחסון, ועבד קודם לכן שנתיים).
אצלנו הוא עובד 365 ימים בשנה, אז זה מכובד. הרצועה היתה גמורה לחלוטין (סדוקה ברמה קשה) עד שנקרעה.

כאן נכנס לדעתי אלמנט איכות המכשיר:

למרות שנות העבודה שלו (והעבודה שהוא עושה אצלנו 365 ימים בשנה) - מכלול ההנעה של המייבש במצב מעולה לגילו.

2 גלגלות עם מייסבים (בחזית) במצב מצויין.
מייסב אחורי של התוף (בוקסה נחושת) במצב תקין - ללא שום חופש או סימני "אכילה" או בלאי.

גלגלת עזר (בצמוד למנוע) תקינה לגמרי בלי חופשים ובלי סימני בלאי. נראית חדשה לחלוטין.

המנוע יושב על ציר בחלקו התחתון - ובחלקו הצידי קפיץ מתיחה לרצועה. הכל במצב מצויין. 
(לציין שלא כל המייבשים כאלו, ויש כאלה שאין להם מנגנון מתיחה עם קפיץ אלא הכל FIXED DRIVE ולעיתים זה גורם ללחץ גבוה מידי על הרצועה, גלגלות ומייסבים). זה עניין של תכנון וכסף ואיפה שיש קפיץ זה אומר שמישהו חשב על משהו.

זה נגמר בהחלפת רצועה ב 85 ש"ח (תוצרת EU) + בדיקת קבל מנוע (שהתברר כגמור לחלוטין - במקור הוא 8uF ונמדד 4.6uF) והחלפת הקבל.
ניקיון פנימי יסודי עם שואב אבק, והמכשיר חזר לעבוד כמו ח-ד-ש. 

לא רק שזה מאוד מספק לתקן לבד - זה גם תענוג לעיניים לראות מכשירים שבנויים טוב ועוברים כברת דרך עם בלאי נמוך.

איציק

WhatsApp Image 2023-10-06 at 12.31.54_42b84912.jpg

WhatsApp Image 2023-10-06 at 12.44.55_d8aae8a7.jpg

• אהבתי 3

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלנו יש מייבש פתח עליון ממותג קריסטל שעובד כבר 15 שנה.

בזמן הזה התקלה היחידה הייתה עייפות של הפלסטיק שמחזיק את צינור האוויר. הטכנאי שיפצר משהו.

חשבתי להחליף אותו וגיליתי שאין לא מייצרים כאלה. אפילו באמזון אין. אז כשיתקלקל (אני מאד מקווה שלא),

נזמין את הטכנאי הגיבור שיתקן.

בסך הכל מכשיר פשוט עם טיימר מכני וגוף חימום.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...