Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם, הרי אפשר להגיב גם בלי, וממש לא בא לנו להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

Alkash

חשקה נפי במכונה ביתית להכנת גלידה.

Recommended Posts

ולסיכום



Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk


לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

יש פידבק?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

הכנתי כבר פעמיים גלידת ווניל במכונה החדשה, זה פשוט:

200 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

50-100 גרם סוכר (זה ממש מתוק, תטעמו בלי הסוכר ותחליטו)

טיפה ממש של מלח

 

לחמם בסיר עד כנעט לרתיחה, שהכל יימס, לערבב תוך כדי.

לצנן במקרר או בחוץ

להכניס למכונת הגלידה

 

ספרו איך יצא

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
לפני 4 שעות, Nemesis כתב:

יש פידבק?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

 

מכיוון שלא מצאתי אבקת החלב באף אחד מ 3 הסופרים שלידי, השתמשתי בחלב מרוכז במקום (ולא מספיק ממנו...), ורק בדיעבד הבנתי מה מטרת אבקת החלב.

תוצאה סופית- מרקם קצת מפוספס (התפתחו גבישי קרח, אין אבקת חלב= הבלילה לא מספיק סמיכה ,יותר מדי מים) אבל הטעם נהדר. וניל אמיתי במתיקות מעודנת ולא מפוצץ סוכר כמו בחלק נכבד מהגלידריות.

הפעם יצא מעין מקפא וניל, אבל זה בסדר. הוא עדיין עשיר וזה לא שהמרקם לא נעים. לפעם הבאה אדאג לאבקה ואני בטוח שהכל יצא פרפקט.

 

אתמול היה קילו מזה. כרגע נותר בערך חצי 🙃 

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

באסה עם האבקת חלב. המטרה שלו היא אכן להוסיף מוצקי חלב ולהסמיך. בגלל זה אני מביא מחו"ל כל פעם, לא נפוץ בארץ בסופר ואילו בגרמניה יש בכל חור.

 

בטח אפשר להנדס אותה תוצאה גם עם חלב בלבד, אבל זה יקח יותר זמן לאדות את הנוזלים.

 

בכל מקרה, אני בספק אם אפשר להגיע למרקם של גלידה במתכונים הפשוטים שחלק מציעים בלי מספיק מוצקים וחלמונים, אבל אחווה דיעה אחרי שאכין.

 

נ. ב.

אני ממליץ למי שרציני לגבי הגלידה שלו ללמוד את החומר שבאתר שקישרתי קודם.

אני הפסקתי איפשהו ב 2018 אחרי שהגעתי לתוצאות מעולות, אבל יש לו כל הזמן חומר מעניין.

 

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון אפשר להנדס אותה תוצאה עם חלב בלבד, במקום להשתמש ב 250 מ"ל חלב ו 70 גרם אבקת חלב- לשים כ 600 מ"ל חלב ולאדות עד שנשאר סה"כ 250. זה מבחינת המתמטיקה, לא יודע איך זה יצא בפועל- כנראה שעדיף שלא לחמם את החלב לפרק זמן כ"כ ארוך בעיקר כדי לא ליצור טעם לוואי

פשוט אקפוץ לחנות כלי ואספקת אפיה הקרובה, אעדכן שוב אחרי נסיון 2, אם התוצאה המפוספסת כ"כ טובה- בטח כוונת המשורר פנומנלית.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

צריך גם לאזן את השומן, קצת פחות שמנת מתוקה. אגב, לקטוגנים שבינינו, הכנתי כמה פעמים עם swerve. יצא טוב מאוד ואף אחד לא התלונן.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

עדכון- נסיון שני, עם אבקת חלב. הכנתי גלידת אוראו. 

....בזאת סיימתי לקנות גלידה מגלידריות, i can not go back.

 

המתכון זה בגדול המתכון שנמסיס שם פה, ההבדלים:

1- במקום מקל וניל לשים חצי (או מעט פחות) כפית של תמצית וניל איכותית, זה אמור להיות מקביל לבערך חצי מקל וניל. זו לא גלידת וניל- הטעם צריך להיות רק מרומז.

2- בשלב הקצפת הביצים עם הסוכר, להשתמש ב 60-70 גרם סוכר, לא 90. השאר יגיע מהעוגיות

3- לקחת 3-4 עוגיות אוראו, להפריד, לגרד את הלבן שבאמצע ולשים אותו במקרר. את צדי לטחון במעבד מזון לקבלת אבקה גסה

4- הכינו שברי עוגיות (גדולים! אפשר גם 2-3 עוגיות שלמות לחלוטין) בכמות כאוות נפשכם, כולל קרם הוניל שבפנים כמובן

 

את אבקת העוגיות לזרוק פנימה בהדרגה בזמן שהגלידה במכונה, להתחיל לזרוק פנימה רק אחרי שהתערובת קרה מאוד, אחרי כ 5 דקות במכונת גלידה הגונה ו 15~ בדרעק של "דלי קרח".

את שברי העוגיות להוסיף מאוחר ככל הניתן בתהליך, אך לפני שהגלידה כבר הפכה לקרם באופן מוחלט, הם כן צריכים לספוג מעט מהלחות של הגלידה. משהו כמו 10 דקות אחרי הפעלת מכונת גלידה הגונה, 20-25 דקות בדלי קרח.

 

התוצאה היא משהו בין גלידה פיצוץ של מקדונלדס רק עם מדיום טעים יותר לקוקיז אנד קרים של בן אנד ג'ריז רק מעט רך יותר. את כמות אבקת העוגיות אפשר לכוונן לפי טעם אישי.

הגלידה מתוקה אבל לא overbearing, מומלץ מ-א-ו-ד לשים בגביע ופל טרי. 

אעדכן עם תמונה מחר, היום הייתי עסוק מדי בלאכול

  • מעניין 1
  • עצה טובה! 1

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

מעולה, תודה. אנסה גם.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

השתמשתי פעמיים במכונה (הזולה, זו שעולה 120 שקלים). שתיהן היו סבבה. בפעם הראשונה הכנתי מושקע עם חלמונים וכו'. היה טעים מאוד. בפעם השנייה הכנתי סורבה. זו גם הייתה הפעם האחרונה שבה אשתמש במכונה הזו :)

לא בשבילי כל ההתעסקות. 


"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

המסתי 2 קוביות שוקולד איכותי, טפטפתי לתוך הגביע ונתתי לזה כמה דקות במקפיא להתקשות כדי ליצור סוף שוקולדי.

לבכות מאושר.

 

*שימו לב, כוונת המשורר לגלידה קצת בהירה יותר מזו, שמתי יותר מדי עוגיות טחונות (מבחינת טעם זה מדהים, אבל קצת יותר מתוק ומשמין מהמתוכנן)

20200704_224719.jpg

  • מעניין 1

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים
בתאריך 12.6.2020 בשעה 16:14, Nemesis כתב:

באסה עם האבקת חלב. המטרה שלו היא אכן להוסיף מוצקי חלב ולהסמיך. בגלל זה אני מביא מחו"ל כל פעם, לא נפוץ בארץ בסופר ואילו בגרמניה יש בכל חור.

אבקת חלב ניתן להשיג בקלי קלות במגזר הערבי, שם גם ניתן למצוא כמויות נוחות בסגנון פח 5 ק״ג. :-)

ניתן להשיג בצפון בקלות ב״סלאח דבאח״ למיניהם.

 

אגב, מטרנה/תחליפי חלב אם למיניהם בשלב 3 מורכבים מאחוז גבוה של אבקת חלב -

אני עדיין שובר את הראש במציאת האחוז המדויק, אבל זה הרכיב העיקרי בשלב הזה (להבדיל משלבים 1+2).

מכיוון שזאת בכל מקרה הדרגה הזולה ביותר, אני ממליץ פשוט לנסות, מה כבר יקרה.


אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

קניתי פחית גדולה כמו של נס קפה של אבקת חלב בויקטורי.

שתף הודעה זו


קישור ישיר להודעה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • Create New...