Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עידן הנפט - תחילת הסוף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלומברג פרסמו כתבה מעניינת על סוף עידן הנפט עם נתונים על כך שאין ויכוח על כך שכבר בימי חיינו הוא יעלם ושאפילו חברות הנפט כבר לא מכחישות את זה. ושכרגע אי ההסכמה היחידה היא האם הצניחה בביקוש לנפט תתחיל בעוד 10 או 20 שנים.

לפי קרן המטבע העולמית זה יתחיל לקרות ב 2030-2040 ואילו חברת הנפט הסעודית צופה את תחילה הירידה בביקוש ב 2035 (בסך הכל עוד 15 שנים).

כך שכנראה שילדים שנולדים עכשיו, כבר לא ינהגו אף פעם ברכב עם מנוע בעירה פנימית.

זה גם מצטרף לעוד נתונים כמו הצעה של הממשל הבריטי להקדים את האיסור על שימוש בכלי רכב עם מנוע בעירה פנימית מ2040 ל 2035.

15 שנים זה כלום, אני עדיין זוכר מה שעשיתי בשנת 2005 וזה ממש לא מרגיש לי רחוק.

אז לכל הפטרול הדס, אתם זן נכחד שחי על זמן שאול, תהנו מרעד הצילנדרים ומרעש האגזוזים כל עוד אתם יכולים, כי זה כבר הסוף.

1)

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-06/middle-east-s-2-trillion-wealth-could-be-gone-by-2034-imf-says?srnd=premium-middle-east

2)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Phase-out_of_fossil_fuel_vehicles

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

טוב מאוד.

שאיפה שלי היא למשוך עם הרכב הנוכחי עד שיתפרק לחלוטין ואחר כך להחליפו ברכב חשמלי. לדעתי אין טעם להחליף מנוע בנזין במנוע בנזין.

אני מקווה שילדי לא יצטרכו לנהוג כלל כי רכבים אוטונומיים יהיו ניגשים לכולם.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

לחשוב שיהיו ימים בהם שברולט אופטרה תהיה קלאסיקה...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לפי החישובים שלו נראה שהדלק לא הולך לשום מקום.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
טוב מאוד.

שאיפה שלי היא למשוך עם הרכב הנוכחי עד שיתפרק לחלוטין ואחר כך להחליפו ברכב חשמלי. לדעתי אין טעם להחליף מנוע בנזין במנוע בנזין.

אני מקווה שילדי לא יצטרכו לנהוג כלל כי רכבים אוטונומיים יהיו ניגשים לכולם.

אם זה יצדיק את עצמו כלכלית, הרכב הבא יהיה PHEV. כמעט כל הנסיעות שלנו הן בטווח של עד 15 ק"מ מהבית, אצטרך לתדלק פעם בחצי שנה או משהו בכיוון (נניח הרבה תדלוקים קטנים כדי שהדלק יהיה טרי).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם זה יצדיק את עצמו כלכלית, הרכב הבא יהיה PHEV. כמעט כל הנסיעות שלנו הן בטווח של עד 15 ק"מ מהבית, אצטרך לתדלק פעם בחצי שנה או משהו בכיוון (נניח הרבה תדלוקים קטנים כדי שהדלק יהיה טרי).
אז למה לא לקנות חשמלי מלא?

לא חבל על המשקל של מנוע הבנזין? העובדה שתצטרך כל שנה להשקיע כסף כדי לטפל בו למרות שהוא עובד רק 20% מהזמן בהשוואה למצב כיום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אפשר להסתכל על איחוד האמירויות - שמשקיע בשנים האחרונות המון כסף בהבאת חברות הייטק/תעשייה וכו׳ לדובאי כדי שיהיה לה עתיד ביום שאחרי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בוריס ג'נסון אמר השבוע שבשנת 2035 יפסיקו למכור מכוניות עם מנוע בערה פנימית באנגליה.

זאת הייתה התגובה של טיף נידל

tiff.jpg

יש הרבה בעיות עם הרעיון של מכוניות חשמליות לכולם.

המכוניות עולות יותר ויעלו תמיד יותר בגלל הסוללה.

יצרני המכוניות החשמליות לא יכולים להרוויח כסף, חלק גדול בהכנסות זה המוסכים. מכוניות חשמליות צריכות הרבה פחות טיפולים.

מי יספק חשמל לכל המכוניות?

מה יעשו עם הסוללות הפגומות \ משומשות. זה עולה הרבה כסף לטפל בהם, מי ישלם על זה?

תנסה להסתדר יום אחד בלי מוצרים שמבוססים על דלק, זה בלי אפשרי.

אלה החיים שאנחנו מכירים ב 120 שנה האחרונות.

אייל

פורסם (נערך)

לא נשמע כמו בעיות שלא ניתן להתגבר עליהן.

מאיפה הגעת לזה שייצרני רכבים לא יכולים להרוויח בלי טיפולים, אמנם ההכנסות שלהם ירדו, אבל זה לא אומר שרכב חשמלי לא יכול להיות ריווחי. ומי שלא יצליח להתאים את עצמו למודל של הרכב החשמלי, יעלם ויבוא יצרן אחר יעיל יותר במקומו.

חשמל זאת לא בעיה, תמיד אפשר לייצר עוד, יש הרבה אנרגיה לא מנוצלת בכדו"א. ברגע שייצור חשמל וסוללות יהיה הדבר הלוהט ביותר מבחינה עסקית, ערימות של כסף ישפכו על זה.

סוללות יחסית קל לאסוף ולטפל בצורה מרוכזת, זה הרבה יותר קל מגזים רעילים משריפת דלקים שנפלטים ומתפזרים לכל עבר ללא יכולת שליטה על הפיזור שלהם.

מן הסתם אחרי 120 שנים של הסתמכות מוחלטת על שריפת דלקים מאובנים, אנחנו כרגע תלויים בהם, אבל זה לא אומר שזה המצב שחייב להתקיים לנצח, רק בגלל שזה מה שאנחנו רגילים אליו.

ולראיה אפילו חברת הנפט הגדולה בעולם מודה בכך שהביקוש לנפט יתחיל לצנוח בעוד 15 שנים בלבד.

ולהם יש את כל הסיבות לנסות להסתיר ולדחות את זה.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

אלא אם 2 בעיות יפתרו ב 15 השנים הקרובות:

1- דחיסות האנרגיה בסוללות

2- התהליך המזהם להחריד של יצור וזריקת הסוללות לפח לאחר מכן (בעיקר בגלל הליתיום)

אנחנו בבעיה רצינית מאוד.

לא הייתי ממהר להספיד את מנועי הבעירה הפנימית, מימן קיים, במידה ומישהו יחליט לקחת את ההפקה שלו בצורה רצינית ורחבה- המחיר גם יאפשר המשך הישרדות של צורת ההנעה הזו.

ומצד שני, זה לא ממש יפריע לאף אחד, תוצר הבעירה שם הוא אדי מים.

פורסם (נערך)

כבר היום יכולת אגירת האנרגיה בסוללות היא לא רעה. והמחיר שלהן נמצא בצניחה חופשית (חפש גרפים בגוגל).

כל פעולה של האדם במיוחד בקנה מידה תעשייתי היא מזהמת, לעולם לא נצליח למצוא תהליך שלא מזהם לחלוטין. אבל עדיין אף אחד לא זורק סוללות של רכבים לפח, אוספים אותן, ממחזרים את מה שניתן ואת השאר מאחסנים בצורה מרוכזת. זה עדיף על גזים רעילים משריפת דלקים שאין שום דרך לשלוט על הפיזור החופשי שלהם. כריית הליתיום והקובלט אכן מזהמת, אבל כך גם הפקת הנפט והגז.

אבל בניגוד לנפט, סוללות ניתן לייצר ממגוון חומרים ויש אין ספור אפשרויות לצמצום והחלפת המתכות המזהמות.

והן ניזונות מחשמל שניתן לייצר ולשנע בצורה יותר יעילה מהפקת דלקים ושינוע שלהם בין תחנות הדלק.

מימן צריך להפריד מחומרים אחרים וצריך בשביל זה הרבה אנרגיה, כרגע הוא מיוצר בעיקר כתוצר לוואי של הפקת גז. וגם אם יפתחו דרך בקנה מידה תעשייתי להפריד אותו ממים יצטרכו הרבה חשמל רק בשביל להפיק אותו ואז להוביל אותו לתחנות תדלוק כדי להשתמש בו כדי להפיק שוב חשמל בתאי דלק כדי להניע מנוע חשמלי ברכבים. אפשר לדלג על כל שלבי הביניים האלה ופשוט להשתמש בחשמל הזה ישירות ברכב.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
אז למה לא לקנות חשמלי מלא?

לא חבל על המשקל של מנוע הבנזין? העובדה שתצטרך כל שנה להשקיע כסף כדי לטפל בו למרות שהוא עובד רק 20% מהזמן בהשוואה למצב כיום.

כי אין עדיין מספיק היצע של SUV שבעה מושבים גדול בחשמלי מלא שלא במחירי סופר פרימיום.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אלא אם 2 בעיות יפתרו ב 15 השנים הקרובות:

1- דחיסות האנרגיה בסוללות

2- התהליך המזהם להחריד של יצור וזריקת הסוללות לפח לאחר מכן (בעיקר בגלל הליתיום)

אנחנו בבעיה רצינית מאוד.

לא הייתי ממהר להספיד את מנועי הבעירה הפנימית, מימן קיים, במידה ומישהו יחליט לקחת את ההפקה שלו בצורה רצינית ורחבה- המחיר גם יאפשר המשך הישרדות של צורת ההנעה הזו.

ומצד שני, זה לא ממש יפריע לאף אחד, תוצר הבעירה שם הוא אדי מים.

רכבי מימן לא פועלים על מנוע בערה פנימית אלא תאי דלק. מימן הוא דלק רע מאוד לבערה פנימית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אני חושב שהירידה תתחיל לפני 2035. כבר היום מכירות רכבים חשמליים והיברידיים בעליה מתמדת. ממירים רכבות סולר לרכבות חשמליות וכו.

לדעתי זה יהפוך ליותר ויותר סטנדרטי לרכוש רכב חשמלי ולא רכב בעירה פנימית.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

דחיסות האנרגיה בסוללות היום לא רעה- ולא מספיקה. שהמצב יהיה עוד 30-50% על הקיבולת הקיימת היום, נוכל להגיד שזה מספיק, המטרה היא קיבולת דומה לזו של טסלה מודל 3 עם משקל עצמי נמוך משמעותית. לצערנו זה לא יהיה ממש אפשרי רק ע"י שיפור הטכנולוגיה הקיימת (תאי ליתיום פולימר בעיקר), צריך איזשהו צעד נוסף.

כן, אוספים סוללות, ממחזרים סוללות, מה שתרצה- ועדיין שאריות נזרקות בכמויות אדירות, מזהמות את האדמה ומחלחלות למי תהום. ליתיום זו צרה צרורה לצערנו.

ב 2018 מוחזרו בפועל באירופה פחות מ 15% מסוללות הרכב שנאספו. תהליך המחזור שלהן מאוד, מאוד יקר וספק אם אי פעם יהיה כדאי כלכלית.

זה לא כזה עדיף על שריפת גזים- כיוון שתהליך הכריה, היצור, וההשלכות שמסביב כל כך מזהמים, שעבור כל 1 קילוואט קיבולת סוללה כמות הזיהום היא בין 60 ל 100 ק"ג פד"ח. וזה לפני כל טעינה של הסוללה (חשמל מתחנות הכוח גם מזהם, למרות שהרבה, ה-ר-ב-ה פחות פר יחידת אנרגיה ממנוע רכב)

מבחינת מניעת זיהום, מכוניות חשמליות ישפרו את איכות האוויר בערים גדושות, אבל לא יגרמו למהפיכה עולמית וירידה בזיהום עד שנפתור את הבעיות עם טכנולוגיית הסוללות הנוכחית.

בנוגע למימן, אתה מבלבל בין מימן להליום. מימן אפשר לייצר ע"י אלקטרוליזה של מים מאוד בקלות. זה פשוט לא כדאי בקנה מידה קטן, ואחסון מימן זו בעיה גדולה מאוד- צריך שיהיו מספיק מכוניות מבוססות מימין בשביל שיהיה כדאי ליצור תחנות אלקטרוליזה, וצריך מספיק תחנות אלקטרוליזה בשביל שיהיה כדאי לקנות מכונית מבוססת מימן. קצת ביצה ותרנגולת. מעבר לייצור והאחסנה- אין בעיות מיוחדות בכלל, מימין יעבוד נפלא עם המנועים הנוכחיים אחרי התאמות קטנות מאוד, ויוריד את עלות התחזוקה ובלאי החלקים עקב אפס היווצרות פיח וחלקיקים בבעירה.

• תוכן חדש...