Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, eitanuch כתב:

הציטוט התבלגן. התכוונת לתגובה שלי או לזו של @TheAvatar?

לתגובה של TheAvatar

לפני כשעה, TheAvatar כתב:

זה משנה מאוד כי תצטרך ללכת מכות על עמדת טעינה פעם ב-5 ימים במקום פעם ב-3 ימים. אם יש לך עמדת טעינה בבית ואתה לא בקטע של טיולים ספונטיים ארוכים אז אפשר להסתפק גם בגרסה רגילה. 

אתה גם הולך מכות על להטעין את הטלפון?

זה מחשבה של אדם שמתדלק רכב עם מנוע בעירה פנימית, צריך לחשוב על זה יותר כמו טלפון או שואב אבק רובוטי.

אתה לא מטעין אותם פעם בכמה ימים לפני השימוש, אלא שם את הטלפון בטעינה לפני השינה.

השואב אבק חוזר לעמדת הטענה שלו כשהוא לא בשימוש.

הרכב רוב היום גם ככה עומד, אז בזמן הזה הוא יכול להטען.

בעבודה, בבית, בחוג אומנות או בחדר כושר.

נסיעות ארוכות? השלופחית תודיע על קיומה לפני שהסוללה תגמר, או הילדים ירצו אחרי טיול גלידה ואז אתה גם ככה עוצר בתחנה כלשהיא ומטעין את הרכב.

אם אתה נוסע הרבה נסיעות ארוכות תכוף אז אתה תרגיש את ההבדל של ה130 קמ, ביום יום? לדעתי פחות.

• רעיון טוב! 1

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, TheAvatar כתב:

מותג  זה נחמד, אבל להוציא 3,500 שקל במקום 1,000 שקל זה לא כמו להוציא  185 אלף במקום 130 אלף. כאשר משווים רכב חשמלי לרכב חשמלי עם טווח פחות או יותר דומה מאוד קשה להצדיק את האקסטרה הוצאה עבור רוב המוחלט של האנשים. כלומר עוד מספר שנים טסלה יהיו בבעיה רצינית אם הם לא ימצאו דרך להבדיל את עצמם מהעדר. הם כנראה בונים על נהיגה אוטונומית ושילוב של חומרה עם תוכנה, אבל גם אם נהיגה אוטונומית תהיה אפשרית מבחינה טכנולוגיה (והיא לא) לא בטוח שהיא תהיה אפשרית מבחינה רגולטורית. 

בשביל זה טסלה מכינה גם מודל זול יותר, הם גם רואים את התחרות בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, hwgeek כתב:

מי יקנה אייפון שיש מכשירים סיניים עם חומרה חזקה באותה רמה

אייפונים קונים אנשים שמעריכים את האיכויות שלהם. יש כאלה ואפילו הרבה.

כמה הרבה? איזה אחוז מהשוק יש לאפל בסין? כ-8%.

שוק הרכב העולמי הוא כ-60 מיליון מכוניות חדשות בשנה(2020) עם ירידות של קורונה או בלי קורונה.

אם מכוניות חשמליות יקבלו שליש ממנו בשנים הבאות, טסלה יכולה להגיע למכירות של 1.6 מיליון מכוניות בשנה עם המחירים הגבוהים שלה, לפי המפתח הזה.

גם אם טסלה תמכור שליש מכל המכוניות החשמליות, זה עדיין רק כ-6 מיליון מכוניות בשנה.

כמות מכובדת, אבל הבעיה היא שיעד מכירות כזה לא מצדיק את הערך שהשוק נותן לה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, f31 כתב:

אתה גם הולך מכות על להטעין את הטלפון?

לא כי יש מספיק שקעים. אין לך מספיק עמדות ציבוריות. אפילו לא קרוב לזה. לא יודע בן כמה אתה, אבל אני זוכר את מלחמות על השקעים בטירונות אי שם ב-2004. 

ציטוט

זה מחשבה של אדם שמתדלק רכב עם מנוע בעירה פנימית, צריך לחשוב על זה יותר כמו טלפון או שואב אבק רובוטי.

אתה לא מטעין אותם פעם בכמה ימים לפני השימוש, אלא שם את הטלפון בטעינה לפני השינה.

בהנחה ויש לך עמדת טעינה פרטית. לרוב האנשים אין אפילו חנייה בטאבו. רכב אני מתדלק 2 דקות ועף מהתחנה. מכונית חשמלית אתה צריך 40 דקות בעמדת טעינה מהירה בשביל להביא אותה ל-80%. 

ציטוט

הרכב רוב היום גם ככה עומד, אז בזמן הזה הוא יכול להטען.

בהנחה ויש לך עמדת טעינה פרטית. אם לא אתה צריך להשתמש בציבורית. הולך להיות כיף. 

ציטוט

נסיעות ארוכות? השלופחית תודיע על קיומה לפני שהסוללה תגמר, או הילדים ירצו אחרי טיול גלידה ואז אתה גם ככה עוצר בתחנה כלשהיא ומטעין את הרכב.

אם אתה נוסע הרבה נסיעות ארוכות תכוף אז אתה תרגיש את ההבדל של ה130 קמ, ביום יום? לדעתי פחות.

יפה. ואז אתה תגיע לעמדת טעינה ותגלה שיש לפניך עוד 10 מכוניות חשמליות. ויש 3 עמדות. וכל אחד צריך 40 דקות טעינה. בקיצור תכין את אלת הבייסבול. 

עריכה אחרונה על ידי TheAvatar
פורסם
לפני 15 דקות, TheAvatar כתב:

קח את ה-MG, דחוף לה סוללה של 500 ק"מ ותמכור אותה ב-130-140 אלף שקל. זה משהו שאמור לקרות ב-2022. (לפי MG). אתה תגהץ עוד 45 אלף שקל על טסלה כדי שיהיה לך טאבלט במרכז הדשבורד? לך תקנה אייפד פרו, תתקין אותו ברכב ותישאר עם עודף של 43 אלף שקל. 

כשזה יקרה, טסלה תהיה כמו אפל בסמארטפונים, עם היצע של דגמי פרימיום ואקוסיסטם סגור.

אז תוכל לקנות דגם שמשתווה בביצועים לדגם מקביל של טסלה בזול יותר, אבל בלי כל החוויית משתמש של טסלה (למי שזה חשוב).

אני באותה דעה איתך - מעדיף שיהיה רכב חשמלי בלי גימיקים מסביב, שיהיה כמו קורולה סאן עם מזגן ידני וטסות, רק חשמלי עם טווח טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, vadim6385 כתב:

כשזה יקרה, טסלה תהיה כמו אפל בסמארטפונים, עם היצע של דגמי פרימיום ואקוסיסטם סגור.

אז תוכל לקנות דגם שמשתווה בביצועים לדגם מקביל של טסלה בזול יותר, אבל בלי כל החוויית משתמש של טסלה (למי שזה חשוב).

לפי MG זה יקרה כבר בשנה הבא. 

https://indianautosblog.com/mg-zs-ev-long-range-model-p322550#:~:text=MG Motor recently introduced an,the i-Smart mobile app.

פורסם (נערך)

אגב, אם כבר בשיומי ואייפון עסקינן, אז תשמחו לדעת ששיומי גם נכנסה לתחום הרכב ומשקיע 10B$ לרכב משלה, מעניין אם הם יציעו תמורה ואיכות דומים כמו בעולם הסמארטפונים לעומת המתחרים :-).

ועוד משהו לגבי הMG, לא לישכוח שעד היום הצרכנים היו נאלצים להוסיף הרבה כסף בשביל לקבל מנוע חזק יותר וכו', אז נכון יהי לך MG עם מנוע חשמלי ורק כ140 סוסים, בעוד שבטסלה תקבל הרבה יותר + האקוסיסטם של טסלה ושידרוגי OTA ועמדות הטעינה המהירות שלהם.

לחלק זה יהיה שווה ולחלק ממש לא.

עוד שיקול: אם טסלה יציאו אפשרויות מימון נוחות יותר לאנשים שיהפכו את הקנייה לנגישה יותר ליותר אנשים מאשר הבנקים וכו'- זה גם יכול להשפיע, גם נושא הביטוח שבארה"ב הם מציעים, ככה שאם הם נותנים לך חבילת הכל כלול במימון נוח יותר אז זה יכול לעזור להם עוד יותר במכירות.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 10 דקות, TheAvatar כתב:

לא כי יש מספיק שקעים. אין לך מספיק עמדות ציבוריות. אפילו לא קרוב לזה. לא יודע בן כמה אתה, אבל אני זוכר את מלחמות על השקעים בטירונות אי שם ב-2004. 

בהנחה ויש לך עמדת טעינה פרטית. לרוב האנשים אין אפילו חנייה בטאבו. רכב אני מתדלק 2 דקות ועף מהתחנה. מכונית חשמלית אתה צריך 40 דקות בעמדת טעינה מהירה בשביל להביא אותה ל-80%. 

בהנחה ויש לך עמדת טעינה פרטית. אם לא אתה צריך להשתמש בציבורית. הולך להיות כיף. 

יפה. ואז אתה תגיע לעמדת טעינה ותגלה שיש לפניך עוד 10 מכוניות חשמליות. ויש 3 עמדות. וכל אחד צריך 40 דקות טעינה. בקיצור תכין את אלת הבייסבול. 

מספר עמדות הטעינה רק הולך וגדל, אצלנו התחום יחסית חדש אז ההשפעה של מחסור בעמדות מורגשת, כל הזמן מותקנות עמדות חדשות במיקומים חדשים. זאת בעיה עכשיו אני לא חושב שזו תהיה בעיה בהמשך.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Amired כתב:

מספר עמדות הטעינה רק הולך וגדל, אצלנו התחום יחסית חדש אז ההשפעה של מחסור בעמדות מורגשת, כל הזמן מותקנות עמדות חדשות במיקומים חדשים. זאת בעיה עכשיו אני לא חושב שזו תהיה בעיה בהמשך.

אבל גם מספר המכוניות החשמליות על הכביש עולה והרבה יותר מהר מקצב התקנת עמדות חדשות. מי שקונה מכונית חשמלית מתוך כוונה להסתמך על עמדות טעינה ציבוריות הולך לאכול אותה ובגדול. 

פורסם
Just now, TheAvatar כתב:

אבל גם מספר המכוניות החשמליות על הכביש עולה והרבה יותר מהר מקצב התקנת עמדות חדשות. מי שקונה מכונית חשמלית מתוך כוונה להסתמך על עמדות ציבוריות הולך לאכול אותה ובגדול. 

בינתיים, אבל כמו שהסתדר הסיפור עם השקעים והטלפונים מהטירונות, ויש מספיק תחנות דלק למרות שמספר הרכבים בכביש עולה כל שנה, אני מאמין שגם היחס בין עמדות טעינה לבין רכבים חשמליים יתאזן

בכל מקרה בינתיים אני חושב שהרבה מהאנשים שרוכשים כן מסתמכים על עמדות טעינה פרטיות או מנוהלות בבניינים משותפים, לא ראיתי הרבה הודעות פה / בטלגרמים על אנשים שקונים מראש מתוך ידיעה שהם יטענו רק בעמדות ציבוריות, אולי באופן זמני עד שיתארגנו על עמדה

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

בוא, למכור 2000 רכבים חשמליים  לא זולים של יצרן חדש בשכונה, בלי סוכנויות, בלי נציגי מכירות בלי נסיעות מבחן ורק באופן מכוון באינטרנט כשאפילו מסלולי מימון הוא לא מציע ובטח לא טרייד אין, אני חושב שזה יפה מאוד ומעל המצופה, ואני גם כנראה צודק כי הם בעצמם לא היו מוכנים להסתערות כזו ולכן ההזמנות עוקבו.

גם ליונדאי טוסון החדש נפתחו כבר מעל 4,000 הזמנות.
הרכב חדש בשכונה, בלי נסיעות מבחן, בלי מבחני דרך של עיתונאי הרכב הישראלים.

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
פורסם
Just now, eyalkar כתב:

גם ליונדאי טוסון החדש נפתחו כבר מעל 4,000 הזמנות.
הרכב חדש בשכונה, בלי נסיעות מבחן, בלי מבחני דרך של עיתונאי הרכב הישראלים.

אתה יודע שזה דגם חדש אבל לרוב הישראלים טוסון זה טוסון ("מה כבר השתנה?"), דגם מוכר מיבואן חזק ופופולרי

לא בר השוואה לדעתי

פורסם (נערך)

אני הרבה פחות אופטימי ממך. טסלה מכרו, נניח, 2,000 מכוניות. MG מכרו גם עוד כמה מאות מתחילת השנה. הוסיפו 2,200 עמדות טעינה מהירות באותו פרק בזמן? ממש לא. כלומר אתה צריך רכב שבוודאות יכול לקחת אותך מהבית לכל נקודה בארץ (אילת, גולן) ובחזרה בלי להסתמך על עמדות ציבוריות. נכון להיום הרכב היחיד שעונה על הקריטריון הזה זה טסלה Long range בעלות 205 אלף שקל. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...