Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קראתי קצת את ה FAQ אבל אני עדיין לא ממש יודע מה אני אמור לקנות.

יש לי פיג'ו 106 ואני רוצה להחליף את הרמקולים בכל הדלתות (גודל 5.25).

חשבתי על הרמקולים האלו לדלתות הקדמיות:

http://www.thezeb.com/p-Cerwin-Vega-HED-1502-5-1-4-inch-Component-System-101136.htm

ועל אלו לאחוריות:

http://www.thezeb.com/p-Lightning-Audio-B1.525.2-5-1-4-inch-Full-Range-Speakers-101863.htm

אין לי מגבר (ואני גם לא יודע אם ומתי יהייה) וה HU הוא Kenwood 7018.

מה דעתכם? יש המלצות למשהו אחר?

חשוב לי שישמעו טוב גם בעוצמה גבוהה, וגם שהעסק לא יעלה על 100$ (בארה"ב).

האם יש הבדלים בעומק החור הנדרש לכל רמקול?

תודה לעוזרים.

נ.ב.

יש לי עוד שני טוויטרים של פיוניר שאותם חשבתי לחבר מאחורה יחד עם הרמקולים. זה רעיון טוב?

פורסם

לגביי הסרוין וגה- הבנתי מחברי הפורום שהוא דיי צפצפני והטויטרים שלו יותר מידי צומרים.

לגביי הלייטנג אודיו ניראה לי שזה יסתדר טוב מאוד עם המגבר הפנימי של הרדיו דיסק כי הרמקול לא חזק במיוחד 40 ארמס הולך טוב עם הגברה חלשה...בקשר לבאסים אני לא יודע עד כמה רמקול 4 אינטש יכול לתת לך באסים השאלה כמה באס אתה גם מחפש...(אני רק מזכיר שלא שמעתי את הרמקולים הנ"ל ואני לא באמת יכול להגיד לך איך הם) ודבר אחרון - כן זה חשוב מאוד העומק שיש לך בדלת כי קיימים רמקולים שיש להם מאגנטים גדולים ומאסיסיים - וזה יכול להפריע לחלון להיכנס אל תוך הדלת (מאחורה לא ניראה לי שתהיה בעיה וגם קשה לי להאמין שמאגנאט של רמקול 4 אינטש הוא כל כך מסיבי) אבל תמיד אפשר לבנות\לקנות הגבהה.

פורסם

כמה תוספות:

הרדיו מוציא 4x47W רק שאין לי מושג אם זה RMS או PMPO (קצת מביך).

הגבהה אין איך לשים כי הרמקולים מכוסים ע"י הרשת בדלת.

גם האחוריים אמורים להכנס לתוך הדלתות.

בעקרון מה שאני צריך לדעת זה את השילוב של component ו full range. האם זה השילוב הנכון, מה לשים מקדימה ומה לשים מאחור וכו'. קשה לי להאמין שהמותג יהייה מה שיפיל אותי.

פורסם

לא ממש הבנתי למה כוונתך במשפט האחרון, עימך הסליחה :wink:

עכשיו את הרשת אפשר לחתוך למרות שאני בעצמי לא הייתי מציע כי חבל להרוס את האוטו

והרדיו דיסק אם אתה אומר שזה 47*4 זה הגיוני (לא בדקתי- אני פשוט רגיל שזה בא במספרים עגולים יותר) אבל זה לא rms, סתם לדוגמא לי יש רדיו דיסק שהוא 17 rms ורמקולים קידמיים של 45 rms והם נישמעים אחלה עליו. אז אל תתן למספרים הללו להדאיג אותך יותר מידי כל עוד הם לא עוקפים את ה50-60 rms (הרמקולים כמובן)

פורסם

רדיו דיסק שכותב שהוא 50W * 4 זה בערך בין 20W - 15W RMS ליציאה.

אבל כדי למנוע עיוות של רמקול (4". 5,1/4" . 6,1/2") שמחובר לרדיו דיסק ללא קרוס אקטיבי (וללא קרוס שיש במכשירים מתקדמים) (ולא של קומפוננט) הוא צריך להיות בערך פי 3 מהעוצמה RMS של הרדיו (40-60). וזאת על מנת למנוע התחממות של המיד בגלל בסים שהוא מקבל מהרדיו.

אבל כאשר הוא מחובר (הרדיו) לרמקול שהעוצמה שלו גבוה הרבה יותר (100W-70W RMS ומעלה) הוא לא ינצל ולא יפתח את הרמקול והוא ינגן גם חלש יחסית וגם אופי הצלילים לא יהיו תואמים לאולו רמקול על מגבר. הוא יהיה מאוד עמום/צרוד/וכו.

אבל בסוף מה שבאמת גורם לעיוות במוזיקה בווליום גבוה הוא לא הרמקול. גם עם הרמקולים מספיק חזקים. והם חדשים. ואיכותיים. הוא הרדיו דיסק. בווליום גבוה ( כ 3/4 מהעוצמה הכללית שלו.) הוא מתחיל לעוות כי הוא מתחמם. ברכיבים בפנים מתחילים להיות בעומס. והוא נכנס למצב של אוטומטיק לאודנס.

והרדיו שולח את האות החשמלי לרמקול עם עיוות, וזה מה שיגרום להרס הרמקול . ולכן עדיף לא להגיע למצב הזה. זה ישמור על חיי הרמקולים. ועל איכותים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תודה.

רק שאלה אחרונה, קומפוננט קדימה full range אחורה זו התצורה הנכונה? כי אני לא הולך לשים 6X9 במגש.

• תוכן חדש...