Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הייתי רוצה לשמוע מכם מהי הדרך הנכונה ביותר לבצע את הפעולות הבאות, כי שמעתי מכל מיני אנשים כל מיני תשובות:

1) מהי הדרך הנכונה למלא מים במערכת הקירור? מנוע עובד\דומם, עד המקסימום המותר או עד האמצע של המותר (בין המינימום למקס') וכו' ובנוסף, האם מים מזוקקים טובים או רק מי ברז (לעת עתה אני לא משתמש במים ירוקים).

2) כיצד עושים לרכב וקס?

3)כאשר נשרף פיוז, נניח 20 אמפר ואין לי פיוז כזה לשים במקומו, האם (באופן זמני) כדאי לשים פיוז עם 15A או עם 25A?

4) לפני שימוש לפלסטיקים בתוך הרכב ע"י חומר כגון "סאן אוף א-גאן" של STP האם יש צורך לנקות את המשטח ע"י חומר אחר? שמעתי טענה שאומרת שהחומר הזה רק יוצר שכבת הגנה ולא מנקה..

תודה, דן.

פורסם

1. הכי חשוב מי ברז זה אסון למנוע במיוחד אם הוא אלומיניום!!!! ר ק נ ו ז ל קרור

למנוע חם מאד שחסר מעל ליטר מומלץ להוסיף כשהמנוע עובד. למנוע קר (נניח בבוקר) אין צורך לחמם מנוע..

2 ווקס (לא פוליש) מרח שטח של כ1 מטר רבוע (עם סמרטוט) בתנועה סיבובית. חכה שיתיבש לחלוטין.

נגב עם סמרטוט נקי

3. נתיכים- נועדו להגן על מערכות!

לעולם אל תחבר נתיך בעל התנגדות גדולה מהמצויין אתה תשרוף...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
לעולם אל תחבר נתיך בעל התנגדות גדולה מהמצויין אתה תשרוף...
קודם כל, התכוונת לנתיך עם אמפראז' גדול יותר ולא לנתיך עם התנגדות גדולה יותר, שכן נתיך גדול יותר הוא דווקא בעל התנגדות קטנה יותר (ההתנגדות היא ביחס הפוך לעובי המוליך בנתיך) .

שנית, גם נתיך עם אמפראז' קטן יותר הוא לא רעיון טוב כל-כך מכיוון שהוא מתחמם יותר, ואם החום הזה לא מספיק כדי לשרוף אותו, הוא מספיק לפעמים להמיס את הפלסטיק שבבית הנתיכים, וזה כשלעצמו נזק לא נעים.

פורסם
קודם כל, התכוונת לנתיך עם אמפראז' גדול יותר ולא לנתיך עם התנגדות גדולה יותר, שכן נתיך גדול יותר הוא דווקא בעל התנגדות קטנה יותר (ההתנגדות היא ביחס הפוך לעובי המוליך בנתיך) .

שנית, גם נתיך עם אמפראז' קטן יותר הוא לא רעיון טוב כל-כך מכיוון שהוא מתחמם יותר, ואם החום הזה לא מספיק כדי לשרוף אותו, הוא מספיק לפעמים להמיס את הפלסטיק שבבית הנתיכים, וזה כשלעצמו נזק לא נעים.

לנתיך אין התנגדות....הוא מהווה כמעט קצר. נתיך עשוי מחומר שמגביל מעבר זרם (יותר נכון עוצמת זרם). עוצמת הזרם נמדדת בחום. גודל נתיך נמדד בעמידות שלו לחום לפי הגבלת זרם. צריך לדייק במושגים ולמי שלא יודע - עדיף שלא יגיד.

לגופו של עיניין - נתיך קטן יותר אפשרי לשים במידה והוא מצליח לעמוד בעומס עליו. נתיך גדול יותר אסור בשום פנים ואופן לשים כי כך אין הגנה על מערכות אחרות שגם הן לא מתוכננות לעמוד בעוצמת זרם גבוהה מזו של הנתיך המקורי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
לנתיך אין התנגדות....הוא מהווה כמעט קצר. נתיך עשוי מחומר שמגביל מעבר זרם (יותר נכון עוצמת זרם). עוצמת הזרם נמדדת בחום. גודל נתיך נמדד בעמידות שלו לחום לפי הגבלת זרם.

כתבת שיש חום? חום זה הספק שנופל על הנתיך? הספק זה כפולה של הזרם בריבוע כפול ההתנגדות? אם אין התנגדות, אין התחממות.

תסתכל על הנתיך. מדובר בפסי מתכת שבקטע מסוים הופכים לצרים מאוד על מנת לקבוע את רמת ההתנגדות שלהם. אם פעם תשמע על חומר שיודע להגביל מעבר זרם, בלי שיש לו התנגדות תפתח סטארט אפ, ותהיה מיליונר.

למדתי ארבע שנים הנדסת חשמל, ואני עובד בפיתוח עוד כשבע שנים מאז, אתה עדיין חושב שעדיף שאני לא אגיד?

אתה כתבת:

צריך לדייק במושגים ולמי שלא יודע - עדיף שלא יגיד.
פורסם

חנן מהנדס חשמל, לא נראה לי שהוא לא מבין.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
1. הכי חשוב מי ברז זה אסון למנוע במיוחד אם הוא אלומיניום!!!! ר ק נ ו ז ל קרור

...

שאלה לידע כללי :

מה לגבי מילוי במים מינרליים ? (שקונים בבקבוק).

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

לא מיים מינרליים ולא" מיים כבדים"....

נוזל קרור יעודי אמור להכיל בתוכו חמרים נגד הקורוזיה שתוקפת את האלומיניום!!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...