Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קצת לא שגרתית.

אני מחפש רכב 7+ מקומות. הקילומטראז האופייני שלי מאד נמוך (5-10). המטרה העיקרית של הרכב היא עבור נסיעות של כל המשפחה, בהן שישה מקומות מאוכלסים ויש צורך בבגאז עבור מזוודות+עגלות.

מבחינת תקציב - המטרה העיקרית היא למזער את העלות בטווח הארוך ולאו דווקא לקלוע לתקציב מטרה (אני יודע, חשיבה לא אופיינית...). לכן אני מסתכל על רכבים משנתונים בסביבות 2014-2016 כדי שיהיה כדאי מבחינת תקציב ועדיין רכב חדיש מספיק מבחינת אבזור ובטיחות.

הדילמה היא בעצם תקציב מול אמינות. מבחינה תקציבית הפורד עדיפה: בטווח הארוך זה מתבטא בירידת ערך קטנה יותר בכמה עשרות אלפי שקלים (ספציפית בפורד גלאקסי, קנייה מהשנתונים הנ"ל פירושה שהמוכר כבר ספג את רוב ירידת הערך). אני אמנם אספוג את העלות בצורת תיקונים וטיפולים יקרים, אבל עדיין ההפרש יהיה 10-20 אלף בחישוב גס לטובת הפורד לאורך 5-10 שנים, ואם אפרד ממנו מוקדם יותר מכל סיבה שהיא ההפרש אפילו גדול יותר. מצד שני, הבנתי שבפורד יש לא מעט בעיות אמינות (בעיות בטורבו, בעיות בהגה כח...), ובעיות אמינות זה לא רק יותר מוסך - אלא אולי גם תקלות שמפתיעות אותך תוך כדי נסיעה ותוקעות אותך עם המשפחה באמצע שומקום. מצד שני בשום רכב אין הבטחה שלא יקרה דבר כזה...

מה דעתכם? אשמח לשמוע שיקולים נוספים בין שני הרכבים או אם משהו מההנחות שכתבתי לא נכונות.

הערות:

- כדי להשוות כמו שצריך, ומכיוון שאמינות היא פקטור משמעותי בשאלה, נניח לצורך השאלה שמדובר בקרניבל ובגלאקסי ששניהם מטופלים כמו שצריך עם 80-100 אלף ק"מ.

- בקרניבל הבגאז גדול בהרבה, אבל מכיוון שגם בגלאקסי הציוד הכבד ייכנס בבגאז זה כבר לא שווה לי 10-20 אלף ולכן זה לא שיקול מכריע.

- תחסכו לעצמכם מאמץ ואל תציעו רכבים עם בגאז פצפון. התנסיתי כבר עם טויוטה ורסו, שאילץ אותי לקפל מושב אחורי אחד ולצופף את הילדים על מנת שיהיה מקום למזוודות (לא, להרים לגג את הציוד זה ממש לא כיף), ולכן התחלתי לחפש רכבים עם בגאז גדול יותר.

- אני מודע לזה שיש כמה רכבים שעדיין עומדים בדרישות, אבל הם עדיפים בעיניי פחות: סאנגיונג רודיוס בגלל בטיחות וקשיי תמרון וחניה בגלל גודל, קרייזלר גרנד וויאג'ר ושברולט טראברסר שקרניבל עדיפה עליהן בשיקול הכולל (שקלול תקציב + אמינות), סקודה קודיאק שאין בשנתון ישן מספיק וניסאן אקס-טרייל שגם אין 7 מקומות בשנתון וגם הבגאז כבר גבולי. כמובן אני יודע שרכבים כאלה המוכרים לא עומדים בתור ומחכים לי, אז ייתכן שבסוף אקנה גם את אחד מאלו, אבל לצורך השאלה נתייחס לקרניבל כמייצגת.

פורסם

קח קיה מהדגם החדש, רכב אמין, מרווח מהיר, נהדר להובלת נוסעים. המנע ממנוע אקו בוסט דור ראשון של פורד, שומר כספו ירחק.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם
קח קיה מהדגם החדש, רכב אמין, מרווח מהיר, נהדר להובלת נוסעים. המנע ממנוע אקו בוסט דור ראשון של פורד, שומר כספו ירחק.

מה בעיה במנוע האקובוסט?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

רותם, הבעיה במנועי אקו בוסט שהם אמינים כמו פוליטי סוג ב', מספיק שמי שכתב את השאלה, יתקשר למוכרים של הרכב הזה, הוא יגלה לבד, שחלק לא בלתי מבוטל, החליפו מנוע, ועוד יותר מזה, החליפו מגדש, זה לפני שהתחלנו בכלל לדבר שהרכב הזה, עם כל המעלות הספורטיביות שיש לו, ויש לו. לא מותאם להובלת משפחה בישראל. בשל מזגן שלא יודע שהוא כזה

פורסם
רותם, הבעיה במנועי אקו בוסט שהם אמינים כמו פוליטי סוג ב', מספיק שמי שכתב את השאלה, יתקשר למוכרים של הרכב הזה, הוא יגלה לבד, שחלק לא בלתי מבוטל, החליפו מנוע, ועוד יותר מזה, החליפו מגדש, זה לפני שהתחלנו בכלל לדבר שהרכב הזה, עם כל המעלות הספורטיביות שיש לו, ויש לו. לא מותאם להובלת משפחה בישראל. בשל מזגן שלא יודע שהוא כזה

בס"ד

צריך לחלק את התשובה שלך:

1. מי שהחליף מנוע בגלל בעיה, היו בעלי המנוע בגרסת ה-240 כ"ס מודל 2011 שלא קיימת בכלל בגלאקסי (כשל בצילינדר מס' 3), רובם ככולם הוחלפו במסגרת האחריות.

כל שאר ההחלפות שאני מכיר, קרו בגלל טעות של הבעלים.

2. הטורבו הנ"ל, משותף להרבה דגמים של וואגיות.

ככל שתלחץ יותר, חייו של הטורבו יתקצרו ביחס הפוך, אין בעיה אקוטית לדגם הזה.

3. הגיר... זה כבר סיפור ידוע.

אם אתה שואל אותי, חלק מהבעיות בטורבו, קרו(לפי דעתי), בגלל סבבי החלפת שמן מנוע(ארוכים מדי ושמן לא הכי איכותי מצד היבואן).

פורסם
3.הגיר... זה כבר סיפור ידוע.

תוכל לפרט על הגיר?

אם אתה שואל אותי, חלק מהבעיות בטורבו, קרו(לפי דעתי), בגלל סבבי החלפת שמן מנוע(ארוכים מדי ושמן לא הכי איכותי מצד היבואן).

בדרך כלל אני מסתפק בזה שיש היסטוריית טיפולים קבועה, לאו דווקא במוסך של היצרן. נשמע שברכב הזה אפילו יותר קריטי לדרוש לראות את היסטוריית הטיפולים, וגם לוודא שהוא טופל כמו שצריך (כלומר, אם אני לא ממש מהתחום, אני אקנה אך ורק אם הטיפולים נעשו במוסך פורד). אני צודק?

פורסם (נערך)

אין לך מה להסתכל על רנו גראנד סניק. מאותה סיבה של טיוטה ורסו (טוב,אולי טיפה יותר אבל לא משמעותית) . לא ישאר לך תא מטען. חשבתי שתשאל על הגראנדיס. היא דווקא מתאימה לך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לדעתי כדאי לך מאוד לבדוק סיטרואן גרנד פיקאסו, אתה תופתע מאוד כמה מקום יש ברכב בגלל המודולריות של המושבים. תרכוש דיזל מהצורה החדשה, וזה ימנע ממך להיכנס לביצת רכבי המשא המשפחתיים. אני רכשתי לאחרונה קיה סורנטו שגם מציע מרווח טוב.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ממליץ על הקרניבל, בצורה החדשה הוא אפילו נראה סביר.

מחזיקים כזו כעת, הייתה במשפחה קרניבל צורה קודמת.

אמינות טובה בהחלט, שוק בסדר גמור. ישראל ישראלי חובב אסייתיות מזדקנות.

חיסרון מרכזי בדגמים החדשים היא צריכת הדלק, מנוע הדיזל יצא מההיצע והבנזין צמא. בנסועה שלך זה לא מאוד רלוונטי ומכאן ההמלצה.

פורסם

מאמינות ה פיקאסו אין לך מה לחשוש, היא סבירה לחלוטין, מהפורד יש לך הרבה יותר סיבות לחשוש, הפיקאסו מהדור הנוכחי, הם טובות, אמינות ומוצלחות, סע ותהנה.

פורסם
תוכל לפרט על הגיר?

בדרך כלל אני מסתפק בזה שיש היסטוריית טיפולים קבועה, לאו דווקא במוסך של היצרן. נשמע שברכב הזה אפילו יותר קריטי לדרוש לראות את היסטוריית הטיפולים, וגם לוודא שהוא טופל כמו שצריך (כלומר, אם אני לא ממש מהתחום, אני אקנה אך ורק אם הטיפולים נעשו במוסך פורד). אני צודק?

בס"ד

לגבי הגיר-החלפה אצל היבואן, היא בשיטת הכל (שזה אומר מצמדים חיישנים ומחזיר שמן, עלות?, באזור ה-10), או כלום ואחריות לשנה או 20kkm.

ישנם מכוני גיר שמחליפים רק מצמדים או חלק תקול אחר בגיר ב-עלות יותר שפויה.

מח גיר, עלות באזור ה-8.

סבבי החלפת שמן גיר הם כל 60kkm או 3 שנים, המלצה חמה ממני, תחליף הרבה לפני.

שמן מנוע-כיוון שהשמן משמש גם את הטורבו וישנה הוראה /המלצה של הרבה יצרני רכב, בתנאי חום וריבוי פקקים (כמו בארצנו הקדושה), להחליף שמן כל 7.5kkm מה שאנשים מהישוב לא מבצעים(אלא במקרה של הארץ, זה מאמיר לכל 15kkm), תוסיף לכך שבמוסך היבואן שמים שמן של מוטורקראפט(blend) וקיבלת פתח לצרות.

אני אישית בגיר אמור להחליף אחרי 30kkm ושמן מנוע בפחות מ—10kkm עם שמן של קסטרול סינטטי מלא בתקן של פורד, אין ספק שזו התעסקות, אבל הכרחי.

פורסם

לדעתי עדיף לך ללכת על הקיה קרניבל כי זה רכב מאוד אמין וכמו שאמרת הבגאז' גדול ומרווח מאחורה לנוסעים, מבחינת עלויות טיפולים היא יותר זולה משמעותית מפורד. אם אתה רוצה רכב לטווח הרחוק אז בהחלט הייתי מכוון לשנתון 2016 שישרת אותך היטב ל5 שנים הבאות.

• תוכן חדש...