Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכר את הרכב ,יש לו טסט עד 21 לאוגוסט + טיפול "קטן" (במוסך המרכזי) שמבוצע באדיקות סמוך לטסט כל שנה.

כמה עליי להוריד ( בצורה הוגנת) ממחיר הרכב?

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

פורסם

צריך להוריד את עלות הטסט וטיפול קטן מניח שמדובר על אזור ה 500-600 שקל.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה להוריד?

ואם היית מוכר ב 22 לאוגוסט מיד אחרי ביצוע הטיפול והטסט, האם לדעתך הקונה היה משלם לך את עלות הטיפול והטסט?

לדעתי המחרונים שקיימים כבר מתחשבים בקרבה לטסט.

כמו בכל משא ומתן אם הקונה יזכיר זאת תתמקח ותגיעו לעמק השווא.

פורסם

תלוי בגיל הרכב ויותר מכך,נגזרת של התיקונים שרלוונטיים ככל שיש וחייב לבצע כדי שהרכב יעבור טסט.

תלוי גם בסוג הרכב ובגילו-יש רכבים שאגרת חידוש הרישיון שלהם לא זולה ואפילו נושקת לאיזור ה 2500+ (בקבוצות רישוי גבוהות מ 2,אצלי למשל טסט עולה כמעט 1900 ש"ח בהונדה סיוויק 2013,הרכב מקבוצה 3) ולגבי גיל הרכב,ככל שהרכב ישן,זה יכול להיות יותר קריטי כי הבלאי תמיד יהיה גדול יותר (הגה/גומיות/ציריות/בולמים).

אם מדובר על רכב יחסית חדיש בגיל של עד 5-6 הנתונים הם בסיס למו"מ כספי-המוכר מצידו שואף למקסם את התמורה מהמכירה והקונה חושב על להפחית כמה שיותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

על טסט קצר ראוי להוריד קרוב לאלפיה, לגבי טיפול - זה חלק מהריג'קטים שגם ככה קונים רכב משומש ומשתמשים בהם ליישור קו.

כלומר, לא משנה אם אתה מודיע למוכר שיש לעשות טיפול או לא, רוב האנשי םקונים רכב ויודעים שצריך לטפל בו מיד לאחר הקניה (אני מקווה לפחות.)

אם זה טיפול גדול כמו טיימינג וכו', אז אולי באמת ראוי להוריד עוד 400-600 שקל נניח. אבל זה חלק מהמשא ומתן הרגיל שיש.

פורסם
למה להוריד?

ואם היית מוכר ב 22 לאוגוסט מיד אחרי ביצוע הטיפול והטסט, האם לדעתך הקונה היה משלם לך את עלות הטיפול והטסט?

לדעתי המחרונים שקיימים כבר מתחשבים בקרבה לטסט.

כמו בכל משא ומתן אם הקונה יזכיר זאת תתמקח ותגיעו לעמק השווא.

אז במקרה הזה למוכר רכב אטרקטיבי יותר עם טסט לשנה, כך שהקונה בכלל לא היה מעלה את הנושא.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם היה לך מועד טיפול בעוד תקופה קצרה הייתי מבין לקזז לקונה כסף.

מועד הטיפול הוא בעוד כרבע שנה, כך שאפשר לקזז חלק מהסכום בטח לא הכל.

פורסם

פותח השירשור רשם הטיפול בסמוך לטסט.

פורסם

נכון ומהיום ועד ה 21 לאוגוסט זה כמעט 3 חודשים, ז"א כרבע שנה.

אינני רואה כל סיבה שפות"ש צריך עבור זה לקזז את כל עלות הטסט/טיפול.

פורסם

אתה בתור קונה היית "מבליג" על טיפול וטסט בעוד 3 חודשים? מדובר על כמעט אלפיים שקל לרכב מקטגורית מיני/סופר מיני למשל.

פורסם
צריך להוריד את עלות הטסט וטיפול קטן מניח שמדובר על אזור ה 500-600 שקל.

קודם כתבת 500-600 עכשיו הגעת כבר ל 2000

ומי קבע שצריך לקבל תוקף של שנה?

מתקזזים ומתפשרים.

ברור שקונה אני מחפש רכב עם טסט לשנה, נקודת האיזון היא חצי שנה שבה שני הצדדים קונה ומוכר מאוזנים. ככל שמתקרבים יותר למועד הטסט כך המוכר צריך להתפשר, אבל שוב למה על כל הסכום?

אם כתבת 2000, אז אתה מכניס כבר את אגרת הרישוי.

ואז הזכיר שאגרת הרישוי לא נכנסת במחיר קניה של רכב חדש וקונה רכב משלם אותה במלואה למדינה.

פורסם (נערך)

הכוונה כמובן כולל אגרה, זה לא משנה אם האגרה למדינה או לא, זה יוצא מהכיס שלך ואת זה צריך לקחת בחשבון.

אני בתור מוכר לא הייתי מתעקש יותר מידי אם עלות הטיפול הייתה הבעיה היחידה בעיסקה, הרי אם הרכב לא ימכר כול חודש תהיה ירידת ערך.

עדיך לוותר על 250 שקל( נניח טיפול 500 שקל) ולמכור מאשר להישאר עם ירידת ערך וטיפול.

דעתי.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

כולם כאן משברים מנקודת מבט של קונים.

כשאני בא לקנות מן הסתם אני מחפש על מה להוריד.

וחד משמעית הייתי מעדיף רכב עם טסט לשנה על רכב עם טסט לעוד שלושה חודשים.

עכשיו בוא נתחיל מזה שלכל רכב יש מחיר שוק.

בארץ במחירון רחוק מלהיוץ משקף. לצורך העניין תראה לי אחד שמוכר נניח פגו 207 במחיר מחירון?

מצד שני תראה לי אחד עם מאזדה ספיריט מהדור הראשון במצב נורמלי שרוצה מחירון ( כולם רוצים מעל) והטובות נעלמות מהלוח ביום יומיים.

אם אני יבוא לראות רכס במחיר השוק שלו ויהיב לו טסט בעוד שלושה חודשים ללא ספק אבקש מהמוכר להתקזז על עלות הטסט.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• תוכן חדש...