Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין איך נקבע כל כך מהר אובדן להלכה על רכב שנוסע ומרגיש חדש.

בכלל לא קשה להגיע לעלות התיקון של 22 אלף₪, כאשר מדובר בתאונה יחסית קלה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אין לי ולו צל של ספק שמסמך גילו הנאות שעליו חתמתי הוא שקרי לחלוטין, לכן התייעצתי עם עורך דין בנושא והוא הציע לי שני דברים :

1. להגיע להסדר סטייל עורך דיני עם השוכר שעל פיו השוכר יקח חזרה לידיו את הרכב ויחזיר לי את מלוא הסכום כולל השינויים שביצעתי .(יישור קו - טיפול והחלפת צמיגים.). , מציין שניסיתי בעצמי להגיע להסדר עם השוכר מהמגרש אבל התשובה שלו הייתה משהו בסגנון אתה מקליט אותי ? , זה המצב אין להחזיר ואת ההמשך אתם כבר יכולים לנחש.

2. לתבוע אותו על סכום שאבחר מראש שייצג את עוגמת הנפש שחוויתי פלוס בזבוז ימי עבודה וכו.. אך הוא ציין בפניי שזה עלול לקחת אפילו שנה ויותר עד שאראה את הכסף.

אני לא כל כך יודע אם לאכול את הכובע למרות שמכעיסה אותי העובדה שרימו אותי או להיכנס לכל הענייו הזה לעובי הקורה.

חשוב לי לציין שאני מאוד אוהב את הרכב והוא נוסע מעולה ומשרת אותי ביינתים נאמנה וגם מוסיף את חוות הדעת של מכון הבדיקה שאמר לי בעצמו שמדובר על נזק במשמעות נמוכה פגיעת קצה שילדה שלדעתו אין לה משמעות בטיחותית ובנוסף מוסך מורשה יבואן שאמר שהרכב במצב מעולה וגם לפני התאונה טופל במוסכי היבואן.

עריכה אחרונה על ידי erez1111
פורסם (נערך)

שתי שאלות יש כאן, הראשונה (שרק אתה יודע לענות עליה) היא מה תבקש כסעד מבית המשפט? ביטול עסקה? פיצוי שישקף את עגמת הנפש שנגרמה לך פלוס ההפרש בין מה ששלימת לערך האמיתי של הרכב שקנית ?

השאלה השניה (שאף אחד פה לא ידע לענות לך עליה) היא מה יקרה כשאותו סוחר יפסיד במשפט ? (רוב הסיכויים שהוא אכן יפסיד)

נראה לך שבעוד שנה, כשיהיה לך פס"ד חלוט, הוא ירשום לך צ'ק ויסיים את הסאגה?

אולי תצטרך לרוץ אחריו גם בהוצל"פ?

אולי הוא עד כדי כך "עולם תחתון" שהוא יפעיל עליך איומים?

השילוב של תשובות לשאלות הנ"ל יתן לך את התוצאה של איך להתקדם.

נניח, בשביל 500 שקל פיצוי (מגזים בכוונה) הרי לא תכנס לכל הסרט הזה.

בשביל החלפת רכב ברכב זהה ללא תאונות+פיצוי נאה על עוגמת הנפש, כנראה שכן. (שוב-זו הגזמה. אין סיכוי לפיצוי כזה.. ).

איפה שהוא על הסקאלה הזו, עומד הגבול שלך באם להכנס לזה או לא.

*אגב- תאונת חזית די משמעותית, האם בדקת שכל כריות האוויר אכן נוכחות ברכב, ולא הוחלפו באיזה בייפאס שמרמה את במחשב?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בוא נניח לרגע ששווי הרכב משוקלל במחירון יצחק לוי הוא X

לך לטרייד של היבואן ותבקש לקבל הצעת מחיר להחלפתו בחדש

אז תחוש את המכה, אם בכלל ירצו לרכוש אותו.

בכמה קנית אותו בהשוואה ל מחירון?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מחירון 40 רכשתי ב 38 לאחר מסע ומתן.

השאלה שמעסיקה אותי בין היתר היא למה הוא הוגדר כאובדן להלכה אם במכון הבדיקה אמרו רק פגיעה במשמעות נמוכה -קצה שילדה. , ואם כבר חשבתי על האפשרות של פיצוי על עוגמת הנפש.

פורסם

לגבי עניין הכריות אוויר לא בדקתי , מציין שבבדיקה הבודק אמר שנרשמו שתי תקלות בתועדו במחשב הרכב אבל כשהרכב פועל אין נורת כרית אוויר דולקת , כלומר היא נדלקת ונכבת כמו שאר הנורות אחרי התנעה.

פורסם
לגבי עניין הכריות אוויר לא בדקתי , מציין שבבדיקה הבודק אמר שנרשמו שתי תקלות בתועדו במחשב הרכב אבל כשהרכב פועל אין נורת כרית אוויר דולקת , כלומר היא נדלקת ונכבת כמו שאר הנורות אחרי התנעה.

עשיתי גם בדיקת תקלות עם TORQUE PRO ולא נמצאה תקלה אחת .

פורסם

קצה שילדה

מה יכול להיפגע בתאונה חזיתית?

פגוש ומכסה מנוע כך כתב המוכר

לזה תוסיף מצנן רכב, מצנן מזגן, תושבות מנוע אולי גם גיר , פנסי חזית, גריל, מוטות רוחב.

צבע ופחחות עבודות חשמל קליפסים מילוי גז ועוד.

על הפירוט לעיל בלי קצה שילדה בן משפחה עם איגניס 2017 מחירון כ 60 אלף ש"ח קיבל אובדן להלכה.

ואם חס וחלילה נפתחה כרית אויר.

העיקר שאתה נהנה מהרכב.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

לא מבין איך נקבע כל כך מהר אובדן להלכה על רכב שנוסע ומרגיש חדש.

המשמעות של "אבדן להלכה" היא שמחיר התיקון עולה על מחצית משווי הרכב. אם היתה לו ירידת ערך קודמת הסף יכול להיות נמוך מאד. מצד שני, שתי תאונות עם תיקונים גדולים\ירידת ערך משמעותית זו בעיה גדולה, סבירות גבוהה לבעיית בטיחות קשה.

הורדה מהכביש היא בעצם ירידת ערך של 100%. אבל אז יש הקומבינה של "אבדן להלכה" והתיקון.

ואם חס וחלילה נפתחה כרית אויר.

העיקר שאתה נהנה מהרכב.

ואם כרית האויר נפתחה וכעת אין כרית אויר (יש קומבינות ש"מרמות" את מחשבי הרכב כאילו הכרית קיימת) - זו בעיית בטיחות מהדרגה הראשונה.

לזרוע מלח על הפצעים

לזרות מלח. לא לזרוע (זה בסדר, רבים טועים בביטוי)

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור לי שמדובר בקומבינה אבל אני קצת לא אוהב את ההפחדה שמציגים כל תאונת קצה שילדה כבעיה משמעותית בבטיחותית מכיוון שהשילדה היא זו שבסופו של שבר סופג.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם

תראה, מה שמעניין אותך הם שלושה דברים:

1. מצב הרכב בכלל ומצבו הבטיחותי בפרט. לתאונת קצה שלדה יכולה להיות משמעות אם, כפי שנכתב קודם, נפתחה כרית אויר והתיקון לא כלל התקנת כרית חדשה (עניין של עשרות אלפי ש"ח) אלא התקנת איזה מעגל חשמלי שמטעה את מחשבי הרכב, והנוסעים לא מוגנרים. או שלדה לא מאוזנת שתגרום לסטית הרכב במצבים מסויימים ולשחיקת הצמיגים.

2. ערכך מסחרי - כתה אתה תשלם תמורת הרכב, כמה תתקשה למצוא לו קונה וכמה תצטרך להפחית במחיר המכירה.

3. ערך ביטוחי - מה הפיצוי שתקבל במקרה של אבדן מוחלט\אבדן להלכה. וכיון שמדובר ברכב שערכו נמוך מלכתחילה בעקבות התאונה הקודמת, לא תצטרך נק גדול במיוחד כדי שהשמאי יוריד אותו מהכביש ואתה תקבל חצי ממה שציפית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
רק בדיקה פיזית שיש כרית ונפץ תקינים דרושה במקרה הזה. כמו שאמרתי בהודעה למעלה, וכמו ששנו שאר חכמי הפורום, יש לקנות באליאקספרס בשני דולר רכיב שיודע לדמות כרית אוויר באופן מושלם למחשבי הרכב כך שהם לא ידווחו על תקלה ולא ידליקו נורה.

תאונה שעיקמה קורת שלדה קדמית ככל הנראה גם פתחה כריות אוויר.

בדיקה פיזית במוסך של נוכחות כרית אוויר בהגה וליד הנהג תעלה גרושים, אם בכלל יגבו עבורה.

אף מכון בדיקה לא מבצע בדיקה מעבר לזו הממוחשבת.

אני מתנצל שאני גורר את הדיון מהשאלה המשפטית ששאלת לכוון אחר לגמרי.

זה נראה לי חשוב לא פחות.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קודם כל תודה על התגובות, חלילה להתנצל להפך הוא נכון זה בדיוק הנושא שמטריד אותי נכון לעכשיו השאלה הבא היא אם יש המלצה היכן לבדוק באיזה מוסך? מדובר על מיצובישי ספייס סטאר

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

• תוכן חדש...