Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שליטה בכיכר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, לפני כמה זמן ביצעתי פנייה בכיכר שמאלה ולקחתי את הפנייה קצת מהר, במהלך הפנייה הרגשתי כאילו הג'אנט של הגלגל הימני הקידמי בה במגע עם הכביש ואיבדתי שליטה בקטנה על הרכב... בדקתיי לחץ אויר והוא תקין, יש לציין שגם באחת הבלימות שעשיתי היום הרגשתי ממש את הברקס מאותו גלגל דופק חזק וזה היה מורגש גם בדוושת הבלם... האם הבעיה בכלל מהברקס? הם חדשים אפילו לא חודש..

עוד משהו הייתי במכון פרונט לפני חודש כי הרגשתי משהו לא תקין אבל בבדיקה הכל יצא תקין...

פורסם

יש מערכת שנקראת "בקרת יציבות אלקטרונית" התפקיד שלה הוא לבצע בדיוק את מה שאתה מתאר.

כאשר אתה מבצע כניסה מהירה מדי לעקומה או בסיבוב המערכת מפעילה את הבלמים בגלגלים (בהתאם למהירות שלהן) בשביל למנוע החלקה וחס ושלום גם התהפכות של הרכב.

אל תכנס לכיכר ביותר מ20-15 קמ"ש ותראה שזה לא קורה.

תזכור - אף אחד לא יושב מאחוריך עם אקדח דרוך ואומר לך "סע!". זה עלול לסכן אותך ועוברי דרך אחרים.

אם הרגשת רעידות בדוושת בלם - מערכת הABS נכנסה לפעולה מה שאומר שבלמת יותר מדי מהר (בבלימה איטית המערכת לא נכנסת לפעולה)...

פורסם

זהו שנסעתי לאט אבל הבלימה הייתה קצת חזקה, בהקשר לכיכר זה לא היה ממש מהר קצת יותר מהר מהרגיל, ובכללי אני חושב שמשהו לא תקין אולי במערכת מתלים או משהו הרבה תיקתוקים ברכב הרגשה קופצנית, בכל זאת בפורנט אומרים לי שהכל תקין, קצת אבדתי עצות.. וזה לא הרבה כי נסעתי על רכב של חבר אותו רכב וזה נסיעה שונה לחלוטין ומאוד שקטה... מרגיש יותר אוחז כמובן

פורסם
שלום

ממליץ לך לעשות קורס נהיגה מתקדמת , שם תלמד כיצד לנהוג נכון ולהבין איך להשתמש בפיזיקה לטובתך .

אני מכיר את המערכות שיש ברכב הכל בסדר פשוט בחיים לא הרגשתי אל זה כלכך חזק כמו שהרגשתי היום ממש כאילו הדוושה ממש רועדת

, אני לא נוהג כמו מטורף קרה שנכנסתי חד פעמי לסיבוב מהר קצת יותר מהרגיל והרגשתי את מה שהרגשתי, פשוט רציתי לדעת האם זה תקין או שמשהו בגלגל צמיג אנערף לא תקין...

פורסם

אתה סותר את עצמך בכך שמצד אחד אתה אומר שאתה מכיר את מערכות הרכב, ומצד שני שואל אם דוושת בלמים רועדת (פעולה תקינה לחלוטין של מערכת ה ABS) היא תקלה...

פורסם (נערך)

מה שאתה מתאר נשמע כמו פעולה תקינה של מערכת בקרת היציבות (במעגל התנועה) שמפעילה בלם יחיד כדי לייצב את המרכב, ושל מערכת נוגדת-נעילה (ABS) בבלימה חזקה, המתאפיינת בתקתוקים ודוושה רועדת.

להבא, תיכנס למעגלי תנועה לאט. הם חדים יותר ממה שהם נראים, ארוכים (למכונית קשה יותר עם סיבוב ארוך מאשר קצר) ומשופעים מטבור המעגל והחוצה - דבר הפוגע ביציבות הרכב.

אם אתה רוצה אמת מידה, המהירות הנכונה היא כזו שבה - עוד לפני שאתה מתחיל לסובב את ההגה - יהיה לך הבטחון לפתוח מצערת עד למצב של שמירה על מהירות קבועה לכל אורך המעגל.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רעידות בדוושות זה פעולה של ה ABS - תעשה Google אם בא לך.

איבוד אחיזה בכיכר, זה משהו שקורה אם אתה נכנס במהירות גבוה לכיכר.

לגבי הקפיציות, וכו' וכ' וכו' - אווירת מסתוריות סביב איזה רכב מדובר ?

פורסם

הכל תקין, כמו שרשמו נכנסת ככל הנראה לפי התיאור שלך לתת היגוי ובנוסף מס' מערכות עבדו, אין בעיה להכנס מהר לכיכר אבל צריך לדעת איך, אם אתה נכנס לחלק הפנימי ומפנה יותר מדי הגה אתה תכנס כנראה לתת היגוי, אם תלמד להכנס באייפקס נכון תוכל להכנס במהירות יותר גבוהה ולצאת בשלום. ועכשיו פרסומת : אוהב כיכרות? במקום להשתולל ולפרוק עצבים בכיכר בוא תנסה לעשות את זה באחד מהמסלולים הפרוסים ברחבי הארץ!

Miata ND2

פורסם
זהו שנסעתי לאט אבל הבלימה הייתה קצת חזקה, בהקשר לכיכר זה לא היה ממש מהר קצת יותר מהר מהרגיל, ובכללי אני חושב שמשהו לא תקין אולי במערכת מתלים או משהו הרבה תיקתוקים ברכב הרגשה קופצנית, בכל זאת בפורנט אומרים לי שהכל תקין, קצת אבדתי עצות.. וזה לא הרבה כי נסעתי על רכב של חבר אותו רכב וזה נסיעה שונה לחלוטין ומאוד שקטה... מרגיש יותר אוחז כמובן

נסעתי פעם ברכב מאוד ישן שאחת מהכנפיים שלו היו מעוכות מעט והמתלים שחוקים לחלוטין והרכב עשה הרבה רעשים בזמן הנהיגה, אומנם אני לא הייתי הנהג אבל זאת בהחלט לא היתה חוויה נעימה.

בהנחה שאופן הנהיגה שלך תקין נא תנסה לעשות את הדברים הבאים:

1. לבדוק שהכנפיים שלך לא נוגעות בגלגלים, תקח את ההגה עד הסוף שמאלה ותבדוק אם הוא נוגע בפח, וככה גם עם צד ימין - יש רכבים שמכות קטנות גורמות לפח להיכנס לאיזור הגלגלים.

2. תבדוק את המתלים שלך - אתה ממש לא צריך מוסך בשביל זה יש דרך מאוד מאוד פשוטה בשביל לדעת אם המתלים עדיין טובים - תלך לרכב שלך ותתפוס אותו מהכנף מעל לגלגל כאשר הידיים שלך מאחורי הגב שלך ותנענע את הרכב קלות (תבצע זאת כמו בהרמת משקולות, תרים את המשקל גוף שלך ואת הרכב באמצעות הרגליים בלבד ואל תעזר בגב - לבריאותך), ותבצע זאת בכל קצוות הרכב. המתלים לא צריכים להרגיש כמו טרמפולינה (אחרת הם גמורים ורוב הסיכויים שמחלודה), ולא יותר מדי נוקשים.

תבדוק את זה ככה מסביב לרכב. זה טיפ שעוזר בקניית רכב יד 2 בשביל לדעת מה מצב המתלים פחות או יותר עוד לפני נסיעת המבחן.

פורסם (נערך)
הכל תקין, כמו שרשמו נכנסת ככל הנראה לפי התיאור שלך לתת היגוי ובנוסף מס' מערכות עבדו, אין בעיה להכנס מהר לכיכר אבל צריך לדעת איך, אם אתה נכנס לחלק הפנימי ומפנה יותר מדי הגה אתה תכנס כנראה לתת היגוי, אם תלמד להכנס באייפקס נכון תוכל להכנס במהירות יותר גבוהה ולצאת בשלום. ועכשיו פרסומת : אוהב כיכרות? במקום להשתולל ולפרוק עצבים בכיכר בוא תנסה לעשות את זה באחד מהמסלולים הפרוסים ברחבי הארץ!

1. האם אפשר להשתמש ברכב פרטי?

2. האם צריך רישיון או שאפשר "לפרוק עול" - חשבתי להביא את אחי הקטן למקום כזה(מותנה ב1).

ולא הייתי ממליץ לאנשים לבצע ניסויים על הכביש בשביל לנסות לבדוק ולהתאים את הנהיגה שלהם עד שהיא יוצאת "פיקס" זה עלול להביא לידי תאונה וסכנה ממשית למשתמשי הדרך.

עריכה אחרונה על ידי Uria3402
  • אחראי פורום
פורסם

אם הרגשת רעידות בדוושת בלם - מערכת הABS נכנסה לפעולה מה שאומר שבלמת יותר מדי מהר (בבלימה איטית המערכת לא נכנסת לפעולה)...

לא, זה אומר שלחצת חזק והגעת לסף הנעילה.

וקורס נהיגה מתקדמת מומלץ לכל אחד עם רישיון.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
נסעתי פעם ברכב מאוד ישן שאחת מהכנפיים שלו היו מעוכות מעט והמתלים שחוקים לחלוטין והרכב עשה הרבה רעשים בזמן הנהיגה, אומנם אני לא הייתי הנהג אבל זאת בהחלט לא היתה חוויה נעימה.

בהנחה שאופן הנהיגה שלך תקין נא תנסה לעשות את הדברים הבאים:

1. לבדוק שהכנפיים שלך לא נוגעות בגלגלים, תקח את ההגה עד הסוף שמאלה ותבדוק אם הוא נוגע בפח, וככה גם עם צד ימין - יש רכבים שמכות קטנות גורמות לפח להיכנס לאיזור הגלגלים.

2. תבדוק את המתלים שלך - אתה ממש לא צריך מוסך בשביל זה יש דרך מאוד מאוד פשוטה בשביל לדעת אם המתלים עדיין טובים - תלך לרכב שלך ותתפוס אותו מהכנף מעל לגלגל כאשר הידיים שלך מאחורי הגב שלך ותנענע את הרכב קלות (תבצע זאת כמו בהרמת משקולות, תרים את המשקל גוף שלך ואת הרכב באמצעות הרגליים בלבד ואל תעזר בגב - לבריאותך), ותבצע זאת בכל קצוות הרכב. המתלים לא צריכים להרגיש כמו טרמפולינה (אחרת הם גמורים ורוב הסיכויים שמחלודה), ולא יותר מדי נוקשים.

תבדוק את זה ככה מסביב לרכב. זה טיפ שעוזר בקניית רכב יד 2 בשביל לדעת מה מצב המתלים פחות או יותר עוד לפני נסיעת המבחן.

קודם כל בדקתי את זה הבולמים חוזרים ישר למקום ולא מתנדנדים.. בעליה על פסי האטה קורה לי משהו מוזר.. הרכב בירידה חוזר ישר למקומו בלי להתנדנד כמו שצריך להיות, אבל בעלייה אני מרגיש דחיפה חזקה של הבולמים הקדמים כמו בריחת אויר כזאת מוזרה וכמו שחיקה של הגלגל הימני הקידמי במשהו למעלה לא יודע במה... אגב זה אותו גלגל שהרגשתי שהג'אנט נגע בכביש.. הלכתי לאלף אנשים כולם לא רואים בעיה, אבל אני בטוח שיש אני עם הרכב כבר שנתיים אני מרגיש שמשהו לא תקין אבל אני לא מבין בזה ואני לא יודע מה.. יכול להיות שבאמת הלכו לי הבולמי זעזועים ובגלל זה החלקתי?, אני גם מרגיש התנדנדות כזאת בפניות שמאלה לפעמים..

• תוכן חדש...