Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לסדר את תא המטען?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שאני נוהג כבר שנים רבות במספר רכבים

שלי או של בני משפחתי.

במידה של תקר בצמיג ולא קריעת צמיג,

במקום להחליף לגלגל חילופי סטנדרטי/או מוקטן,

משתמש במוצר: תרסיס לתיקון פנצ'רים שנמצא קבוע בתא המטען ברכב.

לאחר השימוש במוצר שעלותו 23 - 30 שקלים בלבד,

נוסעים בזהירות כל מרחק שנדרש עד להגעה לפנצ'ריה הקרובה

שבה מבצעים תיקון קבוע לצמיג (התרסיס משמש לתיקון זמני בלבד).

פורסם

פשששש אחלה פטנט.

ושוב, מה תעשה אם גילית את הפנצ'ר בטיול בשישי אחהצ בצומת משאבי שדה? (טוב, בעצם בדוגמא הזו תיעזר בבדואים :-D) או בשבת בצהריים בצומת המצודות ואתה גר בפתח תקווה?

ספייר בייגלה זו המצאה טובה ליצרני הרכב, שמחפשים לחסוך לירה וחצי כפול מלאנתלפים מכוניות, מה שמביא לחיסכון של מלאנתלפים לירות.

הצרכן "נדפק" מכל הסיפור הזה.

ד"א, ברכבי יש ספייר בגודל מלא (קורולה) ועדיין יש טיפה מקום מסביב כדי לשים חפצים בצורה שלא תפריע.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הגזמתם לגמרי עם הפחדים סביב גלגל רזרבי קטן. כן, הכל יכול לקרות, אבל השאלה היא מה ההסתברות שיקרה.

לאשתי הזדמן תקר בדרך לעבודה בי-ם, על כביש 1 בדיוק באיזור העבודות, איפה שאין אפילו שוליים לעצור. מזלה שזה היה תקר איטי מספיק בשביל להביא אותה לתחנת דלק, למלא אוויר ולהגיע למשרד, שם החליף לה מישהו את הגלגל לחלופי. לא יודע איך שרדה את כל הדרך חזרה לק. אונו, אבל מסתבר שהצליחה להתמודד עם הירידות של 443.

אגב, ברוב התקרים שחוויתי בשנים האחרונות בכלל לא ירד האוויר, אלא שאני הייתי קשוב והבחנתי ב"טיק-טיק-טיק" של ראשי ברגים. נסיעה לצמיגייה אישרה שמדובר בתקר, כך שאפילו לא היה צריך להחליף לגלגל הרזרבי. ובכל זאת אני מעדיף אותו על ערכת ניפוח ידועה לשמצה, שהרבה יצרנים מספקים רכבים איתה היום.

ולעניין השרשור - סוחבים ברכב כמה שפחות. אין סיבה לסחוב שמנים ומים (אלא אם אתם נוסעים בגרוטאות). רכב אחד שלי ריק כמעט לחלוטין, בשני (סטיישן) יש טיולון ואיזה כיסאון של הילד שתכל'ס, לא עשו בו שימוש כבר שנה ומבחינתי אפשר להעלים. מה שפחות משקל - יותר טוב.

פורסם

פות״ש, תכניס לבגא׳ז את חמותי.

לך מובטח סדר ולי מובטח שקט.

מצד שני... אז תצטרך בידוד רעשים טוב יותר.

:-D

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

רשת! אצלי בקורולה יש ארגז קטן שעטוף ברשת של סקודה אוקטביה ובעזרת קרס בכל פינה אני תולה אותם בברזלים של הרמקולים האחורים, יעיל מאד.

פורסם
כפי שאני נוהג כבר שנים רבות במספר רכבים

שלי או של בני משפחתי.

במידה של תקר בצמיג ולא קריעת צמיג,

במקום להחליף לגלגל חילופי סטנדרטי/או מוקטן,

משתמש במוצר: תרסיס לתיקון פנצ'רים שנמצא קבוע בתא המטען ברכב.

לאחר השימוש במוצר שעלותו 23 - 30 שקלים בלבד,

נוסעים בזהירות כל מרחק שנדרש עד להגעה לפנצ'ריה הקרובה

שבה מבצעים תיקון קבוע לצמיג (התרסיס משמש לתיקון זמני בלבד).

רעיון מצוין אבל הבנתי שבמכוניות עם חיישני אוויר בצמיגים (רוב המכוניות כיום) לא ניתן להשתמש בספריי הזה.

פורסם

הפיתרון הכי נחמד שמצאתי זה באמת ארגז פלסטיק קטן (אפשר גם של תנובה, הירוק) ואז להדק את הארגז עם רשת

שיש תופסנים בקצוות או עם כבל גומי נמתח.

ככה הכל נכנס לארגז ויש סדר וגם הארגז לא עף בנסיעה ודופק את דפנות הרכב.

תודה לכל העצות.

פורסם
אין קשר לאיפוק.

יש הרבה מצבים שאין פנצ'ריה ב50 ק"מ או ב24 שעות הקרובות.

קח דוגמה מהתסריט הבא. אתה נמצא עם פנצ'ר ברמת הגולן בשעה 2200 בערב. וצריך לנסוע הביתה במרכז או בירושלים.

יש לך צמיג רזרבי דק - אתה מנוע מלעלות על כביש 6 בכלל. ב80 קמ"ש המותרים אתה בכלל לא יכול לנסוע בקצב התנועה, אתה מסכן את עצמך ואת שאר עוברי הדרך.

לגבי מצבי חירום, אתה לא מזמין מתי הם קורים לך. כשיקפוץ לך ילד לכביש, תגיד לו "תתאפק חביבי, תחזור מחר אחרי שאתקן את הצמיג ואז אעשה לכבודך בלימת חירום."

סוחבים ברכב עשרות ק"ג של דברים שמשתמשים בהם פעם בחיי הרכב, או לעולם לא. כריות אויר, חגורות בטיחות, חיזוקי פלדה, איזורי קריסה, וכל מיני דברים "מיותרים". לחסוך כאן במשקל ומחיר זה לא המקום.

אז אולי תסחוב איתך ברכב שני צמיגים חליפיים בגודל מלא, למקרא שתיכנס לבור שיפנצ׳ר שני צמיגים? גם זה יכול לקרות.

פורסם
רעיון מצוין אבל הבנתי שבמכוניות עם חיישני אוויר בצמיגים (רוב המכוניות כיום) לא ניתן להשתמש בספריי הזה.

להשתמש תמיד אפשר, החומר, הצמיג והבורג לא יודעים שיש חיישן.

אני השתמשתי בחומר כזה בקורולה.. הבורג עדיין היה הצמיג והחומר אטם מסביב לבורג.

היה צריך גם להוסיף ניפוח עם קומפרסטור.

אבל שהגעתי לתיקון, כל הקצף הזה היה בעצם נוזל שהסתובב לו בצמיג,

ואמרו לי שהרטיבות והנוזל עלולים להרוס את החיישן, אצלי זה לא קרה (או שכן ואני לא יודע על זה)

פורסם
אז אולי תסחוב איתך ברכב שני צמיגים חליפיים בגודל מלא, למקרא שתיכנס לבור שיפנצ׳ר שני צמיגים? גם זה יכול לקרות.

יש לי צמיג בגודל מלא, ספריי פנצ'רים, וקומפרסור.

זה די מכסה את רוב המצבים.

התרסיס נועד למקרה של כביש מסוכן שלא ניתן להחליף בו גלגל בלי לסכן את עצמך או לפנצ'ר שני.

בפועל, כמו שכתבו כאן, בדרך כלל כשיש בורג תקוע בצמיג, ניתן בעזרת הקומפרסור לנסוע עד פנצ'ריה ואז אין צורך להתקין את החלופי בכלל.

אבל כשצריך, צריך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הפתרונות שלי לעניין עיגון חפצים בתא מטען :

- ברכב הצ'בק כשהיה לי - קניתי ארגונית שנתלית על הגב של המושבים האחוריים, כשהגב שלה הוא גם עם סקוצ'ים, אחלה פתרון, קל גם להוריד ולהחזיר כשצריך למשל לקפל את המושבים.

https://www.aliexpress.com/item/32977606324.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef18025Q8789

- עכשיו עם רכב סדאן האופציה הזאת לא רלוונטית, אז חזרתי לפתרון הארגז. קניתי ארגז פלסטיק מאיקאה שהוא גם מתקפל אם צריך והופך למשטח קל לאחסנה :

https://www.ikea.com/il/he/p/kaosig-folding-box-blue-00503237/

יש גם בהום סנטר משהו דומה :

https://www.homecenter.co.il/plastic-storage-bins/product-page/17735

כמובן שהוא נזרק כמו משוגע בכל סיבוב, ואצלי אין בכלל נקודות עיגון בתא מטען לצערי, אז הפתרון שלי היה לקחת 2 זויות ברזל שטוחות (מחנות טמבור), ולהדביק עליהן חתיכת סקוצ' שנתפס על השטיח של תא המטען.

את ההדבקה, מנסיון, צריך לעשות רק עם דבק אפוקסי, כזה שבא במזרק כפול, שום דבר אחר לא מחזיק בקיץ.

מה שטוב בזה לעומת הדבקה של סקוץ' לתחתית הארגז - כשהארגז מלא וכבד, זה הופך למשימת סיוט לשלוף אותו, כי אי אפשר לגרור אותו אליך, ואז צריך בעומק הבגאז' לנסות להרים אותו ולמשוך בו זמנית, לא פשוט.

בפתרון הזה קל מאד לשלוף את הזויות (אפילו מספיק אחת), ולהחליק את הארגז אליך.

image.thumb.png.85b7013ff4994813db27cd1f64620bfa.png

image.png.738ce3541742c1a56a121e422f661e5a.png

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...