Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמאזון ישרוד את ישראל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אמאזון הודיעו רשמית שהם יתחילו לאפשר למוכרים ישראלים למכור דרך הפלטפורמה שלהם. הם אומנם לא פותחים בישראל עדיין מחסנים ומייבאים סחורה אך נראה שמדובר על הצעד הראשון.

לדעתי אמזון לא תשרוד את ישראל בגלל:

1. ברוב המקרים אמזון לא יותר זולה מהחנויות הצרכן הישראלי הוא צרכן משוכלל שבד״כ חוקר מחירים לפני שמבצע רכישה. אמזון יותר נוחה בקטע שהסחורה מגיעה מהר ולבית ויש אפשרות להחזיר במידה ולא מעוניינים במוצר או במידה והוא פגום.

2. פטור ממע״מ - כמו שכותבים היום בגלובס, יש פטור ממע״מ על סחורה ממתחת ל-75 דולר שמיובאת מחו״ל. כאשר סוחרים ישראלים מוכרים סחורה דרך אמאזון והיא לא מגיעה בדואר מחו״ל הפטור נעלם.

3. הקהל הישראלי הוא לא האמריקאי - האמריקאים קונים וזורקים בגראג׳ ונזכרים שקנו אחרי חצי שנה ואז משתמשים או זורקים. בישראל זה לא ככה, ברגע שתינתן לישראלים האופציה להחזיר כמה שבא להם, להחזיר אחרי שימוש וכו׳ האפשרות הזאת תנוצל באופן אגרסיבי כזה שיש מצב שזה כבר לא יהיה כלכלי עבור אמזון וספקיה.

מה דעתכם ? אמזון תלך על ישראל בגדול או שהניסיון יכשל והם ירדו מהרעיון ?

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

ישראל זה שוק לא קטן(חצי מדינות באירופה עם פחות אנשים) וקונה הרבה יותר האירופאי הממוצע. בנוסף לזה בחלק לא קטן מהמוצרים יש פה כשל שוק רציני ועושקים אותנו בגדול, ככה שיש פה מרווח לא קטן להכנס אליו.

אמזון היא חברה רצינית מאוד, וג'ף בזוס הוא חתיכת פדנט רציני. אני די בטוח שהם לא יורים באפילה ועשו מחקר רציני טרם הכניסה לישראל. לדעתי ילך להם.

פורסם
אמאזון הודיעו רשמית שהם יתחילו לאפשר למוכרים ישראלים למכור דרך הפלטפורמה שלהם. הם אומנם לא פותחים בישראל עדיין מחסנים ומייבאים סחורה אך נראה שמדובר על הצעד הראשון.

לדעתי אמזון לא תשרוד את ישראל בגלל:

1. ברוב המקרים אמזון לא יותר זולה מהחנויות הצרכן הישראלי הוא צרכן משוכלל שבד״כ חוקר מחירים לפני שמבצע רכישה. אמזון יותר נוחה בקטע שהסחורה מגיעה מהר ולבית ויש אפשרות להחזיר במידה ולא מעוניינים במוצר או במידה והוא פגום.

2. פטור ממע״מ - כמו שכותבים היום בגלובס, יש פטור ממע״מ על סחורה ממתחת ל-75 דולר שמיובאת מחו״ל. כאשר סוחרים ישראלים מוכרים סחורה דרך אמאזון והיא לא מגיעה בדואר מחו״ל הפטור נעלם.

3. הקהל הישראלי הוא לא האמריקאי - האמריקאים קונים וזורקים בגראג׳ ונזכרים שקנו אחרי חצי שנה ואז משתמשים או זורקים. בישראל זה לא ככה, ברגע שתינתן לישראלים האופציה להחזיר כמה שבא להם, להחזיר אחרי שימוש וכו׳ האפשרות הזאת תנוצל באופן אגרסיבי כזה שיש מצב שזה כבר לא יהיה כלכלי עבור אמזון וספקיה.

מה דעתכם ? אמזון תלך על ישראל בגדול או שהניסיון יכשל והם ירדו מהרעיון ?

אני אענה לך באופן ישראלי (בשאלה). האם יש מדינות שאמזון נכנסה ויצאה מהם? אם כן איזה, ולמה היא יצאה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תגובה מעולה מעליי. השנקל שלי:

המטרה של אמזון היא לא רק הצרכן הישראלי,

אלא בעיקר הקמעונאי הישראלי. מטרת העל בסופו של דבר שהקניות יתרחשו דרכה, יעלה כמה שיעלה, עד שאנשים לא יחשבו בכל לפנות לאיזו שהיא פלטפורמה אחרת.

קצת כמו שופרסל שפתחו סניף במצפה רמון עם מחירי הפסד, גרמו לפשיטת רגל של כל המתחרים, ועכשיו לא נותר מקום אחר לקנות בו (סליחה על הדוגמה הצולעת שכנראה כבר לא רלוונטית, אני מקווה שהרעיון מובן)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני צופה שלאחר כניסת אמזון לישראל מחירי המשלוחים מחו''ל יעלו באופן משמעותי, או באופן כזה שיבטל את הכדאיות בקניה. בעיקר סביב מוצרים זהים, אבל כאלה עם פערי מחירים בין אתרי אמזון.

ובכללי, רואה שכניסתה של אמזון, תתקן\תאזן את מחירים בשוק. כפי שידוע לחלק מאנשים שמזמינים מוצרים מחו''ל, קשה להצדיק פערי מחירים שמגיעים לעיתים למאות רבות של אחוזים.

אני מכיר את זה באופן אישי מהזמנת חלקים לאוטו.

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

כמי שקונה באמזון עוד לפני שידעו בארץ מה זה. בתקופה שהיו שולחים דיסקים וספרים.

אה ויש גם את השרשור המפורסם עוד משלהי 2015.

עשו חתיכת פייק ניוז.

אמזון לא יכנסו לארץ לפחות לא בשנים הקרובות.

אמזון פשוט פנו לכמה ספקים שישתמשו בפלטפורמה על מנת למכור לישראל.

זה אפילו לא נכנס לקטגוריה של FBA סה"כ Local delivery.

יש לאמזון כמה מחסנים גדולים קרובים יחסית אלינו טורקיה למשל, יש דיבור על ירדן.

כשהם יפתחו כאן מחסן אז באמת יהיה שמייח.

פורסם

אני מקווה שאותם ספקים יהיו יותר מוצלחים מאלה שבאיביי. כל אימת שאני מוצא ספק ישראלי באיביי הוא יקר - או ברמת המוצר או ברמת המשלוח, גם אם זה בתוך חיפה.

לגבי מרכזי אספקה - הניחוש של כל אחד מאתנו טוב באותה מידה. מרכז אספקה בירדן יהיה בעיה מבחינת משלוחים לישראל, אני מסופק אם התשתיות במעברי הגבול יוכלו לשאת את התנועה. משלוחים בדרך האויר מגיעים מטורקיה מימים ימימה, גם משלוחים שמקורם בצפון אירופה מגיעים דרך איסטנבול, ואת התשתית בנתב"ג אנחנו מכירים (והיא יעילה מאד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מקווה שאותם ספקים יהיו יותר מוצלחים מאלה שבאיביי. כל אימת שאני מוצא ספק ישראלי באיביי הוא יקר - או ברמת המוצר או ברמת המשלוח, גם אם זה בתוך חיפה.

אכן הצדק איתך. אני פשוט מתעלם מהמוכרים הישראלים באיביי בגלל שהם עפים על עצמם במחירי המוצרים והמשלוח.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמה דברים:

1. אמזון בדר"כ לא יותר זולה מחנויות בארה"ב, אך הרבה יותר זולה מחנויות בישראל. תנסה לחפש בקבוק בסיסי של קונטיגו: בארץ 115 ש"ח בחנות הכי זולה בזאפ. באמזון, כולל משלוח מארה"ב - פחות מחצי המחיר.

2. זה נכון, מצד שני יכול להתקזז עם עלויות המשלוח. לשעתי הבעיה הגדולה יותר תהיה תוספת של עלויות ביוקרטיות כמו תווי תקן ועוד בולשיט אחרים שהם יצטרכו להתחייב אליהם.

3. ישראל לא מחזירים יותר משאר העולם. רק עכשיו אסוס הודיעה על שינוי מדיניות ההחזרות בכל העולם. מדובר בבעיה עולמית ולא מקומית. ישראלים הם צרכנים טובים ויש זבלים בכל העולם.

הבעיה היחידה היא שבעוד שאנחנו שוק לא קטן (בדוגל של מדינה אירפאית בינונית), אנחנו מבודדים ולא ניתן להסתמך על מחסנים לוגיסטיים בארץ למשלוח למדינות אחרות (כמו שאמזון גרמניה שולחת גם לשוויץ / אוסטריה).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אמזון היא חברה רצינית מאוד, וג'ף בזוס הוא חתיכת פדנט רציני. אני די בטוח שהם לא יורים באפילה ועשו מחקר רציני טרם הכניסה לישראל. לדעתי ילך להם.

בזוס הוא עלכיפאק, אבל הוא לא ראה או שמע את השם "ישראל"במסגרת עיסוקיו. אנחנו קצה קצהו של פסיק של כלום באמזון.

חברות בינלאומיות מנוסות וגדולות כבר נכשלו פה בענק, מדאנקן דונאטס ועד סטארבקס. מה גם שכישלון בישראל הוא זניח מבחינת אמאזון, כי אנחנו קצה קצהו וכו'.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לי נראה יותר הגיוני שנהיה סניף קצה של אמזון טורקיה.

זמני השילוח יחסית קצרים + יחסוך מעמ על מוצרים מתחת ל75$.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...