Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 20K לאדם אחד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריכת הדלק בלנסר קלאסיקה היא לא נוראית. היא לא טובה במיוחד אבל גם לא נוראית. בנהיגה רגועה יחסית עם 70 אחוז בינעירוני צריכה של 1 ל 11.5. מדובר על רכב אמין.

פורסם
1. מה המחלות של מנועי הפרינס/THP שכה נרתעים מהם?

הבעיה העיקרית שאני מכיר היא גומיות שסתומים שלא מחזיקות לנצח, וההחלפה שלהם לא זולה (פעם אחרונה שנתקלתי בזה דובר על סביב 3K). יש פוטנציאל לעוד כמה תקלות, אבל יש גם אקזמפלרים אמינים, זה כנראה קצת עניין של מזל. ראה פה.

2. האם בין ה-NFU לפיורטק (2011-2014, אאל"ט) השתמשו רק במנועים הללו?

כן.

3. נתקלתי בC3 דיזל רובוטית מ-2013 עם נתונים ותג מחירים סבירים לחלוטין. אך איך התיבה הרובוטית של סיטרואן ברכב הזה?

תעשה עליה נסיעת מבחן. זה בסוף עניין אישי. מבחינת אמינות אין עליה שמועות מזעזעות, אני מניח שכמו בכל תיבה רובוטית זה תלוי בתוואי (עירוני פקוק / בין עירוני זורם), בנהיגה ובמזל.

4. אני רואה לנסר קלאסיק 2008 שנמכרות עם נתונים טובים ב10K ולאנסר הדור החדש שנמכרות גם הן במסגרת התקציב עם נתונים סבירים - האם פרט לצריכת דלק מדובר ברכב אמין סה"כ?

להבנתי כן, בלאנסר החדשה יש תיבה רציפה שמצריכה החלפות שמן, הקלאסיק היא רכב יפני ישן קלאסי (לא סתם קוראים לה ככה) - כזה שאתה תקווה שיתקלקל כדי שיהיה לך תירוץ להחליף אותו כבר.

6. האם לפיאסטה צפויה סחירות בעייתית בעוד 5 שנים (ביחס לשוק הבעייתי ממילא)?

כנאה שכן, אבל לכל רכב בן 14-15 צפויה בעיית סחירות. אם תצליח לקנות רכב ב-20,000 ולהיות מרוצה ממנו 5 שנים, זה כבר לא משנה אם תמכור אותו ב-5 או ב-8 (לדעתי).

באופן כללי, אתה קצת מתפזר. במקומך הייתי מתחיל בסגמנט, בוחר 2-3 דגמים שנראים לי סבירים, מוצא אקזמפלר סביר מכל אחד והולך לעשות עליו סיבוב. כל מה שאנחנו כותבים פה עלול להשתנות בשניה שמתניעים.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני לא מתפזר, אני חפץ לקבל את התמורה הטובה ביותר לכסף. לפעמים זה אומר שיש מעין back and forth.

הסגמנט הוא סופרמיני עד משפחתית, אך באמת שזה פשוט פועל יוצא של הצרכים ולאו דוקא של מס' הנוסעים הקבוע (ולכן אני לוקח בחשבון גם משפחתיות כמו מאזדה 3 מצד אחד, אך כמובן שלא אשקול רכב גדול יותר מצד שני).

כאמור, מעניינות אותי אמינות ובטיחות לפני הכל ורק אחריהן סחירות, צריכת דלק, נהיגה מהנה ואבזור.

כפי שהצעת אני אכן מנסה להסגר על 2-3 דגמים, אך ה"צרה" היא שישנן כ"כ הרבה אופציות שכפי ששמת לב לא תורמות לכושר ההתמקדות שלי:|

ולכן אשכלל את שאלתי -

האם לאור האמור לעיל, יש לדעתך מקום להכניס לשיקול דגמים כמו הלנסר/3/אימפרזה (בתנאי שהן לא נופלות בנתונים שלהן, כקילומטרז' שנתון וכולי, מהדגמים שכבר דנו בהם)?

בינתיים האופציות שעל השולחן מבחינתי הן הפיאסטה, מאזדה 2 והקליאו III.

פורסם

אם אין בעיית גודל (חניה) ולא אכפת לכם מצריכת הדלק, אפשר כמובן לשקול גם משפחתיות.

בכל אופן אם אתה שוקל משפחתיות הייתי שוקל גם סיטרואן c4 דור ראשון. יש המון הצע לבחור ממנו, המחירים מאוד נמוכים ובסה"כ מדובר ברכב סביר לגמרי.

אני מסכים איתך

פורסם

1. לגבי הסיטרואן - אני מבין מעמוד הויקיפדיה של הC4 שלמעשה החל ממתחית הפנים הקלה ב-2008/9 התחילו להשתמש במנועי פרינס?

2. תוכלו לדרג בקצרה את הדגמים שלהלן מבחינת אמינות, סחירות ונוחות?

פיאסטה טרנד 1.4 (עד 2012), מאזדה 2 דינמיק (עד 2014), קליאו דור 3 אקסטרים 1.6, לנסר הדור החדש (לא יודע איזה מהדגמים עדיף והאם יש הבדלים קריטיים ביניהם), מאזדה 3, C4 דור ראשון ואימפרזה?

ובזה לדעתי נסיים, נבחר ונרכוש.

תודה רבה עד כה!

פורסם
1. לגבי הסיטרואן - אני מבין מעמוד הויקיפדיה של הC4 שלמעשה החל ממתחית הפנים הקלה ב-2008/9 התחילו להשתמש במנועי פרינס?

כן, ב-1.6 טורבו במקום מנועי ה-2 ליטר שהיו בשימוש עד אז. את אלו אל תקנה (חפש 1.6 אטמוספרי עם 110 כ"ס, שהוא הדור הקודם).

2. תוכלו לדרג בקצרה את הדגמים שלהלן מבחינת אמינות, סחירות ונוחות?

פיאסטה טרנד 1.4 (עד 2012), מאזדה 2 דינמיק (עד 2014), קליאו דור 3 אקסטרים 1.6, לנסר הדור החדש (לא יודע איזה מהדגמים עדיף והאם יש הבדלים קריטיים ביניהם), מאזדה 3, C4 דור ראשון ואימפרזה?

לא באמת. אמינות תלויה הרבה בתחזוקה, בנהיגה וגם קצת במזל. פרט למנוע בקליאו (שאני לא מכיר) ואולי בעיות בתיבה הרציפה בלנסר אם היא לא טופלה כמו שצריך, כל הדגמים האלו אמינים בצורה סבירה. חשוב לזכור שאף אחד מהם לא יהיה צעיר, ותקלות יהיו.

מבחינת נוחות, הקליאו והפיאסטה כנראה עדיפות, המאזדות כנראה הכי פחות.

מבחינת סחירות, ה-C4 והקליאו כנראה יהיו הכי פחות סחירות, אבל פה זה ממש עניין של מזל.

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...