Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המשטרה שמגינה עלינו ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה חבל להכליל. מה עם כל אלה חובשי הכיפה הסרוגה "המפדלניקים"? איתי לומדים בבר אילן הרבה מאוד כאלה, ו90 אחוז מהם שירתו ביחידות קרביות. אני מסכים שחרדים שסניקים הם באמת רובם הגדול אוכלי חינם ולא משרתים בצא, אבל הדתיים חובשי הכיפות הסרוגות הם אנשים שונים לחלוטין, הם משרתים בצבא, עובדים והם אנשים נעימים מאוד,אני הייתי שמח אילו חצי מעם ישראל היה מתנהג כמוהם.

פליקס

ROOONEEYY

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סליחה?!?!?

יש לנו מדינה בזכותם? אתה טועה ומטעה. יש לנו דת בזכותם, זה הכל.

יש לנו מדינה בזכות המתפקרים והמתבוללים ובזכותם בלבד. הרוב המוחלט של החרדים התנגדו להקמת המדינה, זה היה בעיניהם חילול הקודש, נסיון לזירוז הגאולה שיביא רק צרות. חלק גדול מהם מאמינים בזה גם היום.

מי שדחף להקמת המדינה היו מקימי התנועה הציונית שהיו רובם ככולם חילוניים וחלקם הגדול מתבוללים מוחלטים. והם עשו את זה כנסיון למצוא פתרון לחיים העקומים שהיו לחרדים גם בגולה.

אם לא המתבוללים והחילוניים פורצי הדרך, שהיו מיעוט שאכל הרבה חרא מהרוב החרדי במאה ה-19, לא הייתה לנו מדינה.

תודה לאל וברוך השם על החילוניות. :wink:

ושכחת את התנועה שאחראית למגזין הרכב הנפוץ : אוטו-אמנסיפציה...:-D

כל מי שחושב שתפילות יצילו אותו - שייזכר כמה אפקטיבי זה היה (לצער כולנו) בתקופת השואה.

פורסם
סליחה?!?!?

יש לנו מדינה בזכות המתפקרים והמתבוללים ובזכותם בלבד. הרוב המוחלט של החרדים התנגדו להקמת המדינה, זה היה בעיניהם חילול הקודש, נסיון לזירוז הגאולה שיביא רק צרות. חלק גדול מהם מאמינים בזה גם היום.

מי שדחף להקמת המדינה היו מקימי התנועה הציונית שהיו רובם ככולם חילוניים וחלקם הגדול מתבוללים מוחלטים. והם עשו את זה כנסיון למצוא פתרון לחיים העקומים שהיו לחרדים גם בגולה.

אם לא המתבוללים והחילוניים פורצי הדרך, שהיו מיעוט שאכל הרבה חרא מהרוב החרדי במאה ה-19, לא הייתה לנו מדינה.

אני חילוני לחלוטין, ובכל זאת רואה שיש חשיבות לשמירה על ערכים מהמסורת היהודית. אני בספק אם ניסית פעם לפתוח דף תלמוד ולנסות לקרוא רגע ולהבין שבכל זאת מדובר בדבר מאוד מיוחד (בלי כל קשר להיבט הדתי) וכספר חוקים, גם חכם פי כמה וכמה מהחוקים של המדינה שלנו כיום ושל רוב המדינות האחרות בעולם. נכון שיש שם כמה כתמים מכוערים כמו היחס לנשים, אבל אני עדיין טוען שיש לנו הרבה ללמוד מזה.

והעובדה היא שהחילונים הם לא אלו שניסו לשמור את המסורת הזו בחיים אלא החרדים. ואני לא יודע באיזה מצב היינו נמצאים היום אילו הם לא היו עושים את המאמץ הזה.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

כל מי שחושב שתפילות יצילו אותו - שייזכר כמה אפקטיבי זה היה (לצער כולנו) בתקופת השואה.

כמו שנאמר פעם, לא ניתן להבין את דרכי האל...

להגיד את האמת עצם זה שאנחנו שורדים כאן יותר מ50 שנה בין כל ה"חברים" שלנו פה מסביב במזרח התיכון זה כבר סוג של נס... אני לא רוצה להיכנס לויכוח האם זה נס או שזה פשוט הצבא החזק שלנו ותו לא, אבל לא צריך לשלול דעות אחרות או השקפות עולם אחרות...

פורסם
לא, זה לא נכון. קשה לי לראות איך זה שהם קוראים מאיזה ספר כל היום עוזר לי או למדינה... אבל זה וויכוח חסר שחר.

לעומת זאת אני כן מסכים איתך על דבר אחר. בלעדיהם באמת לא הייתה לנו מדינה. העובדה שהם לא ויתרו ולא התבוללו גם בזמנים הכי קשים היא בסופו של דבר מה שהחזיק את העם היהודי בחיים כל כך הרבה זמן. מגיע להם כבוד מסויים, אבל לא בדמות פריווילגיות מזוגזמות כגון לא ללכת לצבא והיתר זריקת נפצים על חתולים בפורים.

Mustardman קראתה את התגובות האחרות שלי בנושא ??

האמירה הזאת הייתה בציניות הכי גדולה שיש.. אני ממש לא חושב שהם תורמים משהו בתפילות שלהם ומחזיקים בהן את המדינה.

כמו-כן אני גם לא חושב שבגלל שהם לא התבוללו בזמנים קשים העם היהודי החזיק בחיים, העם היהודי החזיק בחיים בגלל אלה שנילחמו ואלה שבנו. לא בגלל תפילות ומתפללים.

כבוד יגיעה להם כמו שמגיעה לכל אזרח שחי במדינת ישראל ברגע שהם יכבדו את המדינה ויתרמו לה. ולא ינצלו את אמונתם בישביל להימנע מזה.

והעובדה היא שהחילונים הם לא אלו שניסו לשמור את המסורת הזו בחיים אלא החרדים. ואני לא יודע באיזה מצב היינו נמצאים היום אילו הם לא היו עושים את המאמץ הזה.
איזה מצב ? באמת מה היה קורה אם אף אחד לא היה צם ביום כיפור ? אם אף אחד לא היה אוכל מצות ?

מעבר לבחינה הסמלית שאלו דברים שמאחדים רק את העם היהודי אין להם שום חשיבות לעתידה של מדינת ישראל, הרבה יותר חשוב שהצבא ימשיך להיות חזק ומיתקדם, שדור ההיי טק שממציא המצאות חדשות ותורם לכלכלת המדינה ימשיך להיתפתח, שהתיירות תתחזק. המאפיינים החילוניים הם אלו שמחזיקים את המדינה, המאפיינים הדתיים תורמים למסורת ולסימליות המדינה, חבל שיש קבוצה גדולה שעושה בדת שימוש לניצול המדינה..

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

סיפור משעשע על בני ברק, אישתי עבדה במירפאת קופת חולים בבני ברק. היו מגיעים ילדים בני 10 בערך עם אח קטן לידם ומנסים להסביר ביידיש מה "התקלקל" בילד... הם פשוט לא יודעים עיברית!

עוד נקודה למחשבה...

לא מעט חוקים (שנוגעים אליינו, בתחבורה) שונו בגלל הציבור הזה. למשל, ישנן מוניות בבני ברק שהן מוניות שרות שמסיעות אנשים לכל מיני מקומות (קופת חולים, בית ספר וכו') התשלום למוניות האילו הוא סימלי והן מופעלות ע"י אנשים "פרטיים" משמע, האזרח הנורמלי (אני ואתה) לא משלם עליהן (עד כאן הכל סבבה), אבל האנשים שנוהגים אותן הם לא בעלי היתר להסעת נוסעים...

מישרד הרישוי מצא "פיתרון". הוא מעביר אותם הישתלמות במישרד הרישוי, כמה שעות של כסת"ח וזה, יש להם רישיון להסיע אנשים כמונית, בתוך בני ברק...

מתי היתה הפעם האחרונה ששינו חוק שקשור תחבורה בשביל חילוניים?!

אגב, זה לא החוק היחידי, ההגבלה על מיספר המקומות שמותר להסיע עם רישיון ב' למשל...

ועוד...

ומי אשם בזה? רק אנחנו! אנחנו לא עומדים על הרגליים האחוריות, אנחנו מחכים ש"מישהו" יעשה את זה בשבילינו... בגלל זה מגיע לנו...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
סליחה?!?!?

:mm_yeah:

וכנ"ל התגובה של REDBARON מעלי.

הכי טוב לבכות על המצב הקיים, אבל מה בעצם אנחנו עושים כדי לתקן את העוול הענקי הזה?

כלום.

חאפרים. זה מה שאנחנו.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
Mustardman קראתה את התגובות האחרות שלי בנושא ??

האמירה הזאת הייתה בציניות הכי גדולה שיש.. אני ממש לא חושב שהם תורמים משהו בתפילות שלהם ומחזיקים בהן את המדינה.

סליחה, לא הבנתי שבציניות.

כמו-כן אני גם לא חושב שבגלל שהם לא התבוללו בזמנים קשים העם היהודי החזיק בחיים, העם היהודי החזיק בחיים בגלל אלה שנילחמו ואלה שבנו. לא בגלל תפילות ומתפללים.

אם לא הבנת אז גם אני לא חושב כך. התפילות הן די מיותרות והן לא הנקודה שלי.

כבוד יגיעה להם כמו שמגיעה לכל אזרח שחי במדינת ישראל ברגע שהם יכבדו את המדינה ויתרמו לה. ולא ינצלו את אמונתם בישביל להימנע מזה.

צודק.

איזה מצב ? באמת מה היה קורה אם אף אחד לא היה צם ביום כיפור ? אם אף אחד לא היה אוכל מצות ?

זאת כבר אטימות. המנהגים הם לא מה שאני מדבר עליהם. אני מתכוון בעיקר לתלמוד. אני יודע שאין הרבה סיכוי אבל אם בכל זאת תתאמץ ותנסה רגע להסתכל על הספר הזה לא כאל ספר של עובדי אלילים חסר כל תועלת לנו כיום, אולי תוכל לראות את היופי והחכמה שטמונים בו. אני רוצה להדגיש שאני לחלוטין לא שומר מצוות ואני לא מאמין באלוהים. אין בהכרח קשר בין זה לבין הערכת התלמוד. (ואם אתה מתעניין, אז כן, אני לומד בבית ספר חצי דתי - המסורתי בירושלים למי שמכיר - ובגלל שאצלנו יש 5 יחידות תושב"ע אני מכיר את זה קצת יותר מרובכם).

מעבר לבחינה הסמלית שאלו דברים שמאחדים רק את העם היהודי אין להם שום חשיבות לעתידה של מדינת ישראל, הרבה יותר חשוב שהצבא ימשיך להיות חזק ומיתקדם, שדור ההיי טק שממציא המצאות חדשות ותורם לכלכלת המדינה ימשיך להיתפתח, שהתיירות תתחזק. המאפיינים החילוניים הם אלו שמחזיקים את המדינה, המאפיינים הדתיים תורמים למסורת ולסימליות המדינה, חבל שיש קבוצה גדולה שעושה בדת שימוש לניצול המדינה..

אני רק אומר שחבל שאנחנו לא לומדים מהדת ומהמסורת היהודית את מה שראוי שנלמד ממנה.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
חברה חבל להכליל. מה עם כל אלה חובשי הכיפה הסרוגה "המפדלניקים"? איתי לומדים בבר אילן הרבה מאוד כאלה, ו90 אחוז מהם שירתו ביחידות קרביות. אני מסכים שחרדים שסניקים הם באמת רובם הגדול אוכלי חינם ולא משרתים בצא, אבל הדתיים חובשי הכיפות הסרוגות הם אנשים שונים לחלוטין, הם משרתים בצבא, עובדים והם אנשים נעימים מאוד,אני הייתי שמח אילו חצי מעם ישראל היה מתנהג כמוהם.

פליקס

אף אחד פה לא בא בטענות לאזרחים דתיים חובשי כיפות סרוגות, שמשרתים בצבא, עובדים, משלמים מס הכנסה, מביאים מספר ילדים פרופורציונלי ליכולתם הכלכלית, ומגדלים אותם בתנאים הולמים (ומחנכים אותם להיות אזרחים מועילים ועובדים, כמוהם).

גם אין טענות נגד חרדים שעונים לתיאור הנ"ל.

הבעיה היא עם אוכלי החינם, אלו שלא עובדים אלא חיים רק מקצבאות, ומתרבים בלי שליטה ובלי קשר לכמה ילדים הגיוני לגדל בדירת 3 חדרים של 60 מ"ר.

המגזר הזה, הלא-יצרני, הוא הבעיה של מדינת ישראל. הוא האיום הדמוגרפי המשמעותי ביותר על עתידנו. (אם אפשר בכלל לדבר על איום דמוגרפי)

ערביי ישראל הם לא איום דמוגרפי רציני. רובם חילונים, עובדים לפרנסתם או לפחות מחפשים עבודה (ושלא כמו רוב היהודים מוכנים לעבוד גם בעבודות "פשוטות" כמו בניין, כי הם לא הספיקו לשכוח שכל עבודה מכבדת את בעליה), מביאים כבוד למדינה לפחות בענף ספורט חשוב אחד, ואם כבר נכנסים לדמוגרפיה, ככל שהשכלתם עולה (וההשכלה הממוצעת עולה עם הזמן, ויכולה לעלות יותר מהר אם הממשלה היתה משקיעה בבתי ספר ובתרבות במגזר) הם מביאים פחות ילדים למשפחה - כמו כל העולם המערבי הנורמלי.

ברגע שהמדינה תבין שעידוד הילודה הוא מיותר ואפילו הרסני (על התפוצצות האוכלוסין מישהו שמע שם?) - אולי יבטלו את קצבאות הילדים וסוף-סוף יווצר מצב בו זוגות מביאים ילדים לפי יכולת כלכלית לגדל אותם, וגם העוני יפחת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני רק אומר שחבל שאנחנו לא לומדים מהדת ומהמסורת היהודית את מה שראוי שנלמד ממנה.

צודק במאה אחוזים.

אנחנו צריכים ללמוד ולחקור את הדת היהודית.

אני מציע שתוקם קרן במימון תורמים מחו"ל ומהארץ שהנושא יקר לליבם (וודאי יש כאלו), שתעניק מלגות לסטודנטים הלומדים את מקצועות היהדות. ואני מדבר על לימודים אקדמאיים הכוללים מחקר משווה אובייקטיבי.

אני גם מציע שהנושא ימשיך להיות נלמד בבתי הספר במדינה.

יש הרבה מה ללמוד מהדת היהודית. בדיוק כמו שיש הרבה מה ללמוד מהאיסלאם, הנצרות, הבודהיזם, הראסטפארי, השאמאניות וכל מתודה מוסרית אחרת. בכולן יש הבחנות וכללים שלמרות שהם מתאימים לתקופות חשוכות יותר, בהן לא היה קיים מחקר פילוסופי-משפטי לא דתי כדי לקבוע חוקי מוסר - עדיין חבל להתעלם מהתובנות שבהן.

אני מסכים גם שמאחר ואנחנו בכל זאת מדינה יהודית, יינתן דגש ומלגות ללימוד היהדות.

אבל אני ממש לא חושב שלימודי יהדות בדרך החרדית תורמים משהו. לשבת שעות ולהתפלפל על ביצה שנולדה בערב שבת לא ממש מזיז לי את הביצה.

הם לומדים את המסורת בצורה הכי לא אובייקטיבית שאפשר, והמחקרים והחידושים שלהם לא תורמים כלום לאדם שלא מהאוכלוסיה שלהם, וכתוצאה מכך הפרסומים שלהם לא שווים כלום מבחינה מדעית במסקנות והתובנות שבהם לאדם שמחפש לרכוש ידע מופשט במסורת היהודית.

פסקי הלכה לימינו זה אולי פיקנטריה משעשעת (או פחות משעשעת כשהיא קובעת לפעמים את גורל המדינה) אבל אין לזה ערך ממשי רב. תילי תילים של פרשנויות לעוסות על חוקים וסוגיות שלא רלוונטיים לימינו (כמה מאיתנו מחזיקים שור מועד בבית?) אולי היו מעניינים מישהו אם היו נערכים לפי המתודולוגיה המדעית, אבל לא רלוונטיים בכלום.

הלוואי והיו מעניקים תמיכה ממשלתית בסטודנטים לפילוסופיה כדי לשמר את החוסן המוסרי של החברה, בסטודנטים להנדסה ומדעים כדי לדאוג לעתיד טוב יותר לאנושות, וכן - גם בסטודנטים ליהדות כדי לשמר ולהרבות את הידע על המסורת היהודית.

וחוץ מזה - מי שרוצה לשמור על חוקי הדת והמסורות האנכרוניסטיות (לדעתי האישית) האלו, אין לי שום ויכוח איתו. שיילך על זה. בדיוק כמו שאין לי שום ויכוח עם מי שמחזיק בודהה בבית ומדליק לו נרות, מי שקורא ספרי פילוסופיה (שאותו אני אפילו מעריך) או כל מי שמחזיק בתחום עניין או תחביב בצורה רצינית.

יפה וחשוב שאדם מטפח עולם רוחני ומחזיק באידאולוגיות מוצקות. אבל שיבין שזה מותרות, ועל מותרות כל אחד משלם לעצמו.

תתפלאו, אבל לי יש תחומי עניין שחורגים מתחום הרכב, ואני משקיע מזמני הפנוי ומהכסף עבורו אני עמל ברכישת ספרים ושמיעת הרצאות כדי לא להיות סתם נמלה עמלנית ולהרוות גם את הנפש במשהו. מעולם לא העזתי לחשוב שמגיע לי איזה שהוא ויתור או תמיכה בפעילות הזו שלי. הכל על חשבון זמני הפנוי וכספי האישי.

פורסם

היי חבר'ה, בתור אדם דתי (כיפה סרוגה):

1.גם אני לא מבין את רוב החרדים; שייקחו דוגמא מהרמב"ם: גם רופא, גם מדען, וגם תלמיד חכם. אנשים כאלה אני מעריץ. ולא חסרים, אני אישית מכיר כמה. בנוסף, אני לא יודע על מה הם מסתמכים כשלא הולכים לעבוד, הרי "אם אין לחם אין תורה".

2. יש אכן חרדים שעובדים, חלקם במשרות מכובדות מאוד (אני מכיר מתמטיקאים, מהנדסים, אנשי הייטק ואנשי עסקים).

בקיצור, מי שרוצה לאמץ לעצמו דרך הגיונית של דת ועבודה, יכול לעשות זאת.

* אה, ועוד נקודה חשובה: אנשים לא מבינים את המטרה של הדת. המטרה היא בראש ובראשונה להיות אדם נעים הליכות, לעזור לזולת, להאיר פנים לאנשים, לעשות צדקה ומעשי חסד. כן, זו המטרה בראש ובראשונה.

פורסם

היי שמר, בידידות: הסתברות אתה יודע? מעריך שכן... לא ניתן לכמת את האפקטיביות על סמך מקרה אחד. ישנם גם הרבה מקרים שבהם התפילות עזרו. ישנן כל מיני סברות על מה שהעלת, אבל זה פורום רכב. בואו נתמקד במה שאנחנו אוהבים באמת!!

פורסם
היי שמר, בידידות: הסתברות אתה יודע? מעריך שכן... לא ניתן לכמת את האפקטיביות על סמך מקרה אחד. ישנם גם הרבה מקרים שבהם התפילות עזרו. ישנן כל מיני סברות על מה שהעלת, אבל זה פורום רכב. בואו נתמקד במה שאנחנו אוהבים באמת!!

בוא נראה. שישה מליון מקרים מוכחים בהם תפילות לא עזרו.

כמה מקרים יש לך כדוגמת נגד?

:|

פורסם

מה אתה מכניס את השואה? ואם יתנו לך סיבה ויגידו שזה בא לכפר על משהו, אז אתה תקבל? לא משנה מה יגידו אתה תמיד תנסה למצוא דרך להוציא את זה לא הגיוני.

לדת יש המון הסברים לכל דבר בעולם. יש כאלה שיכולים לקבל ולהבין את זה, ויש כאלה שלא.

ד"א ראינו מה הגיע לחילוניים, צונאמי, תאומים, רעידת אדמה - טורקיה. יש עוד אלפי מקריים. איפה החילוניות של אותם אנשים עזרה בזה?

שואה לא קרתה בגלל שדתיים התפללו, ואם לא נוח לך לקבל את זה, אתה מוזמן לא להגיב. אתה חי במדינה יהודית, לא צריך לעודד התבוללות. כל מי שלא נוח לו פה ,יכול לעזוב. אני גם לא אדם דתי, אבל אני ריאלי.

פורסם

אישפוז, מתי אתה רץ לראשות הממשלה? אני הראשון שיתמוך בך (מסכים עם כל מילה שלך) ...

aa123, אם לא הבנת עדיין אז אנחנו לא מדברים על האנשים האלה. אנחנו מדברים על אלו שחיים מקצבאות ולא אלו שעובדים/לומדים/עושים צבא.

כפי שכבר אמרתי, יש לי הרבה חברים מבני ברק. אני מכבד רק את אלו שעשו צבא ועובדים. יש מלא עבודות פנויות, מי שיגיד לכם שאין עבודה הוא שקרן. יש עבודה בשפע, הבעיה שמי שאומר שאין הוא פשוט מפונק מדיי בשביל ללכלך את הידיים שלו בשביל לעשות כמה גרושים. אני עובד ב-3 עבודות, כרגע אין לי ילדים אבל יש לי 3 מכוניות. זה המותרות שלי ואני קורע את התחת שלי כל יום בשביל ההנאה שלי. דת זו גם מותרות, ואפשר לקיים אותה בדיוק כמו המותרות שלי ובמקביל לעבוד.

אני עובד באולם אירועים, אני רואה את כל סוגי האנשים וכבר יודע לזהות אותם מקילומטרים. שאני אתחיל לספר לך על עשרות הקבצנים שנכנסים כל ערב לאולם ומבקשים צדקה כאשר בבוקר הם חותמים בלשכה. הם שנים עושים את זה ובחיים לא יחליפו את זה בשום "מקצוע" כי זה הכסף הכי קל.

אני חילוני ואני גאה בזה, אבל עדיין אני בנאדם ואני נותן כבוד לחרדים שחיים על חשבון המשכורת שלי. אבל כל חרדי ששומע שאני חילוני ישר אני נחמק אצלו, אני הופך לאויב. אתה שמעת על הקבוצת חרדים שתקפו וזרקו אבנים על 2 בחורות שהלכו לתומם ברחוב? הבחורות חשבו שהם יהרגו אותם. בסדר, תזרוק הערה, תעבור לצד השני של המדרכה, תזיז את המבט לכיוון אחר, אבל לתקוף יהודי אחר? מי נתן לך את הזכות? אתה רוצה שאני אספר לך מה עשיתי לכמה בחורים שזרקו עלי אבנים ליד פ"ת בגלל שנסעתי בשבת? אתה מבין את האבסורד, אני משלם מיסים על הכבישים האלה, על הדלק שאני שורף בשביל לממן את המשכורת שלהם והם זורקים עליי אבנים? לא כדאי לך לדעת כי זה הסתיים עם כמה איברים שבורים אצלם וטרואה לחיים ...

אין לך מושג כמה ערבים עובדים בבני ברק. כל בית כנסת, כל אולם אירועים וכל מפעל מזון, יש בו לפחות ערבי אחד. אצלנו יש לפחות 5 ערבים, ויש 2 שכבר עובדים שם כמעט 20 שנה. איך זה? אלו הערבים שהם נלחמים בהם כל יום בשטחים, איך הם מפרנסים אותם ונותנים להם כסף?

תאמין לי שרוב הערבים עדיפים על כל האוכלוסיה הנזקקת הזו שחיה שנים על גבי שנים על חשבון המדינה. הערבים (מוסלמים) מתפללים כל יום 7 פעמים ועם העובדה הזו הם עובדים בכל רחבי בני ברק מהבוקר עד הערב. יש לי הרבה כבוד לערבים האלה כי הם גם שומרים על הדת שלהם וגם מפרנסים את עצמם בכבוד. הם לא רוצים לפוצץ אותנו ולא רוצים לרצוח אותנו, הם בסך הכל רוצים להתפרנס בכבוד ולחזור למשפחה שלהם.

מצטער חבר'ה, הגיעו מים עד נפש. אני חושב שהגיע הזמן לעשות משהו בנידון, חשבתי שתנועת "שינוי" תהיה ההתחלה של הקולות הזועקים שלנו אבל בסוף שוב פעם חוזרים לאותה נקודה שכסף משנה לכולם את הדיעות ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...