Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה קונים דולרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חשבון בנק עם הרשאה לחיוב בשקלים, דולרים ואירו

זאת אומרת שכל חיוב שאני מבצע במטבעות הנ"ל לא מבצע המרה אלא מחויב במטבע שבו התבצע התשלום

רציתי לשאול איפה אני יכול לקנות דולרים בהכי זול?

פעם אחרונה שביצעתי קנייה בדולרים ולא נשארה לי יתרה הבנק ביצע קנייה בעצמו וחייב אותי בעמלת המרה שערורייתית.

אני מכיר שלבנק לאומי יש המרה מאוד משתלמת, האם יש מקומות יותר משתלמים?

ציינג'?

תודה רבה

פורסם

מה זה עמלה שערורייתית? במה מדובר?

ומה תעשה עם הכסף מהצ'יינג', תפקיד שטרות מזומן בחשבון? יידפקו אותך בפעם אחת בשער קנייה ופעם נוספת בעמלה על ההפקדה.

תנהל משא ומתן לגבי תנאי רכישת מט"ח בבנק. שער ועמלות. לפחות בפועלים יש תוכניות של הוראת קבע לרכישת מט"ח לחשבון על בסיס חודשי בכמויות קטנות, עם הטבות משמעותיות. אני מאמין שזה לא ייחודי להם.

חזיר דיזל

פורסם

אין לי עמלות הפקדה , ככה שלקנות במקום אחר ולהפקיד לא יעלה לי כסף

לעומת זאת עמלת המרה-קנייה כן יש

פורסם

תבדוק בצ'יינגים. בד"כ הם הכי זולים.

כספומט של לאומי ובנק הדואר הבאים בתור.

את התעריפים של שני האחרונים אפשר לראות באתר שלהם.

פורסם

תמיר בבנק, ודאג שחשבוןהמט"ח ישאר ביתרת זכות.

שער ההמרה לחשבון הוא סביב 0.8-1%

שער ההמרה בכרטיס האשראי הוא 2.3-3%.

כל מיני עסקות הלוך ושוב של מזומן יהיו יותר יקרות. הניסיון שלי בצ'יינג'ים שלילי מאד.

האמת היא שלקניות ברשת אני מחזיק כרטיסים שמקושרים לחשבונות דולר ואירו, קניות בחו"ל אני עושה בכרטיס אשראי, חוץ מאשר בשווקים ומקומות דומים שמקבלים רק מזומן. זה הנוח והזול ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תבדוק בצ'יינגים. בד"כ הם הכי זולים.

כספומט של לאומי ובנק הדואר הבאים בתור.

את התעריפים של שני האחרונים אפשר לראות באתר שלהם.

אתה מכיר ציינגים ספיציפיים?

פורסם

הרכישה לחשבון היא בשער העברות והמחאות, עדיף על כל שער מזומן שתמצא, ובלי עמלות שקר למיניהן.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ציינג' נורמלי לוקח עמלה של 5-4 אגורות לדולר מעל לשער היציג. בסכומים מעל 1000 דולר, העמלה יורדת ל3 אגורות, כלומר פחות מ1% .

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

שזו גם העמלה של הבנק ברכישה לחשבון (שער המזומנים יותר יקר). ובבנק אתה מבצע את הרכישה מהמחשב או מהטלפון לא צריך לבזבז זמן וכסף על נסיעוות ולהסתכן ברכישת שטרות מזוייפים או גניבת המזומן.

כיון שאני כבר כמעט לא משתמש במזומן גם בחו"ל כל נושא השטרות כמעט לא מעניין אותי. בטיול בקנדה השתמשתי בפחות מ-100 דולר במזומן במשך 21 יום. אז נכון ששילמתי לחברת האשראי עמלת המרה של 2.3% אבל גם רכישת דולר קנדי מזומן היתה עולה לפחות עמלה דומה. ודרך אגב, לפני כשנתיים, כאשר רציתי לרכוש יואן סיני, הצ'יינג' ביקש עמלה של כ-15%. היה לי יותר זול לקנות דולרים בישראל ולהמירם בצ'יינג' רשמי בסין, או, פשוט, למשוך בכספומט בסין.

בכלל, במטבעות שאינם נמכרים בישראל, העדיפות לשימוש בכרטיס אשראי מוחלטת. עמלת ההמרה קבועה (בכרטיס העיקרי שלי 2.3% לגיהוץ) ואין משחקים של המרה כפולה - מש"ח לדולר או אירו ומהם למטבע המקומי.

ועוד משהו שאנשים נוטים לשכוח - כאשר מדובר בסכומים המשמשים לקניות במרשתת או לטיולים רגילים - סדרי גודל של מאות או אלפי דולרים, ההפרש בעמלות ההמרה בין המקורות השונים הם קטנים, מסתכמים בשקלים בודדים או עשרות שקלים. הנסיעה לצ'יינג' ולבנק לבדה עולה יותר. אפילו בטיול גדול זה מגיע ל-100-200 ש"ח, לא סכומים שמצדיקים בזבוז זמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

sperial, מציע לך ולאחרים שנוסעים הרבה לחול (או קונים הרבה בחול) להזמין את כרטיס האשראי של MAX (לשעבר לאומי קארד) עם 1% עמלת המרה.

הכרטיס נכון להיום ללא דמי שימוש קבועים. לדעתי זה הכרטיס המשתלם ביותר היום בישראל, למי שאינו חבר ועד עובדים חזק במיוחד.

https://www.max.co.il/cards/card/2867

*אין לי קשר לחברה המנפיקה את הכרטיס

יתכן שתדרש הוכחה לחברות בקבוצה מסויימת בפייסבוק, אפשר לעקוף את זה ע"י צילום מסך של עמוד הקבוצה בפייסבוק, מבלי ממש להתטרף אליה.

פורסם

תודה על הרעיון. ממילא אני צריך להתקשר אליהם כדי לריב על דמי הכרטיס של איזה כרטיס מועדון לא שימושי אחר שלהם, אז אולי אחליף.

בכל מקרה, כיון שעמלת ההמרה העברות והמחאות בבנק הפועלים (שבו אני מנהל את חשבוני) הוא 1% וכרטיסי האשראי שלי מקושרים לחשבון במטבעות לה הרי שבנסיעות לאירופה ולארה"ב הכרטיס לא יחסוך לי דבר. הוא יכול לחסוך משהו במדינות שבהן משתמשים במטבעות אחרים, אבל אפילו בנסיעות היקרות ביותר שהיו לי עד כה מדובר בחסכון של לא יותר מכ-400 ש"ח יחסית לישראכרט (עמלת המרה 2.3%), ובקניות במשתת זה ממש פרוטות.

כתבתי קודם - בבדיקת המספרים האבסולוטיים כל הסיפור של עמלות ההמרה הוא די זניח למי שאינו מנהל עסקים במט"ח, ובודאי לא מצדיק נסיעות מיוחדות לצ'יינג' או החזקת כרטיסי אשראי נוספים.

פורסם

רק לברר שהבנתי נכון.

נגיד אני משלם במטבע חוץ באמצעות הכרטיס המדובר.

אני משלם בשקלים את הסכום פלוס 1% לפי איזה שער המרה?

פורסם

1% מעל השער היציג.

ל-15 המטבעות שלהם יש שער יציג הוא משמש כבסיס לעמלה, שנעה בין 1-4% (תלוי בכרטיס או בבנק ובסוג העסקה). למטבעות אחרים מבצעים, עקרונית, המרה כפולה (קודם לדולר או אירו וממנו לש"ח) - מעשית זו אותה עמלה, כאשר אתה מחשב אותה מול "שער אמצע" שאתה מוצא באתרים כמו xe.com.

פורסם

תודה.

השער היציג נקבע למיטב ידיעתי פעם ביום.

יש לנו שער רציף לאורך כל היום.

האם ידוע לך לפי איזה שער יציג זה נקבע?

של אתמול? או של סוף אותו יום עסקים?

פורסם

נדמה לי שהשער בסוף אותו יום העסקים (או יום העסקים הבא, אם אתה מבצע עסקה בשבת\ראשון). אבל זה כבר לא מוסמך.

בשנים האחרונות מדובר בדרך כלל בהפרשים קטנים. משמעותי לאיש העסקים שמגלגל סכומים גדולים, ללקוח הפרטי בדרך כלל מדובר בסכומים קטנים מאד.

• תוכן חדש...