Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול בערב גיליתי שיש נזילת מים חמורה מהרכב, שמעתי מים תוך כדי הנסיעה אך המשכתי בנסיעה לבית תוך בדיקה כל כמה דקות על מד חום המנוע. המד לא הראה מעבר ל 2 פסים (מתוך 4), בנוסף באמצעות מחשב רכב הראה כי מד הטמפ' הינו על 100 מעלות בערך.

עם סיום הנסיעה הבחנתי בנזילה רצינית של הנוזל, בבוקר מילאתי כ 3 ליטר ונסעתי ישר למוסך, שוב המד נראה יציב.

מתברר שהיה חור בצינור ברזל של הנוזל קירור מה שגרם לדליפה,

הצינור הוחלף אך בעל המוסך אמר שייתכן שהלך ראש המנוע, הוא אמר שבדק את הראש והצילינדר וראה שייתכן שיש תקלה ולהיות במעקב על הנוזל קירור..

רציתי לשאול איך אדע שהלך ראש המנוע? האם באמת ייתכן שבגלל הנזילה (ובגללה חימום יתר של המנוע) "הלך" הראש?

בקיצור, מה לבדוק בשביל לא להיתקע באמצע הכביש עם ראש מנוע תקול ורכב בשוליים

במידה ואכן אגלה שהלך ראש המנוע, האם מישהו יודע מה עלות תיקון (או החלפה כוללת) של ראש מנוע לרכב הזה?

והאם יש מוסכים מומלצים בראשלצ והסביבה (ראשלצ רמלה לוד וכו) לטיפול כזה?

הרכב הוא סוזוקי ליאנה 2002, 1.6 ליטר אוטומט

פורסם

לא כל כך מהר הולך ראש מנוע ברכבים האלה...הראשים שלהם חזקים ויצא לי לא מעט לטפל במנועים אלה שעברו התחממות ורתיחה בשל נזילה שלאחר תיקון הנזילה המצב חסר לקדמותו והכל בא על מקומו בשלום. מה הבדיקה שעשה המוסך כדי לומר שייתכן ויש בעיה בראש המנוע? האם ביצע בדיקת לחץ הפוך? האם לאחר שתיקן את הנזילה ביצע בדיקת לחץ למערכת הקירור לראות שהכל תקין?

דבר נוסף וחשוב במערכות קירור של הליאנה זה ניקוז אויר..אם לא מנקזים אויר כמו שצריך מה שקורה הוא שנוצר כיסי אויר למרות שהוונטה תעבוד ואז ייווצר לחץ יתר במערכת ונזול קירור יתחיל לעבטר למיכל העודפים, מצב שכזה עלול להטעות ולגרום לחשוב שיש בעיה של ראש מנוע...אז שים לב לזה!

פורסם
לא כל כך מהר הולך ראש מנוע ברכבים האלה...הראשים שלהם חזקים ויצא לי לא מעט לטפל במנועים אלה שעברו התחממות ורתיחה בשל נזילה שלאחר תיקון הנזילה המצב חסר לקדמותו והכל בא על מקומו בשלום. מה הבדיקה שעשה המוסך כדי לומר שייתכן ויש בעיה בראש המנוע? האם ביצע בדיקת לחץ הפוך? האם לאחר שתיקן את הנזילה ביצע בדיקת לחץ למערכת הקירור לראות שהכל תקין?

דבר נוסף וחשוב במערכות קירור של הליאנה זה ניקוז אויר..אם לא מנקזים אויר כמו שצריך מה שקורה הוא שנוצר כיסי אויר למרות שהוונטה תעבוד ואז ייווצר לחץ יתר במערכת ונזול קירור יתחיל לעבטר למיכל העודפים, מצב שכזה עלול להטעות ולגרום לחשוב שיש בעיה של ראש מנוע...אז שים לב לזה!

לצערי לא שאלתי אם ביצע בדיקת לחץ למערכת הקירור, אך ע"מ לזהות את הדליפה ביצע בדיקה עם מד לחץ, אני נוטה להאמין שגם לאחר ההחלפה ביצע בדיקה זהה.

הוא הסביר לי בגדול את הבדיקה שביצע לראש מנוע אך אני לא בקיא בפרטים הטכניים ולכן אני לא זוכר בדיוק מה אמר, ואני מעדיף לא להגיד סתם

נתקלתי בעבר בבעיה כמו שתיארת לאחר טיפול במערכת הקירור, באותו מקרה פתחתי את מכסה הרדיאטור והוספתי נוזל קירור חזרה, האם זה התהליך התקין לניקוז כיס אוויר?

לאחר הטיפול המוסך ביצע בנוכחתי נסיעת מבחן והרכב לא התחמם, כמו כן לא התחמם בנסיעה קצרה שביצעתי לאחר מכן..

על סמך מה שקראתי וממה שהוא הסביר, הסבירות לתקלה בראש המנוע נמוכה, עם זאת רציתי לדעת איך באמת מזהים תקלה כזו ובמידה ואכן הלך הראש, מה העלות המשוערת של תיקון או החלפה של חלק זה?

פורסם

אם תהיה בעיה בראש המנוע יכול להיות כמה תופעות כגון איבוד נוזל קירור, עירבוב של מיים עם שמן מנוע, לחץ במערכת הקירור שייגרום לצינורות קירור להתנפח ולעיתים אף להתפוצץ, סחיבה לא אידיאלית של הרכב. בכל מיקרה אתה גם תעקוב שלא חסר נוזל קירור ושמיכל העודפים שומר על מיפלס קבוע ולא מיפלס שעולה ועולה מנסיעה לנסיעה. עלות תיקון ראש מנוע במוסך לרכב שכזה יכולה לנוע סביב ה 3000 שח וצפונה.

• תוכן חדש...