Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מומלץ לרכב Skoda Octavia vRS 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים התייעצות,

יש לי סקודה אוקטביה 2.0 RS, אני רוצה להחליף את השמן מנוע + פילטר שמן כאשר אגיע ל 2000 קילומטר.

על-פי היצרן מומלץ Castrol edge, אבל מניסיוני עם האוטו הקודם ( לאון 1.8) המוטול מעולה גם כן.

השאלה, רכב כמו שלי שעושה פעם בחודש יום מסלול וכל שבת שניה טיול ( נס הרים וכו') איזה שמן הייתם ממליצים לשים ?

Motul x-cess

Motul x-clean

Castrol edge

?

פורסם

למרות שגם אני משתמש במוטול אצלי ברכב, אני אישית הייתי הולך על הקסטרול דווקא, שמן איכותי ברמה גבוהה.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

השאלה איך יהיה השמן של קאסטרול בטמפרטורת עבודה גבוהה במסלול ? האם הוא נשרף או מחזיק מעמד ?

הרבה המליצו לי על המוטול X-CESS אומרים שהוא מעולה במסלול

פורסם

Motul x-clean - שמן בתקן C3 - יותר עבור החלפות ארוכות, מערכות פליטה הדורשות את תקן C3

הוא קצת פחות מתאים למאמצים, אבל ההבדל בניהם ממש קטן.

המוטול X-CESS 5W-40 - שמן מתאים וטוב מאוד למנוע ברכבך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

האם יש באמת טעם בהחלפת שמנים עם סיום הרצה?

פעם שמעתי שבמהלך הקילומטרים הראשונים הבוכנות 'תופסות צורה' ומשילות חלקי מתכת זעירים.

האם כך הדבר?

תודה

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

זה משהו שהולך ונעלם, היום רמת הדיוק בייצור המתכות היא מאוד גבוהה ומדויקת, בגלל זה כבר כמעט ולא רואים את המושג הזה ואת הנוהל של החלפת שמנים לאחר כמה אלפי קילומטרים אצל הרבה יצרנים.

כמובן שזה לא יכול להזיק ואם זה מה שיתן לך ראש שקט - אפשר לעשות את זה.

פורסם
האם יש באמת טעם בהחלפת שמנים עם סיום הרצה?

פעם שמעתי שבמהלך הקילומטרים הראשונים הבוכנות 'תופסות צורה' ומשילות חלקי מתכת זעירים.

האם כך הדבר?

תודה

אין שום צורך. חסוך את הכסף למטרות חשובות יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

קודם כל, תתחדש על האוטו.

אל תחליף שמן בסיום ההרצה, זה מוקדם מדי השמן עדיין טוב. החלקיקים שיווצרו תוך כדי ההרצה ישארו בפילטר ואין מה לדאוג לגבי זה.

לשמן יש תקן, לכן כל שמן עם התקן הזה יתן ביצועים דומים ולא משנה איזה מותג תקנה.

אני משתמש במשאבת שמן יעודית להחלפות "ביניים" (בין לבין טיפול במוסך) של שמן:

https://www.amazon.com/OEMTOOLS-24389-Extractor-Overflow-Dipstick/dp/B00LCEWR4A

(393 שקל כולל הובלה)

השמן שאני משתמש vw504 5w-30, אבל אתה יכול להשתמש בMB229.5+vw502 5w-40 .

לוקח יותר זמן(במיוחד בחורף) להביא שמן 5w-40 לטמפרטורת עבודה (90+ מעלות) ובקיץ השמן לא מתחמם מעבר לגבולות עבודה של השמן הזה, לכן לדעתי הוא עדיף באופן כללי. בקיץ + מסלולים עדיף את ה5w-40, עם המשאבה יותר ממש פשוט לעשות את הסוויטץ' בין השמנים.

עריכה אחרונה על ידי Alf3

• תוכן חדש...