Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני עד 100 א' ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש סופרמיני אוטומטית חדשה או לכל היותר בת שנתיים. התקציב הוא 100 א' ש"ח וניתן למתוח אותו אם יש הצדקה אבל מעדיף להוציא כמה שפחות.

נוסע כ- 15 א' ק"מ בשנה, רובם בבינעירוני עם מעט פקקים.

חשוב לי:

1. בטיחות

2. אמינות והוצאות נמוכות על טיפולים שוטפים

3. צריכת דלק

פחות מעניינת אותי חווית הנהיגה, עיצוב, שמירת ערך וכו'.

בשנים האחרונות נהגתי על סיריון ויאריס והייתי מאוד מרוצה מהן. אפס תקלות וצריכת דלק 1:16 בשתיהן.

ההתלבטות שלי היא בעיקר בין:

1. הונדה ג'אז - בטיחות פסיבית טובה אבל פחות חזקה בבטיחות אקטיבית (בלימה רק עד 30 קמ"ש). יקרה יותר וכנראה עלות טיפולים גבוהה יותר.

2. טויוטה יאריס - בטיחותית חסכונית ואמינה אבל קצת פחות נוחה.

3. קיה ריו - קיבלה ציונים טובים ב Euroncap ו IIHS. זולה לאחזקה אבל צורכת יותר דלק.

מי לדעתכם עדיף והאם יש רכב אחר מומלץ?

אני מעדיף רכבים פשוטים ואמינים ללא טורבו, גירים רובוטיים, רצועת טיימינג וכו'.

פורסם

קראתי את הסקירה שלך לגביה, וגם לדעתי עבור דגמי 2015-2016 זאת הבחירה הטובה ביותר, אבל לא בטוח שזה נכון עבור רכב חדש.

מה היתרון שלה על פני הריו החדשה למשל פרט לאמינות?

נראה שבמבחני בטיחות התוצאות שלה לא פחות טובות, ויש לה בטיחות אקטיבית טובה יותר.

(ב-IIHS יש רק את גרסת הסדאן שקיבלה ציונים טובים מאוד, מניח שרלוונטי גם לגרסה הרגילה).

פורסם

צריכת הדלק של הג'אז טובה יותר.

אני מקבל 1:15-1:16 בנסיעה משולבת.

אולי היא לא הכי זריזה, אבל היא מרווחת, פרקטית ועושה את העבודה.

מציע לבצע נסיעת מבחן כדי להחליט.

פורסם

יתרון בצריכת הדלק ותא מטען גדול יותר. גם מרווח לרגליים עדיף בג'אז.

היתרונות של הריו הם במערכת תיקון סטייה מנתיב, אחריות חלקית לעוד 4 שנים לגיר ולמנוע, בלימה אוטונומית גם במהירות בינעירונית.

פורסם (נערך)

נכון שאתה מעדיף לא, אבל הייתי בודק את יונדאי i20, יש בלימה אוטונומית ותיקון סטיה מנתיב שאין בגאז.

בנוסף היא זריזה יותר ומאובזרת יותר, איכות חומרים עדיפה.

ומאחור גם מרווחת למדי.

Sent from my iPad using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התשובות.

משהו ששכחתי להוסיף לשיקולים:

רוב הנסיעות שלי הן לבד ולכן מרווח מאחורה ותא מטען פחות חשובים לי.

אני גם לא ממהר להחליף את הרכב כך שאם בחודשים הקרובים אמור להגיע דגם טוב יותר אני מעדיף לחכות.

נסעתי על שלושת הרכבים ושלושתם היו די נוחים.

אני מתלבט לגבי הג'אז בעיקר בגלל הבטיחות האקטיבית הפחות טובה ואני גם לא בטוח לגבי המנוע.

נסעתי באזור ת"א והיה בסדר אבל אולי אצטרך בעתיד לנסוע גם באזורים עם יותר עליות וירידות (כמו חיפה וירושלים). האם לדעתכם המנוע מספיק חזק?

אם היתה בלימה במהירות בינעירונית ומנוע 1.5 הבחירה היתה קלה.

לגבי ה-I20, נראה שהיא תהיה די דומה לריו רק עם טורבו וגיר רובוטי. הבנתי שהיו בעיות עם גיר רובוטי של יונדאי/קיה ולכן בעדיפות נמוכה יותר.

מעניין גם איך תהיה המיקרה החדשה.

פורסם (נערך)

אם תגיע אוטומטית תגיע עם מנוע טורבו שאתה פחות רוצה.

יש שמועות שיגיעו לסוזוקי סוף סוף מערכות בטיחות בתחילת שנה הבאה, אז אולי הסוויפט תתאים לך, למרות שהבנתי שהיא קשיחה יחסית מבחינת נוחות.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
תודה על התשובות.

משהו ששכחתי להוסיף לשיקולים:

רוב הנסיעות שלי הן לבד ולכן מרווח מאחורה ותא מטען פחות חשובים לי.

אני גם לא ממהר להחליף את הרכב כך שאם בחודשים הקרובים אמור להגיע דגם טוב יותר אני מעדיף לחכות.

נסעתי על שלושת הרכבים ושלושתם היו די נוחים.

אני מתלבט לגבי הג'אז בעיקר בגלל הבטיחות האקטיבית הפחות טובה ואני גם לא בטוח לגבי המנוע.

נסעתי באזור ת"א והיה בסדר אבל אולי אצטרך בעתיד לנסוע גם באזורים עם יותר עליות וירידות (כמו חיפה וירושלים). האם לדעתכם המנוע מספיק חזק?

אם היתה בלימה במהירות בינעירונית ומנוע 1.5 הבחירה היתה קלה.

לגבי ה-I20, נראה שהיא תהיה די דומה לריו רק עם טורבו וגיר רובוטי. הבנתי שהיו בעיות עם גיר רובוטי של יונדאי/קיה ולכן בעדיפות נמוכה יותר.

מעניין גם איך תהיה המיקרה החדשה.

הג'אז תעלה בעליות בכבוד, ללא בעיה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם (נערך)

מערכות הבטיחות האקטיבית לדעתי ולדעת עוד אנשים כמו הכתב רוני אהרנוביץ, עדיין בוסר. הן מוגבלות. הן טובות ברעיון אבל מוגבלות. אתה לא תצא כל שנייה לנקות את החיישן / מצלמה של הבלימה האוטונומית, כשיורד גשם לדעתי היעילות שלהן יורדת והיו פה גם אנשים שסיפרו שהרכב בלם להם בפתאומיות סתם כי המערכת התבלבלה (אצלי תודה לאל זה עדיין לא קרה).

ולדעתי זה עדיין לא דיל ברייקר.

אין תחליף לנהג זהיר.

ESP ו ABS אני יגיד לך נכון זו חובה ואין מה לדבר, כריות אויר שיהיה כמה שיותר (כמובן אם זה לא תוצרת טאקטה שעלולות להרוג מליוני נהגים ברחבי העולם).

אין תחליף ללזרוק את הטלפון לאלף עזאזל.

אין תחליף לקורס נהיגה מתקדמת.

אין תחליף לנסיעה ברכב תקין, לחץ אויר תקין בצמיגים, ורכב מטופל ושמור.

אין תחליף לרכב שקיבל 5 כוכבי בטיחות וציון טוב במבחן EURONCAP ואם אפשר גם ציון טוב במבחני ה IIHS שבודקים ריסוק ב 25% מהחלק הקדמי ( small overlap) וחוזק הגג.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...