Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עתיד מקצועות הנהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אחרי שסיימתי תואר ראשון שלא נתן לי שום דבר, החלטתי על הסבה לתחום הנהיגה. מתלבט בין משאית לאוטובוס, נוטה יותר לכיוון המשאית.

העניין הוא שאני קורא פה ושם כתבות על כך שבעתיד בטווח של 10-15 שנה כבר יהיו משאיות אוטונומיות ללא צורך בנהג.

האם זה ריאלי שעוד 10-15 שנה כבר לא יצטרכו נהגי משאית ואוטובוס?

פורסם

נתחיל בזה שהנבואה ניתנה לשוטים, אבל לפי רוב ההערכות , בתוך כ 10 שנים לא יהיה צורך בנהגים. אולי יהיו מאבטחים שישמרו על הסחורה במשאית , או אנשים אשר יפרקו / יעמיסו בנקודות חלוקה .בקרים אשר ישבו בחדרים ויפקחו על תנועת המשאיות. כך שבמקום שנהג אחד יפקח על משאית בודדת , הוא יפקח למשל על כמות גדולה יותר של משאיות ההיסטוריה מלמדת אותנו שכאשר מקצוע אחד נעלם , לעיתים צצים גם מקצועות אחרים. לא תמיד קל לחזות את העתיד. למשל כאשר הסוס איבד את הבכורה ככלי תחבורה אז נעלמו הרבה מקצועות ,החל מעגלון , בונה מרכבות , יצרני אוכפים , רופאי סוסים ועוד אולם נוצרו נהגים , מכונאי רכב , יצרני רכב ועוד.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

המידע שאני מכיר שונה לחלוטין.

רכבים אוטונומיים לא ייסעו בעשור הקרוב.

ולעבור לתשתית שתומכת בזה ייקח עוד יותר זמן.

חוץ מזה,עבודה תמיד אפשר להחליף.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני לא הייתי מבטל לימוד של המקצוע הזה במידה והייתי מעוניין בו. אי אפשר לדעת אם זה יקרה ומתי בדיוק, יכול להיות תסחוב עד הפנסיה גם ויכול להיות שתוך 15 שנה תצטרך להחליף מקצוע אבל וואלה 15 שנה של עבודה עם משכורת מסודרת זה לא דבר שאפשר לבטל, מקסימום תסתדר עד אז לא חושב שיש טעם לחשוב לטווח כזה רחוק.

פורסם

עשיתי תואר ראשון בניהול תעשייתי

בזבוז זמן וכסף של 3 שנים

החלטתי על משאית כי במה כבר עוד אפשר לעבוד חוץ ממפעלים, אבטחה ועבודות משרדיות? היום אם אתה לא בהייטק אז השכר נמוך.

במשאית 12 טון השכר גם לא משהו אבל לאחר שנה אפשר להמשיך לרישיון משא כבד ואז כבר המשכורת טובה יותר.

עבודה תמיד אפשר להחליף, עדיף מקצוע קבוע עד הפנסיה.

פורסם
שלום

שאלת תם , מכל המקצועות בעולם למה נהג משאית ?

הכשרה קצרה ופשוטה בשילוב עם מחסור חמור בנהגים יוצרים מציאות שנהג (מעל 12/15 טון) מרוויח משכורת של 5 ספרות ועם הזמן זה רק עולה כי החברות מתחרות בניהם על הנהגים.

החסרונות הם התמודדות עם נהגי ארץ ישראל המצויים במשך כל היום, נמצא רוב הזמן לבד על הכביש (אין הרבה אינטראקציה וורבלית עם אנשים) ולרוב עבודה של 12 שעות כדי למצות את מקסימום שעות הנהיגה המותרות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
הכשרה קצרה ופשוטה בשילוב עם מחסור חמור בנהגים יוצרים מציאות שנהג (מעל 12/15 טון) מרוויח משכורת של 5 ספרות ועם הזמן זה רק עולה כי החברות מתחרות בניהם על הנהגים.

החסרונות הם התמודדות עם נהגי ארץ ישראל המצויים במשך כל היום, נמצא רוב הזמן לבד על הכביש (אין הרבה אינטראקציה וורבלית עם אנשים) ולרוב עבודה של 12 שעות כדי למצות את מקסימום שעות הנהיגה המותרות.

כנראה צריך אופי מסוים בשביל להיות נהג משאית ( יש לי רישיון למשאית ומכונה ניידת ) אני נוהג על כלים כבדים בשטח , אבל מאז שהוצאתי רישיון נהיגה על משאית כמעט ולא השתמשתי בו ( למעט מילואים ) מרגיש לי מסוכן להיות כל כך הרבה זמן על הכביש כמקצוע .

פורסם

מקצוע קבוע עד הפנסיה - רק משרה ממשלתית כנראה.

אם הייתי במקומך, הייתי בודק לגבי הסבה להייטק.

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

אין שום סכנה שב20 שנה הקרובות המקצוע של נהג מקצועי יעלם. ל-אוטובוסים/משאיות יש אורך חיים של 10 עד 20 שנה. כהיום אין ציוד כזה אוטונומי ונראה שב-5 שנים הקרובות לא יכנס ציוד כזה. וגם כשיתחיל להכנס, יהיה יקר מדי לרוב החברות.

אם נעשה את החישוב - ציוד של עוד 5 שנים + 20 שנה שימוש נותן לך אופק תעסוקתי של 25 שנה.

יש סיכוי שבעוד 25 שנה לא נצטרך גם מתכנתים, כי התוכנות יכתבו את עצמן. ה

פורסם

בקיצור יש סט שיקולים שלם שאתה צריך להפעיל כדי לקבוע אם זו עבודה שאתה תוכל/ רוצה לעמוד בה אבל באמת שהקטע האוטונומי צריך להיות אחד הסעיפים האחרונים ברשימת שיקולים שכזו, אנחנו לא שם שאתה צריך לחשוב על זה, בטח בארץ שכל דבר פה מגיע באיחור רב אם בכלל. (עדיין ב 2019 מפגרים מבחינה תחבורתית מהרבה מקומות בעולם בדברים אלמנטרים שפעם חשבנו שאוטוטו מגיעים, אז בטח במשהו שעוד רחוק מאוד גם בעולם המפותח יותר)

פורסם

לגבי הייטק, מדובר בעולם כל כך גדול וממש לא מסתכם רק באנשים עם תואר מהנדס תוכנה.

(אני לדוגמא - תואר ראשון במדעי הרוח. התחלתי בתפקידי בסיס ואחרי כמה שנים עברתי רילוקיישן ומנהל צוות של 10 איש ב-3 מדינות שונות בתפקידי OPS)

הדברים הבטוחים היחידים בעולם הם מיסים ומוות. כל השאר...

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם (נערך)

רק מניח את זה כאן :wink:

Amazing Lady Truck Driver Skills. Incredible Woman Trucks Drivers

וגם זו

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...