Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חשמל - אוואו 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לי בעיה מוזרה בחשמל באוטו שברולט אואו 2008 גיר ידני.

יום חמישי נדלקה מנורת מצבר אבל אחרי שנתתי גז היא הייתה נעלמת וככה הייתה חוזרת לסירוגין.

היום תוך כדי נסיעה האורות ברכב כבו וגם המערכת , ורק אחרי שסגרתי את המתג האורות המערכת חזרה לעבוד.

למזלי הגעתי לעבודה ושחניתי האוטו העלה טורים ל1500 סל"ד ולא ירד ממנו גם בהילוך סרק.

כיביתי את האוטו ולא הצלחתי להניע שוב , לאחר כשעה וחצי כן הצלחתי להניע .

בבדיקה עם רב מודד היה מתח של 12וולט ואז ירד ל9-10.. לפי ההבחנה הזו יש בעיה באלטרנטור השאלה האם שאר הבעיות שצוינו לעיל גם נגרמו לזה ?

יש לציין שנסעתי היום כ 25 דקות נסיעה ורק לקראת הסוף החלו הבעיות.

תודה מראש יובל

פורסם

1. לבדוק שרצועת אלטרנטור מתוחה כנדרש.

2. לבדוק את החיבורים של נעלי הכבל למצבר ולהדק במידה ונדרש.

אכן כול הבעיות שהופיעו הם כתוצאה ממצבר/אלטרנטור לא תקינים וכתוצאה מכך כנראה מחשב הרכב התאפס ועליו ללמוד מחדש נתוני נסיעה חדשים או במילים אחרות לאחר מספר התנעות ונסיעות סל"ד הסרק יתייצב באופן אוטומטי.

על-פניו נראה שהבעיה באלטרנטור אבל ייתכן שגם המצבר לקראת סיום חייו בגלל פריקות מרובות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם הרצועה תקינה ומתוחה כראוי,האלטרנטור לא טוען את המצבר כמו שצריך- צריך לשפץ אותו ולהתפלל,שלא קיצרת את חיי המצבר (קרה לי בשני רכבים לצערי ששניהם הלכו ביחד-גם בגטס וגם ב I30).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

השמחה הייתה מוקדמת מידי..

היום נדלקה לי שוב מנורה של המצבר , כיביתי הדלקתי את האוטו לא עזר.. בדקתי עם מכשיר שאמר שרק המצבר עובד.

כיביתי את האוטו ונתתי לו לנוח כמה דקות ( בערך 10 דקות ) לא עזר.. כיביתי שוב ואחרי 5 דקות הנעתי ,המנורה נעלמה והטעינה חזרה ל 14.4V..

מישהו יכול לכוון אותי ממה זה יכול להיות ?

זה נראה לי על פניו כמו בעית מגעים.. אבל בדקתי רציפות מהכבל שמגיע מהאלטרנטור למצבר ויש רציפות.

מה עוד אפשר לבדוק ?

תודה מראש..

פורסם

אני החלפתי לבד את האלטרנטור..

קניתי את האלטרנטור מ "אלטרנטור טיב" מפתח תקווה לאחר הרבה המלצות..

השאלה האם זה לא יכול להיות בעיה במערכת אחרת ? כי עובדה שהוא לפעמים עובד.

פורסם

אולי כדאי שתיגש אליהם עם הרכב שייבדקו בעצמם אם הבעיה באלטרנטור בטוח יש להם את המיכשור לכך שלפחות לא תפרק אותו שוב וגם לאחר בדיקה שלהם תדע גם אתה וגם הם אם הבעיה באלטרנטור.

פורסם (נערך)

לפני שאני פונה למוסך..אני רוצה לאבחן את זה בעצמי.. וגם כדי ללמוד את הנושא הזה.

בכל מקרה הבוקר שוב אותה בעיה , אבל שמתי לב שאני נותן סל"ד מאוד גבוה הנורה של המצבר מתחילה לדעוך קצת כבתה לחצי שניה ושוב חזרה.

נתתי לאוטו לנוח 10 דקות ושוב הנעתי והנורה לא דלקה יותר..

בדקתי את הרצועה היא ניראת לי מתוחה , לחצתי עליה והיא ניכנסה קצת ( כסנטימטר פנימה ) אני חושד אולי שהמותחן כבר לא מותח מספיק. יכול להיות ?

למרות שהאלטרנטור מסתובב ולא נראה איזה חושב כלשהוא , ואם המותחן לא טוב אז מה קורה בהנעה השניה ?

אשמח לרעיונות , תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי yuvalmejahez
פורסם

זה שקניתי ממנו את האלטרנטור אמר שהוא סיפק לי אחד לא נכון , אמר משהו על טריו דיודה ומעגל מיישר משהו וזה מוחבר ישירות למנורה..

מישהו מבין על מה הוא מדבר ? והאם זה באמת יכול לגרום לזה שפעם זה עובד ופעם לא ?

• תוכן חדש...