Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה לשפר טייפון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעליו של טייפון 50 סמ"ק 2004.

האם שווה לשפר אותו בישביל להנות ממנו קצת או שהמנוע שלו לא כל כך אוהב שיפורים?

אור

פורסם
אני בעליו של טייפון 50 סמ"ק 2004.

האם שווה לשפר אותו בישביל להנות ממנו קצת או שהמנוע שלו לא כל כך אוהב שיפורים?

אור

לא אוהב שיפורוים ? מזאתאומרת? ? תלוי מה אתה רוצה לשפר... בגדול יש הרבה סוגים של שיפורים ..הכל שאלה של תקציב ושימושיות...

פורסם

אתה יכול להפוך את הטייפון שלך ל"מיני טיל"... השאלה היא כמה אתה מוכן להקריב.

נסיעה יום יומית יכולה להפוך לסיוט, מנוע שמגיב בפיתאומית, אין כוח בסל"ד נמוך (יותר מהקיים), וואריאטור שמיתחבר מאוחר, דלק, בלאי וחוקיות...

אם אתה משפר אותו לרמות של תחרויות במסלול ומנסה להישתחל איתו בתנועה בת"א, שכח מזה...

הכסף שתשקיע בו לשיפורים לא תקבל במכירה, האמינות תרד וכו'... ככה זה שמנסים להיות יותר חכמים מהמהנדסים של החברה...

אם עדיין אתה ממש רוצה לשפר את הקטנוע שלך פנה לסיני (אלוף העולם בשיפור קטנועים), הוא יכול לתת לך יעוץ בדברים ספציפיים... תתמקד במה אתה רוצה לשפר.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני לא רוצה לשפר אותו לרמה של תחרות אלא לשפר אותו שירגישו יותר כוח ושינשוק לכייון ה100 קמ"ש במהירות המיירבית.

תיכננתי על אגזוז לחץ קרבורטור ופילטר פתוח האם ירגישו הבדל משמעותי??

פורסם

אני הייתי הולך יותר בכיוון של מולטיוריאטור .. זאת אומרת סנדלי סחיבה משופרים קפיצי קלאץ מחוזקים, רצועה מקבלר.. קפיץ יותר חזק... וגם אגזוז משופר..כי לאגזוז המקורי יש מגבלות ..

אבל אם תשים קרבורטור מורחב על מנוע 50 הוא לא יסע טוב .. דבר עם סיני בקשר לכל הפרטים ..

פורסם
תיכננתי על אגזוז לחץ קרבורטור ופילטר פתוח האם ירגישו הבדל משמעותי??

כן, בהנחה שנעשתה עבודת תיאום מוצלחת.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

טוב אז ככה

לי היה טייפון ממש מושקע אם לא אחד המושקעים שיש

היה לו משקולות אחרות בוריאטור

צמיגים וגנטים של פיאג'ו אנרג'י

בקרבורטור לא נגעתי רק אגזוז של חברה איטלקית אני אל זוכר את השם שלה כי נפל לי ה פחית הזאת שהיה חרוט עעליה השם האגזוז עלה 84 $ מ איבי (אגזוז כמו של NRG כאילו נראה דומה אבל הוא של חברה אחרת)

פילטר אויר פתוח עלה 22 $ לא מוסיף הרבה אפילו אני חושב שכלום .

הדבר שממש מורגש הוא המשקולות בוריאטו הדבר שמוסיף המון אם כי נותן לי השהייה בפתיחה אבל מרגע שאתה מגיע ל 15 או 20 קמ"ש אתה מתחיל לפתח מהירות בצורה מצויינת המנוע עבר חריטה ל 63 סמ"ק לא 80 כמו שעושים בדרך כלל .

וזהו בעיקרון תוספות של יופי לא נחשבות שיפור בעיני

ודרך הגב גם האגזוז לא נתן לי משהו כל כך מיוחד אגזוז לבד נתן 5 או 7 קמ"ש יותר בלבד.

אבל בשילוב עם הכל כאילו לפני כל הטיפול הטייפון נסע 75

אחרי המשקולות 88

ושהוספתי את האגזוז ואת הפילטר (זה הגיע אליי יחד במשלוח מאיבי) הגעתי ל 94 קמ"ש

אחרי החריטה הגעתי ל 98 אבל ההגדלה בנפח המנוע נתנה בעיקר יותר כח ! ולא ממש הבדל במהירות .

הציעו לי להחליף קראנק למנוע כי כל השינוי גרם לבלאי מואץ ולא הקשבתי ואחרי חודשיים הלך מנוע ונימכר הקטנוע .

כל השיפורים נורא נחמדים אבל הם הורסים את האמינות של הכלי ממש הורסים .

עצה קטנה וממש חשובה אל תישתמש בשמנים זולים (שמן מנוע) רק שמן איכותי אולי יקר אבל איכותי!!!! בעיקר כשאתה משנה את המבנה האורגינלי של המנוע .

הטייפון ממש חמוד לשיפור אבל האמינות יורדת בצורה ניכרת קח את זה בחשבון.

מבחינת חוקיות אני אל ניתקלתי בשום שוטר שפתח את המנוע ובדק

אבל העירו לי שזה אגזוז לא תקני ושאני צריך לשים משתיק והשוטר שחרר אותי לדרכי ואמר שאם אני ניתפס ככה שוב אני מקבל הורדה מהכביש מה שאומר שאני צריך לעשות טסט (לקטנוע ) מחדש אבל לא ניתפסתי מאז והמשכתי ככה.

פייי איזה ליגההה אורר בכר אחי זה אסף מאשדוד עם ה אי בי 4 לימיטד אדישן .

לא יכולת לפנות אליי ולשאול אותי ???

הרי אתה יודע שהיה יל את הקטנוע היית שואל אותי

אם אתה צריך עזרה אחי דבר איתי באיי סי אני יעזור לך בהכללל!.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

אני שיפרתי את הביוויס שלי (לבד) ויכול להבטיח לך: שווה כל גרוש!!!

התקנתי צילינדר MALOSSI 70cc (ברזל), אגזוז LEOVINCI TT, וקרבורטור 17.5. המהירות מקסימלית עלתה בכ-20קמ"ש והספק המנוע לפחות פי שניים. אל תקשיב להמלצות של אלה שלא מבינים בזה. אם אתה משפר את הקטנוע שלך בצורה נכונה, תהנה לנסוע איתו בכביש. ישנם חלקים משופרים שמיועדים לנסיעות יום יומיות וישנה גם קטגוריית RACING. דרך הגב באירופה כמעט כל הקטנועים 50סמ"ק עוברים תהליך השיפורים.

עכשיו לגבי הטייפון שלך. קטנועי פיאגיו-ג'ילרה מצטיינים בפוטנציאל לשיפורים. אל מנת לקבל יתרון תחרותי בשוק האירופאי מותקן בהם קרנק חזק יותר עם פיסטון בקוטר 12מ"מ. ישנו גם מבחר רחב מאוד של הטונינג לכלים האלו.

לגבי החלקים: אגזוז לחץ טוב ישפר ביצועים בכ- 30 עד 40 אחוז מבחינת הספק המנוע. לפני שאתה קונה כדאי לבדוק מה הביצועים של אותו אגזוז. כמוכן רצוי שהוא יסופק יחד עם רולים של הוריאטור וקפיצי הקלצ'.

שיפור הקרבורטור לא יתן לך הרבה עם אתה לא מתכוון להחליף צילינדר. אז חבל אל הכסף.

שימוש בפילטר פתוח בכלל לא מומלץ: תצטרך לנקות אותו כל שבוע-שבועיים, וגם יהיה צורך להגדיל דיזה ראשית ב-15 - 20 אחוזים - צריכת הדלק בהתאם.

חלקים אתה יכול לקנות ביוקר אצל סיני או, אם יש לך אפשרות, בחצי מחיר באירופה.

כאן תוכל למצוא מעט מידע רלוונטי:

http://www.taffspeed.co.uk/technic/5080piag.htm

http://www.taffspeed.co.uk/technic/hiper2.htm

אם אתה חזק בגרמנית או רוסית אז תוכל למצוא הרבה יותר מידע חשוב באינטרנט.

אם יהיו לך שאלות תפנה אלי בפרטי. אני לא מוסך ואין לי סודות.

פורסם

:shock:

איכסה עליק יא דגדוגה, ככה אומר על פרשסיני.

בוא נספר לך משהו קטן, אתם רואים מחירים של חלקים בחו'ל, אתם משוים את החלקים למחירים של סיני, אבל תן לי להזכיר לך משהו, אתם שוכחים שצריך לשלם משלוח לארץ לפי משקל, ורוב החלקים שוקלים יופי, אתם שוכחים מכס, ועוד כמה דברים קטנים.

אבל אם תוסיפו את כל הדברים האלו, תווכח לדעת שהמחיר שלי זהה למחיר בחו'ל, אבל כלול בו המשלוח, המכס, וכ'ו.

בדיוק היום נכנס אלי חכמולוג לרכוש מוצרי מלוסי לT-MAX 500, לאחר שבחר מהקטלוג מה מתאים לו, נתתי לו הצעת מחיר, הבחור התבונן וענה לי, אני יטוס לאיטליה ויביא את כל הדברים במזוודה, יעלה לי יותר זול הצהיר הבחור, עניתי לו, אבל שכחת להוסיף 450$ על הכרטיס טיסה בצ'רטר, ומינימום שהייה זה שבוע, ולינה בבית מלון הכי זול באיטליה זה 90יורו ללינה ללילה, תכפיל ב7,ואין ערבות שלא תתפס במכס.

אז מה בדיוק חסכת פה? שאלתי את הבחור?

שלא תטעו, לא תמיד בחו'ל הכל זול, אני לא אומר שלא שווה בדיקה, כי לפעמים באי ביי וכ'ו יש מצב למציאות, אבל תבדקו היטב מה המחיר עד שזה נמצא אצלכם ביד, ורק אז תשוו עם המחיר בארץ, ותחליטו.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

תגיד, סיני, קראת את ההודעות מעליך ?

מה צריך לעשות במקרה של הודעות אמת כאלו ?

לצחוק ?

לבכות ?

ואתה עוד מגיב בשיא הרצינות ?

סחתיין עליך...

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם

תגידו.

השיפור הכי טוב והכי זול לא יהיה להעיף את הטייפון לפח ... ולקנות טייפון 125 ??

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני יגיד לכם משהו- סיני צודק ב-100 אחוז תחשבו את הסכומים של המכס משלוח ועוד כל מיני דברים ותראו שיחסית זה לא כזה יקר, זה יקר אבל אין מה לעשות אלה המחירים גם הוא צריך להתפרנס ממשהו לא? הוא גם צריך את הרווח שלו כי מן הסתם הוא לא נמצא שם בתקן "מתנדב" זה לא משנה אם זה סיני או מוסך אחר אלה המחירים אתה רוצה תקנה אתה לא רוצה אל תקנה אף אחד לא מצמיד לך אקדח לרקה ולוחץ עליך לקנות, אם אתה מתחיל לבלבל לבן אדם בשכל שאצל ההוא יותר זול (אופי ישראלי) או שההוא עושה עבודה יותר טובה אז אתה (לא מישהו ספציפי) צריך להתבייש בזה אתה כאילו לוקח לבן אדם ת'אוכל מהידיים, מזה הוא מתפרנס ושיהיה לו לבריאות אל תיכנס לו לצלחת שלו זה לא טוב בכלל!

שמעו אני מאמין שאם תבואו למוסך והוא יתן לכם הצעת מחיר אתם יכולים לבקש הנחה זה בסדר אם אין לכם או משהו אבל להתחיל להטיף לו שהוא יקרן ושפה ופה ופה יותר זול זה גועל נפש!

פורסם
תגיד, סיני, קראת את ההודעות מעליך ?

מה צריך לעשות במקרה של הודעות אמת כאלו ?

לצחוק ?

לבכות ?

ואתה עוד מגיב בשיא הרצינות ?

סחתיין עליך...

יא שדון, אם אני לא מגיב על מה שרושמים, שולחים לי הודעות '' למה אתה לא מגיב? שתיקה כהודאה''

ואם אני מגיב, שואלים למה אתה מגיב לשטויות כאלו?, אז מה נעשה?

ירצו יאכלו, לא ירצו?, לא יאכלו.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

:shock:

איכסה עליק יא דגדוגה, ככה אומר על פרשסיני.

בוא נספר לך משהו קטן, אתם רואים מחירים של חלקים בחו'ל, אתם משוים את החלקים למחירים של סיני, אבל תן לי להזכיר לך משהו, אתם שוכחים שצריך לשלם משלוח לארץ לפי משקל, ורוב החלקים שוקלים יופי, אתם שוכחים מכס, ועוד כמה דברים קטנים.

אבל אם תוסיפו את כל הדברים האלו, תווכח לדעת שהמחיר שלי זהה למחיר בחו'ל, אבל כלול בו המשלוח, המכס, וכ'ו.

בדיוק היום נכנס אלי חכמולוג לרכוש מוצרי מלוסי לT-MAX 500, לאחר שבחר מהקטלוג מה מתאים לו, נתתי לו הצעת מחיר, הבחור התבונן וענה לי, אני יטוס לאיטליה ויביא את כל הדברים במזוודה, יעלה לי יותר זול הצהיר הבחור, עניתי לו, אבל שכחת להוסיף 450$ על הכרטיס טיסה בצ'רטר, ומינימום שהייה זה שבוע, ולינה בבית מלון הכי זול באיטליה זה 90יורו ללינה ללילה, תכפיל ב7,ואין ערבות שלא תתפס במכס.

אז מה בדיוק חסכת פה? שאלתי את הבחור?

שלא תטעו, לא תמיד בחו'ל הכל זול, אני לא אומר שלא שווה בדיקה, כי לפעמים באי ביי וכ'ו יש מצב למציאות, אבל תבדקו היטב מה המחיר עד שזה נמצא אצלכם ביד, ורק אז תשוו עם המחיר בארץ, ותחליטו.

סליחה, סיני לא התכוונתי להגיד שאתה יקרן, אלא שהמחירים בארץ גבוהים (באמת בגלל המיסים ולא באשמתך). בכל זאת קניתי תחלקים שלי בפחות מאלפיים ש"ח :

(MALOSSI 70CC + DELLORTO 17.5 + LEOVINCI TT).

בגלל המחירים הגבוהים הטונינג של 50סמ"ק כל כך נדיר בארץ.

פורסם

מה זה LEOVINCI TT אגזוז?

אתה יכול לתת לי קישורים לקיט 70 קרבורטור ו LEOVINCI TT מאיפה שהזמנת?

nrg זה אותם מכלולים כמו של הטייפון נכון? כל הישפורים והחלקים של ה nrg מתאימים לטייפון?

• תוכן חדש...