Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי איביזה 95 1400 לפני יומיים היא התחילה לעשות בעיות בהנעה, האוטו מניע ל10 שניות ואז ניכבה ואחרי שהוא ניכבה אי אפשר להניע אותו, שומעים סטרטר חזק ואיתו אין בעיה אבל האוטו לא מניע.

אבא שלי שהיה מכונאי בעברו הרחוק אמר שנראה לו שהאוטו מוצף אבל הוא לא יודע למה.

לפעמים יש את הבעיה הזו ולפעמים אין.

אני אמור לעשות טיפול 10K השבוע אבל אם האוטו לא מניע ואין לי איך לקחת אותו למוסך.

מה יכולה להיות הבעיה שבגללה האוטו מוצף? או שיש בעיה אחרת?

תודה

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

יכול להיות שמשאבת הדלק דפוקה.

אולי הדיאפרגמה קרועה בתוך המשאבה.

יכול להיות בעיה של סתימת דלק, מהמיכל דלק אל משאבת הדלק.

תבדוק את שני הדברים האלה.

כדי לבדוק האם משאבת הדלק תקינה : תוציא את צינור הדלק היוצא מהמשאבה, החוצה לכיוון הקרבורטור או האינג'קטורים (תלוי מה יש לך) , ובזמן שהצינור בחוץ ,שמישהו ייתן סטרטר ותראה אם יש זרימה של דלק.

אם היא זורקת דלק סימן שהמשאבה תקינה .

ואז צריך לבדוק את מערכת הדלק.

אם שניהם תקינים ,תבדוק גם את מערכת ההצתה.

בכל מקרה לתופעה הזו יש לחפש למספר כיוונים,לא בהכרח הצפה.

אם לאחר שתבצע את הפעולות הנ''ל לא תיפתר התקלה ,נמשיך הלאה.

פורסם

אני לא מכיר את הדגם הספציפי הזה, אך המשאבה אמורה לשבת על בלוק המנוע ,

בדר''כ עם שני ברגים ,וממנה יוצא צינור דלק אל מערכת ההזרקה.

פורסם

זה לא חייב להיות בהכרח המשאבה ,כשהייתה לי הבעייה הזאת החשמלאי בדק את האות החשמלי למשאבת דלק וגילה שאין אות לכן הוא פתח את התיבת פיוזים וגילה שהממסר (relay) של הפיקוד למשאבה תקול

אחרי החלפת הממסר ,המשאבה פעלה שוב

בכל אופן הבדיקה הכי טובה היא לפרק את הצינור אספקת דלק ולהתניע.

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

לירון, אתה עונה לא לעניין ומתייחס למש' דלק מכנית ופה מדובר ברכב עם הזרקת דלק.

ברכב עם הזרקת דלק יש מש' דלק חשמלית כשמחשב נהול המנוע מוציא אות לפיקוד ממסר המזין בחשמל את מש' הדלק החשמלית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

האוטו הניע עכשיו ועוד פעמים בלי בעיה מיוחדת, זו יכולה להיות המשאבת דלק אם הוא מניע לסירוגין?

אם לא איזה בעיה אחרת זו יכולה להיות? אני עושה טיפול 10K השבוע ואיזה מכונאי אמר לי משהו עם פלטינות שבגלל זה האוטו לא מניע, יכול להיות?

פורסם

מניסיון ,קרה לי דבר דומה ,הרכב הניע רגיל ,אחרי התקלה שאתה מתאר זה חזר מספר פעמים ,יום אחד התקלה חזרה ולא ניתן היה להניע יותר,הסטרטר עבד היה ניצוץ ,אך המשאבה לא עבדה כתוצאה מחוסר סיגנל פיקוד ,זו בהחלט משאבה חשמלית כמו שרפי אמר במכוניות עם הזרקת דלק .

הבעיה נבעה מהממסר פיקוד תקול למשאבת דלק ,תבדוק את זה אצל חשמלאי רכב ,החלפת הממסר עצמו לא יקרה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

רפי שלום- הבחור טען שאבא שלו אשר היה בעברו מכונאי אמר לו שזה כנראה הצפות דלק.

אני טענתי שיילך בכיוון משאבת הדלק ,שייתכן שאינה תקינה ,אם היא מכנית שיבדוק אותה ,

ואם היא חשמלית גם שיבדוק אותה.

יכול להיות שגם מערכת החשמל שנותנת פיקוד למשאבה אינו תקין ,אך עדיין ייתכן שהמשאבה אינה תקינה.

לירון.

פורסם

הייתי היום אצל מכון קרבורטורים(אני יודע שאין קרוברטור אבל הוא אמר לי שהוא מבין גם בהזרקה), הוא אמר שיש איזה דיסקית או משהו כזה ויכול להיות שהיא מלוכלכת, הוא הוציא וניקה אותה טוב טוב, אחרי משהו כמו שעתיים שהוא עבד על האוטו הוא החזיר את הכל ושלח אותי לדרכי, בלי לדרוש תשלום או שום דבר אחר, הוא אמר לי שאני חמוד:-) ובגלל שעזרתי לו אז הפעם זה עליו.

אני מקווה שזה פתר את הבעיה ועכשיו נשאר רק טיפול 10K ומשאבת בלם.

שאלתי אותו בקשר לחשמל שמגיע למשאבה אבל הוא התחיל להגיד לי משהו(לא הבנתי את הדיבור שלו) על שזה מחשב ואם לא היה חשמל למשאבה אז גם למחשב לא היה חשמל והאוטו לא היה מוצף.

פורסם

רציתי להוסיף לאיביזיה שלך יש משאבה חשמלית שהיא טבולה בתוך מיכל הדלק ,

וממליץ לך בטיפול הקרוב להחליף גם את מסנן דלק הזרקה.

למדידת לחץ הדלק יש חשיבות רבה ולשם כך אנו זקוקים למפרט הטכני של הדגם המסויים,

(לכן לא בודקים במערכת הזרקה רק אם מגיע דלק )מחברים שעון לחץ לאחר שמוודאים

שהבעיה לא חשמלית.במצב "היכון"( חצי סיבוב של מפתח ההצתה ומנוע עומד)לחץ הדלק צריך להיות ב-50% גבוה יותר מהלחץ בסיבובי סרק, ומיתוג מד הלחץ יגיב בירידה כאשר עוברים ממצב "היכון"

למצב מנוע פועל.

מצב של לחץ אפס-משאבה שאינה עובדת,ממסר משאבת לא תקין מנתיך שרוף, אין דלק במיכל.

מצב של לחץ נמוך-מורה על מסנן סתום, צינור דלק מעוך,היתנגדות במעגל חשמלי של המשאבה,

או על משאבה חלשה.

מצב של לחץ גבוה-יכול להיווצרכאשר צינורית להחזרת הדלק סתומה.וסת הלחץ תפוס במצב סגור.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

היום קניתי את כל החלקים לטיפול(עלה לי 250) ומחר אני מבצע אותו לבד.

האם יש צורך שאני יעלה מדריך של הטיפול?

כמובן שאני מחליף גם את הפילטר דלק זה חלק מטיפול 10K.

אם הבעיה תחזור אני אעלה את השרשור מחדש וננסה כולנו לפתור אותה ביחד.

תודה לכל מי שניסה לעזור

• תוכן חדש...