Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DIY אדנית מדורגת לחצר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים:

רוצה לבנות את הדבר הבא:

מיועד לאדניות של עשבי תיבול\ירקות שורש (בצל, שומר וכו').

Free-Plans-and-Tutorial-to-Build-a-Cedar-Tiered-Ladder-Vertical-Garden-Planter-via-Ana-White.jpg

1. איך כדאי לעשות את חורי הניקוז? (אני שם בין האדנית לעץ ניילון פוליאתילן שאני עושה לו חורים עם מברג, אבל איך לעשות חורי ניקוז לעץ? אם בכלל?).

2. מומלץ להשתמש בקרש של ברפסודה? אם לא, איזה עץ מומלץ? מחוטא?

3. כמובן שאצבע את הקרש בלכה, איזו מומלצת? על בסיס שמן? מים?

3. עוד טיפים?

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

1. איך כדאי לעשות את חורי הניקוז? (אני שם בין האדנית לעץ ניילון פוליאתילן שאני עושה לו חורים עם מברג, אבל איך לעשות חורי ניקוז לעץ? אם בכלל?).

לא יודע לענות על השאלה לגבי "אם". לגבי "איך", כנראה שלא הבנתי את השאלה, כי התשובה שאני רוצה להגיד היא "עם מקדח" :wink:

2. מומלץ להשתמש בקרש של ברפסודה? אם לא, איזה עץ מומלץ? מחוטא?

אני לא רואה בעייה בקרש של רפסודה, להיפך. הם מגיעים כבר מחוטאים גם נגד חרקים וכדומה. רק לשייף היטב, ואם החורים של המסמרים מפריעים לך ויזואלית, למלא אותם.

3. כמובן שאצבע את הקרש בלכה, איזו מומלצת? על בסיס שמן? מים?

כזו לשימוש חיצוני עם הגנה מפני UV. שמן\מים לא אמור לשנות הרבה למוצרי שימוש חיצוני.

4. עוד טיפים?[/indent]

לתכנן הזויות והחיתוכים היטב מראש...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ידע אין לי,

אבל שמעתי מחבר שיש הרבה קבוצות כאלה בפייסבוק שיכולות לעזור לך באופן רחב יותר, ממליץ מאוד

הוא בנה לבד אי למטבח, תוצאה ממש טובה, הנאה מובטחת והוא חסך גם הרבה כסף על הדרך.

Polo 2012

פורסם

עדכון, ירדתי מרפסודה.

ארכוש כמה קרשי אלון מוקצעים ומחוטאים במחיר של כ 20 שח ל4 מטר (תלוי בעובי).

נותרה השאלה, איך לבצע ניקוז? ברור שעם מקדח, איזה קוטר? כמה חורים?

פורסם

באדניות שאני עשיתי השתמשתי ב:

2/3 חורים, תמיד עדיף יותר מאשר פחות.

קוטר חור ניקוז - בחור ניקוז השחלתי צינור ניקוז של מזגן ועליו תפסתי את הניילון פוליאטילן עם אזיקון, השתמשתי במקדח בקוטר שתואם את הצינור (יש כמה גדלים).

לכה - השתמשתי על בסיס שמן עם הגנה נגד UV, למרוח בנדיבות אם לא רוצים שהעץ ישחיר אחרי תקופה.

יש הרבה מידע ב youtube, ממליץ לראות כמה סרטונים לפני שמתחילים לעבוד.

פורסם

נותרה השאלה, איך לבצע ניקוז? ברור שעם מקדח, איזה קוטר? כמה חורים?

או. עכשיו הבנתי את השאלה.

כמו שהחבר אמר, צינור של מזגן, וחור בהתאם לקוטר שלו כגורם המגביל. כן ממליץ לייצר את החיבור אטום למים (עם אפוקסי ואולי גם משהו בין הניילון והצינור, כמו סוג של שייבה או משהו בסגנון).

מקדח מומלץ, הכי פחות יקר ובעייתי לשימוש בקטרים גדולים- מקדח פרפר. מברגות סטנדרטיות לא יכולות לרוב לקבל מקדח מעל קוטר 8 או 10 ממ, יתרון המקדחים האלו הוא שהם מגיעים עם קנה ביט (6.3 ממ סטנדרטי = 1/4 אינץ'). כן מומלץ לעשות חור עובר עם מקדח קטן (כדי שתראה את הנקודה של הקדיחה ב-2 צידי העץ) ואז לקדוח חצי דרך בערך מכל צד כדי למנוע "פיצוץ" בעץ בחור היציאה של המקדח.

מצד שני... אני הייתי מציץ על אדנית בחנות, רואה מה קוטר החור וכמה מהם יש, ועושה אותו דבר. אולי יותר גדול קצת. רק קצת...

פורסם

^^

אוכל גם לקדוח עם מקדחה חשמלית (מקבלת עד 13 או 18 ממ נראה לי) ואז על מה ללכת? 10 ממ זה מספיק? מעדיף להימנע מלקנות מקדח פרפר.

פורסם

עד 13, לא 18. ושוב, ממליץ לבדוק באדנית פלסטיק מה קוטר החור. הייתי בודק לך בשמחה וחפץ לב, רק שאין לי אחת כזו.

אבל אני כן יודע לגגל. לפעמים.

פה הם ממליצים על קוטר 18.

תכל'ס, אם אין לך מקדח מתאים\כלי שיודע להתמודד איתו, תשתמש במסור אנכי (ג'יגסו). חור או שניים בקוטר שהלהב יוכל להיכנס בהם, והשלמת חיתוך עם המסור.

• תוכן חדש...