Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניה של רכב 0 ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!!

מה הקאץ במכירת רכב 0 ק"מ מחברת ליסינג ? חוץ מההפחתה של 13 אחוז מהמחירון?

איזה בעיות אני יכול להיתקל במכירה עתידית?

פורסם

אתה תהיה כבר יד 2, בנוסף בחלק מהמקרים האחריות תיהיה לפרק זמן קתר יותר מאשר ברכב מסוכנות במקרה של פיקנטו למשל שמציעה 7 שנות אחריות לעומת 3 מליסינג.

תמיד כדאי לבדוק את מחיר הרכב בסוכנות, לפעמים ההבדל הוא לא גדול.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תצפה למכור בזול. הקונה המאושר יהיה יד 3 ולרכב יהיה כתם ליסינג בעברו. חשוב לשמור את כל המסמכים המראים על עסקת 0 ק"מ, גם בשביל ביטוח וגם למכירה.

פורסם

רכב מ0 קילומטר המחירון שלו לפי חברת הביטוח הוא 13% פחות מאשר המחירון שעל הנייר - ז"א שאם הרכב ילך טוטלאוס או יגנב חס וחלילה בחודשים הראשונים אתה תקבל מחירון פחות 13%, יותר מזה - ברכב חדש יש לחברות הביטוח התייבות שאם הרכב בן פחות מ3 או 6 חודשים(תלוי בפוליסה) במידה ויהיה אובדן כלשהוא לרכב אתה מקבל "מפתח במפתח" משמע חברת הביטוח לרוב משלמת לך את מלוא שווי הרכב כחדש(ללא ירידת ערך בכלל - מחיר "מדבקה") וב0 קילומטר תנאי זה לא מתממש כי הרכב כבר משומש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אתה תקבל מחירון פחות 13%

ועם זה תלך ותקנה רכב חדש אחר 0 ק"מ שבדיוק עולה כ 13% פחות, איפה הבעיה פה?

פורסם

כמה נקודות:

לבדוק תאריך עליה לכביש. יש מקרים שהמכוניות האלו מקבלות רישוי כמה חודשים לפני שנמצא קונה.

אם רכשת רכב שקיבל רישוי 4 חודשים לפני, נשארו לך 4 חודשים פחות אחריות ו 4 חודשים פחות עד חידוש הטסט.

כמו שנאמר, יש דגמים שמקבלים אחריות מורחבת במקרה של קניה ישירות מהיבואן. זה רלוונטי רק לדגמים מסויימים אצל יבאנים מסויימים. לרוב האחריות זהה בין אם רכשת ישירות ובין אם רכשת ב 0 ק"מ.

לבדוק מבצעים אצל היבואנים לאותו דגם, במצבע פער של 13% יכול להצטמצם ל 8% נגיד ואז זה כבר פחות משתלם.

לוודא שלא מופיע ברישיון רכב תחת מקוריות "החכר/השכרה".

כשמדובר בדגם שנפוץ בליסינג, מי שחושב שיצליח לקבל במכירה על רכב יד 00 משמעותית יותר ממה שיצליח לקבל בעל רכב זהה יד 01 שנרכש ב "0 ק"מ", לדעתי טועה.

פורסם

אני אתן דוגמא:

קניתי רכב חדש ישירות מהיבואן, שילמתי 120 אלף.

אותו רכב ב 0 ק"מ עולה 105 אלף.

לאחר שנה רוצה למכור. מחירון הרכב שלי 105

הרכב משומש. מי שיקנה ממני יהיה יד שניה.

האם הקונה הזה יעדיף ב 105 לקנות ממני רכב משומש ולהיות יד שניה או שהוא יעדיף ב 105 לקנות רכב חדש לגמרי וגם להיות יד שניה?

פורסם

הדוגמא של בוקי נכונה רק לרכבים שנמכרים זהים לחלוטין ב 0 ק"מ, יש רכבים שמראש יש 2 דגמים.

לדוגמא הטויוטה קורולה..

חדשה מהיבואן דגם ה GLI נמכרת ב 135.

0 ק"מ מליסינג דגם SUN נמכר ב 117 ומראים כאילו מחירון חדש ב 130 או 135.

בוקי צודק שאולי בשנה הראשונה יהיה קשה למכור GLI יד 00 ב 120...

אבל בהמשך, לאורך כל השנים לוי יצחק מתמחר את דגם ה SUN מראש ב 15% מדגם ה GLI, לכל שנות הדגם.

ולכן להחזיק SUN שנרכש 0 ק"ב מליסינג, תמיד יהיה 30% פחות מGLI באותה שנה.

זה אומר שרק אחרי 5 שנים בערך, ששווי הרכב מגיע ל 50% מערכו כחדש ההפרש המשוקלל של טויוטה GLI יד 00

לעומת SUN יד 01 שנרכש מליסינג מגיע להנחה.

לכן כל מקרה לגופו... וכל עוד השוק עובד לפי לוי יצחק יש ערך למה שרשום ברישיון... למרות שבפעול אנחנו יכולים

לצחוק על זה עד מחר...

גילוי נאות:

מחזיק 2 רכבים שנרכשו חדשים,

1 ישירות מהיבואן הרשמי והשני מקל אוטו 0 ק"מ.

פורסם
הדוגמא של בוקי נכונה רק לרכבים שנמכרים זהים לחלוטין

אין כל הגיון להשוות בין רמת איבזור גבוהה שנקנה ישירות לבין רמת איבזור בסיסית 0 ק"מ.

זה לא אותו דבר, לא אותו רכב ולא אותו מחיר.

משווים בין מכוניות זהות לגמרי. היום ברוב המקרים גם איבזור "ליסינג" הוא די טוב, לא כמו בתקופה של גטס GLF.

פורסם

לדעתי טוב לקנות את הרכבים האלה רק אם יש פער משמעותי ממחיר של חדש מהיבואן, חובה חדש ומתכוונים להשאר איתו ממש הרבה זמן. עד כמה שאני יודע ברוב הרכבים הפער האמיתי(כי גם יבואנים מוכרים בהנחות) הוא סביב ה-10 אלף שקל, וזה לא פער מספק לדעתי.

אני רוצה לראות את האחד והמיוחד שכשמחירון הרכב יהיה 40 אלף, יעדיף לקנות רכב יד 2 עם חותמת ליסינג במחירון משוקלל של 35 אלף במקום יד 1 ב-40 אלף. לא יקרה.

פורסם

מה הקטע עם חותמת ליסינג?

קודם כל אין שם חותמת ליסינג ברוב המקרים,

בסעיף המקריות של רכב 0 ק"מ לא נרשם כלום.

שנית בן אדם שיש לו הגיון בריא מבין שהרכב לא היה בליסינג, אלא פרטי מהיום הראשון.

אני אישית כשמחפש רכב משומש מסתכל קודם קל על רכב 0 ק"מ, לא איכפת לי שיש עוד יד.

לא מוכן לשלם יותר מדי כסף בשביל לראות ברישיון 00 במקום 01, מכל יתר הבחינות זה אותו רכב בדיוק, שניהם פרטיים.

אני בטוח שיש עוד אנשים בארץ שמבינים את זה.

10 אלף שקל זה אחלה הפרש. אתה בוודאות מרוויח את ה 10 אלף האלו בקניה.

האם תוכל למכור רכב יד 00 ב 10 יותר בעוד כמה שנים? אין שום וודאות.

פורסם

אוקיי... אתה מחדש לי,הייתי בטוח שב-0 קילומטר תמיד נרשם מקוריות ליסינג. במידה ולא נרשם שום מקוריות ליסינג, אז באמת שאין שום טעם בלקנות חדש.

במידה וכן נרשם, אז לדעתי בהחלט תצליח למכור רכב כזה ב-10 אלף יותר כול עוד הוא לא ישן מדי.אפילו הבאתי דוגמ אני בספק שתצליח למכור רכב בן 3 למשל, שנקנה ב-0 קילומטר ובעל רישום ליסינג מקורי, בצורה כזאת שתכסה את ההפרש ש"הרווחת" בקניית חדש(בהנחה שההפרש בפועל הוא 10 אלף כן?)

• תוכן חדש...